Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Vlaming

Vlaming

30-11-2009 om 15:42

Verschil belg-nederlander

Hoe zien jullie, Nederlanders, de Belgen ?
Klopt het dat jullie Belgen timide vinden ?
Belgen vinden Nederlanders wel vaak 'arrogant'en mondiger, ook vinden ze hier vaak dat het vlaams onderwijs veel 'deeglijker' en zwaarder is dan bij jullie in Nederland
Hoe zien jullie dat ? Wat is volgens jullie eigen aan Vlaanderen (Belgie)

bibi63

bibi63

30-11-2009 om 16:00

Grappige vraag

Ik weet er niet zoveel van, maar heb wel een 'beeld' van sommige dingen. Zomaar wat dingen die mij opvallen:
-Dat kleinere plaatsjes in Vlaanderen zo oer en oer saai en mistroostig zijn: saaie huisjes, geen bomen, geen gezellig winkel/dorpsstraatje o.i.d.
-uit lunchen tijdens werk! (geen saaie boterham mee zoals wij Hollanders)
-En, heel gek, ik kan aan iemands gezicht zien (m.n. bij mannen) dat hij Vlaams is. Hihi, het lijkt net of de mond een Vlaamspratende stand heeft (kinnebak?).
Groetjes,
Bibi

Starry Night

Starry Night

30-11-2009 om 16:04

Les flamandes

Als ik aan Vlamingen denk en ze van jou bij deze over één kam mag scheren (:-P), dan zou ik zeggen dat ze vriendelijk, zachtaardig en inderdaad wat timide overkomen. Ondanks de zeer vileine humor van een Urbanus.
En wat je schrijft over Nederlanders, dat geldt waarschijnlijk vooral voor de Hollanders onder ons. In het oosten van het land zijn ze volgens mij veel zachter en minder direct, net als de Belgen. Hier in Holland gaat het meestal recht voor z'n raap.

Vlaming

Vlaming

30-11-2009 om 16:06

Ter aanvulling

Ik heb al ondervonden dat nederlanders veel meer (en ook anders) vragen stellen, soms de eenvoudigste vragen (het lijkt mij soms zelfs op vragen om te vragen)
en ja, ik denk ook wel dat het uiterlijk van (de mannen) verschilt
ook gebruiken jullie veel vaker de fiets (en hebben julie betere fietspaden)
jullie vieren ook sinterklaas een beetje anders ;-)

Fiegel

Fiegel

30-11-2009 om 16:43

Uiterlijk van mannen

Grappig Vlaming en Bibi63, dat heb ik nu ook. Sommige mannen vind ik een typisch Vlaams uiterlijk hebben (wat dat dan ook moge wezen). Maar...zo vind ik Steyn van BNN dus echt een Vlaams hoofd hebben, maar hij is toch Nederlands (hoewel zijn voornaam dan toch ook wel Vlaams aandoet?). Zie http://www.bnn.nl/page/bnnfaces/Steyn. Ik was helemaal verbnaasd toen ik hem voor de eerste keer op tv zag, dat ie geen Vlaams sprak...

Tirza G.

Tirza G.

30-11-2009 om 16:50

Calimero

Vlamingen lijden aan het Calimero-complex. Een Nederlander zou nooit op een Vlaams forum dit draadje starten.

Tirza

Hilde

Hilde

30-11-2009 om 17:00

Haha

Tirza, je zou wel eens gelijk kunnen hebben.
Ik beperkt mijn bijdrage aan dit draadje tot deze ene (of het moest zijn dat een of andere mij uit mijn kot kan lokken). Ik heb al meer dan genoeg bijdragen in deze zin geleverd in andere draadjes.
Trouwens, ik kan ook vaak NL (mannen én vrouwen) herkennen op het uiterlijk, op de een of andere manier. Het is een soort intuïtie, denk ik.:-))
Groeten uit Gent
Hilde

tonny

tonny

30-11-2009 om 17:10

Nou

ik zou best zo'n draadje willen starten op een Vlaams forum hoor. Bestaat daar zoiets als OO?

tonny

Vlaming

Vlaming

30-11-2009 om 18:06

To the point vs eindeloos uitweiden

Het (snel)to the point komen is dus ook NIETS voor nederlanders ;-), zoals je al in bovenstaande antwoorden kan zien zijn het heel vaak veel bredere antwoorden langs de vraag door. Een vlaming zou hierop volgens mij een veel duidelijkere antwoord op de vraag doen.Punt.
Vroeger was bvb zappybaby.be een goed forum, tot ze er enkele saaie aanpassingen gedaan hebben, nu verveel je je er dood op
De nederlandse praatprogramma's vind ik ook altijd wel goed en fijn om te volgen, dat zie je hier veel minder, hier is dat meestal véél zakelijker,

Starry Night

Starry Night

30-11-2009 om 18:59

Werkelijk?

"Het (snel)to the point komen is dus ook NIETS voor nederlanders ;-)"
Ik dacht nou juist dat het precies dát is wat Vlamingen moeilijk vinden bij Nederlanders. Dat whap recht in je gezicht zeggen waar het op staat, in plaats van om de hete brij heen te draaien.
Overigens valt me ook op - en ik laat even in het midden of dat Calimerogedrag is;-) - dat Vlamingen erg chauvinistisch zijn als het competities met Nederlanders betreft, terwijl dat omgekeerd niet het geval is.

Maylise

Maylise

30-11-2009 om 19:31

Mijn ervaring

Mijn ervaring is (en dat is natuurlijk heel persoonlijk) dat ik Vlamingen vaak beleefder en minder grof vind overkomen dan Nederlanders.
Daarnaast vind ik ook dat sommige Vlaamse dorpjes inderdaad iets heel triest en ingekeerd hebben maar ergens is dat ook weer heel mooi en nostalgisch. Het heeft wel wat. Ik weet niet waarom maar het raakt me ergens.
De eetcultuur in België vind ik fijner dan in Nederland.

Maylise

Biene M.

Biene M.

30-11-2009 om 20:45

Het uiterlijk van belgen en nederlanders

Belgen en Nederlanders zijn niet even goed in het herkennen van Belgen en Nederlanders en Nederlanders zijn minder herkenbaar dan Belgen: http://www.lab.telin.nl/~koolwaaij/afterwindow.shtml?url=/~koolwaaij/faces/result.shtml&n=1&ref=http://www.google.nl/search

Starry Night

Starry Night

30-11-2009 om 22:25

Pelle

Ja, haha, da's waar. Mart Smeets op de grenslijn. Maar ik distantieer me daarvan, hoor:-P

Tirza G.

Tirza G.

30-11-2009 om 22:44

Wie was dat nou

Het was een Vlaamse sportpresentator, een leuke blonde krullebol. Jaren geleden al hooooooor :-) Carl iets, geloof ik. Hij werd zelf geinterviewd door een NL programma en de interviewer zei iets van: als NL is uitgeschakeld met voetbal, op een EK of WK ofzoiets de Belgie zit er nog in (Rode Duivels) dan zijn wij hier in NL voor Belgie. Want dan hebben we toch wát zeg maar, dat gevoel. Hij keek wat peinzend en zei: dat is dan echt een verschil met Belgie. Als De Rode Duivels er uit zijn en NL zit er nog in, dan zijn wij in Belgie in principe vóór de tegenstander van NL, maakt niet uit welk land dat is.
Ik heb het altijd als treffend onthouden :-) Wij vinden (denk ik) Vlaanderen een beetje leuk, gezellig, niet al te serieus te nemen bij-volkje bij Nederland. Belgie ziet NL als een arrogante overheerser waar ze liever niets mee te maken heeft.

Tirza

Een Brabander (NL)

Een Brabander (NL)

01-12-2009 om 08:12

Mijn pijnlijke ervaringen

De Belgen zijn heel onsportief. Hier is vorig jaar (of het jaar ervoor) het WK Veldrijden geweest. Nou het was Lars Boom en 2 Belgen in de finale. De Vlamingen joelde Lars Boom uit, terwijl de Belgen op kop lagen...en ze hadden meer oog om Lars uit te joelen dan hun eigen rijden aan te moedigen...hele vreemde sfeer hing hier. Bah. Gelukkig verlaagde de NLers zich niet tot datzelfde niveau...

Verder vind ik ze heel erg achter de elleboog/schijnheilig. Heel vriendelijk in je gezicht en achter je rug om zijn ze over je aan het praten. Niet recht in je gezicht iets durven zeggen dus. Iets wat wij Nederlanders wel kunnen. Ik weet niet of dit altijd zo prettig is trouwens, maar dat terzijde.

En ik denk dat discriminatie meer voorkomt dan in NL, ook stiekem trouwens. Ik heb al meerdere malen gezien op een terras dat donkere mensen gewoon niet bediend worden. Heel triest en als je daar dan iets van zegt (wat wij Nederlanders dan weer doen, omdat we onze mond niet kunnen houden) dan doen ze net (heel schijnheilig) of ze dat niet hebben gezien.
Mijn nichtje woonde met haar gezin ook in Belgie, en ze is terug naar NL gekomen. Haar dochtertje had problemen op school. Kinderen mochten van hun moeder niet komen spelen....we vermoeden ook dat het was omdat ze NL waren? Zeker weten we het niet, maar ze werd duidelijk genegeerd. Het lag niet echt aan het kind, want hier werd ze niet genegeerd en gewoon geaccepteerd...ondanks mijn achternichtje een vlaams accent had. Dat was voor de kinderen hier iig geen reden om haar te weren.

Wat de Belgen wel zijn is, bourgondisch. Ze leven veel op straat, daarmee wil ik zeggen, ontmoeten in cafés, uit eten, filmpje pakken. Onderling zijn ze heel gezellig.

Ik heb het hier wel allemaal heel zwart/wit gezet, en gelukkig zijn 'ze' niet allemaal zo....en wij praten zelf met een vlaams accent (ik woon net over de grens in NL), dus ik denk dat dat ons voordeel is. Hier is er natuurlijk ook verschil tussen Nederlanders...

Toch kom ik graag in Belgie hoor...leuke winkels, leuke terrassen en gelukkig zijn er ook leuke Belgen hoor...niet iedereen is hetzelfde.

Groetjes

emma43

emma43

01-12-2009 om 09:27

Nog een brabander

wij hebben in Belgie gewoond en zijn na 10 jaar terug naar Nedelrland gevlucht,ik heb net in een ander draadje uitgelegd waarom,ik ga dit hier niet herhalen.
Er zijn ook leuke verschillen.
Ik herken niet alleen Belgische mannen ,maar ook de vrouwen.Die zijn klassieker gekleed dan de Nederlandse vrouw.Het verschil in Belgie is ook erg groot.Of vrouwen zien er chic en tot in de puntjes verzorgt uit of ze lopen met een schortje voor,vet haar en slechte tanden.Typetjes als hier in Brabant ,gewoon jeans met makkelijke jack,zie je in Belgie haast niet.In Nederland kun je gewoon bij iemand binnenvallen,dat kan in Belgie niet.Daar kom je echt op bezoek.In Belgie doet met inderdaad beleeft,maar is het niet altijd gemeend.dat is zo lastig.Bv als je in Nederland een kind ophaalt na een speelafspraak,wacht je bij de deur,of je maakt nog even een praatje of niet,afijn,gewoon duidelijk.als ik in Belgie mijn kind ophaalde na een speelafspraak werd er gevraagd of ik iets wilde drinken,maar het was dan wel de bedoeling dat ik dat afsloeg,gespeelde beleefdheid,dus.
Ga ik toch weer negatief doen..........
Een Nederlander krijst in een speeltuin naar zijn kind,een Belg loopt naar zijn kind en spreekt het dan aan.Dat bedoel ik positief.
Belgische kleding is minder kleurlijk.Er zit wel kleur in de kleding ,maar het felle wordt er weer uitgehaald.b.v kinderkleding bij Folieke is grijs blauw,paars waar dan weer een tikje bruin doorgehaald is,zodat het een nietszeggende kleur wordt.Ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel van houd.
Ojaaaaa,nog een leuk verschil,zodra het niet meer vriest gaat in Belgie de korte broek aan!!!!!!Jongens zie je ook lopen met korte broek en daar een sweater met lange mouwen op.Zo gaaf.Mijn dochter zat op een school waar kinderen geen blote voeten in hun sandaaltjes mochten,dus dat werden dan witte sokjes onder een jurkje,zo schattig.Pubermeisjes lopen in NL zelfs met 30 graden in jeans met gympen en shirt,in Belgie gewoon met zomerjurkjes.Zoveel leuker.

Een Brabander (NL)

Een Brabander (NL)

01-12-2009 om 09:44

En over hollandse zuinigheid gesproken

De Belgen kunnen er ook wat van hoor. De frisdrankflessen (die in Belgie geen statiegeld hebben) leveren ze hier in á 25 cent per fles. Dit is een grote schadepost voor de winkeliers.

Ook als de Vlamingen hier om boodschappen komen (en ze hebben gelijk, want hier schijnt het goedkoper te zijn) nemen ze hun afval mee. In Belgie moet er betaald worden om plastic in te leveren. Hier is het gratis. Het kan gedumpt worden in de oranje containers. Dat doen ze dus ook massaal. De zakken liggen naast de containers gedumpt, kinderen gaan er mee rotzooien en op het einde van het jaar krijgen wij (als inwoners van onze gemeente) de afrekening gepresenteerd voor het verwerken en ophalen van het plastic afval.

Er is hier al een hele discussie opgang hoe die tegengegaan kan worden. Want je zult begrijpen dat wij daar niet voor willen gaan betalen.

Je kunt inderdaad de Belg en de Nederlander onderscheiden in hun kleding. Heel grappig. Ik heb laatste ergens gelezen dat in Nederland de meeste spijkerbroeken verkocht worden. De Belg loopt er over het algemeen wel netter bij, of net helemaal niet.....of heel verzorgd of net niet, dus heel onverzorgd.

Denk wel dat er meer discipline op school is. De kinderen zijn daar ook al heel vroeg zinderlijk. Heel typisch.

Hilde

Hilde

01-12-2009 om 10:13

Starry

"Het (snel)to the point komen is dus ook NIETS voor nederlanders ;-)
Ik dacht nou juist dat het precies dát is wat Vlamingen moeilijk vinden bij Nederlanders. Dat whap recht in je gezicht zeggen waar het op staat, in plaats van om de hete brij heen te draaien. "

Het zijn volgens mij twee verschillende dingen: Nederlanders zullen echt wel zeggen waar het op staat, maar hebben er zeg maar 20 zinnen voor nodig. Als een Vlaming zegt waar het op staat, volstaan 5 zinnen. :-)

Hilde

Hilde

01-12-2009 om 10:14

Tirza: carl

Het was Carl Huybrechts die jij bedoelt. Is idd al errug lang geleden. Goeie presentator trouwens.

Hilde

Hilde

01-12-2009 om 10:16

Sinilind - uiterlijk

Ik durfde het niet zeggen van die tanden ;-)
maar dat vind ik dus ook. Ik kan het alleen niet goed uitleggen wát het nu precies is. Ik ben blij dat ik niet de enige ben die dit vind!
Hilde

emma43

emma43

01-12-2009 om 10:16

Ha,brabander

Wij hebben precies dezelfde ervaringen.Vreselijk die Belgen die hier met een volle achterbak hun plastic komen dumpen.En op zondag de Albert Heyn komen plunderen,en maar afgeven op die zuinige Hollander.
Tja,die discipline op school,ik krijg er kippevel van.Nu heb ik maar ervaring met 1 school en ik denk een hele foute.Maar op de school van mijn dochter ging men nog uit van het principe ,wie niet horen wil moet maar voelen er werd sereieus aan kinderen hun oren gepakt........kinderen gaan veel vroeger naar school,al met hun 2 en een half.Als kinderen niet zindelijk zijn mogen ze niet komen,opvang moet je betalen,school is gratis,dus willen die ouders hun kind wel zindelijk hebben.Kinderen gaan daarvoor al vaak naar de peutertuin,dat kunnen ze met anderhalf jaar naartoe,bij ons zat dat in het zelfde gebouw als school,kinderen kregen daar een onderbroekje aan en straf als dat broekje nat werd.Is geen fijne manier om zindelijk te worden hoor.op de school van mijn dochter bleven kinderen ook eten,was verplicht.Hun bordje werd op een grote slab gezet,kinderen moesten dus stil blijven zitten ,anders vloog hun eten over hun heen.Er werd ook gebeld en dan mochten kinderen niet meer praten.Eten niet op,met je rug tegen de paal.
Pas toen ik mijn dochter naar een Nederlandse school deed,toen ze 6 was,kwamen de verhalen,ze heeft in Nederland ook enorm moeten wennen,ze was zo gewend aan die strikte regels.bv bij binnenkomst stond de juf bij de deur en kleuter moest goedemorgen juf zeggen,anders mocht ze niet binnen,kinderen groeten elkaar ook.toen kwam ze hier en moest ze gewoon de klas binnen lopen, liep naar de juf en zei goedenmorgen juf,zegt de juf.......dat doen we hier niet hoor ga maar zitten.Dochter kom die vrijheid,die losheid in het begin echt niet aan.Verzoop bijna ,had geen handvatten meer.Echt ze viel van het ene uiterste in het andere.Maar terug naar de Belgische school wilde ze niet,nu hoef ik tenminste niet meer bang te zijn,zei ze.ik houd wel een beetje van de middenweg.Ik vind Belgie te streng en Nederland te los.
In Belgie was men heel streng met pesten in de zin van slaan en schoppn en schelden,maar kinderen pesten toch wel hoor,dus werd daar stiekem minder leuke dingen gezegd zachtjes zodat niemand het hoorde.

Hilde

Hilde

01-12-2009 om 10:16

Cobi: dwdd?

Cobi, wat is DWDD?

Hilde

Hilde

Hilde

01-12-2009 om 10:28

Toch uit mijn kot...

De ervaringen van Emma en Brabander zijn niet leuk, daarop heb ik bij Jongvolwassenen al gereageerd, maar sta mij toch even toe te zeggen dat "De Vlaming" ook niet bestaat, net zoals "de Hollander" niet "De Nederlander" is. Net zoals er verschillen zijn tussen een Groninger en een Limburger, zijn er enorme cultuurverschillen tussen West-Vlamingen, Oost-Vlamingen, (Vlaams-)Brabanders, Limburgers en Antwerpenaren. Vooral die laatsten worden in de rest van Vlaanderen vaak als arrogant aangezien, wat natuurlijk ook niet steeds zo is. Ze spreken vb vaak Antwerps en geen algemeen Nederlands, en veronderstellen dat iedereen hen toch wel begrijpt.

Dat het onderwijs strenger is, kan best zijn, maar wat ik lees bij Emma, lijkt wel van 50 jaar geleden te zijn. Jammer hoor, maar er zijn echt wel andere scholen. Gelukkig maar!

Anderzijds vind ik het erg jammer dat ik als Belg in een hoop grote winkels niet met mijn Maestro-kaart kan betalen (AH, Hema), maar wel in kleinere winkels. Het betaalsysteem is er niet voor aangepast. Dat zijn dan weer dingen die ik niet snap.

Hilde

Een Brabander (NL)

Een Brabander (NL)

01-12-2009 om 10:41

Hilde

Ik wil wel even zeggen dat het van mij inderdaad de minder leuke ervaringen zijn....maar ik ben zeker niet anti-vlaams hoor.
Helemaal niet zelfs. We gaan er graag naartoe. We komen namelijk veel in Antwerpen, dat ligt namelijk op 15 minuten van mijn woonplaats. Dus daar zijn we zo.

Ik vind het er ook heel gezellig. Vooral het winkelen, de terrasjes en het eten is er altijd goed.

En ja, die karaktertrekjes zijn misschien wat specifiek, maar goed. Een mens is een mens, ik zal ook wel minder leuke kanten hebben (alhoewel:-) hahaha)

Tirza- voetbal

precies zo'n zelfde verhaal heb ik gehoord over Schotten en Engelsen. Een Engelsman die ahw plaatsvervangend voor Schotland was, en toen van een Schot te horen kreeg dat hij dat omgekeerd nou werkelijk nooit zou doen.
Ik dacht vroeger dat de Duitsers wel net zo naar ons zouden kijken als wij naar de Belgen, maar op voetbalgebied blijkt dat (althans, een aantal jaren terug) dus niet zo te zijn: zij hebben bijna net zo'n pest aan ons als wij aan hen.

Wat de Vlamingen betreft: wat Cobi opmerkt is mij ook al eens opgevallen. Ze lijken soms bijna timide, die Vlamingen, beschaafde dictie ook, en dan ineens zo'n volstrekt oneerbiedige opmerking die die zogenaamd botte Hollanders nog niet zo snel over de lippen zouden krijgen.

Verder zijn Vlamingen volgens mij beter in het absurde. Kamagurka is niet voor niets een Belg.

Groeten,

Temet

emma43

emma43

01-12-2009 om 12:03

Ik ben er uit.........

Als gevolg van het Antwerpse onderwijs,zijn er in de provincie Antwerpen veel calimero's die zich gedragen als kabouter Wesley zodra ze in Nederland komen.

en verder ben ik het met Hilde eens.Als ik praat over Belgen heb ik het over Antwerpenaren.toen ik er woonde had mijn dochter welgeteld 3 vriendinnetjes,niet uit het dorp waar we woonde ,maar die ze kende van de school,met hele fijne ouders zonder calimero-syndroom.En dat waren dan juist weer zeer aangename vriendelijke mensen.Ik moet echt onderscheid gaan maken tussen Antwerpen en Vlamingen.

Nog een leuk verschil met Belgie en Nederland,als je in Belgie op visitie gaat,is het veel uitgebreider dan het kopje koffie met een droog koekje ,hier in Nederland.

Hilde

Hilde

01-12-2009 om 13:30

Mooi zo

Emma, blijken we toch wel goed overeen te komen. Hoera!
Ach, die vooroordelen en stereotiepen, laten we ze allemaal maar op een hoop gooien. Er zijn verschillen, veel zelfs, maar da's ook logisch doordat we toch wel verschillende culturele achtergronden hebben.
Ik hou van de leuke Nederlanders en Belgen (en ja, daar zitten ook Antwerpenaars tussen LOL), laten we het daar maar op houden!
Hilde

(Janneke)

(Janneke)

01-12-2009 om 13:33

Chapeau hilde

Ik ook, ik houd ook van Vlamingen, Belgen en Nederlanders...als het maar leuke zijn:-))

Wat maakt het uit of ze groen/geel/paars of blauw zijn:-)

Hilde

Hilde

01-12-2009 om 13:34

Belgische kinderkleding

Emma43: "Belgische kleding is minder kleurlijk.Er zit wel kleur in de kleding ,maar het felle wordt er weer uitgehaald.b.v kinderkleding bij Folieke is grijs blauw,paars waar dan weer een tikje bruin doorgehaald is,zodat het een nietszeggende kleur wordt.Ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel van houd. "

Dit heeft volgens mij wel een oorzaak. Er zijn in Vlaanderen (of het in Wallonië ook zo is, weet ik werkelijk niet) nog steeds een aantal "uniformscholen". In Gent kan ik vb meteen 5 scholen opnoemen waar enkel bepaalde kleuren worden gedragen (marineblauw, groen, bruin, grijs) en een aantal winkels speelt daarop in, zeker voor de leeftijd tot 18 jaar.
Hilde

Hilde

Hilde

01-12-2009 om 13:53

Calimero

Tirza: “Vlamingen lijden aan het Calimero-complex. Een Nederlander zou nooit op een Vlaams forum dit draadje starten”
Waarom denk je dat ik al zo lang op OO kom? Dit hebben we niet in Vlaanderen, jammer genoeg.

Tirza: “Wij vinden (denk ik) Vlaanderen een beetje leuk, gezellig, niet al te serieus te nemen bij-volkje bij Nederland. Belgie ziet NL als een arrogante overheerser waar ze liever niets mee te maken heeft. “
Ook dit heeft een oorzaak volgens mij. Wij zijn lange tijd voorgehouden – en nu spreek ik uit eigen ervaring, iemand anders zal misschien het tegendeel vertellen – dat wij moesten opkijken naar Nederland. Alles wat uit Nederland kwam, was beter: de mensen waren taalvaardiger, ze spraken correcter Nederlands, hun woordenschat was de enige juiste Nederlandse woordenschat, het was er schoner, enz. Op een bepaald moment kwam me dat echt wel de strot uit. Ikzelf ben bv. in het Algemeen Nederlands opgevoed; dialect was “not done”, dus mijn ouders kozen voor AN. Gelukkig is dit de laatste tijd veel veranderd; je moet alleen al maar eens de van Dale uit 1970 met de laatste versie vergelijken. En nu wordt aan de alarmbel getrokken, dat de dialecten aan het verdwijnen zijn. Tja!
Daarnaast is het ook zo dat het deel dat nu Vlaanderen is, eeuwen overheerst werd door allerlei volkeren: de Duiters, de Spanjaarden, de Fransen, de Nederlanders, …. dus jouw woordkeuze “arrogante overheerser” is zo gek nog niet!
Hopelijk groeit Calimero eindelijk op om hier op een volwassen manier mee om te gaan (BHV!).
Hilde

Belg? vraag aan de vlamingen

Ik mis Wallonië in dit hele verhaal (ik gooi de knuppel maar even in het hoenderhok). Zijn Walloniërs nou echt zo anders dan de Vlamingen?

Chris

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.