Home » Forum » Hoe gaan jongeren tegenwoordig om met partner zoeken

Hoe gaan jongeren tegenwoordig om met partner zoeken?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mila
Hoe gaan jongeren tegenwoordig om met partner zoeken?

Misschien ben ik wel wat ouderwets op dat vlak, maar hoe komt het dat ik de indruk krijg dat veel jongeren tegenwoordig zo veeleisend zijn als het op een partner vinden aankomt?
Ze moeten er leuk uitzien, raakvlakken hebben enz...Alsof verliefd zijn er niet meer toe doet.
Tegenwoordig als ze iemand leren kennen, gaat er een heel proces aan vooraf van elkaar ontleden tot op het bot bij wijze van spreken.
In mijn tijd was het zo dat je iemand tegen kwam, verliefd werd en daarop verder bouwde.
Vanzelfsprekend kon dat ook verkeerd aflopen natuurlijk, maar voor mij is het toch belangrijk dat er gevoelens aan te pas komen vooralleer je met iemand gaat optrekken of zie ik dat verkeerd?
Nu gaat het net andersom en ben ik een beetje bang dat men teveel gaat verwachten van de ander.Iedereen heeft een ideaalbeeld van zijn partner, maar of dat ook nog te verwezenlijken valt is nog maar de vraag, want niemand is perfect.En het is net met die onperfectie dat je moet zien een relatie te overwinnen en in stand te houden, zolang het over geen al te drastische onperfecties gaat vanzelfsprekend.
Programma's zoals "blind getrouwd" zijn volgens mij een voorbeeld van hoe het niet moet.
Een aantal specialisten op relatie en liefdesvlak gaan matches zoeken en zijn ervan overtuigd dat die dingen een goede relatie gaan teweeg brengen terwijl dat in de meeste gevallen niet zo is.Wat nog maar eens een bewijs is dat mensen samenbrengen die dezelfde interresses en verlangens hebben niet altijd tot een mooie relatie kan leiden.
Ze gaan zich vaak al ergeren aan elkaar door soms kleine onbenulligheden, waardoor de verliefdheid niet eens een kans krijgt.
Wie kan zich hierin nog vinden?Ben benieuwd...

Lydia
Heb je ook een praktijkvoorbeeld van je kinderen of zo?

Waar komen jouw theorieën over het zoekproces van jongeren vandaan? Heb je die gelezen? Heb je dit zelf ervaren? Zo ja, welke voorbeelden heb je? Ik kan je vragen namelijk niet plaatsen. Ik snap niet waar je het over hebt, vandaar dat ik om praktijkvoorbeelden vraag. Het klinkt nu net of je een artikel hebt gelezen dat je niet begrijpt. En hier om uitleg komt vragen.

bieb63
Ik begrijp het wel een beetje.....

Als ik aan m'n eigen jeugd denk, dan was het verliefd worden en dat was dan alles wat telde op dat moment. Dat het vaak misliep is dan weer een ander verhaal....
Maar als ik naar m'n eigen kind en vrienden van haar kijk, dan zijn ze allemaal nog vrijgezel rond de 20, nog geen 'relaties' gehad. Het lijkt idd alsof ze niet meer zo doen aan 'uitproberen' en volledig over geven aan verliefdheden.

Lou
Ik niet

"hoe komt het dat ik de indruk krijg dat veel jongeren tegenwoordig zo veeleisend zijn als het op een partner vinden aankomt?"
Geen idee. Ik heb die ervaring helemaal niet. Noem inderdaad eens een probleem dat je zelf in je eigen omgeving ziet?

Mijn eigen voorbeeld is mijn dochter van 17 en haar vrienden en vriendinnen. Zij ontmoeten iemand, worden verliefd en dan duurt de verkering lang of kort. Net als vroeger.

Dus wat is jouw voorbeeld?

Flanagan
Like

Dochter heeft mij wijs gemaakt met de likes op sites als tender. Ik snap dergelijke sites niet zo. Toch eerst een keuring op uiterlijk en daarbij de kans mislopen om een heel vriendelijke fijne vriend te ontmoeten, door het disliken..

Vroeger ontmoette je mensen op sport, vakantie, school, uitgaan etc. Er ontstond gelegenheid iemand beter te leren kennen, voor je ook maar de dislike toets had aangeraakt.

Misschien dat de like/dislike benadering jongeren van nu behoudender maken, want hé, keuze zat op de site. Ik denk zodoende niet dat er sprake is van te veel verwachten maar te veel in de wachtkamer hebben staan en zodoende wat afwachtender tegen iemand aankijken.

Dochter is een typischer kat uit de boom kijker. Ze heeft het niet zo op met die sites omdat je niet weet wie achter die foto zit. Ze heeft haar vriend tijdens een jongerenvakantie ontmoet. Dat kijkt mij een betere manier om iemand te ontmoeten dan op basis van een fotoshop.

Lydia
Ik wacht liever op je eigen ervaringen

want nu lijk je net een journalist die voorbeelden zoekt voor een artikel.
Je vertelt nu helemaal niets over je eigen ervaringen.
Ik hoor/lees je eigen ervaringen graag.

Dymo
ik herken het niet

Mijn dochter (21) heeft haar vriend op een feestje van een gemeenschappelijke vriendin leren kennen. Hele avond zitten praten, nog een keer afgesproken en toen was het 'aan'. Ze was 18 toen ze hem leerde kennen.

Jora
Zoals pa en ma

Ik herken het ook niet. Beide kinderen partner met uitgaan / wederzijdse vrienden ontmoet. Verliefd geworden met inderdaad het wennen aan maar lijkt bij allebei prima te zijn gevallen. Allebei in de eerste serieuze relatie blijven hangen tot nu toe.

rode krullenbol
Laat haters niet de overhand krijgen

Een evenwichtig mens laat zich in de liefde leiden door wat zijn intuïtie, hart en hoofd hem gezamenlijk ingeven. Een ideale basis voor liefdesrelatie bestaat met andere woorden uit een gezonde mengeling van seksuele aantrekkingskracht, houden van en rationele afwegingen. Voor zover er tegenwoordig een kink in de kabel komt, betreft het naar mijn inschatting vooral de laatste component.

Ik zie althans – voorlopig – onvoldoende aanleiding om te spreken van een gebrek aan seksuele behoeftes onder de jeugdigen. En hetzelfde geldt voor het houden van. Dermate ongezond is het moderne leven nu ook weer niet. Of wel?

Blijft de ratio over. Oftewel zaken als inkomen en huisvesting. Daar ondervindt de jeugd van tegenwoordig – zacht uitgedrukt – wel wat problemen.

Zou het niet cool, liefdevol en verstandig zijn om als samenleving op deze terreinen eens serieus werk te maken van lotsverbetering voor de jong volwassenen? We kunnen toch moeilijk hen hun afwachtende, voorzichtige levenshouding kwalijk nemen?

Rode krullenbol

rode krullenbol
Correctie

"Laat haters niet de overhand krijgen" moet zijn: "Laat haat niet de overhand krijgen"

Dendy Pearson
Volwassenen

Volgens mij is dit meer iets van volwassenen. Je ziet het ook bij datingprogramma’s als boer zoekt vrouw. Dat een boer een lijstje afvinkt, of iemand wel bij hem past. Ik heb nog nooit op een datingsite gekeken, maar daar kan je toch ook raakvlakken aangeven?
Volgens mij is het het leukste om iemand tegen te komen, knetterverliefd te worden en dan uiteindelijk er vanzelf achter te komen of die verliefdheid liefde wordt.

Ik heb eigenlijk maar weinig raakvlakken met mijn man als het gaat over hobby’s enzo. We kijken ook niet dezelfde televisieprogramma’s. En hij heeft een hele foute schoenensmaak. Toch zijn we al 20 jaar
heel tevreden samen.

Lou
Dendy

"Ik heb eigenlijk maar weinig raakvlakken met mijn man als het gaat over hobby’s enzo."

Hetzelfde hier. En dat zie ik dus ook gewoon bij jongeren. Mijn dochter, vorig jaar, verbijsterd: "Ik ben geloof ik verliefd op een Voet Bal Fan....?!"

Mila
Waarom percé voorbeeld?

Ik ben zeker geen journaliste hoor, vind ik een beetje een rare redenering.(goed bedoeld)
Waarom ik percé voorbeelden moet noemen snap ik ook niet goed.Het is gewoon een gezonde nieuwsgierigheid, omdat ik in mijn naaste omgeving heel vaak merk dat het lijkt alsof gewoon verliefd worden, heel spontaan...niet meer aan de orde komt.Ik merk bij jongeren die ik ken, dat er echt wel gekeken wordt naar welke raakvlakken ze samen hebben.Ik zeg niet dat dit slecht is, maar vrees dat jonge mensen tegenwoordig teveel verwachten van elkaar.Er bestaat niet zoiets als de perfecte match, want er zal altijd wel ergens in een donker hoekje een kantje zitten, dat nu net niet aan je verwachtingen zal voldoen.Mijn partner en ik zijn eigenlijk twee tegenpolen, hebben helemaal niet dezelfde interresses, maar we waarderen elkaar in hoe we beiden apart zijn.En toch hebben we het al jaren samen overleefd.

Lou
Mila

Waarom per se een voorbeeld, nou omdat dit een forum voor ouders is, dus ik neem aan dat je het over je eigen kind hebt? En waaraan merk je dan dat gewoon verliefd worden niet aan de orde is? Want ik zie dat dus niet.

Een vraag zonder een concreet persoonlijk voorbeeld klinkt inderdaad alsof je een journalist bent.

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.