Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Esther68

Esther68

17-06-2018 om 16:51

Hoe lang laten jullie vlag en schooltas hangen?

Zie vraag.

Ik vind het een fijn gezicht. Dus laat hem nog even hangen tot dochter bezwaar gaat maken.

Nb Dochter wilde niet haar eigen schooltas eraan hebben, dus hebben we een andere schooltas eraan gehangen.


Dees

Dees

17-06-2018 om 17:05

Diploma

Ik denk tot diploma uitreiking ofzo of als dat te lang duurt een week na bericht van slagen en op de dag en dag na diploma uitreiking.

Triva

Triva

17-06-2018 om 17:19

Dees

De meeste diplomauitreikingen zijn nu pas over 2 wk omdat de herkansingen eerst nog moeten en die uitslagen komen pas op 29 juni

goede vraag

Ik weet het ook nog niet. Vooralsnog vind ik het wel leuk staan, dus voorlopig laten we de boel nog maar lekker hangen.
Tot de diploma uitreiking lijkt me wat lang, die is pas op 4 juli...

Alleen de dag van de uitslag.....

Ik zie hier ook nergens vlaggen meer hangen.....

(Laten de lang- vlaggers hem s nachts ook hangen? Dat hoort officieel niet toch? Na zonsondergang moet ie eigenlijk haar binnen ...

Triva

Triva

17-06-2018 om 17:41

haha de vlaggenregels weer

Het vlaggenprotocol geldt NIET voor particulieren, die mogen dus gewoon de vlag in de nacht laten hangen.

Hier hangen ze nooit tot aan de diploma's maar wel meer dan 1 dag. Ik gun het de herkansers ook hun eigen feestje met vlag dus hier gaat tie morgen naar binnen.

Triva

Triva

17-06-2018 om 17:42

oja

en weer ophangen bij de diplomauitreiking is wel heel erg gek, net een herkansing?

Phryne Fisher

Phryne Fisher

17-06-2018 om 17:57

Een week

Volgens mij heeft hij hier een week gehangen, en ‘s nachts haalde ik hem naar binnen. Dat hij nu nog op de overloop staat is een ander verhaal. Hopelijk komt hij nog eens op zolder voor kind nummer 2 aan de beurt is (zucht....)

Ingrid

Hoi Ingrid,
Kom eens in Brabant kijken, daar hangen ze weken lang. Ik moest er ook aan wennen maar heb me wat dit betreft maar aangepast aan de plaatselijke mores. Ziet er wel gezellig uit in de straat!

Hier

Gaat de vlag vanavond naar binnen. De buurt weet het nu wel Op verzoek van dochter laten we de slingers en ballonnen binnen nog wel hangen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

17-06-2018 om 19:41

Tot de diploma-uitreiking

Minimaal.
Inderdaad afdeling Brabant hier.

En die vlag blijft 's nachts gewoon hangen, maar het is ook een schoolvlag en niet onze 3-kleur.
Als ik hem iedere dag binnen moest halen zou na een week de lol er wel vanaf zijn.

We hebben m laten hangen tot

Dat de herkansingen hun uitslag kregen. Net van te vorenheb ik ze (we hadden 2 vlaggen stokken met tas in de grond wat 2 geslaagden ) weggehaald.
Ook brabant hier idd

Ja hallo

Wij zijn geen officiële instantie hoor. Onze vlag heeft ook de grond weleens geraakt (gezien de vlekken erop), dus 's nachts blijven hangen kan dan óók nog wel

Tango

Tango

17-06-2018 om 21:05

Toevallig zeg!

Ik vroeg me dat dus vanmiddag ook af toen ik hier in de stad overal nog vlaggen zag hangen. Die van ons wappert ook nog gezellig buiten. De meningen zijn dus verdeeld. Ik denk dat we hem tot woensdag laten hangen, dan hangt hij een week. Tot de diploma-uitreiking vind ik overdreven. Is pas op 5 juli.
Dochter is elke dag nog blij om haar vlag te zien, dus ze heeft nog geen commentaar. Hij blijft 's nachts ook gewoon buiten hangen. Is veel teveel gedoe om hem binnen te halen, je moet er met een trapje of een stoel bij klimmen. Haar schooltas hangt eraan maar die mag daarna denk ik de vuilnisbak in na al die dagen in weer en wind buiten. Geen probleem, was toch al een oudje.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

17-06-2018 om 21:57

Een week is mooi

En s nachts even binnenhalen getuigt van respect, ook al vertegenwoordig je geen officiële instantie. Het is heel feestelijk, al die vlaggen / tassen. Veel plezier allemaal !!

Respect

Heeft voor mij niets met het al dan niet binnen halen van vlaggen te maken. Maar als iemand mij uit kan leggen wie (en waarom) ik met het buiten laten hangen van een lapje stof nou toch zo vreselijk kwets, dan denk ik daar wellicht anders over...

Tja. Ik heb het zo geleerd vroeger

Vlag naar binnen bij zonsondergang.

Zo ‘hoort’ het naar mijn idee.....

Ingrid

Mager

"omdat het zo hoort"

Nou, ik ben nog niet geheel overtuigd...

Tine Winkel

Tine Winkel

17-06-2018 om 23:00

vlaggenprotocol

het vlaggenprotocol is officieel alleen voor rijksgebouwen, maar particulieren wordt geadviseerd de vlaginstructie wel te volgen
Ik vind het ook niet kunnen, een vlag 's nachts buiten laten hangen. Gelukkig kreeg Tine-oudste een soort vlag van school, dus die hangt nu vrolijk buiten met de schooltas. De driekleur hebben we de eerste avond, voor zonsondergang, binnen gehaald.

Protocol.

Het is niet eerbiedig om een vlag in het donker of op de grond te laten hangen.
Een kapotte of vies verschoten vlag hoort ook niet.

Als je de vlag 's nachts laat hangen hoort hij mooi verlicht te zijn.

Het zijn protocollen waar je je wel of niet aan wenst te houden.

Triva

Triva

17-06-2018 om 23:23

Eerbiedig?

Kom op zeg... Eerbiedig en respect? Een particulier hóeft zich niet aan de protocollen te houden. Wie hangt er op vier mei pas om zes uur de vlag halfstok buiten?

Triva

Triva

17-06-2018 om 23:25

En nee

Vlag hóórt niet verlicht te zijn 's nachts als je particulier bent. Dat mag...

Triva.

Precies, het zijn protocollen, aanwijzingen, richtlijnen.
Zoals het "heurt".

In Nederland staat er geen straf op als je het anders doet.
Ik ben idd opgevoed met een bepaalde eerbied en respect voor de Nederlandse vlag, is niet erg toch?

Waarom "kom op zeg?"

Wilgenkatje

Wilgenkatje

18-06-2018 om 01:00

Richtlijnen

Wie de vlag dag en nacht laat hangen, kwetst mij niet nee. Ik denk hoogstens ' die heeft niet meegekregen wat de bedoeling is volgens het protocol'.

Onze buren hadden de vlag en wimpel met schooltas uitgestoken. ' zozo, er is naast ons iemand van koninklijken bloede geslaagd ' grinnikte mijn echtgenoot. De vlag hing van s middags ( uitslag) tot en met de volgende ochtend rond koffietijd, toen was-ie ineens weer binnengehaald. Korte uitbundige vreugdeuiting dus.

Op dodenherdenking hangen wij inderdaad rond zes uur de vlag half stok buiten. En tegen negenen gaat-ie weer naar binnen. En meer mensen in de straat dien dat.

Ach ja, protocollen zijn richtlijnen, je hoeft er niks mee. Maar als je er wel aan meedoet, kun je dat zien als teken van verbondenheid.

@nnemoon

@nnemoon

18-06-2018 om 08:04

Vlaggen

Hier in de buurt nog veel vlaggen met tassen, ik vind het altijd zo'n leuk zicht. Hier ook twee scholen met een eigen vlag van geslaagd, ziet er leuk uit en gelijk reclame voor de school natuurlijk.

Bij dodenherdenking wil je niet weten hoeveel vlaggen er al de hele dag half stok buiten hangen hier, dat irriteert mij dan wel.

Nog een vlaggenverhaal. Ik ben tegelijk jarig met Maxima, dus op mijn verjaardag vlag met wimpel. Ik heb met één neef een speciale band. Ik heb altijd voor hem gezorgd toen hij klein was en zijn ouders aan het werk waren. Hij is inmiddels 19 jaar en studeert in Tilburg en was dit jaar mijn verjaardag vergeten. Ik appte hem aan het eind van de avond. Je denkt wel dat al die vlaggen met wimpels vandaag buiten hangen voor Maxima maar dat is gewoon voor je tante hoor. Grapje!

Dendy Pearson

Dendy Pearson

18-06-2018 om 08:12

Vlag

Ik heb helemaal geen vlag, dus kan niks verkeerd doen. Maar dat op 4 mei de vlag niet de hele dag hoort te hangen wist ik niet. Aangezien ook hier in de buurt de vlaggen de hele dag halfstok hangen denk ik dat een heleboel mensen dit gewoon niet weten.

Paasei

Paasei

18-06-2018 om 08:47

paar dagen

Wij hebben geen vlagge(n?)stok en een huis en tuin waarbij zoiets ook niet 'staat". Bij oudste destijds iets verzonnen met vlag aan een oude stok en een ophang-constructie onder de (lage) dakgoot verzonnen. Over oneerbiedig gesproken... Wiebelige constructie, dus heeft max een dag gehangen.

Nu ook voor jongste weer gedaan. Die kreeg een vlag van school mee en die heeft wel een paar dagen buiten gehangen. Net als de vlaggetjes e.d. Alles is er nu wel af. Hoewel ik verderop in de wijk nog wel vlaggen zie hangen. Maar die mensen hebben ook een echte vlaggemast.

Hebben jullie allemaal de vlag officieel aan een vlaggemast hangen..?

Dora

Dora

18-06-2018 om 14:30

nee

Oudste moet het hier doen met een ouwe bezem die vastgeklemd zit onder het handvat waarmee je het raam kan sluiten. Hij hangt door een open kiepraam. Arm kind.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

18-06-2018 om 14:32

Paasei

Ik heb speciaal een vlaggenmasthouder en vlag gekocht voor het heugelijke feit

Ook de volle mep

Vanaf de uitslag tot de uitreiking, dag en nacht. Ik wist eigenlijk niet beter. Aan een echte vlaggenmast. Ik woon in een jaren '30 huis,waar een vlaggenmasthouder al standaard op zit. Nu ben ik niet zo van nationalistisch vertoon en de monarchie mag van mij ook op de schop, dus wij hebben pas bij het eindexamen van de oudste een vlag aangeschaft. Man had nog even de ambitie om hem bij onze verjaardagen uit te hangen, dat ging me dan weer net even te ver.

Ik vind het wel bijzonder dat het respect voor een stuk textiel al uit de VS is overgewaaid. De Tweede kamer heeft er ook al een smak geld aan uitgegeven. Wie weet staan de kinderen over een paar jaar ook met de hand op het hart iedere ochtend in het klaslokaal met de hand op het hart trouw aan de driekleur te zweren.

Tango

Tango

18-06-2018 om 15:33

En bam!

Daar viel vanmiddag de vlag naar beneden! Teveel wind en de vlaggenstokhouder was al met wat extra tape beveiligd want zat al een barst in Over oneerbiedig gesproken dus, want de vlag lag dus op de grond. Dat was dus het moment om hem binnen te halen. Zijn we daar ook weer uit.

Overigens zijn wij dus echt oneerbiedige en luie vlaggers volgens mij. Vlag blijft dus 's nachts buiten hangen, wel verlicht trouwens want een straatlantaarn voor de deur. En verder hangt hij er zelden. Met koningsdag hangen we hem pas buiten als we, meestal vrij laat, zijn aangekleed. We streven ernaar om hem voor zonsondergang weer binnen te hebben, maar soms is dit later. Met bevrijdingsdag hangt hij soms, maar soms ook niet. En met dodeherdenking niet, want heb nog steeds niet door hoe ik dat ding nou eigenlijk halfstok moet krijgen. Volgens mij moet er dan een extra haakje aan de mast, maar dat zit er dus niet....

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.