Home » Forum » Date tweede kans vragen

Date tweede kans vragen

45 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Brink
Date tweede kans vragen

Ik heb hier al eerder een bericht geplaatst maar niet over dit onderwerp.Het zit zo sinds 12 december heb ik heel veel gechat/geappt met een man en hij gaf me echt het gevoel dat ik speciaal was. We hebben ook 2 dates gehad en ik dacht echt het komt wel goed tussen ons.Ik vind hem zo leuk het is zo lang geleden dat ik me zo goed voelde bij iemand.Nu appte hij woensdag dat hij niet lekker in zijn vel zit momenteel en nog niet toe is aan een relatie.Het kwam er op neer tot na de operatie van zijn vader.Die wordt 5 februari geopereerd aan een goedaardige hersentumor en daar zit hij erg mee.Hij zei dat hij me niet aan het lijntje wil houden dat ik dat niet verdien.Maar ik zit er zo erg mee heb er nogsteeds verdriet van. Het voelt nog niet afgerond ik had echt het gevoel dat er meer in zat.Kan ik hem niet appen dat ik me er zo slecht over voel en of hij na de operatie van zijn vader nog een kans wil geven?Ik heb dat geduld echt al denkt hij misschien van niet.Hij zegt dat het niet aan mij ligt dat maar echt aan zichzelf dat hij met zichzelf in de knoop zit.Kan ik het hem nog vragen een tweede kans als alles achter de rug is??.Mis ons contact zo vreselijk.

Doenja
He is not that into you

In de periode dat ik ook dates had met mannen had ik soms ook de gedachtestroom die jij hebt. Tot ik een heel goed advies kreeg van een man: iemand die jou echt graag wil zal dat niet met woorden laten zien, maar met daden. Hij zal er alles aan doen om jou te zien en zijn leven te hebben.
Dat kwam ff binnen. Ik moest niet zo achter hem aan zitten, als hij het er even bij liet zitten moest ik gewoon blij zijn dat het duidelijk was dat hij niet wilde. Een man die jou niet 100% wil moet je niet willen!!!
Maar daarmee kwam ook direct de angst om de hoek kijken van ‘stel dat geen enkele man mij leuk genoeg vind, een beetje leuk is ook goed’
Niet doen.
Eigenlijk gaat het erom dat je even hebt mogen ruiken aan hoe leuk een relatie KAN zijn. Dat wil je graag weer ervaren en MEER.
Deze man verzint een smoes dat zijn hoofd er niet naat staat. Ook al vraag je hem heel eerlijk, dan nog zal hij niet zeggen dat hij gewoon geen relatie met je wil. Vergeet hem. En maak voor jezelf bij elke volgende date die op niks uitloopt ‘de volgende man is nog leuker’ en ‘ik verdien dus iets beters dan dit’ .
Ga niet achter hem aan. Want je beland in bed met hem ja, maar daarna ben je bedankt.
Mijn bakker zei in die tijd tegen mij: ‘vrouwke gij kunt iedereen krijgen’. Dat klopt, maar niet iedereen wil een relatie met mij. En ik wil niet een relatie met iedereen.
Het is een frustrerend spel dat daten, maar lach erom, schrijf de mooie dingen op, en ga weer verder. Op naar de volgende date. En ik kan het weten want na veel tragische en achteraf hilarische dates woon ik nu alweer dik vier jaar samen met de allerliefste en knapste man ter wereld. En t mooiste is dat hij dat ook van mij vind. En dat gun ik jou ook.

@Emma
nee, niet doen

Als het er echt in zit komt hij vanzelf wel. Klinkt erg simpel, maar zo werkt het echt.
Hij heeft het contact verbroken, ga daar niet tegenin.

@Emma
Oeps, te snel

Neem hem serieus, dat zpu je zelf toch ook willen als jij het contact met iemand verbreekt?

Kopzorg
Vergis je niet

Ook al is de tumor goedaardig de ingreep gaat veel eisen van het hele gezin. Het revalidatie traject is zwaar en heeft impact op iedereen. Op de vader het meest en op de moeder maar in het geval dat de ouders al wat ouder zijn zeker ook op de kinderen.
Mijn jongste revalideert al 2 jaar van een hersenontsteking en dat duurt nog wel even, zijn hoofd is niet eens open geweest.
Verderop in de wijk ken ik een man die ook iets goedaardigs in zijn hoofd bleek te hebben vorig jaar. Hij had voor de operatie al last van uitvalsverschijnselen en daarna nog meer. Overal hulp bij nodig van de wijkverpleging, zijn vrouw (beide zijn 80 plus) en de kinderen. Kinderen rijden naar de diverse revalidatie afspraken enzo.
Het hele gezin is daar mee bezig.

Je kunt je droomman vragen om een tweede kans maar als hij het afwijst geef hem dan de ruimte die hij nodig heeft. Een familielid "iets" mankerends aan de hersenen heeft veel hulp en ondersteuning nodig en daad er dan bij jouw date weinig ruimte overblijft om zich in een romantisch avontuur te storten begrijp ik helemaal.

Als moeder met een NAH kind stond mijn sociale leven ook een hele poos stil. Er komt nu langzaam tijd en ruimte om zelf dingen te gaan doen waarbij ik niet voor kind eerst alles hoef te regelen.
Kind is overigens puber, maar kon tot vrij kort geleden niet leeftijdsadequaat handelen waardoor ik oppas moest regelen voor als ik echt iets moest waar kind niet bij kon zijn.
Dus dat je date er wil zijn om voor zijn vader en moeder te zorgen is niet vreemd. Ouderen hebben sowieso in dit soort situaties hulp nodig.

Sydney
Nee

Gewoon niet doen. Dat lijkt op stalken. En zoek een ander forum, je hebt geen kinderen en geen kinderwens.

Ad Hombre
Sydney

"En zoek een ander forum, je hebt geen kinderen en geen kinderwens."

Goed punt...

zebra
hem met rust laten

want zoals hij zelf al een paar keer aangegeven heeft, hij heeft momenteel wel iets anders aan zijn hoofd dan een relatie. Mocht het na een tijdje toch zo zijn dat hij jou erg leuk vindt, dan zal hij vast wel contact opnemen. Hoor je niks meer van hem, dan zat het er gewoon niet in, jammer maar dat kan gebeuren.

Marim
Nee

Nee, je moet echt stoppen. Je kreeg al bij een vorige relatie te horen dat je te snel wilt en die had gelijk; je wilt dat snelle nog steeds.

Ik vind het ook stalken, dwangmatig.
Je verdriet en gevoel klopt niet na pas 2 dates.
Je kunt het jammer vinden, maar verdriet? Dat gaat niet over hem, maar over het missen van een relatie.

Je weet toch dat nee ook nee betekent?
Handel daar dan naar en laat hem met rust.

Brink
Dankjulliewel

Sydney en Ad wat maakt het uit dat ik geen ouder ben?Alsof alle onderwerpen op dit forum over kinderen gaan.Wat ik bedoel te zeggen ik moet lekker zelf weten waar ik advies vraag.Marim ik kan er niks aan doen maar ik ben me in al die weken toch wel gaan hechten aan al zijn lieve appjes en de paar keer dat ik hem gezien heb.Ik was vandaag bij mijn zusje in de stad waar hij ook woont en ik had zo graag gezien dat ik daarna wat met hem kon afspreken. Ik hecht me gewoon snel aan iemand en ben misschien iets te over gevoelig. Ben ook al veel kwijtgeraakt in mijn jonge leven kan ook zijn dat dat meespeelt dat ik slecht met deze situaties kan omgaan. Ik wil misschien na heel wat jaartjes ook wel weer te graag iemand om me heen.Maar jullie hebben allemaal gelijk het moet van 2 kanten komen anders heeft contact zoeken geen zin meer.

@Emma
Kwijtgeraakt

"hecht me gewoon snel aan iemand en ben misschien iets te over gevoelig. Ben ook al veel kwijtgeraakt in mijn jonge leven kan ook zijn dat dat meespeelt dat ik slecht met deze situaties kan omgaan". 

Dat herken ik heel erg. Ik ben ook veel kwijtgeraakt in mijn jonge leven. Ik ging daardoor mensen claimen uit een soort verlatingsangst. Daarmee stoot je mensen af, terwijl je ze juist zo graag dichtbij wil hebben. Sociaal wenselijk gedrag is dat je het met je verstand kunt beredeneren en dat doe je goed. Maar zolang het niet klopt met je gevoel blijf je het een vaag soort overgevoeligheid vinden die er nou eenmaal is.
Ik heb veel gehad aan een opstellingencoach. Je markeert de dingen die je bent kwijtgeraakt: niet omdat je daar vanaf moet, maar juist omdat het er allemaal bij hoort.
Het heeft mij enorm geholpen. Niet alleen op relatiegebied, maar ook op het werk, met familie en vrienden.

Sydney
Brink

Lees even de regels van dit forum:
'Het forum is er voor ouders met vragen over opvoeding, ouderschap, ontwikkeling, gezondheid, school en alle andere dingen die je als ouder tegenkomt in het leven.'

@Emma
Siney

Het gaat hier ook over bananencake, makelaars, kastjes opruimen, tassenmerken enz. Maak er niet zo'n punt van.

Flanagan
(Ot)

En als Brink niet hier gestart was, had ze de mooie post van @Emma gemist.

Sydney
Flanagan en @Emma

Brink doet niets met de mooie post van @Emma, want dat is niet het antwoord dat ze wil horen.

Flanagan
Sidnei,

Geef haar de tijd.

Marim
Ongastvrij

Idd...gezonde calorierijke bananencake....wat doe ik met een halve krop sla...ik heb 3 appels over, wat moet ik maken....mijn man moet me niet meer.....welke auto moet ik kiezen.....mijn schoooooonmoeder...ik krijg jeuk van chocola....mijn buurman maakt herrie, wat moet ik nu.....ik wil met de bus maar snap het niet...

Allemaal draadjes die geen bal met ouderschap te maken hebben.

Waar wordt er getoetst wie wel of geen kinderen heeft en/of daarover jokt? Het forum is openbaar, elke malloot kan hier terecht door simpelweg mee te lezen of een accountje aan te maken.
Wie ben jij dan om zoiets te zeggen?

Kenfan
Pas op de plaats

Jij schreef: "Ben ook al veel kwijtgeraakt in mijn jonge leven kan ook zijn dat dat meespeelt dat ik slecht met deze situaties kan omgaan. Ik wil misschien na heel wat jaartjes ook wel weer te graag iemand om me heen"

Zo vroeg je ouders verliezen maakt je angstig voor de toekomst. Een ander ontwikkelt bindingsangst, sluit zich af, jij klampt je vast aan ieder sprankje hoop. Dat je je nog open kunt stellen is op zich beter dan afsluiten, maar je hebt (niet meer) het incasseringsvermogen om een kleine tegenslag te verwerken. Ik zou voorlopig wegblijven van het hele dating gebeuren, totdat je er weer wat luchtiger in kunt staan. Wat deze man betreft, wens hem sterkte, vraag misschien af en toe nog eens hoe het nu met zijn vader gaat, maar spreek verder geen verwachtingen uit.

Voor de criticasters: misschien wendt Brink zich tot een ouderforum omdat ze daar iets meer inlevingsvermogen en fijngevoeligheid verwacht dan pak 'm beet het Viva forum. Twee kwaliteiten die onmisbaar zijn bij kinderen opvoeden.

Jo Hanna
Iets met grenzen

TS wekt de indruk wat weinig gevoel voor gezonde grenzen te hebben. In die context vind ik posten op een forum voor een doelgroep waar je niet bij hoort ook opvallend.

Heb je zelf in de gaten dat je wat grenzeloos gedrag vertoont, Brink? Dat je van alles bedenkt over die ander, voor die ander, wat maakt dat jij een stap naar voren kan doen? Je beweegt niet mee met zijn energie maar probeert een opening te forceren. Dat voelt in deze fase van prille kennismaking als ongepast. Er is in werkelijkheid nog niks tussen jullie wat zoveel waarde heeft dat het een dergelijk ingrijpen tegen zijn beslissing begrijpelijk maakt. Het lijkt alsof er veel wishful thinking aan te pas komt.

Groet,
Jo Hanna

Brink
Kenfan en Jo Hanna

Ik laat het rusten met hem.Hij zei dat het allemaal niet aan mij lag en ik gaf aan dat ik hem de ruimte gaf nu met zijn vader enzo. En toch koos hij er voor mij aan de kant te zetten ondanks al mijn goede bedoelingen met hem.Iemand die mij leuk vond had niet na 2 dates de handdoek al in de ring gegooid en jullie weten niet half hoeveel appjes hij stuurde met lieve hoopgevende woorden alsof ik het helemaal was voor hem.Wat de situatie ook is een man die jou wil doet veel meer moeite.Het is goed zo.

Sydney
Kenfan

'Voor de criticasters: misschien wendt Brink zich tot een ouderforum omdat ze daar iets meer inlevingsvermogen en fijngevoeligheid verwacht dan pak 'm beet het Viva forum. Twee kwaliteiten die onmisbaar zijn bij kinderen opvoeden.'

Brink is niet mijn kind. Sterker nog, Brink is helemaal geen kind, maar een volwassen vrouw van 31. Ze lijkt inderdaad de steun en bevestiging te zoeken die kinderen nodig hebben. Zowel hier op het forum als bij een man die ze 2 keer heeft gezien.

@Emma
Sidney

Ja nou weten we het wel: van jou krijgt ze die steun in ieder geval niet. Je kunt ook doorscrollen als je je zo ergert om niks.

Alkes
goh Sidney

Ben jij forumbeheerder? Misschien wel handig om dat dan te vermelden. Of ben je gewoon iemand die graag de regels stelt?

Brink
Laat gaan

Ik weet wat het is om ouders te verliezen en dan hebben we het over Verliezen.Dus ik had er graag voor hem willen zijn en hem willen steunen het is gewoon niet leuk om met zo'n smoes aan de kant gezet te worden.Maarja laat gaan.Mijn goede bedoelingen worden nooit gezien.

Niki73
Brink

Steunen kun je doen bij goede, oude vrienden, maar het is een slechte basis voor een nieuwe relatie. Dan begin je al in een ongelijke positie, dat moet je niet willen.

vlinder72
Brink

Je hebben elkaar 2 keer gezien. Jij bent niet degene om hem te steunen. Jij bent niet degene die er voor hem kan zijn

Je bent zijn vriendin niet. Je kent zijn familie niet eens.

Je gaat veel te snel. Je blijft het ook maar niet serieus nemen. Nu noem je het weer een smoes. Het is geen smoes .

Hij wil niet met jou verder. Zijn hoofd staat nu niet naar daten. Of niet naar daten met jou.

En al die appjes dan? Neem dat ni e t zo serieus. Er zijn zoveel mensen due precies het juiste kunnen appen maar in de vpraktijk kan dat heel anders zijn. Iemand allerlei lieve dingen appen kan ook gespeeld zijn.

Ik hoop echt dat je kan leren om het daten wat meer vrijheid te geven. Je bent niet elkaar soulmate na een paar keer daten.

Jasmijn
boek

Er is een boek van "he's just not that into you" ook in het nederlands. Geschreven door de schrijvers van de tv-serie die ook gemaakt is. Het is alweer een tijd geleden dat ik het book las, maar ik kan me herinneren dat er gesprekken in staan tussen mannen en vrouwen over relaties. Echt interessant, en wat hier ook al geschreven is kwam ook voorbij, mannen en vrouwen gaan echt anders om met contact leggen en houden. Maar als een man echt met je om wil gaan, dan laat hij dat goed merken, hij laat je niet zomaar gaan.
Wil hij je niet, dan kan hij, óf niets meer van zich laten horen of met vage smoesjes proberen van je af te komen, of hij is heel duidelijk en rechtstreeks.
Het boek is echt een aanrader.

Hier even de tekst van de omslag (online gevonden)

Samenvatting
Provocatief, hilarisch, stimulerend en bevrijdend!

Onzeker? Teleurgesteld? Gaat je relatie niet zoals jij wilt?
Sex and the City relatiesdeskundigen vertellen in dit boek met humor en een tikje hilarisch hoe - doorgaans toch heel slimme - vrouwen kunnen herkennen of een man hen nou wel of niet echt wil. Het is van alle tijden dat vrouwen onderling het soms zo verwarrende gedrag van mannen proberen te analyseren;

-Hij heeft net een relatie achter de rug
-Misschien wil hij de vriendschap niet stukmaken
-Misschien is hij geïntimideerd door mij
-Hij is bang om weer om weer pijn te hebben

Dit boek stelt dat vrouwen waarschijnlijk hun tijd aan het verspillen zijn. Mannen zijn niet gecompliceerd, hoewel ze dat graag doen geloven, aldus de auteurs.
De waarheid is eerder: hij will je misschien niet echt! Alleen durft hij dat niet rechtstreeks te zeggen ...

Brink
Dankjulliewel

Ja ik heb het echt zwaar met mezelf momenteel.En stel me echt niet aan.Probeer echt positief te denken maar voel me zo waardeloos alsof ik het niet waard ben voor mannen.Zoals gezegd mijn ex heeft mij ook aan de kant gezet toen zijn vader net was overleden en nog gecremeerd moest worden.Dat voelde ook zo rot.Ik heb echt steeds huilbuien nu.Ik wil zo graag gelukkig zijn:(. Ik ga hem denk ik maar blokkeren op whatsapp en tijdelijk van de datingsite af doe ik daar goed aan? Ik hoopte nog dat hij weer contact ging zoeken maar die hoop vervliegt langzaam dus beter om hem overal uit te verbannen?.

Angela67
als je gelukkig wilt zijn

dan moet je niet op zoek gaan naar een partner.
dan moet je op zoek gaan naar jezelf.
sterkte,
Angela

Pirata
niet aan de kant gezet

Je bent deze keer niet aan de kant gezet. Je had niet eens een relatie.

Brink
Pirata

Pirata euhm als ik iemand ook maar een beetje leuk vond en het lag echt allemaal niet aan diegene zoals hij zei dan gooi je niet na 2 dates de handdoek al in de ring ook niet met deze omstandigheden. Dan had je om wat ruimte gevraagd die ik hem zelf ook al aanbood en dan kon je daarna altijd nog verder zien.Ik noem dit wel je er makkelijk van af maken.En van elke dag appjes naar mij sturen naar dagen niks laten horen heeft ook niet echt klasse.En als ik niet gebeld had dan had hij het dood laten bloeden.Ja super netjes van hem hoor poeh.

Pagina's