Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Relaties Relaties

Relaties

Manon

Manon

13-05-2018 om 21:05

Bang voor een toekomst met hem

Hallo,

Ik heb 5 jaar een relatie. Momenteel wonen wij niet meer bij elkaar.

Na een relatie van 2 jaar stonden wij op bouwen. Het proces naar het bouwen toe verliep niet zonder discussies en de bemoeienissen van beide ouders. Mijn vriend voelde zich onder druk staan en verbrak de relatie. Na hem ruimte te gunnen stelde ik hem voor om de bouwplannen uit te stellen en misschien eerst te gaan samenwonen. Hij stemde in, maar vond dat ik mij moest veranderen. Ik moest meer investeren in zijn hobby, zijn vrienden en in hem. Ik was niet akkoord met zijn gedrag en zijn eisen, maar uit angst hem opnieuw te verliezen stemde ik in.

Onze relatie verliep langzaam sindsdien. Hij bepaalde de frequentie van onze relatie (waar, wanneer en hoe vaak we konden afspreken). Ik herkende zijn gedrag niet. Hij was bepalend en arrogant. Ik was bang en gaf mijn grenzen niet aan.

Een maand later ontdekte ik nog meer verandering in zijn gedrag. Hij nam zijn gsm overal mee. Ik heb zijn gsm gecontroleerd en ontdekte sms'en tussen hem en een vrouwelijke collega. De sms'jes gingen over onze relatie, mopjes die ze uithaalden op het werk en hun interesses. Bepaalde sms'jes vanuit hem waren complimentjes ten aanzien van haar.

Mijn wereld stortte letterlijk in. Hij was niet meteen open en eerlijk. Dit had een aantal maanden en veel heftige huilbuien nodig. Toch bleef hij erbij dat hij geen gevoelens had, maar antwoorden zocht. Hij durfde het contact met haar niet stop te zetten dus kwamen wij tot de compromis dat ik hem tijd zou geven om het op zijn manier aan te pakken. Na vijf maanden wachten heb ik hem voor de keuze gesteld. Hij koos voor mij en stopte het contact via sms.

Omdat ik onze eerste breuk en het emotionele ontrouw geen plaats kon geven besloot ik om in therapie te gaan. Na een maand therapie ondernam hij pogingen om zijn carrière als kunstenaar leven in te blazen. Hij werd meteen succesvol. Ik werd vanuit mijn onzekerheid angstig. In de therapie probeerden wij tot een compromis te komen omtrent zijn carrière en mijn angst. Hij zei dat dit zijn droom was en ongeacht hoe ik mij daarbij voelde hij zou door gaan.

Ik begrijp dat hij voor zijn droom wil gaan en probeer hem dit te gunnen, maar ik besef meer en meer dat ik mezelf aan het wegcijferen ben. Ik heb tijd gevraagd om na te denken over onze toekomst.

Er speelt natuurlijk meer dan alleen zijn kunst. Ik besef dat ik een ander leven wil en dat het gebrek aan vertrouwen mij grote parten speelt. Toch hou ik nog van hem, maar zegt mijn verstand iets anders.

Zijn er nog mensen die een rollercoaster aan emoties hebben meegemaakt en hier alsnog uitkomen?


mirreke

mirreke

13-05-2018 om 21:21

Tjonge

ik zou gewoon stoppen, en snel.
Ga eens een poos fijn op jezelf wonen, jezelf en het leven ontdekken. Zorg dat je lekker in je vel komt te zitten, ga werk doen of een studie die jij leuk vindt. Soms zijn mensen gewoon niet goed voor elkaar. Toxische relatie heet dat.

Ja Please

Doe jezelf en je partner een groot plezier en laat los. Een relatie moet wel iets toevoegen en mogelijk maken dat je allebei de vleugels uitslaat.
Misschien komen er ook nog kinderen in de mix en dan zit je pas echt goed klem.
Misschien is het handig om dit te bespreken met een relatietherapeut. Die kan je helpen om positieve en negatieve zaken in de relatie op een rijtje te zetten en dan heb je een houvast om een goede beslissing te kunnen nemen.

Larisse

Larisse

13-05-2018 om 22:39

niet goed

Wauw. Dit klinkt niet goed.

Pas 5 jaar een relatie (met onderbreking) en al zoveel gedoe, en het feit dat jij niet jezelf kan/mag zijn maar, zoals het lijkt, alles om hem draait?

Je schrijft dat je bang bent voor een toekomst met hem. Ja, dat snap ik.

Waarom zou je hiermee doorgaan?

Van iemand houden is niet voldoende om lang met elkaar samen te leven EN beiden gelukkig te zijn daarmee.

Ik vrees dat het er niet beter op gaat worden voor jou. Waarom zou je hiermee doorgaan? Hopen op beter, tegen beter weten in?

De ander veranderen.

Jullie willen elkaar veranderen. Allerlei eisen van 2 kanten om het plaatje kloppend te maken.
Daar zijn meer stellen van, ze kunnen niet mét maar ook niet zonder elkaar.

Je zal zelf een keuze moeten maken. Doorgaan of stoppen. Ik kan daar geen advies in geven.

Manon

Manon

13-05-2018 om 23:10

Het klopt

@wil40

We willen elkaar veranderen. We hebben beiden eisen aan elkaar gesteld en ook ik besef dat dit ongezond is.

We houden beiden nog van elkaar, maar dat is inderdaad niet voldoende. Ik cijfer mezelf weg om hem te behagen.
Ook dit is niet gezond.

Ik zal de knoop moeten doorhakken. Bedankt voor al jullie reacties.

Marsja

Marsja

13-05-2018 om 23:13

Kijk hier eens naar

Kijk een naar deze test. Hij geeft geen diagnose maar een indicatie: https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-legacy-distorted-love/201412/is-your-partner-narcissist-here-are-50-ways-tell

Afgezien daarvan denk ik dat je gewoon niet gelukkig kunt zijn als je jezelf niet kunt zijn in een relatie. Sterker nog: een relatie moet je voeden je verder te ontplooien. Zo niet: weg wezen.

Jemig Marsja

De partner meteen als narcist bestempelen? Met mensen zoals jij kunnen we wel meteen gaan bezuinigen en de GGZ afschaffen. Prachtig, diagnoses stellen zonder dat je ooit ook maar een woord met iemand gesproken hebt.

Tsjor

Larisse

Larisse

13-05-2018 om 23:31

wegcijferen

Je zegt het zelf: "Ik cijfer mezelf weg om hem te behagen.
Ook dit is niet gezond."

Jezelf wegcijferen is nooit goed. Je bent er nu al niet gelukkig mee en als je daarmee doorgaat wordt het er echt niet beter op.

Marsja zei het juist: "Afgezien daarvan denk ik dat je gewoon niet gelukkig kunt zijn als je jezelf niet kunt zijn in een relatie. Sterker nog: een relatie moet je voeden je verder te ontplooien."

Dus tip: vanaf nu helemaal jezelf zijn in deze relatie (kan je dat nog?) en kijken hoe hij reageert. Indien niet positief, dan weet je het vast wel wat je wilt doen.

Marsja

Marsja

13-05-2018 om 23:38

echt waar Tsjor?

Kan je niet lezen? Ik zeg expliciet: dit is een indicatie, geen diagnose. Pff altijd hetzelfde ge%^&* hier.
Laat nou maar aan TS over of ze iets aan die vragen heeft.
Meestal als ik deze test geef, zeg ik er uitgebreid een disclaimer bij: NEE ik zeg niet dat hij narcist is, is het goed er naar te kijken? JA.
Nu dacht ik : goh alleen zeggen: het is een indicatie, zal wel genoeg zijn. maar nee hoor.
Zo kinderachtig moet het blijkbaar nog steeds. Pffffff.

Manon

Manon

14-05-2018 om 08:19

Een aantal aanvullingen

@Marsja

Je wil helpen, bedankt voor het artikel.

Hij wil mij graag terug. Hij zegt dat ik opgeef. Dat ik geen energie meer wil investeren in ons.

Daarnaast zegt hij dat alles om een reden is gebeurd. Hij zijn frustratie afgereageerd heeft op mij uit onmacht. De sms'en evengoed met een man konden geweest zijn en een normale partner hem steunt, succesvol of niet.

Hij heeft voor alles een uitleg en toont weinig spijt.
Ik besef heel goed dat we met twee zijn in een relatie en ik ook mijn aandeel heb.

Daarnaast ziet iedereen hem als een brave, lieve jongen. Ook ik zie dit soms, maar wanneer hem iets niet gaat roept of blokkeert hij. Ik moet hem dan rust gunnen tot hij zijn energie op peil heeft.

Daarom heb ik mij vaak weggecijferd. Bang voor conflicten.
Ik begrijp ook dat het voor hem niet eenvoudig moet geweest zijn dat ik hevige huilbuien had. Hij probeerde mij te troosten, maar als ik niet kalmeerde werd hij uiteindelijk kwaad of zelf verdrietig.

Je tekent wel

Marsja, de uitkomst van je vragenlijst is antwoord op de vraag of je partner een narcist is. Wat heb je daaraan? Sommige mensen zijn gelukkig met een narcist, sommige mensen zijn gelukkig als twee narcisten bij elkaar.
En dan nog: stel dat de uitkomst is dat hij geen narcist is. Wat dan? Dan kun je nog ongelukkig zijn in een relatie. En dat is het belangrijkste.
Met jouw verwijzing teken je wel, je geeft wel een kader aan waarin iemand gaat denken. De toevoeging dat het een indicatie is is niet zo relevant, gezien de mogelijke uitkomst van de test.
Er zijn ook relatietesten te vinden op internet, met hetzelfde 'libelle'gehalte. Hier bijvoorbeeld: https://myrealpersonality.com/nl/tests/hoe-goed-is-je-relatie/result?r=23.
En er zijn oude wijsheden, zoals die van mijn moeder: als je denkt dat je elkaar moet veranderen moet je er niet aan beginnen.
En Marsja, dan mag je mij rustig kinderachtig noemen. Persoonlijk heb ik geen behoefte aan het persoonlijk diskwalificeren van iemand als iemand een andere mening of visie heeft.

Tsjor

OokZo

OokZo

14-05-2018 om 09:54

Ga weg

"Sommige mensen zijn gelukkig met een narcist" Laat ik die even ontkrachten: sommige mensen zijn eventjes gelukkig met een narcist (typisch de eerste 1 a 2 jaar zijn too good to be true), maar uiteindeljik gaat vrijwel iedereen die niet op tijd weggaat eraan onderdoor. De rest blijft, maar raakt diep beschadigd.

Manon, ik ken je vriend niet, ik kan niet beoordelen of hij een narcist is. Maar hij klinkt verre van de ideale partner.

Mijn dringende advies: kies voor jezelf en ga een paar jaar alleen wonen. Ontdek wie jij bent en wat jij leuk vindt en wilt van het leven, zonder dat je aan iemand daarover verantwoording hoeft af te leggen. Iemand die echt van jou houdt, zal van jou houden met al je plussen en minnen. Jullie zijn nu nog jong en nog niet door kinderen of andere verplichtingen aan elkaar gebonden. Jullie hebben nog alle tijd om een partner te vinden die wel bij je past. Verspil geen tijd meer aan een relatie die toch niet gaat werken, het leven is te mooi daarvoor.

lieverdje

lieverdje

14-05-2018 om 10:18

klinkt gewoon niet goed

"Er speelt natuurlijk meer dan alleen zijn kunst. Ik besef dat ik een ander leven wil en dat het gebrek aan vertrouwen mij grote parten speelt. Toch hou ik nog van hem, maar zegt mijn verstand iets anders."

Als je dat al hardop uitspreekt, lijkt mij het gewoon niet goed. Ben je niet aan het twijfelen omdat je al 5 jaar hebt geinvesteerd aan deze man?

Verder denk ik inderdaad ook dat niemand gelukkig is met een narcist als partner.... neemt niet weg dat narcisme tegenwoordig een nieuwe ontdekking lijkt te zijn hier op het forum. Eerst waren de vervelende mannen autisten, nu narcisten

juf Ank

juf Ank

14-05-2018 om 11:57

jij cijfert

jezelf weg om hem te behagen, hoor ik je zeggen.
Toch lees ik ook dat jij angstig wordt van het feit dat hij succes heeft met zijn kunst. En dat dat hem dan weer belemmert.
Je bent veel te onzeker om een relatie aan te kunnen gaan waarin je elkaars gelijkwaardige partners bent. Mijn tip: Stop ermee, en ja: hij heeft gelijk;" jij stopt er geen energie meer in en geeft het op"....maar wel om aan jezelf te gaan werken. Ga in therapie!

succes

manon

"Hij heeft voor alles een uitleg en toont weinig spijt.
Ik besef heel goed dat we met twee zijn in een relatie en ik ook mijn aandeel heb."

Tuurlijk zijn er in een relatie twee en heeft ieder zijn aandeel. Maar dat wil niet zeggen dat die twee samen een goede relatie vormen. Jij voelt je niet thuis in deze relatie. Je hebt er geen vertrouwen in. Je cijfert je weg. Je partner komt met de dooddoener dat een normale partner hem wel zou steunen.
Ik adviseer je echt met klem - net als de rest hier - om te stoppen met deze relatie. er zijn nog geen kinderen, je kunt nog weg. Een relatie waarin een van de twee het gevoel heeft zich weg te moeten cijferen is echt slecht.

Marsja

Marsja

14-05-2018 om 12:52

goed met je Tsjor (ot)

Dokter "ik wil even die Soa test bij u doen" Patient: nee want dan tekent u mij als iemand die een Soa zou kunnen hebben" Dokter: "maar de uitslag kan negatief zijn" Patient: maar u tekent mij toch want de uitkomst kan zijn dat ik iemand met een Soa ben"

Zo redeneer je nu. Volslagen absurd natuurlijk. Elders op dit forum deed iemand deze test en kwam tot de conclusie dat het hem in die hoek dus niet zat. Prima, dan wist ze dat. Vond zij prima en ik ook natuurlijk ook.

En dan dit "mensen die gelukkig zijn met een narcist". Euh ik geloof niet dat je de diepte en werking van NPS (narcistische persoonlijkheidsstoornis) kent. Mensen met NPS zijn er namelijk op uit de ander ongelukkig te laten zijn. Dat is hun voeding.

Persoonlijk zou het mij een heel lief ding waard geweest zijn had ik zo'n test (of een andere) vijf jaar eerder op mijn pad gevonden. Van de GGZ en allerlei klunzige therapeuten heb ik het niet moeten hebben. Pas toen ik via dit soort testen mijn ex partner uitnodigde zich verder te laten testen bij een specialistisch instituut, kwam er NPS uit. Had ik zo'n test eerder tegengekomen, dan had ik mij vijf jaar eerder kunnen onttrekken uit de nachtmerrie die narcisme heet. Misschien kan je je er eens echt in verdiepen?

Anders ben je namelijk bezig met wat de slachtoffers van narcisme maar al te goed kennen (hier secondary) gaslighting. Het ontkennen van jouw realiteit.

Ik laat het hierbij anders wordt het draadje gekaapt.

Tekst

Het klinkt alsof hij jou met tekst overrompeld. Zelf 'voel' je dat het voor jou niet klopt. Je hebt het idee dat je niets tegenover de tekst van je partner kunt stellen omdat dat best logisch is.

Daarin zijn jullie wel heel verschillend.

Je kunt op zoek gaan wat er nu gebeurt als jij je intuïtie op 'foute boel'' hebt staan terwijl je denkt dat wat je partner zegt best redelijk is. En je voelt je dan ook nog gedwongen daaraan te voldoen. Omdat het redelijk zou zijn.

Je bent in verwarring omdat je van jezelf vind dat je nogal redelijk bent?

Doenja

Doenja

14-05-2018 om 13:42

Marsja

Heel goed gezegd! Gelukkig is lang niet iedereen een narcist en zijn lang niet alle moeilijk relaties ontstaan vanuit narcisme. Maar t stelselmatig bagateliseren en ontkennen van het bestaan van narcisme en de gevolgen zijn vaak net zo erg als de narcistische mishandeling zelf.
En voor TS: t klinkt alsof je echt niet jezelf kunt zijn. Kies voor jezelf, jezelf opofferen is nog nooit iemand gelukkig van geworden.

Marsja en Doenja

Ik bagatelliseer de problemen niet, alleen zijn ze hier niet aan de orde, het is niet de vraag van TS en het is niet het probleem van TS.
Als mijn huisarts geen betere onderbouwing heeft voor een SOA-test dan wat jij schetst, dan doe ik geen SOA-test. Idem voor de psychiater waar ik naartoe ging omdat mijn zoon depressief was en die onmiddellijk over ADHD begon (naar aanleiding van een eigen theorietje over vissen). Nooit meer geweest.
En dan heb je het nog over professionals.
TS heeft geen relatie met jullie exen (neem ik aan).

Tsjor

Marsja

Marsja

14-05-2018 om 14:13

Tsjor

tuurlijk joh, lekker blijven ontkennen dat het (mogelijk) bestaat of aan de hand kan zijn...

Tjee Marsja

De vraag is hier toch niet wat er mis is met de partner? Manon is niet gelukkig in haar relatie en kan voor haar gevoel zichzelf niet zijn. Ook is er al veel gebeurd.
Het lijkt mij helemaal niet relevant voor Manon om zich te gaan verdiepen in wat haar partner nou eventueel wel of niet zou mankeren. Zij moet juist meer naar zichzelf kijken: wie ben ik, wat wil ik en wat heb ik nodig. En vind ik dat bij deze man?
(nee, denk ik. Dus de beste tip die ik kan geven is om eerst eens een poos afstand te nemen en je op jezelf te richten. En dan vooral al die dingen te gaan doen die je nu niet doet)

Manon

Manon

14-05-2018 om 17:09

Openhartig

Het klopt, ik ben onzeker. Hiervoor ben ik al zeven maanden in therapie.

Het is niet eenvoudig om meer zelfvertrouwen op te bouwen, maar het lukt stap voor stap. Patronen vanuit mijn kindertijd zijn dan ook niet in zeven maanden op te lossen.

Het is inderdaad moeilijk om een gelijkwaardige relatie op te bouwen. Al een langere tijd probeer ik aan mezelf te werken. Het mooie daaraan is dat ik verbetering zie. Het moeilijke aan onze situatie is dat het voor mijn partner te traag gaat en hij verwacht dat ik mij aanpas aan de situatie en maar eens normaal moet doen.

Ik besef dat mijn onzekerheid hem belemmert in zijn toekomst. Zijn toekomst om groot en succesvol kunstenaar te willen worden.

Ik denk ook aan de praktische kant. Als hij succesvol wordt, dan zal iemand zich moeten aanpassen aan de situatie eenmaal er kinderen zouden zijn. Want dat is althans mijn droom. Een gezin stichten. Mijn job is voor mij heel belangrijk. Ik haal veel voldoening uit mijn job en onderhoud daarnaast graag mijn vriendschappen. Het is logisch dat je je leven deels aanpast aan een kind. Maar ik verwacht in een relatie gelijkwaardigheid. Iemand die ook af en toe eens iets opoffert voor zijn gezin. Mijn vriend liet mij al weten dat hij daarin niet wil tegemoet komen. Zijn carrière gaat voor.

Deels is het mijn onzekerheid waardoor ik twijfel aan een verdere relatie, deels ook het realistische toekomstbeeld die hij mij schetst.

Het is een moeilijke beslissing, maar zoals ik reeds zei. Mijn hart wil andere dingen dan mijn verstand. Ik probeer door in deze forum te communiceren met mensen met levenservaring tot een weloverwogen beslissing te komen. Al weet ik dat de eindbeslissing bij mezelf ligt.

Nee

Ik zou zeer zeker niet overwegen een gezin te starten met deze partner TENZIJ je het geen enkel probleem vindt om alleenstaande moeder te worden.

Hij is er eerlijk en duidelijk over. Luister daarnaar. Als jouw wens is om ooit een gezin te hebben, blijf dan vooral niet bij deze man.

Larisse

Larisse

14-05-2018 om 19:34

zich aanpassen

Hij wil dat jij je aan hem aanpast.

Jij zou willen dat hij zich zou aanpassen.

Jij past je nu aan hem aan. Je offert je op. Je verandert (door therapie), maar niet snel genoeg.

Past hij zich nu aan jou aan?

Deze relatie klinkt zo ongelijkwaardig en zo als een relatie die jij niet wil.
En je hebt aangegeven dat je niet gelukkig bent hoe het nu gaat.

Wat zou de reden voor jou zijn om ermee door te gaan?

OokZo

OokZo

15-05-2018 om 09:26

Hij zegt het zelf al!

Hij is eerlijk en duidelijk: hij verwacht dat jij je aanpast, en snel ook een beetje, en hij gaat zich niet aanpassen. Alles moet wijken voor hem. hij is belangrijk, jij totaal niet. Dit is een situatie waar je snel uit weg moet rennen. Ren voor je leven, zou ik bijna zeggen. Want je zult "geen leven" met hem hebben.

Waarom zou je hier nog tijd in steken, Manon? Zet er een punt achter, ga op zoek naar jezelf en daarna naar een man die wél van jou houdt en die wél graag een gezin en kinderen wil en bereid is daar ruimte voor te maken in zijn leven.

Dora

Dora

15-05-2018 om 10:09

Kunstenaar

Mijn opa was een succesvol kunstenaar. Voor ons een lieve, nogal excentrieke opa, maar het leven van mijn oma was vaak een hel. Ze stond overal alleen voor en alles moest om zijn kunst draaien. Kinderen moesten stil gehouden want anders kon hij niet scheppen, en ga zo maar door. Daarbij kon hij sowieso erg onredelijk zijn. Mijn vader had geen gezellige jeugd.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-05-2018 om 10:26

Doet me aan een vroegere verkering denken

Ik had voor ik mijn man leerde kennen 'verkering' met een rauwdouwer van een vent. Het kon hem allemaal niks bommen, zolang hij maar kon doen wat hij prettig vond en dat nam wonderlijke vormen aan. Zo trakteerde hij zichzelf op een visje en kwam daarmee bij mij en mijn zus aanzetten op een markt. Totaal geen idee dat hij er ook een voor ons mee had moeten nemen, of het op zijn minst aan had moeten bieden. Door zijn verleden hechtte hij erg veel waarde aan zijn spulletjes. Ik durfde amper iets uit zijn kast te halen. Omgekeerd hechtte hij ook aan mijn spulletjes, ik ben ook dingen aan hem kwijtgeraakt. Ik was in die tijd totaal niet opgewassen tegen een persoonlijkheid als van deze man. Ik was een beetje bang voor hem, letterlijk dus en trok daardoor mijn mond niet open. Daar genoot hij ook van. Hij had dat door. Toen ik het de laatste keer, nummer vier, er was ondanks alles een enorme aantrekkingskracht, uitmaakte en mijn spullen terug wilde, zei hij ook 'je bent bang, hè?'. Mijn vader en toenmalige zwager zijn naar hem toegegaan en hebben het meeste opgehaald. Dat mijn vader dit heeft gedaan, was zeer ongewoon.

Ik heb de indruk dat jij niet in letterlijke zin bang voor je vriend bent. Je bent dénk ik niet bang dat hij je iets aan zal doen op lichamelijk gebied. Maar ik heb wel de indruk dat hij je geestelijk iets aandoet en dat is eigenlijk net zo schadelijk. Dit is géén gezonde relatie. Voor jullie allebei niet. Ik heb ook niet de indruk dat de relatie ooit gezond zal worden. Dat lijkt me genoeg reden om de knoop door te kunnen hakken.

Manon

Manon

15-05-2018 om 12:42

De knoop is door

Bedankt voor jullie reacties allemaal!

Ik ben momenteel goed bezig met aan mezelf te werken. Er is nog een hele weg af te leggen, maar het is het meer dan waard.

Wat mijn relatie betreft zie ik inderdaad geen toekomst met hem. Ik wil andere dingen in het leven. Ik ben inderdaad bang voor mijn geestelijke gezondheid. Ik moet nu aan mezelf denken en mezelf en hem de vrijheid gunnen op te zijn wie we willen zijn.

Het is hard, maar ik denk dat dit het beste is voor ons allebei.

Liefs

OokZo

OokZo

15-05-2018 om 13:55

Sterkte

Zo'n besluit is nooit makkelijk, maar ik denk dat je er (heel) goed aan doet. Gun jezelf de tijd om verdrietig te zijn, er is toch een soort van toekomstdroom aan diggelen, en periode waar een einde aan komt. Dat geeft niet, je mag verdrietig zijn. Verdriet slijt. En vergeet niet dat er iets mooiers in het verschiet ligt.

Dikke knuffel.

Ja goed hoor

Het zal heus nog wel eens twijfelen zijn want je had een mooi toekomstperspectief en dat laat je nu vallen omdat je weet dat het niet realistisch is, maar is wel een rouwproces. En misschien wordt je wel tijdelijk weer verliefd op je partner, dat gebeurt ook in scheidingsprocessen, maar dan hoop ik dat je er geen draaideur van maakt, want het helpt niet het is gewoon een fase in het afscheid.

Zelfs alleenstaande ouder wil je niet zijn met een expartner die niet betrouwbaar is als het om steun en zorg aangaat. Je kunt je ook daar een hoop ellende op de hals halen. Vooral omdat er dan gedoe ontstaat over de omgangsregeling waar, je kunt het hier ook lezen, veel partners dan ook helemaal geleefd worden door de onzekerheid en de niet te maken afspraken, daaromheen en hun bezorgdheid over de kinderen als ze bij de ander zijn.

Hoewel alleenstaand ouderschap zwaarder kan zijn dan samen, zou ik ook daar goed kijken met wie je in zee gaat en hoe je dat doet. Maar dat is wel een optie.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.