Home » Forum » Al een tijdje een tweede man zonder schuldgevoel

Al een tijdje een tweede man.... zonder schuldgevoel

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

43 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Stiekemevrouw
Al een tijdje een tweede man.... zonder schuldgevoel

Hallo allemaal,

Sinds 5 maanden heb ik naast mijn vaste partner een vriend. Inmiddels is het een goede vriend, maar ook op seksueel vlak voelen we ons tot elkaar aangetrokken. Hij is altijd zo ontzettend lief!

Inmiddels zien we elkaar minstens 1 x per week, maar als het kan nog vaker. Verder sturen we elkaar de hele dag berichtjes en bellen we elke dag. Als iemand me nu de vraag zou stellen. Wie zou je kiezen..... dan zou ik geen antwoord kunnen geven.

Ik heb alles wat ik wil, maar waarom gebeurt dit dan toch? Wie heeft ook ervaring?

Bobbie
Nou tja

Lees de topics hieronder eens door over bedrogen mensen en hoe dat jaren doorbrandt en doorsnijdt.
Dan krijg je antwoorden over egoïsme, over de lust achterna gaan, over verantwoordelijkheden niet nemen, over je geweten blokkeren, over eerst afsluiten eer je verder gaat, over eerlijkheid en communicatie, over trouw naar je partner, over dat het leven niet gaat om het botvieren van opborrelende lusten, dat je in bepaalde situaties niet primair mag reageren, dat het leven niet om jou draait.

En dan is het heel rauw dat jouw topic net boven het hunne staat en krijg je vast genoeg moed om eerlijk te worden ipv uit te zoeken waarom. Want waar het ook vandaan komt, dat doe je gewoon niet.

Bobbie
En

Stiekem zonder schuldgevoel is een hele slechte eigenschap. Als je nu echt een verklaring wilt dan ga je eerlijk naar jezelf kijken , biecht je het op en verbreek je de relatie.
Want met " stiekem zonder schuldgevoel" ben je natuurlijk niet op zoek naar de waarheid over jezelf.
Anders was het" stiekem, maar ik voel me zo rot en schuldig".

wil40
Zonder schuldgevoel.

Dat vond ik ook wel een vreemde toegift. Als ik al zou vreemdgaan dan zou ik me toch wel schuldig voelen. Dag in dag uit mijn partner voorliegen zou zeker een knagend geweten opleveren.

Waarom bij jou niet? Is je partner zo'n waardeloze vent dat hij het heeft verdiend dat jij vreemd gaat?

Dus nee, ik heb geen ervaring. Ik ben sowieso een slechte leugenaar dus al die stiekeme afspraakjes en berichtjes zouden mij niet alleen wat spanning opleveren maar ook stress. Bam, schuldgevoel dus.

Ely
Waarom gebeurt dit toch?

Schrijf je. Nou heel simpel: omdat jij ervoor kiest. Het overkomt je niet, jij doet het, je staat zelf aan het roer. Als jij kiest om in te gaan op zo'n aandrang om het contact uit te bouwen en de relatie zich zo te laten ontwikkelen dan gebeurt het ook. Dat is geen lot wat je beschoren is maar gewoon het gevolg van een keuze. Net als dat als je maar genoeg van bepaalde (alcoholische) drankjes drinkt je dronken wordt kun je 'onder invloed' komen van verliefdheid als je maar genoeg contact blijft houden. Bij een drankje weet je bij de eerste slok of er alcohol in zit en bij een mens kom je misschien er pas later achter maar je kunt er wel op tijd achter komen en besluiten te stoppen. Dat doe jij blijkbaar niet en je wordt dronkener en dronkener van verliefdheid. Maak jezelf niet wijs dat het iets is wat je overkomt, dat is niet zo, je kunt er gewoon mee stoppen. Of doorgaan. Dat is aan jou. Ik begrijp uit wat je schrijft dat je partner dit niet weet en niet mag weten dus blijkbaar is die relatie kwetsbaar hierdoor. Ik hoop dat er geen kinderen in het spel zijn en wens je veel wijsheid toe

Ellen
Hmm..

Waarom krijg ik toch idee bij deze post dat dit verzonnen is??
Waarschijnlijk de manier van schrijven..

Poppedijn
Ja hè Ellen

Ik krijg ook het idee...
Ff lekker stoken bij tere zieltjes...
Het ligt er TE dik bovenop met 'de toegift' en de nickname.
Dus ehm, dames: laat je niet kisten!

Stiekemevrouw
Niet verzonnen...

Ik was even vergeten dat Nederland toch niet zo ruimdenkend is.... Ik zal de post verwijderen

Angela67
Dûh ruimdenkend

Tuurlijk noem jij het ruimdenkend, maar dat is vooral om jij ruimte wil ten koste van iemand anders' ruimte.
Druk kosten en baten eens uit in 'geluk' en 'emotioneke schade' en probeer dan 'ruimdenkend' eens te definiëren.. .
Gr Angela

IngridT
En Posts verwijderen...

Kan niet op OOL.

Je kunt hoogstens stoppen met lezen en/ of reageren.

Ingrid

Wilgenkatje
wat is er ruimdenkend

aan om liegen en bedriegen niet prima te vinden? Dat verdient niet de naam ruimdenkendheid, dat is totale en kille desinteresse.

Hoe zou je het vinden als iemand jou zo behandelde, zonder enige scrupules?

Kaaskopje
Wie is er niet ruimdenkend

Blijkbaar ben jij ondanks je gebrek aan schuldgevoel zelf ook niet zo ruimdenkend. Je ervaart dat je alles hebt wat je wilt en toch lijk je met de vraag te zitten waarom je dit gedrag hebt. Als je zo ruimdenkend was, dan zou je dat wegwuiven en er gewoon plezier aan beleven.

Chris
Toch wel interessant

Maar maakt het echt uit of je jezelf (zogenaamd?) schuldig voelt en dat uit door allerlei uitspraken als 'ik voel me er zo rot over', 'ik heb zo'n schuldgevoel', 'ik wil wel stoppen maar kan niet' en dat hier op het forum gooit en toch gewoon doorgaat met je affaire? Of dat je dat blijkbaar doet zonder schuldgevoel? Het resultaat is hetzelfde uiteindelijk. Er wordt iemand bedrogen.

Ze stelt uiteindelijk wel een eerlijke vraag: hoe kan het dat dit gebeurt terwijl ik alles heb? Op zich ook wel een interessante vraag. Waar ik overigens het antwoord niet op heb.

Flanagan
Konijntjje

En het konijntje in de dierenwinkel is ook zo schattig. Die wil ik wel elke dag knuffelen. Toch laat ik het diertje daar want dat gaat niet goed met het konijn thuis.
Waarom gebeurt dit? Gevalletje 'hebzucht' misschien?

Bobbie
Verzonnen of niet stop er eens mee/ ontopic

Dat "slimme gedoe" over verzonnen of niet en dan weer een ander: ja dacht ik ook! en laat je niet kisten dames.
Schei uit, ik bepaal zelf of ik reageer, ben verre van achterlijk en heb zo de pest aan dat wijsneuzerige gedoe.

Als je er anders over denkt, ben je dan niet ruimdenkend?
Je komt zelf met de vraag, dan kun je je antwoord verwachten.
Als jij zo ruimdenkend bent, weet je man natuurlijk overal vanaf en heb je allebei een ruimdenkende open relatie.
Maar jij doet het stiekem. Voor wie stiekem? Moet toch allemaal kunnen? Nergens voor nodig.

Bah!
Bah, geen zin in!

Ga lekker verder met je stiekeme gedoe en laat ons met rust. Niet ruimdenkend. Test maar eens of je partner zo is en kom Dan maar terug. Sneu hoor

vlinder72
Waarom?

Omdat jij het toelaat. Je hebt ooit de keus gehad of wel of niet door te gaan. Jij koos ervoor om open te staan voor een buitenechtelijke relatie.

Ik denk dat bijna iedereen die al langere tijd een relatie heeft wel eens twijfels heeft. Sjans elders heeft. Kriebels krijgt van een andere man of vrouw. Alleen ik kies ervoor om hier geen vervolg aan te geven. Ik ga niet op de sportschool met een andere man even gezellig wat drinken. Ik wissel geen telefoonnummers uit. Dat is mijn beslissing. Jij bent er wel op in gegaan. Dat is jouw keuze. Maar hoe wil je nu verder? Ga je het tegen je.partner vertellen. Hoe gaat hij hierop reageren? Wil je scheiden? Of wil je zo stiekem verder gaan?

wil40
Ruimdenkend en/of oneerlijk.

Ik ben hartstikke ruimdenkend. Ik kan me er best iets bij voorstellen dat het spannend is om een geheime relatie te hebben naast je vaste partner. Dat je altijd verliefd bent als je elkaar ziet. Dat na jaren sex met dezelfde een ander best een leuke afwisseling is.
Een leuke vent waar je geen zorgen mee deelt over je dagelijkse saaie rompslomp. Je komt zijn vieze onderbroeken en sokken niet tegen in de was. Ook snurkt hij niet en hangt niet languit op de bank. Alleen maar gezellige gesprekken, dagdromen en ongedwongen sex. Echt, ik begrijp dat prima.

Maar in jou situatie is hier iemand de dupe van, je partner, die wordt flink voorgelogen. Liegen heeft niets te maken met ruimdenkend zijn toch?

Sally MacLennane
Waarom...

...schrijf je dit bericht? Wat voor reacties wil je hebben?

rode krullenbol
Wie weet is het de wil tot weten!

Misschien is 'topic starter' wel een - al dan niet gepensioneerde - meneer pastoor, die handelt naar de veronderstelling dat wanneer er één schaap over de dam is, er meer zullen volgen.

Stiekemevrouw
Waarom

De reden dat ik het topic start is omdat ik wil weten hoe er over gedacht word vanuit buitenstaanders.

Stof tot nadenken.... de vraag is het hebzucht? Goede vraag.... Ik verwacht namelijk van mijn nieuwe "vlam" dat hij alleen met mij bezig is, terwijl hij single is en ik niet van plan ben van mijn vriend af te gaan. Heel egoïstisch als ik er logisch over nadenk. Mijn vriend en ik zijn inmiddels 18 jaar samen hebben een mooi leven opgebouwd en zijn gelukkig. Maar het is ook allemaal zo normaal en vanzelfsprekend

Nu heb ik zo de drang dat ik iets voor mijzelf wil en de vraag die ik onder mijn topic heb geplaatst was een serieuze vraag aan mijzelf. Waarom doe ik dit terwijl ik alles heb? Ik wil soms gewoon vluchten uit de dagelijkse sleur!

Dat had ik er waarschijnlijk beter bij kunnen plaatsen.....

Bobbie
Nu je zelf

Ook tot de conclusie komt dat je denken en je wijze van handelen erg op jezelf is gericht, hoe vind je dat zelf?
Valt het je tegen van jezelf, hoort het bij je manier van doen, is het enkel de sleur?
Hoe zou je reageren als ik jou man zou versieren?
Jij behandelt hem niet met respect. Dan hoeft hij dat ook niet te doen en wie weet heeft hij ook wel last van een sleur.

Als het enkel dat laatste is, die sleur; kun je dan echt niets verzinnen om dichter bij elkaar te komen? En dat dan ook sámen te doen? Gelijke inzet voor een gezamenlijk doel.

Markat
geen schuldgevoel

vind ik eigenlijk prima. Schuldgevoel vind ik ook een beetje hypocriete emotie: je doet iets waar je niet de consequenties van wilt nemen en gaat je dan maar klote voelen. ik bedoel: doe het en pik de gevolgen of doe het niet
In jouw geval betekent het: en nou ook niet zeuren als je partner erachter komt en jou er uit lazert. Want er achter komen gaat ie. Kan lang duren of kort duren. Dus: niet zeuren he, dan!

Kaaskopje
Jemig Stiekeme vrouw...

Ik wil niet de tuthola uithangen die alles maar verkeerd vindt, maar jij bakt ze wel erg bruin. Wat is er nog meer 'van jezelf', dan een man waar je al 18 jaar mee samen bent? Gaat hij ook vreemd of zo, waardoor je hem moet delen en hij dus niet meer alleen van jou is? Vraag hem ten huwelijk, dan is hij officieel van jou. Of neem een huisdier waar hij bang voor is, een vogelspin of zo. Dan neemt hij hem niet op schoot en is Spin helemaal van jou alleen. Of begin een hobby. Ja seks met een andere man kan ook een hobby zijn, maar een hobby waar je je vriend niet mee kwetst lijkt me toch echt veel geslaagder.

Op de vraag waarom je 'dit' doet, kun jij alleen antwoord geven. Vraag je ook af wat je relatie waard is als je er zo gemakkelijk mee omgaat.

Mej. Griffel
kruisje

"Mijn vriend en ik zijn inmiddels 18 jaar samen hebben een mooi leven opgebouwd en zijn gelukkig. Maar het is ook allemaal zo normaal en vanzelfsprekend"

Dat is dus allemaal helemaal niet normaal en vanzelfsprekend. Er is kennelijk nog geen ellende op je pad gekomen, prijs jezelf!
Ieder huisje gaat op een gegeven moment z'n kruisje dragen, maar nu zorg je zelf voor een kruisje voor je vriend, dat hij verdriet krijgt als hij dit allemaal zou weten en jullie geluk als een kaartenhuis in elkaar gaat vallen.

Sally MacLennane
Stiekeme vrouw

"De reden dat ik het topic start is omdat ik wil weten hoe er over gedacht word vanuit buitenstaanders."

Nou, daar heb je antwoord op gekregen. Buitenstaanders vinden het niet zo'n goed idee. En jij vindt dat weer "niet zo ruimdenkend".

rode krullenbol
Een waarschuwing van mijn kant

Straks eindig je nog als bejaarde zuurpruim die voortdurend jongere vrouwen om de oren wil slaan met de eigen kerfstok in de hoop hem daarmee gladder te maken!

nietzoblij
wel ruimdenkend

volgens mij ben ik best ruimdenkend, op veel gebieden althans. Ik begrijp heel goed dat je, ook in een prima relatie, verliefd op iemand anders kunt worden. Dat heb ik zelf ook al meegemaakt, ik heb echter nooit geen affaire gehad. Maar over het feit dat ik sterke gevoelens van verliefdheid voor een ander had, voelde ik me al behoorlijk schuldig. In de tijd dat ik aan die ander dacht en erover zwijmelde, was ik namelijk niet met mijn partner bezig. Ik koester nog steeds warme gevoelens voor die persoon en denk dat dit altijd zo zal blijven, het is ook een heel aardige man, maar ik zie hem nu meer als een goede vriend, die ik heel af en toe bij toeval tegenkom, en zeker niet meer als potentiële minnaar.

rode krullenbol
Hmm ...

Strikt genomen is het niet uitgesloten dat ook Stiekemevrouw het (vooralsnog) bij zwijmelen heeft gelaten.

Phryne Fisher
Kan hoor

Ik ken vreemdgangers die het maanden of jaren hebben volgehouden en niet het idee hadden hun partner iets aan te doen. Thuis was ook niets aan hem te merken, hij had gewoon seks met zijn partner en ze deden dezelfde dingen die ze altijd al deden. Ze maakten zichzelf zelfs wijs dat ze hun partner een plezier deden omdat ze veel vrolijker en energieker waren. Kiezen was ook niet aan de orde, zolang hun partner van niets wist en hun Truus het ook wel best vond zoals het ging.
Er zijn ook vrouwen die weten van het gescharrel van hun man maar ervoor kiezen het te negeren.

Ellen
Geheel OT Bobbie

Bobbie:

Jemig; alles goed verder? Relax..

Kun je me vertellen wat er "slim" en "wijsneuzerig" is aan mijn post?
Ik uit enkel mijn bedenkingen over de echtheid van het eerste bericht.

En net als jij schrijft bepaal ik zelf wel op wie en hoe ik reageer.

Pagina's

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.