Home » Forum » Het verschil tussen man en vrouw

Het verschil tussen man en vrouw ;) ;)

130 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Moeder
Het verschil tussen man en vrouw ;) ;)

Druk, druk, druk.....

Papa en mama waren televisie aan het kijken toen mama zei: 'Ik ben moe en het is laat. Ik denk dat ik maar eens naar bed ga.' Ze ging naar de keuken om brood te smeren voor de volgende dag. Ze waste de chipsschaaltjes af, ze haalde het vlees uit de vriezer voor het avondmaal van de dag erna, ze controleerde het broodbeleg, ze vulde de suikerpot, ze dekte de tafel voor het ontbijt en zette de koffie vast klaar. Daarna stopte ze natte was in de droger, vulde ze de wasmachine, streek een overhemd en zette een knoop aan. Ze raapte de krant van de vloer op, ruimde het speelgoed van de tafel op en zette het telefoonboek terug. Ze gaf de planten water, maakte de prullenbak leeg en hing een handdoek op het rek. Ze gaapte, rekte zich uit en liep naar boven. Ze stopte bij haar bureau en schreef een briefje voor de juf, ze stopte geld in een envelop voor het schoolreisje en trok een leerboek onder een stoel vandaan. Ze schreef een verjaardagskaart voor haar vriendin, plakte er een postzegel op en schreef een krabbeltje voor de kruidenier. Ze legde de briefjes naast haar tasje. Daarna smeerde mama haar gezicht in, ze poetste haar tanden, ze floste en knipte haar nagels. Manlief riep: "Ik dacht dat je naar bed ging?". "Ja, bijna," zei ze. Ze zette wat water neer voor de hond en liet de kat naar buiten, daarna controleerde ze de deuren. Ze keek even bij alle kinderen, deed een lampje uit, hing schone kleren op, gooide een paar vuile sokken in de wasmand en praatte nog even met de oudste over zijn huiswerk. In de slaapkamer zette ze de wekker, ze legde kleren neer voor de volgende dag en ruimde het schoenenrek op. Ze voegde nog drie dingen toe aan haar 'doe-lijstje' voor de volgende dag. Ongeveer op dat tijdstip deed manlief de tv uit en zei tegen niemand in het bijzonder: "Ik ga naar bed." En hij ging!
http://www.vrouwenovergang.nl/nieuwsbrieven/201607-fasen-overgang.php

Wilma
Overgang?

Ik begrijp niet helemaal wat dit stuk probeert te zeggen in verband met de overgang.

Wat ik verder ook wel eens zie is dat er best wel mannen zijn die meer zouden kunnen of willen doen (in huis of met de kinderen) maar de kans niet krijgen omdat moeders de contrôle willen houden en alles op haar manier moet. Misschien dat sommige vrouwen daar in de overgang pas achterkomen?

Egel
Jemig zeg

Wat een sloof, de vrouw uit dit verhaaltje. Bij ons thuis gaat dat heel anders. Wij doen een deel daarvan niet, een ander deel doen we eerder of pas 's morgens. En een groot deel hiervan doet mijn man.
Mijn man stelt meestal voor te gaan slapen maar dan ben ik nog niet uitgelezen op OO!

Sally MacLennane
Ligt het aan mij?

Dat ik dit soort stukjes altijd zo irritant vind? "Kijk ons vrouwen eens hard werken en die vent doet niks".

Is die vrouw een regeltruus die alles naar zich toe trekt en zo haar man geen kans geeft sámen een gezin te runnen? Is haar man een luie lapswans? Geen idee, het doet er ook niet toe, maar ik krijg altijd de kriebels van dit soort stukjes, die ik ook regelmatig op Facebook zie langsflitsen.

Caesar
Flauwekul

Wat een seksistische flauwekul....

MamavanSenH
Tja

Wij zijn met twee vrouwen en als we zeggen dat we gaan slapen, dan stappen we in bed en gaan slapen. Als ik van plan ben eerst een lijstje te gaan afwerken dan zeg ik dat.
Herken hier dus niks in. Of wij zijn allebei man ;)

Lou
Bekend verhaal

Ik ken hem althans al jaren. Sommige voorbeelden slaan nergens op, wie schrijft er nou een krabbeltje voor de kruidenier? De boodschap kan voor sommige mensen misschien wel handig zijn: leer van elkaar! Zowel de man in dit verhaal als de vrouw.

Vesper Lynd
Pfff

Laatst ook zo'n bericht op Facebook, over de 168-urige werkweek van een moeder. Je mag best eens klagen, maat over het algemeen leggen vooral vrouwen zichzelf onrealistische eisen op en projecteren dat dan ook naar een wat laconiekere partner.

pimpelpaars
Onherkenbaar

Inderdaad een seksistisch stukje.

En ik ben hier degene die alle vaat laat staan, tanden poetst en bed in rolt. En ik strijk nooit.
Mijn man ruimt meestal nog op voor hij naar bed gaat. Hij kijkt ook altijd of de kinderen op bed liggen en doet de deur op slot.

Hij heeft van die gestrucureerde gewoontes, omdat hij zich anders niet prettig voelt. Ik doe altijd maar wat.

Ad Hombre
Man

Als het over seksisme gaat moet ik natuurlijk even meepraten ;-)

Wel een beetje bekend moet ik zeggen, maar de verhouding in de bijdrage aan het gezinsinkomen is hier ook heel seksistisch (maar dan weer de andere kant uit).

Sinds vriendin weer twee dagen werkt (winst!) moet ik de regie bij het ontbijt overnemen, want er dan weer toe geleid heeft dat de kinderen *zelf* hun lunchpakketjes, fruithapjes e.d. bij het ontbijt klaarmaken. En dat ze hun schoenen en jassen aanhebben en hun tassen in de auto voordat ze de zo fel begeerde 15 minuten op de tablet mogen spelen.

Dat lijken mij dan weer goeie ontwikkelingen, weliswaar deels gericht op werkbesparing voor mij, maar ze leiden ook tot meer ontspanning. Als ik zeg 'nu gaan we weg' zitten ze ook in 2 minuten in de gordels in de auto (we hebben een inpandige garage). Dat was vroeger echt heel anders.

Flanagan
Uitleg

@Moeder, misschien verklaart de uitleg van Mark Gungor een hoop.

A tale of two brains;

https://www.youtube.com/watch?v=nCfvEH9FxOc

@Ad, leg eens uit waarom dat vroeger anders was. Hier merk ik ook dat de kinderen harder lopen als ze weten dat ze met de warme auto gebracht worden als een taxiritje ipv bv met de fiets.
Daarnaast is met een tablet een kinderliefde zo gekocht. Heeft je vriendin ook een auto en meerdere tablets zodat je kinderen als ideale kinderen in de auto plaatsnemen en zichzelf vastklinken of gaat ze inderdaad op de fiets?
Hier geeft mijn man het zakgeld. Zakgeld heeft ook effect. Kinderen weten wiens hand hen voert.

Li
Tja

Ik doe ook best veel, maar niet vlak voor het slapen gaan zeg! Vlees alvast uit de vriezer halen is inderdaad wel handig, maar een suikerpot vullen? Wij gieten de suiker zo uit het pak. Verder hebben we een hulp. Man werkt fulltime en draagt op die manier bij aan het huishouden: met geld. Ook prima. Ik werk 3 dagen en sinds de kinderen groter zijn heb ik geen probleem met wat er overblijft van het huishouden (als je een hulp hebt). Maar dan wel met de Franse slag, en wie daar een probleem mee heeft mag het zelf doen.

Ad Hombre
Flanagan

"Ad, leg eens uit waarom dat vroeger anders was."

Vroeger (we hebben het hier over twee maanden terug) maakte mammie de lunchpakketten 's morgens klaar naast haar eigen ontbijt.

"Hier merk ik ook dat de kinderen harder lopen als ze weten dat ze met de warme auto gebracht worden als een taxiritje ipv bv met de fiets."

Ja, de fiets zou beter zijn, maar of dat scheelt qua aankleedtijd.

"Daarnaast is met een tablet een kinderliefde zo gekocht. Heeft je vriendin ook een auto en meerdere tablets zodat je kinderen als ideale kinderen in de auto plaatsnemen en zichzelf vastklinken of gaat ze inderdaad op de fiets?"

Ja, ze heeft ook een auto, maar wat die tablets betreft is het met die 15 minuten per dag wel afgelopen. Geen schermpjes in onze auto's.

Jaina
Niet herkenbaar

Ik doe wel meer dan mijn man 's avonds voor het slapen gaan. Niet omdat ik het algemeen het meest doe maar wel omdat ik dingen altijd op het laatste moment doe. Mijn man doet alles al veel eerder op de avond dus als hij dan naar bed gaat dan kan hij ook naar bed. Ik heb nog niks gedaan en moet dus alles nog doen vlak voor ik naar bed ga. Mijn man ergert zich daar altijd aan. Hij snapt niet dat ik alles niet eerder doe.
Overigens de helft van de dingen op dat lijstje doen we dan weer geen van beiden.

Mijntje
Ook niet herkenbaar

Ook niet herkenbaar bij ons thuis. Wel dat er dingen zijn die ik wel doe en mijn man niet. Maar dat is andersom ook zo.
's Avonds doe ik niet zo veel, in het heenenweerschriftje voor jongste schrijf ik altijd 's ochtends, zijn tasje maak ik ook dan klaar. Mijn man zet 's ochtends altijd koffie en als hij er is maakt hij altijd voor iedereen ontbijt. Mijn oudste van 11 smeert 's ochtends zijn eigen brood om mee te nemen en pakt zelf zijn tas in. Ik herinner hem wel aan dingen. Kleren klaarleggen doe ik nooit, ik pak het de volgende dag uit de kast.
Voordat ik op de bank plof ruim ik wel snel even op en doe de deur op slot. Maar ik word al moe als ik lees wat die vrouw uit dat stukje allemaal doet. Ze kan een voorbeeld aan haar man nemen :-)

Flanagan
Ad hombre,

Uhh, je miste de spot in mijn reactie.
Ik had ook kunnen schrijven 'Goed gedaan Ad, bnnen 2 minuten in de auto. Van mij krijg je een schouderklopje. Zal je vriendin leuk vinden dat jij hier schrijft hoe jij het voor elkaar krijgt om ontspannend het ontbijt te regelen nu jij de regie op je hebt moeten nemen'. Ik vond je reactie partneronvriendelijk omdat jij schreef iets voor elkaar krijgt en hoe een verbetering. Maar het viel je blijkbaar niet op.

Maar men leert van een ander. Goed mogelijk dat je vriendin de lijn oppakt op de dagen dat zij de kinderen naar school brengt.

Ergens ben ik stilletjes ook een beetje bevooroordeeld; manlief doet is, vind het fijn een compliment te krijgen en laat de rotzooi voor een ander achter want het heeft zoveel tijd gekost.
Dus mensen die om complimenten vragen, grrrr

Kaaskopje
Flanagan

Hier geeft mijn man het zakgeld. Zakgeld heeft ook effect. Kinderen weten wiens hand hen voert.===

Ik neem toch aan dat ze weten dat dat zakgeld van pappa en mamma sámen is, dus dat dat voer van beiden afkomstig is? Zakgeld heeft bij ons altijd los gestaan van positief of negatief gedrag.

Pug
hmm

Ik ga als een man naar bed, blijkbaar.
En de helft van het lijstje van die vrouw doe ik al helemaal nooit!

Kaaskopje
Ach ja...

Onze avond: Als we gegeten hebben gaat man met de honden naar buiten. Terwijl hij buiten is doe ik snel de afwas in de machine, zet de toetjes klaar, zet alles klaar voor de thee, wacht tot man en honden terug zijn, dan krijgen de honden nog een beetje eten. Om +/- 7 uur gaan we op de bank zitten met de toetjes. Daar blijven we de volgende paar uur zitten, nou ja... ik sta wel eens op hoor:-). Soms doe ik de was en die moet opgehangen worden. Man gaat ergens tussen 9 en 10 uur naar bed. Ik blijf nog zitten, ik kijk een serie of actualiteiten. Afhankelijk van het tijdstip, ga ik nog even op de computer, dan laat ik de honden uit, ik doe de laatste afwas in de vaatwasser en zet die aan, ik maak het aanrecht schoon, speel portier voor een van de katten, doe de deuren op slot, raam dicht en ga naar bed. Verschil tussen onze bedtijden is minimaal 3 uur, soms 4.

Administratie doen we overdag, de suikerpot wordt gevuld als hij leeg is, man laat overdag de hond veel vaker uit, doet zo goed als altijd de boodschappen, kookt bijna elke dag. Ik doe de was en ruim die op, maak vaker het sanitair schoon. We vegen naar behoefte allebei. Ontbijten hebben we nog nooit samen gedaan, behalve tijdens bijzondere situaties (hotel, camping, feestdagen). En als we al samen zouden ontbijten kan dat vanwege de katten pas in de ochtend klaargezet worden. Oh ja, man smeert ook altijd mijn brood als ik werk heb, ik kijk zelfs een beetje beteuterd als ik het eens zelf moet doen, tja verwend...:-). Samenvattend ben ik een halve man. Maar ik heb de overgang dan ook al gehad en heb dus meer testosteron in mijn lijf.

Flanagan
Kaaskopje

Best mogelijk dat de kinderen het anders ervaarden als wij allebei werkten. Het komt ook door hoe we taken verdeeld hebben. Als ik hen zakgeld zou geven, zouden ze er denk ik, ook mee rekening mee houden omdat ik voor hetzelfde gemak kan zeggen dat ze gezien hun gedrag maar even een dag moeten wachten.

Net als de tablet van Ad; als de kinderen vervelend doen of treuzelen kan hij overwegen de tablet thuis te laten.

Lente
Ik heb de reactie van Adhombre voorgelezen aan mijn kind

Met de tekst van mij erbij aan kind: wat een goed idee. Zo hoef je niet elke ochtend achter ze aan te rennen.
Kind kon er wel om lachen.

Jesse_1
Jee

Ik las het stukje juist heel anders, meer om het verschil aan te geven, dan de vrouw een klopje op de schouder te geven omdat ze zo hard werkt.
Dus dat een vrouw niet zo effectief is in het naar bed gaan bijvoorbeeld ;)

Bij ons het wel vergelijkbaar, al is het niet zo extreem. Ik ben degene die zorgt dat er brood voor ontbijt klaar ligt, de vaatwasser aangaat en nakijkt of de deuren op slot zitten bijvoorbeeld. Man gaat gewoon naar bed als hij naar bed gaat, alleen als er iets interessants op tv aan staat blijft hij wel nog eens op het randje van de bank zitten.
Tenzij hij ziet dat er nog spullen op tafel staan, dan ruimt hij soms de vaatwasser nog even in.

zebra
niet erg efficiënt

als die moeder eerst naar boven loopt (na de klusjes beneden) om haar tanden te poetsen ed en daarna weer naar beneden gaat om de kat buiten te laten, hond drinken te geven en deuren te controleren ;-)

zebra
en zelf

ben ik een uitgesproken ochtendmens dus naar bed is meestal ook naar bed. En man neemt gelukkig ook wat klusjes voor zijn rekening (planten water geven, opruimen en meer van zulk soort dingen). Wat ik 's avonds wel doe is brood uit de vriezer halen en beleg (mits ik het niet vergeet zoals gisteren) en vaak zet ik al water en koffie klaar in het apparaat. Maar ga 's avonds geen kaarten schrijven, strijken, knopen aannaaien ed

Drietje
Ik ben ook een Ad!

Ik doe het precies hetzelfde als Ad Hombre. Kids mogen alles lekker zelf doen en pas als ze helemaal klaar zijn nog achter de ipad of telefoon. Oudste houdt daar nooit tijd voor over, jongste altijd. Geleerd van manlief in een tijd dat ik 's ochtends vroeg weg moest. De kids waren hartstikke jong nog, maar hij vond dat ze prima hun eigen broodtrommeltje konden vullen, dus dat heb ik er sindsdien altijd in gehouden.

Sally MacLennane
lunchpakketjes

Die mochten de kinderen ook al snel zelf smeren. Net als tassen inpakken en zo. In het kader van zelfstandigheid aanleren. Werkte erg goed.

Jippox
ha!

Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas: hier zorgen de kinderen ook voor hun eigen lunch èn ze zijn altijd op tijd klaar om de deur uit te gaan... En dat helemaal zonder schermpjes en auto! ;-)

Ad Hombre
Flanagan

"Uhh, je miste de spot in mijn reactie."

Soms is het beter gewoon te reageren op wat er staat dan achter een of andere, al dan niet aanwezig zijnde, spot aan te gaan. Zo goed ken ik je nou ook weer niet, Flanagan. Bij gebrek aan nonverbale cues is het vaak beter zulks met een smiley aan te geven.

"Ik had ook kunnen schrijven 'Goed gedaan Ad, bnnen 2 minuten in de auto. Van mij krijg je een schouderklopje."

Kijk, dan was de ironie onmiskenbaar geweest ;-)

Bij ons is die 2 minuten echt een hele verbetering t.o.v. de oude praktijk. Je wilt niet weten hoe lang mijn kinderen kunnen doen over schoenen aantrekken (tegelijk ruziemakend met ons en elkaar) terwijl we eigenlijk al te laat zijn. Misschien zijn de jouwe beter gelukt, proficiat dan ;-) (nu ben ik vast weer kindonvriendelijk!)

"Zal je vriendin leuk vinden dat jij hier schrijft hoe jij het voor elkaar krijgt om ontspannend het ontbijt te regelen nu jij de regie op je hebt moeten nemen'. Ik vond je reactie partneronvriendelijk omdat jij schreef iets voor elkaar krijgt en hoe een verbetering. Maar het viel je blijkbaar niet op."

Ja, da's het nadeel als je persoonlijke ervaringen deelt. Gelukkig kennen jullie haar niet en zij jullie niet en ben ik hier zelf ook nog anoniem. Het is trouwens alleen partneronvriendelijk als je er een onvriendelijk waardeoordeel aan toekent. Als je iets efficienter indeelt houdt dat geen veroordeling in van de oude manier. Het is bovendien beter voor de kinderen als je ze wat meer zelf laat doen.

Ga nou maar je weer ironische schouderklopjes gaan uitdelen als je je daar lekker bij voelt. Kom maar dan.. ;-)

Ad Hombre
Jippox

"Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas: hier zorgen de kinderen ook voor hun eigen lunch èn ze zijn altijd op tijd klaar om de deur uit te gaan... En dat helemaal zonder schermpjes en auto! ;-)"

Nou niet flauw doen. Je kent ons geheim. Wat is het jouwe?

Ad Hombre
Drietje

"Ik ben ook een Ad!"

En ik een drietje! ;-)

Anders
Ojee

Mijn man maakt de lunch de avond ervoor voor iedereen klaar, verzorg ik het ontbijt voor de kinderen en daarnaast wordt er geschermd in de vroege ochtend Oeps.....

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.