Relaties Relaties

Relaties

tante Sidonia

tante Sidonia

07-01-2017 om 12:54

apart slapen i.v.m. snurken

Mijn man en ik hebben naast een hele hechte relatie een slepend conflict over snurken. Mijn man snurkt en ik slaap licht: slechte combinatie dus. Hij verwijt mij dat ik ook snurk zodra ik over zijn gesnurk begin. Punt is dat ik best geloof dat ik ook snurk, alleen is het minder erg omdat hij er geen last van heeft: hij hoort het als hij niet slaapt, maar wordt er niet wakker door. Dat geeft hij zelf ook aan.
Wat tijdelijk helpt maar veel irritatie oproept is datik hem vraag zich om te draaien, of hem even wakker maak. Hij slaapt gemakkelijk verder maar begint vaak daarna weer te snurken natuurlijk. Allerlei oplossingen zoals iets in zijn neus of een snurk band wijst hij af omdat hij bang is er niet mee te kunnen slapen.
na een ruzie van de week omdat ik em voor de zoveelste keer in zijn slaap stoorde, hebben we voorlopig besloten apart te slapen. heel erg vind ik dat niet want we zoeken elkaar toch wel op voor sex mocht dat aan de orde zijn, maar ongezellig vind ik het wel i.v.m. de afscheidsknuffel voor het slapen en het nog even in het donker over iets praten. het is een beetje ongezellig maar geen groot probleem.
We zie ik in de vakantie een groter probleem omdat je dan vaak minder ruimte hebt om gescheiden te slapen. Dus mijn vraag aan jullie: hebben meer mensen dit probleem? Hoe losssen jullie dat op en hoe bevalt dat?


Jasmijn

Jasmijn

07-01-2017 om 13:35

hier

Mijn ex (niet ex geworden door het snurken hoor snurkte ook en had wel een paar middeltjes van de drogist die werkten (soort schuim wat je met een buisje in je keel moest spuiten voor het slapen gaan) maar altijd maar tijdelijk.
Hij werd nooit boos als ik hem even aantikte om te verdraaien, vaak was het dan weer een tijdje weg. Ik vind echt dat de snurker er alles aan moet doen om te stoppen hoor, en al zeker niet boos op mij zou moeten worden omdat HIJ snurkt, kom zeg!
Hier ging ex als het te vaak gebeurde verhuizen naar de bank om verder te slapen (onze bank sliep heerlijk, dus geen punt) zelf ging ik nooit uit bed, maar ik ben dan ook niet de snurker.
Bij veel bier was het altijd erger en overgewicht speelde ook mee. Als man wat was afgevallen was het altijd veel minder tot helemaal weg.

Maar ik vind dus wel dat je man die oplossingen moet proberen en niet bij voorbaat moet afwijzen.
Je kunt dus ook wel samen gaan slapen en nog ff kletsen en dat man verhuist naar het andere bed als je wakker van hem bent geworden door het snurken? Dan slaap je altijd wel samen in het begin van de nacht?
En wat misschien helpt is een keer het snurken opnemen (je hebt prima recorder functies op je telefoon) gewoon eens een hele nacht. Kan je horen hoe jullie beiden snurken, misschien dat ie dan pas snapt hoe storend het is en dat jij wellicht veel zachter snurkt (of misschien wel helemaal niet?....hij kan wel van alles beweren )

Pirata

Pirata

07-01-2017 om 13:48

apneu

Het verhaal klinkt bekend. Ik werd er ook gek van. Na jaren geklaag van mij (12 om precies te zijn) is mijn man toch opnieuw naar een arts gestapt. Diagnose: zeer ernstige slaapapneu. Hij slaapt nu met een masker, geen enge dingen in zijn holtes.
Slaapapneu is een serieuze bedreiging voor de gezondheid. Google er eens op?
Ik kan nu eindelijk weer (diep) slapen. Ik was gesloopt door jaren beroerd slapen. Meneer zelf had geen last, nota bene...

Snurkertje

Snurkertje

07-01-2017 om 14:34

Bij ons

Ik ben het snurkertje en mijn man de lichte slaper. Ja, vervelende combinatie.

Soms snurk ik vast erger, maar vaak denk ik dat het wel meevalt. Als ik met mijn zoon op zolder slaap heeft hij nergens last van, bij vriendinnen (weekendjes weg) zeiden ze ook dat ik wel wat zwaar ademde, maar niet echt snurk.

Onze combinatie maakt het dus problematisch.

We slapen daarom regelmatig apart. Maar ook dan slaapt mijn man als lichte slaper vaak niet heel goed. Hij heeft dus sowieso moeite goed te slapen. Als we bij elkaar slapen neemt hij me soms in de "houtgreep", en anders prikt hij me zodat ik weer naar mijn zij draai (dan is het niet).

Ik heb er wel eens met de huisarts over gehad en middeltjes geprobeerd. Maar heb er geen vervolg aan gegeven, te druk met allerlei andere sores. Misschien ook wel een beetje door mijn overtuiging dat het probleem niet alleen bij mij ligt en dus de motivatie om een heel traject in te gaan (naast alle andere sores) bij mij wat minder groot is.

tante Sidonia

tante Sidonia

07-01-2017 om 15:12

snurkertje

Je klinkt inderdaad een beetje als mijn man:'Is het mijn probleem dat jij licht slaapt' en te weinig motivatie om iets te proberen, omdat hij er niet de last van heeft. Misschien wel meer dan hij zelf denkt, want ik heb hem ook wel uit proberen te leggen dat snurken vaak ook betekent dat je niet goed ademhaalt en dus de kwaliteit van slaap minder is. Maar ik weet niet zeker of dat verhaal klopt: Is het zo dat je altijd apneu hebt als je snurkt?

Van de week is hij boos uit bed gegaan, maar we hebben nu besloten dat ik boven ga slapen voorlopig omdat hij wat last heeft van zijn rug en het bed van ons lekkerder ligt. Maar eigenlijk baal ik er wel van.
Ik merk overigens ook duidelijk dat alcohol en overgewicht een rol spelen bij het snurken. Maar man is niet altijd gemotiveerd om zich te beheersen voor het snurken. Nu ik dat zo opschrijf zou ik dan denken dat hij zich dan ook maar de consequenties moet realiseren en dus zelf apart moet gaan slapen bij veel alcohol bijv.

Ik vind het ook een wat lastige optie om hem weg te sturen als ik wakker van hem ben geworden door zijn gesnurk, deels omdat hij ónschuldig' ligt te slapen, deels omdat ik dan zelf toch al wakker ben en in mijn slaap gestoord waardoor het minder erg is te verhuizen.

Ipv apart

Herkenbaar, vooral de reactie van de ander dat de klager zelf ook wel eens snurkt, grrr.
Om dan tot de noodoplossing over te gaan (met een dekbed de trap af te lopen om op de bank in de huiskamer verder te slapen), is hier meerdere malen toegepast. Je wordt namelijk zo moe van al de gebroken nachten dat die wandeling voelt als een bevrijding. Maar dat nog beter dan die herrie direkt in je gehoorgang.

Toch heb ik gemerkt dat ik wel alsnog in slaap kan vallen, zonder die wandeling. Als ik nu wakker word, doe ik geen pogingen meer ook van partner te verwachten dat hij stopt. Ik geef hem geen duw meer want ik weet dat ik blijf luisteren of hij daadwerkelijk stopt. Het luisteren houdt mij uit mijn slaap.
Tegenwoordig leg ik mijn kussen op het voeteneind. Het omdraaien zodat de herrie niet direkt in mijn oor ontangen wordt, helpt mj bij het negeren van mans gesnurk. Ik heb ook een setje oordopjes. Na het verplaatsen van de kussen, stop ik ook die oordopjes in het oor en trek ik mijn dekbed hoog over het oor.

Als man 's ochtends een paar voeten aantreft, weet hij dat hij lag te snurken. Het prettige is dat ik dan niet hoef uit te leggen dat hij weer snurkte. Soms vraagt hij of het zo luid was, zo laat hij zien dat hij het vervelend vindt dat ik last van hem had. Dat is prettiger dan een reactie waarin een snurker zijn actie ' ontkent'. Omgekeerd slapen voelt minder gescheiden aan dan aparte slaapkamers. Maar jullie zullen niet de enige echtpaar zijn die apart gaan slapen vanwege snurken. Onze vrienden sliepen om die reden ook apart.

Wat ook helpt. Een half uur eerder dan partner naar bed gaan als je doodmoe bent ( met oordoppen). Zo slaap je dieper en is de kans kleiner dat je ongewenst wakker wordt.

Pirata

Pirata

07-01-2017 om 15:23

hoe erg is het?

Ik kan niet uit je verhaal opmaken hoe erg je partner snurkt.
Dat "lichte" slapen kan ook veroorzaakt worden doordat je voortdurend gesnurk hoort.
Snurkt hij hard, "knalt" hij door een luchtwegblokkade heen? Drinkt hij voor het slapengaan?
Ik heb het probleem volledig bij mijn man neergegooid en zelfs gedreigd te vertrekken als hij me niet serieus nam. Mijn nachtrust jarenlang bederven omdat hij bang was voor onderzoek en behandeling, echnie!

Ernesta

Ernesta

07-01-2017 om 15:41

Bevriend stel op vakantie

Een bevriend stel van mij slaapt thuis ook in aparte kamers vanwege het snurken. Daar lopen ze in principe niet mee te koop, maar ik ga ook wel eens met hen op vakantie. een keer in een stacaravan, waarbij zij midden in de nacht naar de 'woonkamer' verhuisde met matras. Ik kan me niet voorstellen dat dat echt veel hielp met die dunne wandjes, ik hoorde hem ook door de muur heen. Ik denk dat ik volgende keer niet bij hen in de caravan ga,niet vanwege zijn gesnurk maar zodat zij een extra slaapkamer overhouden....
Een andere keer waren we met meer vrienden in een groter huis en is zij bij mij komen slapen (ik had als alleenstaande een 2persoons kamer tot beschikking).

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

07-01-2017 om 15:45

Het is een combi

Neem het gesnurk eens op. Misschien dat dan het kwartje valt bij je man.
Ik vind zijn reactie erg flauw.

Mijn man kan verschrikkelijk hard snurken. Zo hard dat ie er soms zelf wakker van wordt.
Dat scheelt. Hij gelooft me dus direct als ik klaag.

Ik merk dat ik er meer last van heb als ik sowieso al slecht slaap. En op de rug slapen helpt inderdaad niet. Alcohol ook niet en ik merk het eerder dan de weegschaal als hij een paar kilo is aangekomen.

Wij hebben geen slaapkamer meer over dus ik behelp met met een por op z'n tijd en goeie oordoppen. Maar ik slaap altijd zoveel beter als ie er een paar nachten niet is.

ik zou ernstig chagrijnig worden van de houding van jouw man, en zou hele nachten wakker liggen met het beramen van wraaak. De methode Flanagan werkt bij mij dus niet.

Guera

Guera

07-01-2017 om 18:50

Herkenbaar

Alleen vind mijn man het wel echt heel vervelend. Hij is naar de huisarts gegaan. Heeft eerst middeltjes gekregen maar helpt niet. Hij heeft verwijzing liggen voor snurkpoli. Maar die drempel is nog wat hoog. Als hij gaat sporten en 5 kilo afvalt zijn we ook een stap verder maar die discipline heeft hij dan weer niet helaas. Ik geef hem vaak een por dat helpt soms. Ik ging weleens op matrasje bij kind liggen. Nu hebben we een logeerkamer en is het bed standaard opgemaakt . De deal is dat hij daar dan gaat liggen als het te erg is. Maar hij snurkt soms zo hard dat kind ernaast wakker wordt en die kruipt dan weer bij mij in bed . Zoals het nu gaat ,soms wat rommelig, soms wat beter gaat het nog wel. Ik zie inderdaad meest tegen vakantie op. We boeken wel altijd 2 slaapkamer appartement en afgelopen zomer lag ik regelmatig bij de kinderen. Soms kan dat matrastechnisch niet en binnenkort gaan we naar hotel met ons 4 op 1 kamer. Op hoop van zegen.....

dopje

dopje

07-01-2017 om 19:59

je kunt er wat aan doen, eh hij kan er wat aan doen..

Ga er overdag nog eens samen voor zitten om dit te bespreken, niet smorgens of snachts als je geïrriteerd en moe bent. Leg hem uit dat er echt iets moet gebeuren. Hij kan er (nu) niks aan doen dat hij snurkt en jij kan er ook niks aan doen dat je er wakker van wordt- jullie doen dat allebei niet om elkaar te pesten. Dus probeer met begrip voor elkaar er over te praten.
Mijn man had dit ook en hij vond het altij erg vervelend voor mij. Hij ging eens een weekend met vrienden weg en die gingen nota bene ook ergens anders liggen omdat man zo veel lawaai maakte snachts.
Hij is naar de slaap poli geweest, dat was helemaal niet erg of eng. Daar kwam uit dat hij snachts in ieder geval genoeg zuurstof binnen kreeg. Dus het oplossen van het snurkprobleem was vooral vanwege het geluidsoverlast. Man kon een enge operatie doen (vonden wij) en dan nog geen zekerheid op verbetering. Dus dat wilden we niet. En toen is eigenlijk het geleidelijk aan minder erg geworden, het snurken.
De redenen daarvoor waren twee: hij is afgevallen- beetje geleidelijk en toevallig. En twee: de beste tip van onze huisarts- hij moet tijdens het slapen zijn hoofd iets meer omhoog houden, iets meer hoofd in de nek zeg maar. Als je je kin meer op de borst doet dan komt alles meer in elkaar te zitten en is er minder ruimte om lucht vrij uit te ademen. Dus hoe meer in elkaar hoe meer er kan gaan trillen. Hoofd in de nek, een beetje niet extreem. En het afvallen was ook echt een verschil, was maar 5 kilo en echt dat maakt dus mega veel uit. Man snurkt bijna niet meer en dan zeker niet luid. Toch word ik vaak wakker en dan duw ik hem zachtjes en zeg dat hij zijn hoofd weer wat omhoog moet leggen. Als hij dat doet wordt het meteen weer rustig.
Mijn man vond het ook altijd vreselijk als ik hem zo vaak wakker porde snachts, en dat snap ik ook wel dat is echt niet leuk. Probeer aan te geven dat je dat snapt. Maar als hij er niks aan wil doen en zelfs boos wordt, dat is echt ook geen begrip voor de ander tonen, dat is net zo erg.
Het snurken kan zodanig zijn dat er snachts te weinig zuurstof opgenomen wordt en dat is dus slecht voor je organen. En als hij een beetje te dik is en ook nog alcohol drinkt voor het slapen gaan dan zou afvallen en stoppen met drinken meteen helpen, dat durf ik echt heel stellig te zeggen omdat het hier gebeurd is. En hoofd omhoog Hij zou meteen veel gezonder worden.
Hoe schadelijk het snurken voor hem lichamelijk is kunnen ze dus in het ziekenhuis meten.
Anyway, probeer hem met zachte hand zover te krijgen dat hij in actie komt zou ik zeggen.

Pirata

Pirata

07-01-2017 om 20:03

by the way

Mijn man heeft *geen* overgewicht, dronk niets ' s avonds en had/heeft toch zeer ernstige slaapapneu.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

07-01-2017 om 20:11

ook snurkende man

Hier ook een snurkende man - gelukkig slaap ik erg vast. En als ik het wel hoor, dan geef ik hem een duw. Hier overigens geen overgewicht en ook geen alcoholgebruik. Dat man snurkt, dat weet hij gelukkig erg goed. Ook met scoutingkampen, familieweekenden etc. wil niemand in zijn buurt slapen.

"En twee: de beste tip van onze huisarts- hij moet tijdens het slapen zijn hoofd iets meer omhoog houden, iets meer hoofd in de nek zeg maar."
Grappig, hier werkt het juist precies andersom. Man snurkt als hij zijn hoofd naar achteren houdt. Zodra hij zijn kin meer naar zijn borst doet, stopt het snurken direct.

dopje

dopje

07-01-2017 om 20:19

haha

'Grappig, hier werkt het juist precies andersom.'
Welke kant het op is: ik denk wel dat je iets kan doen aan je slaaphouding waardoor er een vrijere luchtstroom door je luchtpijp zeg maar mogelijk is.
Je kunt het zelf uitproberen door te gaan liggen, of zelfs zittend, dan flink diep adem halen met kin op de borst, hoofd rechtop, iets naar achteren enz. Ik voel dan wel wanneer ik het meeste ruimte heb om vrij te ademen.

tante Sidonia

tante Sidonia

07-01-2017 om 20:38

haha, nee, methode flanagan

zou bij mij ook niet werken. Ten eerste hoor ik bij het voeteneinde net zo goed. En oordopjes....pffffffffffff

En een half uur eerder gaan slapen helpt sowieso niet. Stel dat ik binnen een half uur in slaap val, want dat is uitzonderlijk, dan word ik later wakker van zijn gesnurk en kan ik al helemaal niet meer slapen.
Apart slapen is voorlopig de oplossing, maar ik ga hem wel motiveren om er echt iets aan te gaan doen, want ik wil dus ttoch ook weten of hij geen slaapapneu heeft.

Pirata volgens mij snurkt hij niet eens zo heel hard over het algemeen. Er zit vaak maar een harde snurk tussendoor als hij niet of zachtjes snurkt. Maar die is genoed om mij wakker te maken...
Maar ik heb wel eens gehad dat ik naar de wc ging in de nacht en hem door de deur heen hoorde snurken.

Pirata

Pirata

07-01-2017 om 21:07

die harde snurk

Die harde snurk tussendoor, die kan duiden op een blokkade van de.luchtweg... daar knalt hij dan doorheen.
Ik sliep altijd met oordoppen, maar daar ging het geluid dwars doorheen. Wat je evt. kunt overwegen zijn maatwerk-oordopjes. Dat zou lekkerder moeten zitten.
Maar sowieso is een slaaponderzoek aan te raden, het kan een gezondheidsrisico zijn. Ook als de oorzaak wat overgewicht is.
Mijn man heb ik bij wijze van spreken met een revolver in de rug naar de arts geduwd. Situatie was onhoudbaar.

dopje

dopje

07-01-2017 om 21:28

ongezellig

Ja, doe er wat aan. Hamer anders op zn gezondheid, als dat m wel over de streep kan trekken.
Want zo apart slapen, nooit knuffelen, tegen elkaar aan liggen voor in slaap vallen, kletsen enz: dat is toch armoedig als er wat aan gedaan kan worden?

dopje

dopje

07-01-2017 om 21:30

of anders

.. als er op zn minst onderzocht en geprobeerd is of er wat aan gedaan kan worden.

40er

40er

07-01-2017 om 22:35

Snurkers

We zijn beide soms snurkers, vooral bij verkoudheid. En ja, dan verhuisd er wel eens 1. Maar als ik je verhaal zo lees zou ik het ook verder laten onderzoeken. Het klinkt nml wel apneu-ig.
En als het dat niet is toch samen naar een oplossing zoeken, zodat jullie beiden goed kunnen slapen.

hier

Heeft het ook jaren geduurd voor man zo ver was dat hij zich liet onderzoeken. Bij hem geen overgewicht, geen alcohol, en dus ook geen apneu... maar wel een slap strottenklepje. Daar kun je aan opereren, maar volgens de arts was de kans dat dat zou helpen heel klein. Dus toen hield het wel op.
Mijn man snurkt echt heel hard en vooral ook heel onregelmatig waardoor er niet doorheen te slapen is. We slapen dus sinds een paar jaar apart. Een enkele keer slapen we nog samen, maar dan ben ik meteen weer gebroken de volgende dag. Ik heb zo veel jaren slecht geslapen (door het snurken en door 4 kinderen waarvan een deel niet zo van het doorslapen was) dat ik daar echt niet meer tegen kan. Mijn slaap is mij heilig. Ik wil het niet anders meer.
Op vakantie slapen we meestal allebei bij een kind/kinderen op de kamer. Ik bij de lichte slaper(s), mijn man bij de twee (of één van de twee) die nog door een kanon heen slapen.

Pirata

Pirata

08-01-2017 om 11:34

jippox

Wat bedoel je met geen overgewicht, geen alcohol dus geen apneu? Je kunt zoals ik zei apneu hebben zonder die zaken. Apneu betekent dat je periodes geen zuurstof binnenkrijgt door een blokkade. Kan dus ook andere oorzaken hebben. Mijn man heeft nu dus een drukmasker, dat houdt zijn holtes open.

Brianna F

Brianna F

08-01-2017 om 12:06

Herkenning

Ik zit hier met een slaperig hoofd achter de computer, vannacht was het weer prijs. Ik slaap met oordoppen, maar daar komt het geluid doorheen. Dus midden in de nacht naar het logeerbed, waar ik in stilte (wel nog met oordoppen) lig, maar niet lekker slaap.
Dochter in de kamer naast ons, heeft ook de halve nacht wakker gelegen en de buren hebben ook al eens opgemerkt dat hij toch wel erg "zwaar" ademt.
Hij is 2 keer geopereerd geweest, 1 keer is zijn huig een stukje ingekort en 1 keer is er iets in zijn neus gebeurd. Beide keren heeft het niks geholpen en na de huig operatie is het alleen maar erger geworden. Snurken en een soort van "ik stik langzaam"geluid. Heel fijn. NOT. En de oplossing is simpel: afvallen. En dat doet hij niet, dus je begrijpt dat ik totaal geen begrip heb en af en toe best kwaad ben op hem na een doorwaakte nacht. O ja, hij is een chronisch neusdruppels gebruiker, al meer dan 30 jaar.

pirata

Ja sorry het staat er onduidelijk. Ik bedoelde dat hij geen overgewicht heeft en nauwelijks alcohol drinkt, en dat uit het onderzoek kwam dat hij ook geen apneu heeft, maar 'alleen maar' een slap strottenklepje.

Pirata

Pirata

08-01-2017 om 13:52

jippox

Ik vraag me toch af of jouw man geen baat zou hebben bij een drukmasker. Is hij onderzocht door een specialist op dit gebied? Mijn man is eerder diverse malen bij de huisarts geweest, maar die nam het niet serieus genoeg, er was toch niks aan te doen etc. Na jaren is hij eindelijk doorverwezen, mede door de toenemende aandacht voor apneu.

nietsnurkster

nietsnurkster

08-01-2017 om 15:25

herkenning

manlief snurkt ook - en hard. Er is niemand die bij hem in één ruimte wil/kan slapen, behalve mijn behoorlijk dove moeder (nee hoor, hij snurkt echt niet, ik hoor niets).

Toen we ruim een jaar geleden een ander huis kochten, hebben we daar rekening mee gehouden, zodat man en ik allebei onze eigen slaapkamer hebben. Samen naar bed, in de zin van op hetzelfde tijdstip naar bed, zit er toch niet in, bij ons, door het verschil in bioritme. Dus ik word elke avond gezellig 'naar bed gebracht'. Nog even liggen kletsen etc.

Vakanties of uit logeren bij familie, ja, dat is lastiger. Dan proberen we het altijd zo te regelen dat wij niet in één ruimte hoeven te liggen. Een van mijn dochters slaapt vrijwel overal doorheen, dus man gaat bij haar op de kamer liggen. Andere dochter wil in elk jaargetijde wel in een tentje (muv januari en februari), dus die vergezel ik dan vaak - ook erg gezellig. Maar bij veel logeerpartijen ben ik na de eerste nacht een stuk minder gezellig, helaas. Want je kunt wel oordopjes indoen, maar dat helpt niet echt veel.

frieda

frieda

08-01-2017 om 16:37

Snurkbeugel

Man heeft een snurkbeugel. Deze is aangemeten door de kaakchirurg. Hij is eerst bij de KNO arts geweest. Deze heeft o.a. een slaaponderzoek gedaan een daaruit bleek dan man apneus had. Daarna doorverwezen naar de kaakchirurg en deze gaf aan dat een snurkbeugel voor hem (en voor mijn nachtrust) een oplossing zou kunnen zijn. De beugel werkt heel goed. Alleen wanneer man erg verkouden is snurkt hij nog steeds maar dat is gelukkig niet vaak.

Triva

Triva

09-01-2017 om 08:33

brianna

Volgens mij heeft jouw man ook slaap-apneu en daar kun je wel iets aan doen behalve afvallen.

tante Sidonia

tante Sidonia

09-01-2017 om 11:10

goed

ik ga een offensief inzetten, man moet zich laten onderzoeken. Want anders.....

Virginia

Virginia

09-01-2017 om 12:40

Brianna

Mijn man is ca 5 jaar geleden aan zijn neus geopereerd in verband met het snurken. Dat heeft niet geholpen.
Twee jaar later was het snurken en het makkelijk wegdommelen overdag zo erg, dat ik hem 'gedwongen' heb om zich op slaapapneu te laten testen. Dat wordt tijdens je slaap getest, terwijl je in het ziekenhuis of thuis in bed ligt.
Conclusie: hele zware apneu.
Oplossing: Een apparaat met masker dat de hele nacht zorgt voor voldoende zuurstof.
Effect: Super. Hij is zichzelf weer.

Als jouw man niet specifiek getest is op apneu, zou ik dat zeker laten doen.
Je kunt ook eerst een checklist invullen. die staan online.

Brianna F

Brianna F

10-01-2017 om 14:32

geen apneu

Hij is in een slaapkliniek geweest en daar is niets uitgekomen.

Snurkbeugel

Manlief gaf aan dat een snurkbeugel wel €800 kostte. Er was laatst een programma op tv waar de ontwikkeling van de snurkbeugel werd uitgelegd. Fijn te lezen dat iemand hierboven daar daadwerkelijk veel baat bij heeft.

Een vriend van ons had zich laten opereren maar snurkte even later weer net zo hard. Dus een operatie gaat het hier niet worden. Eerder wat afvallen en anders de beugel.

(Hier merk ik dat manlief het hardste snurkt in de eerste dagen dat hij weer thuis is, nadat hij voor het werk ergens anders heeft geslapen. Vergeleken met de andere snurkers, is hij nog een acceptabele snurker.)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.