Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Fianna

Fianna

18-07-2011 om 17:37

Waarom zou je willen emigreren?

Met dit weer krijg ik weer de kriebels: wat doe ik in dit land. Ik wil een land met een zomer! en een winter, herfst en lente, ik wil het allemaal. En dan een zomer die enkele maanden duurt! Dan kan ik alleen maar bedenken dat ik weg wil uit dit land. Ergens waar er nog echt seizoenen zijn! En ik wil meer ruimte en groen en bossen om me heen.
Wie heeft dat gevoel ook wel eens? Wat zou voor jou een reden zijn om te emigreren. En waarheen?
Ik heb nog wel een paar redenen om te willen emigreren behalve het weer en wat ruimte, maar nu is vooral het weer een stoorzender hier ;)
Ik zou overigens Amerika overwegen (alhoewel ik ook wel bezwaren zou hebben) of Nieuw Zeeland (alhoewel: help wat ver weg)

Niet

ooit wilde ik wel weg, net klaar met mijn opleiding als verpleegkundige, strenge ouders, geen werk te vinden, Canada zocht verpleegkundigen..ik zag mezelf er al helemaal zitten, helemaal fris en nieuw beginnen!

De seizoenen zijn daar ook ergggggg interessant ;-)

Maar, maar maar,...nu wil ik (verstandelijk) niet meer, de zorg is bijna nergens zo goed verzekerd als hier, ik zou mijn behandeling in het buitenland waarschijnlijk nooit vergoed krijgen

Neemt niet weg dat ik met deze herfstzomer alsook de benauwde dagen wel eens verlang naar een droge warme (niet te hete) zomer..

Aan de andere kant: al die seizoenen hier vind ik toch ook weer mooi, een winterse winter, een frisgroen voorjaar...(die kwakkelzomer vergeten we maar even) en de prachtige herfstkleuren..

Hmm, nee, ik blijf (al zou ik tzt wel graag op een waddeneiland of bij zee willen wonen) er blijft altijd iets om van te dromen, nietwaar?

Niets zo veranderlijk als het weer

Volgens mij heb je in Nederland juist alle seizoenen. Alleen niet precies in de daarvoor bestemde maanden. Maar we hebben eind van de herfst toch een maand sneeuw gehad, en in de lente aanhoudend warm en droog weer?

Ben benieuwd of je een regio kan noemen waar de winter koud en besneeuwd is van december tot maart, gevolgd door een zachte lente, daarna een mediterane zomer van een maand of drie en dan een stormachtige herfst.

Maar ik zou zeggen, ga naar Canada! Ruimte, prachtige natuur, goede voorzieningen en heel uiteenlopende seizoenen. Hoewel mijn tante die daar woont wel eens verzucht: if you don't like the weather in Alberta, just wait for 10 minutes. Daar kan het van 20 graden, zon en strakblauwe lucht ineens gaan sneeuwen. In april.

Ik blijf lekker hier.

skik

He, jongens, kom op!

De officiele zomer is nog maar 4 weken bezig, dus volgens mij hebben we nog 9 weken te gaan! kan nog heel wat gebeuren hoor!

Ingrid (en zijn jullie die griezelig mooie april & meimaand al vergeten dan? Ik heb op mijn verjaardag zitten barbecuen! Fantastisch!)

Fiorucci

Fiorucci

18-07-2011 om 18:08

Nou....

Ik zou wel in Londen willen wonen, ik voel me daar thuis als ik er ben.

Primavera

Primavera

18-07-2011 om 18:15

Ik ben geemigreerd ;-)

Ik ben geemigreerd en ik wil nooooit meer terug ;-)
27°C , zonnetje, weinig wind, de kinderen spelen heerlijk met de buurkinderen in de tuin en vanochtend zijn ze naar het zwembad geweest.
Herfstkleuren en frisgroen voorjaar hebben we hier ook, alleen wat later en eerder vergeleken bij Nederland. Alleen die echte winter lukt niet zo. Als er eens in de 7 jaar een dagje sneeuw valt is dat veel. Maar mocht ik daar behoefte aan hebben dan kan ik natuurlijk 's winters altijd de auto pakken en binnen drie kwartier in de bergen tot aan mijn knieën in de sneeuw staan.
Ik verlnag helemaal niet terug naar het vochtige Nederland en zou eigenlijk wel in een nog droger stukje willen wonen, dan waar we nu zitten.
Zorgverzekering is goed genoeg. Ik denk dat als we nog ergens anders heen zouden willen dat een probleem zou worden. Ik vermoed dat de premie wel eens hoog uit zou kunnen vallen omdat we nu allerlei chronisch gedoe krijgen vergoed waar we indertijd helemaal geen weet van hadden, maar bij een nieuwe afsluiting natuurlijk wel.
Groeten Primavera

Fianna

Fianna

18-07-2011 om 19:02

Joyeux

' Ik zou voor geen goud weg willen uit Nederland, juist omdat we zoveel variatie in weer hebben. Pakken met sneeuw, ladingen regen, en dan ineens drie weken bijna tropisch warm. Heerlijk, ik zou niet moeten denken aan zes maanden winter of maandenlang droogte en hitte.'

3 weken tropisch warm met de rest regen en koud vind ik dus niet genoeg. Een landklimaat, met lange wamre zomers (en een indian summer), strenge winters en ook nog eens lente en herfst, dat lijkt me wel wat. Ik vind dat in verhouding het weer hier te veel kwakkelt. Zoals de laatste dagen, wat is het nou zomer of herfst. Bah!

' Er zijn in Nederland zo veel plekken met groen en ruimte en bossen, zoals Brabant en de Veluwe. Of Groningen, met zo veel ruimte dat de wind er altijd blaast.'

Is voor mij niet groot genoeg. Ik heb het over echt uitgestrekte bossen.

'En wat dacht je van de kust, net weer heerlijk met de hond door de duinen en over het strand gelopen (en meteen een gratis peeling gekregen ;-)).'

Geloof het of niet, maar er zijn wel meer landen met een kust ;)
Ik ben overigens erg aan Nederland gehecht hoor. Maar vaak bekruipt me dat gevoel. Een beetje een onbestendig verlangen, kan het niet uitleggen

NaShA

NaShA

18-07-2011 om 19:10

Primavera, ik kom er aan!

ja, ik zou best weleens weg willen uit Nederland en naar een land met beter weer. Zeker nu de zomer zo tegenvalt. De winter was al extreem lang voor mijn gevoel, en nu heb ik het idee al weer in de herfst te zitten en zo weer de winter in te rollen en ik merk dat ik er toch wel wat depri van wordt. Heb de zon nodig om me een beetje op te peppen, de anderhalve week die we in Zeeland waren met mooi weer, dan voel ik me gewoon veel beter dan nu...

Fianna

Fianna

18-07-2011 om 19:46

Onvoorspelbaar

Ik vind de zomers zo onvoorspelbaar hier en dat staat me zo tegen. We gaan nu de derde week in van de zomervakantie van de kinderen en het is tot nu toe gewoon bagger geweest. Als ik hoor van van mijn stiefzusje in de VS dat elke zomer gewoon maanden mooi weer is, ben ik wel jaloers. Een zomer waar je op aan kunt zeg maar! Ik word er ook depri van en ik merk dat ik echt buiten kinderen, houd zelf ook wel van het buitenleven...

Maylise

Maylise

18-07-2011 om 19:56

Nou...

Ik woon sinds een jaar weer in Frankrijk. Voelt niet echt als emigreren omdat ik hiervoor ook al lang in Frankrijk heb gewoond. Wat ik hier in het zuiden fijn vind is dat ik de bergen en de zee vlakbij heb en dat de zomers lang en warm zijn.

Als ik nu nog eens zou emigreren, ik weet het niet... Overal heb je voordelen en nadelen.

Vroeger in meerdere landen gewoond. Poosje in de VS gezeten. Zeer divers land. Enorm groot en zulke verschillen dat je er eigenlijk niks algemeens over kan zeggen. Zou ik terug willen? Misschien. Aan de andere kant studeren is daar erg duur en met nog drie kinderen die nog moeten studeren is het ook een opgave. Tel daar een redelijke dure gezondheidszorg bij op en ik zou wel een hele goede baan moeten krijgen om alles daar juist te laten lopen.

Ook in Engeland gezeten en gestudeerd. Ook mooi. Zou ook best weer terug willen.

Poosje in Libanon gezeten. Mooi land, fijn klimaat, aardige mensen maar moeilijke politieke situatie, lastige economie en explosieve buren. Ik weet niet of ik me daar weer zou willen vestigen. Voor vakantie prima maar om er te wonen is een ander verhaal.

Mijn oudste zoon woont in Italie. Mooi land, mooi klimaat. Helaas ook lagere salarisen gemiddeld genomen en even hoge kosten als hier. Als ik hier de grens over rijdt dan zie ik gelijk het verschil. Daarnaast is het voor jonge mensen daar erg moeilijk om een baan te vinden. Mijn zoon heeft veel vrienden die maanden en soms zelfs jaren onbetaald stage lopen in de hoop ooit een baan te vinden. Voor mezelf zou ik er zo kunnen wonen als ik een baan zou kunnen krijgen maar of het verstandig is tegenover de jongste kinderen.

Canada werd hierboven genoemd door meerdere mensen. Prachtig land inderdaad. Heb er hele mooie reizen gemaakt. Alleen die winters zijn zo lang. Ik geloof niet dat ik daar blij van zou worden. Misschien Vancouver of omgeving? Daar is het minder koud maar wel veel regen....

Uiteindelijk kan ik overal wel leven. Ik denk niet dat er voor mij een 'beloofd land' is waar ik me 100% thuis zal voelen en waar ik me nooit een buitenstaander zou voelen. Ik kan maar een paar landen bedenken waar ik onder de huidige omstandigheden pertinent niet zou willen wonen maar verder zou ik me overal wel kunnen vestigen.

Nou vooruit doet u mij maar zuid-frankrijk, de provence of zo

inderdaad voor een betrouwbaardere zomer en zachtere winters (ik geef niets om kou of sneeuw). En de Provence is natuurlijk nog relatief dichtbij.Maar elders kunnen de natuurlijke omstandigheden ook ook veel heftiger en verraderlijker zijn, denk maar orkanen, aardbevingen, overstromingen. Nederland hoeft wat dat betreft alleen maar te wachten op een zeespiegelstijging.

Waar woon je Fianna? In het Noord-West van Nederland -zeg maar ten noorden van de lijn Hoek-van Holland - Groningen regent het echt vaker naar mijn idee dan ten zuiden/oosten ervan. Misschien een idee, Zeeland, Zuid-Limburg etc?

En het is natuurlijk een gegeven

dat het in Nederland tijdens de schoolvakanties altijd slecht weer is. Tenminste 1 regio (noord, midden zuid) heeft altijd wel pech.

Zelf zou ik dan ook nooit in Nederland gaan kamperen als " grote vakantie" voor het gezin.

NaShA

NaShA

18-07-2011 om 20:36

Viridantia

dat is ook niet waar, de afgelopen 6 jaar hebben wij best goed weer gehad hier in Nederland, maar het is vrij onzeker, dat is wel een feit. Dit jaar is het prut. En ik kan me herinneren dat ik vroeger als kind ook heel vaak slecht weer in de zomervakantie had...

Massi Nissa

Massi Nissa

18-07-2011 om 21:43

Prut?

Ik durf het haast niet te zeggen, maar ik vind het niet helemaal prut. Het kan natuurlijk beter, maar we hebben een schitterende lente achter de rug en nu een paar weken met behoorlijk wat regen - en felle opklaringen. Ik heb de hele vrijdag 15 juli bij mijn ouders in de tuin gezeten in het zonnetje. Zondag in de dierentuin ging ook best, pas rond half vier een flinke stortbui en toen waren we al bijna thuis. En vandaag begon slecht, maar zo rond etenstijd was er hier ook een mager zonnetje en kon ik de deuren opengooien voor wat heerlijk frisse lucht (want de lucht is altijd veel lekkerder met regenweer, die wordt zo snel soepig en smerig als het langer dan een paar uur warm is).
En wat is dan wel leuk? Hittegolven? Die vind ik persoonlijk een bezoeking hier in Nederland. En wanneer regent het nu echt de hele dag stevig door? Bijna nooit. En dan zit ik nog thuis zonder auto en met baby en kleuter, dus ik moet er elke dag lopend op uit.
Als ik moest emigreren, werd het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid Canada en anders een ander Engelstalig land. Ik wil me kunnen uitdrukken en ben te oud om een andere taal nog near-native te leren beheersen. In elk geval zou me dat te lang duren.
Groetjes
Massi

Kiki

Kiki

18-07-2011 om 22:30

Mopperaars :)

waren jullie ook degene die aan het mopperen waren toen het zo warm en zo droog was en aan het smachten waren naar die onweersbui?

En dan boek je een last minute naar Zuid-Europa en dan krijg je dit

http://www.nu.nl/buitenland/2568407/toeristen-in-zuid-europa-krijgen-noodweer-.html

Ik houd absoluut niet van regen en vond afgelopen donderdag, het weekend en vandaag niet fijn. Maar om nou gelijk over een slechte zomer te spreken.
Hij is net begonnen, kom op zeg :)

Vic

Vic

18-07-2011 om 22:36

Oh, dit is een weerdraadje

Ik wilde juist een weerdraadje beginnen. Dat mag, omdat ik nooit meezeur in de mooiweerdraadjes (die van 'poeh wat is het heet'). Ik heb het helemaal gehad met dit *&^%$#@!-weer. Afgelopen donderdag moest ik met de trein, het woei te hard voor een paraplu dus ik kwam compleet verzopen op mijn werk en 's avonds weer thuis. Het weekend was al niet veel beter, en vandaag was weer bar en boos. Doe mij maar 25 graden, en dat drie maanden achter elkaar!

NaShA

NaShA

19-07-2011 om 00:13

Prut ja!

leuk, dat mooie voorjaar, tuurlijk, maar dan heb ik er niet zoveel aan, dan zit ik op mijn werk. Is het echt zo gek dat ik in de weken die ik vakantie heb (en alle anderen) gewoon droog en zonnig wil? En nee, dat hoeft geen hittegolf te zijn, ik ben ook al heel blij met 20 - 22 graden hoor! En dan mag het 's nachts regenen van mij....

Kaaskopje

Kaaskopje

19-07-2011 om 00:14

Ik heb het lef niet

Mijn ouders hadden en hebben dat wel, dat moet ik ze nageven. Zij zijn in de jaren ´50 geëmigreerd, waardoor ik in het buitenland geboren ben, en 14 jaar geleden zijn ze weer vertrokken. Vanwege allerlei factoren, waaronder het Nederlandse weer. En daar kan ik me best iets bij voorstellen. Ik kan de Hollandse herfst en winter echt missen als kiespijn.
Als ik in Nederland al zo moeilijk werk kan vinden dan zal het ergens anders nog lastiger zijn. We hebben geen speciaal beroep wat ons aantrekkelijker maakt. Echt handig zijn we ook niet. Dat zijn dus factoren waardoor ik bij ´emigratie´ denk `laat maar´. Maar zelfs als ik het lef en zo zou hebben dan zou mijn man voor geen goud willen. Hij is verknocht aan zijn geboortestad. Als hij zijn geboortestad mee kon nemen zou hij overal willen wonen, zei hij gister nog.

NaShA

NaShA

19-07-2011 om 00:16

En nog wat

de zomer is op 21 juni al van start gegaan, nu zitten we bijna weer op de 21e en dan juli, dat is dus al een hele maand. Kan niet echt zeggen dat we al zomer hebben gehad nee...En nogmaals, de afgelopen jaren hebben we echt veel geluk gehad met de vakanties in Nederland, maar ik merk naarmate ik ouder word dat ik steeds meer behoefte heb aan zon om de lange koude natte herfst en winter weer door te komen...

Kaaskopje

Kaaskopje

19-07-2011 om 00:24

Nasha

Bij mij is het eigenlijk zo erg dat ik bij het begin van de zomer al een beetje somber ben omdat ik weet dat ná de zomer weer maanden van vroeg donker en lage temperaturen zullen volgen. "Ha, gezellig met de gordijnen dicht en de verwarming aan.", roept mijn man blij als die tijd weer aanbreekt. En ik denk alleen maar "Neeeehhh!!"
Een troost... ieder jaar wordt het toch weer lente en zomer. Je hoort wel eens dat als er geen grote verschillen in seizoenen meer zijn, mensen als wij die seizoenen toch gaan missen.

Fianna

Fianna

19-07-2011 om 06:55

Ik snap niet dat er mensen zijn die vinden dat het wel mee meevalt met de zomer (want mooi voorjaar gehad, tja wanneer even eind april, begin mei?) en de zomer is nog maar net begonnen? Is al een maand bezig, we zijn op 1 derde! Overigens hoeft het niet alleen in de zomer mooi te zijn, ook de late lente mag lekker zijn ;)

En Vic, ja, lijkt een verkapt weerdraadje idd!

Ik kan niet zo goed genoegen nemen met een mooi vroeg voorjaar (wat heb je er aan idd) en dan misschien een hittegolf van een week in augustus en tussendoor een enkele mooie dag. Ik wil een zomer waarvan je zeker weet dat het enkele maanden duurt, idem met mooi voorjaar. Misschien zeur ik hoor, maar ik vind het echt vreselijk dit.
Overigens heb ik anderhalf jaar in het buitenland gewoond, nl Ierland en dat was nou niet echt een succes (misschien vanwege het weer?).
Mijn man zou trouwens zo emigreren naar de VS en bij mij lokt het soms ook wel, maar ja...

Fianna

Fianna

19-07-2011 om 06:56

Kaaskopje

'Bij mij is het eigenlijk zo erg dat ik bij het begin van de zomer al een beetje somber ben omdat ik weet dat ná de zomer weer maanden van vroeg donker en lage temperaturen zullen volgen.'

Dat heb ik nou ook! En ook omdat ik weet dat de zomer wrs weer gaat tegenvallen.
En die maanden na de zomer duren zo lang....

Fiorucci

Fiorucci

19-07-2011 om 07:32

Prut?

We hebben werkelijk een prachtige lente gehad, en augustus nog in het vooruitzicht! Wat zijn jullie allemaal negatief na een week regen....En vaak is het in september ook nog prachtig.

tonny

tonny

19-07-2011 om 08:05

Emigreren - niet vanwege het weer

dat zou voor mij geen motief zijn. Wel herinner ik me hoe Sini in het verleden last had van de lange donkere winter in het land waar zij toen woonde - dat lijkt me inderdaad vervelend en dat zou mij ook storen.

(Proberen te) emigreren zou ik pas bij extreme onveiligheid. Op dit moment geen idee waarheen, ik ben nou eenmaal heel Hollands geworteld en er is geen land dat ik zo goed (!) ken dat ik zou zeggen - ja hoor, dat is een prima tweede keus.

Fianna

Fianna

19-07-2011 om 08:55

Fio

Ik vind de lente helemaal niet 'werkelijk prachtig'! Oke, een hittegolf eind april, begin mei en dat was het. Juni vond ik ook niet echt een denderende maand, een paar aardige dagen.
En voor mijn gevoel regent het nu wel langer dan een week!
En het is niet alleen de regen hoor wat mij stoort, maar ook de lage temperaturen. Ach ieder zijn meug.

As zondag vlieg ik naar New York, daar is het dan wrs 35 graden, dat is dan ook wel weer slikken, maar toch kijk ik er wel naar uit. Ik zie me al zitten 's avonds met een glas witte wijn op de 'porch' van mijn stiefzus (die ook nog eens een zwembad in de tuin heeft met een mooi huis in het bos, zucht...), heerlijk, kijk er naar uit!

Trouwens, in Londen voel ik me ook thuis. Heb er een half jaar vertoefd, geweldige stad! Minstens zo geweldig vind ik New York, fantastische plek!

Fianna

Fianna

19-07-2011 om 09:25

Pelle

' van half april tot half juni zaten we BOVEN het droogste jaar aller tijden en nog durven jullie te klagen over de lente???'

Nogmaals, het gaat er bij mij niet alleen om de neerslag, ook de temperaturen, uren zon enz enz. En ook al zaten we nog boven het droogste, wil het niet zeggen dat ik ineens het Nederlands klimaat leuk moet vinden en er niet over mag klagen.
Overigens zijn er ook gebieden met een landklimaat die wel aan zee zitten, bijv New York, New Jersey, ik noem maar wat. Het sluit elkaar echt niet uit hoor, 4 mooie seizoenen en de zee.

Massi Nissa

Massi Nissa

19-07-2011 om 09:31

Fianna

Delaware/Maryland is wat betreft landklimaat aan zee ook erg mooi.
Overigens weet ik echt zeker dat de lente mooi was, want ik beviel half maart van mijn zoon en kon elke dag met hem wandelen. Heerlijk.
Nu zit ik ook weer in het zonlicht te typen - er komt vast wel een periode met regen vandaag, maar dus weer niet de hele dag.
Groetjes
Massi

Fianna

Fianna

19-07-2011 om 09:47

Massi

Klopt, is ook zelfde omgeving. De hele atlantische kust daar in de VS vind ik mooi, althasn het bovenste gedeelte vanaf NY. En heerlijk spul wat ze uit de zee halen: clams, kreeften en krabben die in verhouding geen drol kosten. Zee, stranden en dan ook nog mooie bossen en heuvels, leuke steden. Misschien moeten we gewoon emigreren. Voordeel is dat ik er familie heb en niet geheel onbelangrijk een amerikaans paspoort.

Ja, het vroege voorjaar was ook mooi, maar dat is al weer zo lang geleden )-: Vanaf half mei tot nu vind ik het maar matig tot slecht, maar dat is vast persoonlijk.
En idd nu schijnt de zon, maar ik heb toch geen zomer gevoel.

Hibiscus

Hibiscus

19-07-2011 om 11:04

Overal wel wat

Er is overal wel wat met het weer denk ik en als je voor het weer emigreert, kom je van een koude kermis thuis, ik denk niet dat dat de juiste reden is om uit een land weg te gaan.
In Canada zijn de winters koud en lang, in Vancouver regende het zo vreselijk veel, da's niet leuk hoor alhoewel het een prachtige stad is en je een geweldig buitenleven hebt. In New York heb ik een jaar gewoond en de winters zijn superkoud, wit en donker, en de zomers zo vreselijk warm, de herfst is wel weer prachtig.
Azie, hmm, in China en Hong Kong is het zo warm en vochtig zomers, daar droop de dagcreme altijd van mijn gezicht van de hitte.

Nu wonen we in Londen en alhoewel iedereen denkt dat het hier altijd regent, valt het ontzettend mee. Gisteren en eergisteren wel, maar de week daarvoor hebben we 25 graden en zon gehad. De lente hier was fantastisch (ook vanwege de prachtige tuinen waar de Engelsen zo goed in zijn, we hebben genoten), in mijn herinnering alleen maar mooi weer en nauwelijks regen.

In de herfst komen we weer terug naar Nederland, dat vind ik aan de ene kant erg jammer omdat ik in het buitenland wonen zo leuk vind (en vooral in Londen want het klopt, het is de leukste stad die ik ken), maar aan de andere kant heeft het ook heel veel voordelen, Nederland is toch mijn thuisbasis.

Zuid Afrika, volgens mij zijn daar delen (Kaapstad?) waar het altijd 25 graden is. Daar wil ik nog wel eens heen, maar niet om te wonen, zo avontuurlijk ben ik niet.

Hibiscus

Fiorucci

Fiorucci

19-07-2011 om 11:09

Klopt hibiscus

Ik was vorige week in Londen, wat een zalig weer! Niet te koud en niet te heet,perfect!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.