Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kaaskopje

Kaaskopje

21-03-2014 om 02:02

Ja gezien

Het is me er een.

En Wilders ondertussen maar herhalen dat hij de ophef werkelijk niet begrijpt...

vervolging

En nu maar hopen dat de juiste persoon vervolgd gaat worden. Wilders dus en niet Ali B. Wilders zal zich wel bedreigd voelen en aangifte doen tegen Ali.
Die Wilders kan al jaren niet zonder beveiliging over straat en dan doet hij doelbewust woensdagavond nog zo'n uitspraak. Snapt geloof ik werkelijk niet dat hij die ellende van beveiliging over zichzelf afroept. Wat een dom zielig ventje is hij toch.

Hortensia

Hortensia

21-03-2014 om 08:54

Tja...

Het vervelende is, dat die partij van Wilders ondertussen nog steeds een stevig aantal zetels zal krijgen als er nu verkiezingen zijn. Zo heel erg veel hebben ze in Den Haag en Almere niet ingeleverd.
Ik ben bekend in Almere en weet dat daar een heel grote en ook fanatieke Wilders-aanhang is. De sfeer is inmiddels behoorlijk grimmig geworden.

Hortensia

Hortensia

21-03-2014 om 08:56

voor de duidelijkheid

Ik ben zelf géén Wilders-fan, integendeel! Maar er zijn volgens mij veel mensen die dat wél zijn en het eigenlijk wel héél fijn vinden dat Wilders roept wat zij al jaren denken en blij zijn dat zij eindelijk erkenning krijgen.

Ik vind het erg, en ook eng. Gelukkig wordt er sinds gisteren niet meer "Godwin!" geroepen als je een vergelijking trekt met een nare periode van zo'n 70-80 jaar geleden.

Pita

Pita

21-03-2014 om 09:05

Haha

Leuk filmpje!

Goed dat hij de aanval met humor aan de kaak stelt; boos worden heeft toch geen zin.

Pita

Dendy Pearson

Dendy Pearson

21-03-2014 om 09:06

dat vraag ik me af

Ik denk eigenlijk dat Wilders het toch een beetje voor zichzelf heeft verpest. Aanhangers zal hij altijd houden, maar ik ken ook PVV-stemmers voor wie hij nu wel te ver is gegaan. Niet iedere PVV-stemmer is namelijk perse rassist.

En nu ook de grote pers zich tegen hem heeft uitgesproken en de regeringspartijen niet meer met hem willen samenwerken denk ik dat het een aflopende zaak voor hem is.

Rafelkap

Rafelkap

21-03-2014 om 09:26

dokken

Die beveiliging voor Wilders zijn zeker op kosten van de belastingbetaler. Van mij mag hij er vanaf nu zelf voor dokken. Ik hoop dat politici daad bij woord houden en niet meer willen samenwerken met de pvv, dan kan die partij zichzelf opheffen. Of er is hopelijk nu grond genoeg om zo'n partij niet meer toe te laten. Nederland kan zich doodschamen om z'n tolerantie.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

21-03-2014 om 09:34

nou idd

dat hij beveiliging nodig heeft is zéker nu zijn eigen schuld.

Tijgeroog

Tijgeroog

21-03-2014 om 09:42

Maar toch...

Ik schrik er ook van als ik lees dat maar ruim 6 op 10 mensen vindt dat hij te ver is gegaan met die uitspraak, zo bleek gisteren uit een of andere peiling. Dat is dan toch ruim 30% die het prima vindt, veel te veel...

Dendy Pearson

Dendy Pearson

21-03-2014 om 09:51

Tijgeroog

Als die 30 procent in een wijk of gebied woont waar "het marokkanenprobleem" wel speelt is het wel logisch.

De uitspraken van Wilders komen wel ergens vandaan natuurlijk.

wat is het marokkanenprobleem

Dendy Pearson schrijft:

Tijgeroog
Als die 30 procent in een wijk of gebied woont waar "het marokkanenprobleem" wel speelt is het wel logisch.

De uitspraken van Wilders komen wel ergens vandaan natuurlijk.

OK je kunt in een wijk wonen waar overlast is van criminele Marokkanen maar daarom heeft de wijk geen Marokkanen probleem. Niet alle Marokkanen zijn crimineel en niet alle criminelen zijn Marokkanen.
In het dorp waar ik woon is ook wel eens iets aan de hand en soms zijn daar Marokkanen bij betrokken maar dat is voor mij geen reden om dan alle Marokkanen maar neer te zetten als criminelen.
Wilders zoekt een stok om de hond mee te slaan en ik vindt het prima dat hij iets wil doen aan criminelen ze hard aanpakken streng straffen noem maar op, maar geef niet alleen de Marokkanen de schuld. Er zijn ook criminelen met een andere achtergrond, Nederlands of niet Nederlands. Hij is zo bezig om Marokkanen een slechte naam te bezorgen zonder oog te hebben voor Marokkanen die het wel goed doen in onze samenleving, stuitend vind ik het.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

21-03-2014 om 10:45

LiesK

Je hebt helemaal gelijk. Daarom had ik die uitdrukking ook tussen aanhalingtekens gezet.

Maar ik ken echt wel mensen die 's avonds de deur niet uit durven, omdat er van die groepjes op straat staan. Die vrouwen uitschelden enzo. Meisjes die niet naar het zwembad durven, omdat ze daar worden lastiggevallen.
Wij wonen in een middelgrote stad, waar ook plaatsen zijn waar ik liever niet kom. Mijn man is daar 's avonds op weg naar zijn werk wel eens bekogelt met stenen. En mijn dochter van 11 heeft ook al wel eens dingen gehoord waar ze akelig van werd. Maar wij wonen in een "nette wijk" met veel koopwoningen waar we er verder geen last van hebben.

Wij hebben een hekel aan discriminatie en genoeg verstand om te weten dat wat Wilders roept niet eens kan.

Maar er zijn echt mensen die hele vervelende ervaringen hebben, dat moet niet onderschat worden. En dat zou best eens die 30% kunnen zijn waar Tijgeroog het over had.

Tijgeroog

Tijgeroog

21-03-2014 om 11:01

Dendy

Ik geloof niet dat 30% van de mensen in een wijk met "een marokkanenprobleem" woont. En ik geloof ook niet dat iedereen due in "zo'n" wijk woont er op zo'n manier over denkt. Om te beginnen de Marokkanen in die wijk al niet, en ik heb toch ook de hoop en het geloof dat de overige bewoners van die wijken er ook niet allemaal zo over denken. Lijkt me ook een slechte zaak voor de verhoudingen in de wijk, dat maakt het er niet beter op.

En dan ga ik nu naar de bibliotheek, boeken halen voor onze reis naar Marokko. Op naar meer Marokkanen.

Diverse ervaringen goed en slecht.

Ik heb zelf ervaring met allebei de kanten van het verhaal. Een bankje in de wijk waar altijd veel jongeren rond hingen waar ik 's avonds op de fiets liever niet langs reed. Je werd er uitgescholden en de groep had iets intimiderends. Het was een grote gemengde groep allochtonen en autochtonen. De bank is nu weggehaald, ben benieuwd of de gemeente hiermee bereikt wat ze willen bereiken. Als het straks mooi weer is blijven ze volgens mij daar samenkomen.
Ik heb ook positieve ervaringen met moeders van de school waar mijn kinderen heen gaan, ze helpen op school met allerhande klussen maken een praatje, nodigen je uit op de thee heel leuk en leerzaam om met deze vrouwen samen te werken en gezellig thee te drinken.
Dat ik nare ervaringen heb met Marokkaanse jongeren maakt nog niet dat ik op Wilders zou stemmen, hij geeft doelbewust een hele groep Nederlanders de schuld van iets waar een klein deel van die groep verantwoordelijk voor is. Die 30 % die sympathie kan opbrengen voor Wilders zijn ideeën is erg kortzichtig.
Ik vind het eng, terugkijkend in de geschiedenis zie ik voorbeelden waar het absoluut niet heen moet met Nederland en als de aanhang van Wilders nog verder groeit maakt dat mij echt bang.

Annie

Annie

21-03-2014 om 11:14

En toch... we doen er allemaal aan mee

We vallen met z'n allen over die uitspraak van Wilders. Verwerpelijk. Zo verwerpelijk dat ik heb besloten om (na deze mail) me er niet over op te winden omdat dat niet helpt. Dit is precies wat hij wil. Aandacht voor zijn boodschap. Zo heb ik het mijn kinderen ook uitgelegd: het is een dwarse peuter die in de supermarkt op de grond gaat liggen om zo aandacht te krijgen.
Doodzwijgen, dat helpt. Als de politiek en media hem zou doodzwijgen, dan zou zijn podium maar uit een paar mensen bestaan.

Rafelkap

Rafelkap

21-03-2014 om 11:22

Annie

Helemaal gelijk. maar nu wel hopen dat hij eindelijk eens volkomen wordt genegeerd door de politiek.

en laat hem zijn eigen beveiling vanaf nu betalen. Dat is tenminste opvoeden!

Gelijk

Je hebt in wezen zo gelijk Annie.
Doodzwijgen zou het enige zijn dat helpt, als zijn podium weg is verdwijnt zijn aanhang ook.
Ik erger mij al jaren zo vreselijk aan die man en zie en hoor hoe moslims zich echt aangesproken voelen. Kinderen van Marokkaanse afkomst die zich door hem in de hoek gezet voelen. Vriendinnen van mijn dochter die Wilders op het jeugdjournaal horen en denken dat ze worden uitgezet. Zeker voor kinderen die nog weinig snappen van politiek zijn die uitspraken van Wilders heel bedreigend. Om nog maar niet te spreken over kinderen die recent een moslimland ontvlucht zijn en hier nu met hun ouder(s) een bestaan proberen op te bouwen. Dat maakt mij boos op Wilders maar boos zijn helpt in dit geval niet, geeft hem nog meer voer voor nog meer nare uitingen.

Waarschuwing

Ik reageer hier om mensen te waarschuwen dat ze geen Wilders volgeling moeten worden. Ik ben zo bang dat de geschiedenis zich gaat herhalen als Wilders met zijn partij groter wordt.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

21-03-2014 om 12:13

LiesK

Volgens mij hoef je hier niet bang voor te zijn. Er zijn hier wel eens verkiezingpolls geweest en ik denk dat 99% hier links stemt.

Annie

Annie

21-03-2014 om 12:43

Onze angst...

Wilders is er juist op uit om angst aan te wakkeren. En dan laten niet-PVV-ers zich leiden door angst voor 40-45? En ik geloof echt niet dat die angst wordt bewaarheid. Juist door 40-45 zijn we op onze hoede en zoveel kracht dicht ik die blonde kleuter echt niet toe.
Maar je voedt Wilders op het moment dat je je aangeeft dat je daar bang voor bent. 1-0 voor Wilders.

hospitalisatie-syndroom

Een langdurig verblijf in een instellingen kan tot het "hospitalisatie-syndroom" leiden. De oorzaak wordt daarin gezocht dat men onder omstandigheden leeft voor die men niet gekozen heeft. Men leeft voortdurend met vreemde mensen/personeel samen, men moet met deze mensen activiteiten ondernemen die niet altijd zinnen, men moet zich aanpassen aan regels en tijdschema's die men niet zelf bepaalt. Hulpeloosheid wordt aangeleerd en houdt zichzelf in stand.

Ik denk dat Wilders door de langdurige bewaking aan een soortgelijk syndroom lijdt en niet meer zonder bewaking kan.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-03-2014 om 13:07

Toch heb ik wel melding gedaan van discriminatie

En ik ben blij dat zoveel mensen ook echt aangifte bij de politie hebben gedaan. Laat het maar weer eens onderzoeken door een rechter. Dan maar aandacht voor Wilders.

Of het zo uit de hand kan lopen als voor de oorlog betwijfel ik ook, maar je ziet hoe makkelijk 'het volk' te mennen is door 'een Wilders'. Wilders paste de "ja-techniek" toe, die bij callcenters ook wordt gebruikt. Laat 'ze' eerst op onschuldigere vragen "Ja" reageren om dan vervolgens in die Ja-modus te staan bij de vraag die eigenlijk beantwoord moet worden. Heel doordacht. Aan een abonnementje vastzitten door die methode is niet zo'n ramp. Opzeggen binnen 7 dagen, of wanneer je maar wilt en klaar is het weer. Op Wilders zit niet zo'n koop op afstand bescherming. Die kan na de stembus weer vier jaar mee.

Angst voor herhaling

Annie Schrijft:

Onze angst...

Wilders is er juist op uit om angst aan te wakkeren. En dan laten niet-PVV-ers zich leiden door angst voor 40-45? En ik geloof echt niet dat die angst wordt bewaarheid. Juist door 40-45 zijn we op onze hoede en zoveel kracht dicht ik die blonde kleuter echt niet toe.
Maar je voedt Wilders op het moment dat je je aangeeft dat je daar bang voor bent. 1-0 voor Wilders.

Ja ik heb angst voor een herhaling van 40-45. De omstandigheden zijn nu ongeveer vergelijkbaar. Slechte economische situatie, veel werklozen een blonde rellende kleuter die systematisch één bevolkingsgroep de schuld geeft, ik zie paralellen.
Die donkere snor beloofde ook dat de situatie beter zou worden als.... De gevolgen mogen bij iedereen bekend worden geacht en toch hoor ik mensen in mijn omgeving roepen dat "anderen" er de oorzaak van zijn dat zij geen werk hebben/onvoldoende te besteden hebben/last hebben van hun buurman van allochtone afkomst.
Ze blijven overtuigd van het gelijk van die blonde kleuter en willen de overeenkomsten met die donkere snor niet zien.
Ik geloof zeker dat Wilders in staat is veel mensen aan zich te binden, en of de rest dan nog in opstand kan komen betwijfel ik.

Voor kaaskopje:

Mooie goed geformuleerde reactie.
Inderdaad het in de Ja modus brengen van het volk en hij kan weer 4 jaar mee als officieel gekozen volksvertegenwoordiger. Weer een podium om zijn ideeën te etaleren en weer groeien. Heel erg eng.

Leen13

Leen13

21-03-2014 om 13:51 Topicstarter

Leukste Marokkaan

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22409519/__OPROEP__Leukste_Marokkaan__.html
Je kunt bij de Telegraaf op de foto met je leukste Marokkaan.
Nou is dat natuurlijk ook gevoelig. Ik zit wel te denken of ik mijn leukste Marokkaan zal vragen, weet niet of hij wil. Het zijn natuurlijk gewoon ook je collega's en je buren en vrienden.

Leen13

Leen13

21-03-2014 om 14:00 Topicstarter

reacties in de media

http://www.shownieuws.ws/nieuws/oproep-tot-aangifte-tegen-wilders-wegens-uitspraak-over-marokkanen
"Moeten we meer of minder stelling nemen tegen Wilders" BNR radio

http://www.npo.nl/pauw-witteman/20-03-2014/VARA_101341783
Discussie met 5 bekende Marokkaanse Nederlanders of Nederlandse Marokkanen en burgemeester van der Laan.

Het dilemma of je Geert Wilders en de PVV moet isoleren, een cordon sanitaire aanleggen in de politie. Of moet je juist stevig stelling nemen tegen zijn opvattingen.
PVV-ers verlaten de partij, niet elke PVV-er staat achter dit soort uitspraken. Die wil je over de streep trekken en dat kan ook niet als je Wilders, de PVV, de aanhangers generaliseert en demoniseert, wat Wilders nu met alle Marokkanen doet.

Van der Laan vind het heel goed dat er nu zoveel reactie uit de samenleving komt. Veel effectiever dan vanuit de politiek. En inderdaad, Ali B. vind ik briljant met zijn humoristische persiflage op de uitspraken van Wilders.

Katniss

Katniss

21-03-2014 om 14:49

De een na de ander stapt op

Ik denk dat Wilders hiermee zijn kaarten heeft overspeeld. Het ene na het andere kamerlid stapt op en ook de gemeentelijke fracties nemen afstand van zijn uitspraken.

Fiorucci

Fiorucci

21-03-2014 om 15:42

Klopt Kaaskopje

De teller staat op vier inmiddels.....

fan

van Ali was ik al, met al zijn goede dingen en gebreken houd ik van hem!

Dalarna

Dalarna

21-03-2014 om 19:53

Beetje ot

Wanneer is iemand een racist? Is Wilders dat, was hij dat, is hij dat nu?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.