Relaties Relaties

Relaties

Mila

Mila

07-03-2019 om 15:43

Hoe gaan jongeren tegenwoordig om met partner zoeken?

Misschien ben ik wel wat ouderwets op dat vlak, maar hoe komt het dat ik de indruk krijg dat veel jongeren tegenwoordig zo veeleisend zijn als het op een partner vinden aankomt?
Ze moeten er leuk uitzien, raakvlakken hebben enz...Alsof verliefd zijn er niet meer toe doet.
Tegenwoordig als ze iemand leren kennen, gaat er een heel proces aan vooraf van elkaar ontleden tot op het bot bij wijze van spreken.
In mijn tijd was het zo dat je iemand tegen kwam, verliefd werd en daarop verder bouwde.
Vanzelfsprekend kon dat ook verkeerd aflopen natuurlijk, maar voor mij is het toch belangrijk dat er gevoelens aan te pas komen vooralleer je met iemand gaat optrekken of zie ik dat verkeerd?
Nu gaat het net andersom en ben ik een beetje bang dat men teveel gaat verwachten van de ander.Iedereen heeft een ideaalbeeld van zijn partner, maar of dat ook nog te verwezenlijken valt is nog maar de vraag, want niemand is perfect.En het is net met die onperfectie dat je moet zien een relatie te overwinnen en in stand te houden, zolang het over geen al te drastische onperfecties gaat vanzelfsprekend.
Programma's zoals "blind getrouwd" zijn volgens mij een voorbeeld van hoe het niet moet.
Een aantal specialisten op relatie en liefdesvlak gaan matches zoeken en zijn ervan overtuigd dat die dingen een goede relatie gaan teweeg brengen terwijl dat in de meeste gevallen niet zo is.Wat nog maar eens een bewijs is dat mensen samenbrengen die dezelfde interresses en verlangens hebben niet altijd tot een mooie relatie kan leiden.
Ze gaan zich vaak al ergeren aan elkaar door soms kleine onbenulligheden, waardoor de verliefdheid niet eens een kans krijgt.
Wie kan zich hierin nog vinden?Ben benieuwd...

Lydia

Lydia

07-03-2019 om 17:45

Heb je ook een praktijkvoorbeeld van je kinderen of zo?

Waar komen jouw theorieën over het zoekproces van jongeren vandaan? Heb je die gelezen? Heb je dit zelf ervaren? Zo ja, welke voorbeelden heb je? Ik kan je vragen namelijk niet plaatsen. Ik snap niet waar je het over hebt, vandaar dat ik om praktijkvoorbeelden vraag. Het klinkt nu net of je een artikel hebt gelezen dat je niet begrijpt. En hier om uitleg komt vragen.

bieb63

bieb63

07-03-2019 om 17:57

Ik begrijp het wel een beetje.....

Als ik aan m'n eigen jeugd denk, dan was het verliefd worden en dat was dan alles wat telde op dat moment. Dat het vaak misliep is dan weer een ander verhaal....
Maar als ik naar m'n eigen kind en vrienden van haar kijk, dan zijn ze allemaal nog vrijgezel rond de 20, nog geen 'relaties' gehad. Het lijkt idd alsof ze niet meer zo doen aan 'uitproberen' en volledig over geven aan verliefdheden.

Lou

Lou

07-03-2019 om 19:25

Ik niet

"hoe komt het dat ik de indruk krijg dat veel jongeren tegenwoordig zo veeleisend zijn als het op een partner vinden aankomt?"
Geen idee. Ik heb die ervaring helemaal niet. Noem inderdaad eens een probleem dat je zelf in je eigen omgeving ziet?

Mijn eigen voorbeeld is mijn dochter van 17 en haar vrienden en vriendinnen. Zij ontmoeten iemand, worden verliefd en dan duurt de verkering lang of kort. Net als vroeger.

Dus wat is jouw voorbeeld?

Like

Dochter heeft mij wijs gemaakt met de likes op sites als tender. Ik snap dergelijke sites niet zo. Toch eerst een keuring op uiterlijk en daarbij de kans mislopen om een heel vriendelijke fijne vriend te ontmoeten, door het disliken..

Vroeger ontmoette je mensen op sport, vakantie, school, uitgaan etc. Er ontstond gelegenheid iemand beter te leren kennen, voor je ook maar de dislike toets had aangeraakt.

Misschien dat de like/dislike benadering jongeren van nu behoudender maken, want hé, keuze zat op de site. Ik denk zodoende niet dat er sprake is van te veel verwachten maar te veel in de wachtkamer hebben staan en zodoende wat afwachtender tegen iemand aankijken.

Dochter is een typischer kat uit de boom kijker. Ze heeft het niet zo op met die sites omdat je niet weet wie achter die foto zit. Ze heeft haar vriend tijdens een jongerenvakantie ontmoet. Dat kijkt mij een betere manier om iemand te ontmoeten dan op basis van een fotoshop.

Lydia

Lydia

07-03-2019 om 20:16

Ik wacht liever op je eigen ervaringen

want nu lijk je net een journalist die voorbeelden zoekt voor een artikel.
Je vertelt nu helemaal niets over je eigen ervaringen.
Ik hoor/lees je eigen ervaringen graag.

Dymo

Dymo

08-03-2019 om 10:32

ik herken het niet

Mijn dochter (21) heeft haar vriend op een feestje van een gemeenschappelijke vriendin leren kennen. Hele avond zitten praten, nog een keer afgesproken en toen was het 'aan'. Ze was 18 toen ze hem leerde kennen.

Jora

Jora

08-03-2019 om 11:19

Zoals pa en ma

Ik herken het ook niet. Beide kinderen partner met uitgaan / wederzijdse vrienden ontmoet. Verliefd geworden met inderdaad het wennen aan maar lijkt bij allebei prima te zijn gevallen. Allebei in de eerste serieuze relatie blijven hangen tot nu toe.

rode krullenbol

rode krullenbol

08-03-2019 om 12:13

Laat haters niet de overhand krijgen

Een evenwichtig mens laat zich in de liefde leiden door wat zijn intuïtie, hart en hoofd hem gezamenlijk ingeven. Een ideale basis voor liefdesrelatie bestaat met andere woorden uit een gezonde mengeling van seksuele aantrekkingskracht, houden van en rationele afwegingen. Voor zover er tegenwoordig een kink in de kabel komt, betreft het naar mijn inschatting vooral de laatste component.

Ik zie althans – voorlopig – onvoldoende aanleiding om te spreken van een gebrek aan seksuele behoeftes onder de jeugdigen. En hetzelfde geldt voor het houden van. Dermate ongezond is het moderne leven nu ook weer niet. Of wel?

Blijft de ratio over. Oftewel zaken als inkomen en huisvesting. Daar ondervindt de jeugd van tegenwoordig – zacht uitgedrukt – wel wat problemen.

Zou het niet cool, liefdevol en verstandig zijn om als samenleving op deze terreinen eens serieus werk te maken van lotsverbetering voor de jong volwassenen? We kunnen toch moeilijk hen hun afwachtende, voorzichtige levenshouding kwalijk nemen?

Rode krullenbol

rode krullenbol

rode krullenbol

08-03-2019 om 12:39

Correctie

"Laat haters niet de overhand krijgen" moet zijn: "Laat haat niet de overhand krijgen"

Dendy Pearson

Dendy Pearson

08-03-2019 om 13:43

Volwassenen

Volgens mij is dit meer iets van volwassenen. Je ziet het ook bij datingprogramma’s als boer zoekt vrouw. Dat een boer een lijstje afvinkt, of iemand wel bij hem past. Ik heb nog nooit op een datingsite gekeken, maar daar kan je toch ook raakvlakken aangeven?
Volgens mij is het het leukste om iemand tegen te komen, knetterverliefd te worden en dan uiteindelijk er vanzelf achter te komen of die verliefdheid liefde wordt.

Ik heb eigenlijk maar weinig raakvlakken met mijn man als het gaat over hobby’s enzo. We kijken ook niet dezelfde televisieprogramma’s. En hij heeft een hele foute schoenensmaak. Toch zijn we al 20 jaar
heel tevreden samen.

Lou

Lou

08-03-2019 om 15:08

Dendy

"Ik heb eigenlijk maar weinig raakvlakken met mijn man als het gaat over hobby’s enzo."

Hetzelfde hier. En dat zie ik dus ook gewoon bij jongeren. Mijn dochter, vorig jaar, verbijsterd: "Ik ben geloof ik verliefd op een Voet Bal Fan....?!"

Mila

Mila

15-03-2019 om 19:15

Waarom percé voorbeeld?

Ik ben zeker geen journaliste hoor, vind ik een beetje een rare redenering.(goed bedoeld)
Waarom ik percé voorbeelden moet noemen snap ik ook niet goed.Het is gewoon een gezonde nieuwsgierigheid, omdat ik in mijn naaste omgeving heel vaak merk dat het lijkt alsof gewoon verliefd worden, heel spontaan...niet meer aan de orde komt.Ik merk bij jongeren die ik ken, dat er echt wel gekeken wordt naar welke raakvlakken ze samen hebben.Ik zeg niet dat dit slecht is, maar vrees dat jonge mensen tegenwoordig teveel verwachten van elkaar.Er bestaat niet zoiets als de perfecte match, want er zal altijd wel ergens in een donker hoekje een kantje zitten, dat nu net niet aan je verwachtingen zal voldoen.Mijn partner en ik zijn eigenlijk twee tegenpolen, hebben helemaal niet dezelfde interresses, maar we waarderen elkaar in hoe we beiden apart zijn.En toch hebben we het al jaren samen overleefd.

Lou

Lou

15-03-2019 om 23:43

Mila

Waarom per se een voorbeeld, nou omdat dit een forum voor ouders is, dus ik neem aan dat je het over je eigen kind hebt? En waaraan merk je dan dat gewoon verliefd worden niet aan de orde is? Want ik zie dat dus niet.

Een vraag zonder een concreet persoonlijk voorbeeld klinkt inderdaad alsof je een journalist bent.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden