Home » Forum » Goede datingsites

Goede Datingsites?

27 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
MariekW
Goede Datingsites?

Ik ben nu reeds 2 jaar alleenstaand en ben van plan om mij in te schrijven bij een datingsite. Heeft er iemand goede ervaring een van dergelijke websites? Er is immers zoveel aanbod. Pepper en Lexa komen over het algemeen goed naar voren (http://www.datingmondo.com/top-5-datingsites/), maar ik wil graag ook wat persoonlijke ervaringen horen van hier op het forum. Van een vriendin hoorde ik ook iets over Alleenstaande Mamas, iemand daar wel eens een leuke date gevonden? Ik hoor graag!

Tijgeroog
Kleine, specifieke sites

Wat ik om me heen zie is dat mensen het meeste succes hebben bij de wat kleinere, specifiekere sites. Dus de hardrockdatingsites, en de datingsites voor mensen met een moestuin en...

Anoniem (deze k...
Alweer 4 jaar bij elkaar

En getrouwd, ontmoet op Relatieplanet.nl (RP)

Lynna
E-matching

Ik woon nu samen met iemand die ik via E-matching heb leren kennen. Maar ook met Relatieplanet heb ik goede ervaringen. De contacten die ik daar opdeed waren over het algemeen serieus en eerlijk. Misschien wel mazzel daarmee gehad:-)

Leuk hoor dat je wilt gaat daten, ik vond het een enorm spannende en leuke tijd!! Ik leerde mezelf op een andere manier kennen en mijn omgeving leerde mij ook anders kennen;-)

Evenie
Gratis vs betaald

Ik heb destijds beide varianten geprobeerd; zowel de gratis als de betaalde sites. Mijn ervaring was dat het aantal 'liegers en bedriegers' op beide soorten sites even groot was. Het blijft gewoon opletten.
Wat ik leuk vond zijn sites die een chatbox-funktie aanbieden. Met dat chatten heb ik menig leuke avond alleen op de bank doorgebracht.. en uiteindelijk mijn huidige man leren kennen. Waar ik waarschijnlijk niet op gevallen was als ik alleen op zijn profiel was afgegaan.

Evenie
Aanvulling

Wat ik vergat; je kunt het natuurlijk ook over een andere boeg gooien en een contacten-site proberen. Niet specifiek gericht op dating, dus. Van een collega hoorde ik iets over 'Ouder Alleen'. Die organiseren onder meer gezamenlijke uitjes. Zij vond het een ontspannen manier om andere mensen (en dus ook mannen) te leren kennen.

Vallie
Van website en nu samen

Ik heb ook online dating geprobeerd en mag zeggen dat het toch een leuke ervaring was, wat ik niet had vewacht trouwens. Het waren eerst online chatten en daarna echt daten.

En nu zijn we al 2 jaar samen, dus ik zou zeggen proberen maar.

moniekje
Datingsites

Ik ben het met Evenie eens, veel fakers. Toch zie ik bij de betaalde sites wat minder. Grote sites zoals Pepper of Lexa heb ik meer succes gehad als bij Relatieklik of dating2000.

Sites zoals http://www.datingzoeker.nl of http://www.dating-site.nl zijn wel handig om te kijken welke sites er op dit moment op de markt zijn en wat deze kosten.

Succes!

Marielke
Eigen ervaring

Online daten is best de moeite waard, alleen is het vinden van een goeie site vrij moeilijk.
Ik zit er nu aangesloten bij een waar ik vrij tevreden mee bent. Nu alleen nog tussen de reacties doorzoeken met wie ik wat kan.

Even volhouden. Je komt er zeker doorheen.

Nielsdeboy
Herkenbaar

Ik ben zelf ook al een tijdje actief op verschillende datingsites. Ik vond het erg lastig om een keuze te maken welke het beste bij mij past. Daarnaast is lang niet elke website betrouwbaar.

Dit artikel wat ik tegenkwam heeft mij wel op weg geholpen:
http://www.datingsitekiezen.nl/artikelen/hoe-weet-ik-welke-datingsite-ik...

pkip
datingsites

Het is altijd goed om eerst uitgebreid ervaringen van andere mensen te lezen voordat je over gaat tot inschrijven bij een datingsite. Veel datingsites maken gebruik van nepprofielen of hebben heel veel inactieve leden. Dit geeft nogal een vertekend beeld. Daarom is het aan te raden om je altijd in te schrijven bij een bekende datingsite zoals Relatieplanet, Lexa of Parship. Deze datingsites hebben de meeste actieve leden en daarom is de kans op een serieuze date en relatie vele malen groter dan bij kleinere en onbekendere datingsites. op http://welkeonlinedatingsite.nl vind je uitgebreide reviews en informatie over de kosten van de verschillende datingsites. Dit is erg handig omdat het op de datingsites zelf lastig is om de prijzen te vinden. Deze hebben ze namelijk altijd goed verborgen en kun je soms pas zien nadat je een profiel hebt aangemaakt.

Wiek
Het kan verkeren

De man die ik via een gratis en niet-serieuze datingsite trof, is hier al 9,5 jaar de man des huizes.

naku
Op elk pan past een dekseltje

Je moet er van uit gaan dat er voor iedereen wel iemand te vinden is.
Ik ben ook niet de knapste maar heb een lieve vrouw en ze is ook niet lelijk.

Ben op zoek gegaan heb haar wel gevonden.

Http//:datingsites-vergelijken.eu

Sinilind
Ik zeg

e-matching! Niet alleen heb ik er mijn lieve vriend op gevonden, maar is een van de weinige sites die je niet via allerlei algorythmes probeert te koppelen. Als je eenmal een profiel heb aangemaakt kun je rondneuzen en op een paar criteria zoeken.
Sini

Schoondochter
Het moet meezitten

Ja wat is goed, het moet meezitten denk ik.
Vaak hoor je klachten over lexa, maar mijn schoonmoeder was 76 toen ze daar haar vriend tegen kwam.
Ze zijn nu al ruim 6 jaar samen heel gelukkig.
We hadden haar wel gewaarschuwd kritisch te zijn, en nooit de eerste keer thuis af te spreken,
Maar ondanks dat ze eerst een paar missers had, waren dat op zich ook geen verkeerde mannen.

Dorry1
Gisteren vroegen ze t ook

Ik heb goede ervaringen met Paiq via je computer of IntoMyLife via een app. En overal heb je mindere leuke mensen. Ben zelf allert en voorzichtig ! Ik heb op Paiq mijn vriend leren kennen.

Johnny
meer ervaringen

Voordat ik mij aanmeld bij een datingsite ga ik altijd naar https://www.datingwebsites.nl/. Zij hebben verreweg de meeste reviews van alle review sites op het internet. Als ik een artikel wil lezen over dating of wat tips met betrekking tot het maken van bijvoorbeeld een profiel ga ik meestal eerst naar http://datevisie.nl. De laatste is een blog over dating met tal van interessante artikelen.

Ik ben zelf erg tevreden over bepaalde gratis datingsites zoals inderdaad degene die eerder genoemd zijn hier, maar ook bijvoorbeeld https://www.singlesplace.nl/.

Janneke
Tinder

Doodgewoon op de gratis app Tinder heb ik de man van mijn leven gevonden ;-) . Een vriend en vriendin van mij (los van elkaar ook) Andere sites ook geprobeerd, maar ik zat krap bij kas en vond dat te duur.
Twee leuke mannen gedate op Tinder, eerste was heel aardig en leuk maar gewoon mijn type niet, tweede was helemaal mijn droomman, dus ik heb hier goede ervaringen mee.
Mijn tip voor Tinder, zoek iemand niet te ver weg, chat een beetje en als je een klik voelt, gewoon even ergens samen een kopje koffie drinken, daardoor merkte ik direct dat ik man 1 niet zag zitten (kan niet uitleggen waarom, was gewoon een gevoel van 'nee, jij bent het niet ) bij man 2 ging ik met lood in mijn schoenen, hij was zo leuk met chatten...was bang dat het weer een misser was, maar hij was in het echt nog veel leuker.

E-matcher
Daten

Daten is erg leerzaam voor jezelf. Dat in de eerste plaats. Ik zit bij E-matching. Ik ben erg voorzichtig met foto's. Dat betekent dat ik zelf mannen benader met mijn foto erbij (zonder foto benadert niemand je) Nadeel is dat ze zich kapot schrikken en meteen denken dat je een relatie wil ofzo, terwijl ik ook maar wat probeer natuurlijk. Je moet erg tussen de regels door lezen op al die profielen. En ik heb geleerd erg te letten op hoe iemand reageert (als ze al reageren :-) en of jij dat aangenaam vindt. Dat is belangrijker dan foto of profieltekst. Soms zit er een aardig iemand tussen waar ik mee afspreek. Met één man heb ik twee keer afgesproken, uiteindelijk was ik degene die afhaakte. In real life heb je rustig de tijd om mensen te leren kennen en dat blijf ik ook zeker doen, gecombineerd met online daten. Soms hoor ik succesverhalen, ook hier, en dat motiveert mij wel. Ik kan alleen online daten als ik erg goed in mijn vel zit, ik ben anders te gevoelig voor negatieve reacties.
Zijn er meer ervaringen? Leuk om te horen!

Vera80
Datingsites

Ik begrijp je verhaal volkomen. Er zijn tig datingsites, maar welke is nu het best? Ik zou me zoals de rest ook zegt je vooral focussen op de bekendste datingsites zoals Parship, Lexa, Relatie en Pepper. Deze adverteren immers ook op tv. Wat in elk geval geen kwaad kan is reviews en ervaringen lezen op een vergelijkingssite zoals: (Link verwijderd door forumbeheer)

Mocht een datingsite niet bevallen dan kun je je zo weer uitschrijven. Een goed hulpmiddels is dan (Link verwijderd door forumbeheer)

Moedeloos/hoopvol
12 jaar

Ik kon een andere naam kiezen maar kies toch maar voor dezelfde naam die ik voor t eerst op OO heb gebruikt.

Zo gaat t ook op de datingssites. 1 persoon met verschillende profielen. Maar....ondertussen wel 12 jaar samen aan t latten dan.

Ik heb van te voren niet gevraagd op welke leeftijd zijn zoon t huis uit ging. Ondertussen is hij 32 en woont nog steeds thuis. We hadden een soort afspraak, als de kinderen uit huis zijn dan gaan we samenwonen.

Dus die TIP geef ik mee....anders wach je misschien ook twaalf jaar of langer...hahaha

Verder Let op het volgende
Afstand woonplaats
Iemand die om geld vraagt - altijd fout
Mannen die na serieus contact hun account blijven houden
Hoe serieus en snel/traag reageren ze op jouw berichtenfan hebben ze andere dames om te vergelijken)
Loverbabes
Mensen die snel willen trouwen omdat ze hoge schulden hebben
Je mag geen persoonlijke gegevens van ze , of ze Ijn vaag en afhoudend
Wees voorzichtig met foto's

Succes!!!

Jannekelaning
Je moet erin blijven geloven!

Dag Marieke,

Laat ik als eerst wat voorop stellen, als vijftiger is het niet makkelijk om weer te gaan daten na een relatie van ruim 10 jaar. Ik heb nadat mijn relatie ten einde was en alle vrienden uit onze vriendengroep haar kant kozen bleef ik alleen achter en raakte in een depressie.

Uiteindelijk na een paar maanden bij een psychiater gelopen te hebben tot de conclusie gekomen dat het goed was om meer sociale contacten op te doen, een suggestie van de psychiater een datingsite. Maar dat is zoals ik al aangaf niet makkelijk, ik ging mijzelf oriënteren voor een datingsite, na meerdere en niet nader te noemen datingsites te hebben geprobeerd voor een jaar begon ik weer beter in mijn vel te zitten.

Toen kwam ik een site tegen, speciaal gericht op vijftigplussers waar service heel hoog in het vaandel staat. Toch na een aantal vrij kritische reviews(zacht uitgedrukt) gelezen te hebben aan het twijfelen gebracht, ook doordat ik leuk contact had met iemand op een andere site wat er veelbelovend uitzag(uiteindelijk niks geworden). Toen dit ten einde liep toch maar gebeld met de klantenservice(wat overigens erg fijn is, aangezien dit een van de weinige datingsites is die telefonisch bereikbaar is). Uitleg gevraagd aan de klantenservice en alles me heel helder en duidelijk uitgelegd en me meteen ingeschreven. Meteen viel het gebruiksgemak op, heel erg overzichtelijk en duidelijk en alles is meteen te vinden.

Ik was inmiddels wel bekend met online daten en ook de smileys zijn een leuke manier om het ijs te breken en het wat luchtiger te houden zonder verplichtingen. Dat er meer vrouwen dan mannen op de site zitten is ook een leuk bijkomend voordeel, hoe meer vrouwen hoe groter de kans dat er een partner tussen zit, simpele wiskunde.

Nadat de periode op een andere datingsite was afgelopen heb ik een abonnement afgesloten om het is een maandje te proberen, ik kwam in aanraking met mijn doelgroep(50+) ipv jonge meisjes op andere sites. Het contact was erg fijn doordat leden in mijn leeftijdscatagorie zitten en (bijna) altijd op dezelfde golflengte zitten.

Elke dag zat ik een aantal uur berichten uit te wisselen, meerdere afspraken volgen maar omdat ik opnieuw op zoek ben naar DE persoon om de rest van mijn leven mee te delen, ik heb weer zin in het leven en ben overtuigd dat ik een nieuwe partner ga vinden. Echter heb ik na 7 maanden lidmaatschap nog niemand gevonden waarvan ik denk dat ik de rest van mijn leven mee kan delen, met de nadruk op nog niet, omdat ik nog in gesprek ben met een aantal mensen.

Laat niemand je in de weg staan en denk alsjeblieft aan je eigen geluk. Je kunt contact opnemen met een relatiebemiddelingbureau, maar ook je gratis inschrijven op datingsite. Lees voordat je je inschrijf de algmene voowaarden en het privacy beleid door. Sommige sites houden van Spammen, waar je niet op zit te wachten. Verder keek ik zelf ook naar het Keurmerk Veilig Daten: https://datingsitexl.nl/keurmerken-voor-veilig-daten. Deze is door de consumentenbond opgericht om zo oplichting te bestrijden.

In elk geval veel succes gewenst met je zoektocht.

Janneke

Brenda
Betaal niet per bericht

Betaal echt niet per bericht, dit is fake, dan wordt je alleen aan het lijntje gehouden door fake profielen.

Jacob-Jan
Twee gezichten van datingsites

Het online daten heeft twee gezichten. Je hebt de al bekende Lexa en Parship waar de kans op een date wel groot is alleen is het zo ontzettend duur! Voornamelijk Parship. Ook al heeft deze een mooie persoonlijkheidstest zodat jij mooie 'matches' in jouw inbox krijgt, de automatische incasso's staan gewoon aan waardoor, als je even niet oplet, flink wat geld wordt afgetroggeld.

Dan heb je ook gratis datingsites zoals Paiq. Vroeger was deze echt helemaal gratis maar nu moet je voor veelvuldig gebruik toch wel wat betalen. Hoe dan ook, dit is voor mij een perfecte dating site geweest. Geen grote corporatie die vieze trucjes uithaalt.

Kijken we even niet naar het dure aspect maar wat het teweeg brengt. Ik heb bijvoorbeeld mijn tweede vrouw (ben gescheiden toen kinderen 6 jaar oud waren) leren kennen via Paiq. Maar voordat je écht iemand tegen komt moet je een paar keer vallen en opstaan. Het kwam ontzettend veel voor dat er neppe profielen waren of dat accounts gewoon helemaal inactief waren maar wel werden getoond. Het is dus aangeraden om te weten hoe je deze profielen kunt herkennen. Toevallig heb ik wel een nuttig artikel gelezen over nepprofielen in dit artikel: (hoop dat het getoond mag worden) https://www.welkedatingsites.nl/dating-nieuws/neppe-profielen-herkennen/

Daarnaast zie ik dat eerder in dit forum al het dating keurmerk wordt genoemd. Kijk ook hier goed naar. Neem niks voor lief, alles wat te mooi om waar te zijn is op het internet is vaak ook zo!

Ik hoop dat mijn input over goede datingsites iets kan brengen.

Vriendelijke groeten,

Jacob-Jan

Sinilind
E-matching

Daar heb ik mijn huidige vriend leren kennen. Ik was betalend lid en kon dus alle functies gebruiken. Ik vind het goede site, ik wil niet gematcht worden door een algorythm maar zelf kijken wie ik leuk vind.
Sini

charlotte_b
Gewoon proberen

Hoi MariekW,

Ik zat in een paar maanden terug met hetzelfde als jij. Ik ben gewoon een beetje gaan zoeken op internet en kwam terecht op http://www.vergelijkdatingsites.nl wellicht staat hier ook iets voor jou tussen.
Ik heb er wel goede ervaringen mee.

Gr. Charlotte

E-matcher
1,5 jaar verder

Ik lees hier mijn eigen reactie van maart 2016. Inmiddels heb ik alweer bijna een jaar geleden mijn vriend ontmoet via E-matching. Het was een enorme klapper. Wat ik toen schreef vind ik nog steeds: daten is alleen leuk als je goed in je vel zit, anders krijg je onherroepelijk terug wat je zelf uitstraalt. E-matching is lekker traag met berichten sturen en dan een paar dagen afwachten en dan nog eens kijken.....Daar moet je van houden. Ik hield er soms niet van. Je kunt wel zelf kijken zoals Sinilind zegt, geen gekoppel door allerlei digitale systemen. Uiteindelijk heb ik hem gevonden op de volgende criteria: zelfde leeftijd, beetje in de buurt wonend, kind van dezelfde leeftijd als het mijne en zelfde soort inkomen (en dat kan dan natuurlijk ook weer bij 50+match of Lexa ofzo :-)) De verschillen leken mij daarbij groot genoeg. Het werd iemand met eenzelfde soort leven, zelfde soort jeugdfoto's, zelfde soort vakanties, evenveel geld, bijna saai zou je zeggen, maar heerlijk vetrouwd en fijn ;-)