Home » Forum » Ligt het aan mij 0

Ligt het aan mij?

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

35 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Stampertjebloempje
Ligt het aan mij?

Gisteren: nieuwe riem gekocht voor vriend, want oude was versleten. Zag voordat ik hem kocht wel dat ie beschadigd was, maar ik had al best een tijdje staan zoeken naar een goede riem en na wat ik begreep had ie echt weer een nieuwe nodig. Ik laat hem de riem zien, hij ziet de beschadiging en in plaats van dat hij rustig zegt: lieverd de riem is beschadigd, misschien even een andere kopen. Zegt hij op een nogal voor mij nare toon, van dat het niet slim is en hij er echt geen .... euro (Ik laat graag even wat details weg ivm herkenning) voor te betalen. Ik verwachtte op zijn minst wel iets van een bedankje o.i.d. en ging er vanuit dat hij niet heel moeilijk deed over de beschadigingen omdat je die bij het aan doen toch niet echt zou zien.
Vanochtend: bonuszoon moet al surprise mee naar school nemen en bonnetje van cadeaus erbij voegen ter controle door de juf is verplicht. Ik kreeg pas paar dagen van te voren te horen dat ik de surprise moest afmaken (begin heeft hij bij zijn moeder gedaan) en door dat ik druk bezig was had ik een bonnetje weggegooid waarop een van de cadeaus stond. Gelukkig had ik nog ander bonnetje waarop het zelfde cadeau stond, maar dan ook nog met andere boodschappen. Het cadeau en bedrag omcirkelt en dan zou het wel goed zijn. Komen vriend en bonuszoon er mee dat er een apart bonnetje moest komen, want de andere boodschappen hoeven ze niet te zien (stond niet echt iets geheim op maar ja), niet echt iets waar ik aan denk als ik druk boodschappen aan het doen ben, niet om dat ik er geen zin in heb om er even wat moeite voor doen. Ik had gehoopt op wat meer waardering,dat ik er nog tijd in gestoken had. Vriend werkt 40u en ik heb naast een paar vrijwilligersbaantjes geen werk. Ik snap dus best dat naar de winkel gaan om voor hem iets te kopen dat ik dat zou moeten doen en dat surprise (af) maken op mij komt en dat vind ik ook allemaal niet erg. Zelfde geldt voor het huishouden. Ik heb
er de tijd voor en hij werkt hard om het gezin te onderhouden. Toch steekt het mij als ik waardering verwacht ( ik laat mijn waardering wel altijd blijken) en ik krijg het niet. Mocht ik in zijn/hun ogen wel iets goed doen, dan laten ze dat ook echt wel merken, maar is er iets niet goed, dan is er niet echt een tussenweg. Ben ik te snel op mijn tenen getrapt? Verwacht ik te veel?

Mijntje
pietluttig

Wat ik vind? Niet meer zo attent zijn. Laat je vriend z'n eigen riem voortaan kopen. Anders is het weer verkeerd. Ik vind zijn reactie niet bepaald aardig. Je mag best een keer een 'foutje' maken, je deed het uit een goeie bedoeling.
Dat bonnetjesgedoe vind ik overdreven, om zo moeilijk te doen over die andere boodschappen op het bonnetje. Je had het handig opgelost.
Misschien sloof je je wel teveel uit voor iedereen. Waardering vind ik een groot woord. Af en toe dank je wel vind ik niet meer dan normaal. Maar je vriend mag best wat minder pietluttig doen. Je moet je niet als een sloof laten behandelen.

Hangkous
De modellen

Hebben als "fijn" voorbeeld ook altijd maatje 36 als je alle geplaatste links opent
Dat geeft dan zo'n "realistisch" beeld hoe het er bij mijn (gelukkig verleden tijd) maat 42 uitziet.
Hihihi.

Floria
Waarom

Moet JIJ de surprise afmaken????

En dan zeuren ze ook nog. Voortaan mogen ze dingen zelf doen.

Anke
Bah, wat ondankbaar

Tijd om (veel) minder te doen. Laat stiefzoon lekker zelf zijn surprise maken, zeg! En anders mag pa het afmaken. Het is toch zijn zoon!
Die riem zou ik terugbrengen en zeker geen andere kopen. Is hij nu helemaal mal geworden?

Juta
Ja, ligt aan jou

Je wordt natuurlijk behandeld zoals je je laat behandelen...
Maar het kan natuurlijk ook geen kwaad de ongelijkheid wat meer recht te trekken; kun je niet gaan werken?

Mijntje
houding

Op zich hoef je niet te werken om gelijkwaardig/normaal behandeld te worden. Het is meer jouw houding :-)
Zie jezelf niet als vanzelfsprekendheid, jij mag er ook zijn. En misschien moet je maar net als een klein kind: en wat zeg je dan? zeggen voordat het kwartje gaat vallen.

Stampertjebloempje
Wel dankbaar

Ze zijn wel dankbaar als ik iets heb gedaan wat wel goed is gedaan hoor, dan laten ze het ook merken en soms krijg ik van bonuszoon een tekening omdat hij mij wil bedanken ofzo. Alleen zou ik gewoon graag een andere houding zien als ik iets fout doe. Die surprise was meer een doos met cadeaus inpakken, gedicht erbij en klaar. Dus was heel veel werk. Vind dat ook helemaal niet erg om te doen, maar dan wel graag met overleg. Als ik een bedankje verwacht en ik krijg hem niet, dan zeg ik altijd: graag gedaan hoor.... Denk dat als ik weer commentaar ergens op krijg, dat ik dan ga zeggen: als je denkt dat je het beter kan, dan moet je he zelf doen. Ik heb mijn best gedaan.

@Emma
Stampertjebloempje

"Alleen zou ik gewoon graag een andere houding zien als ik iets fout doe."

Ik zie niet wat je fout hebt gedaan. Er is een groot verschil tussen een fout maken en niet geheel aan iemands te hoog gespannen verwachtingen voldoen.
Dat met die riem, komop zeg, dat zeg je toch niet als je een cadeautje krijgt van je geliefde?

Juta
Is toch geen kado?

Ze koopt gewoon iets voor vriend dat vriend nodig heeft, daar mag hij toch wel commentaar op hebben? En zij mag vervolgens weer vinden dat hij 't lekker zelf mag kopen.
Surprise afmaken snap ik niet, maar dat zullen wel meer ouders doen dus zal wel aan mij liggen.

Natuurlijk hoef je niet beiden te werken om een gelijkwaardige verhouding te hebben. Als daar echter fricties liggen, zou ik het gelijk wel weten.

Miekemieke
nou Jutta

Als je geen werk hebt dan eet je toch een soort van genadebrood. Het hoeft ook geen full time baan te zijn maar met een eigen inkomen sta je toch anders, gelijkwaardiger, in een relatie.

Juta
Ja

Dat zeg ik toch. Toch?

Stampertjebloempje
Juta

Wat snap je niet aan surprise afmaken? Dat van die doos is een regel van school, alle kinderen uit de klas moeten het zo doen. Je staat inderdaad gelijke als je samen werkt. Ik wil ook heel graag een baan, maar door bepaalde redenen heb ik een wajong uitkering en is het voor mij erg moeilijk om aan werk te komen. Al verschillende re-integratie bureaus gehad en nergens succes geboekt.

Chiquita
pardon??

"Als je geen werk hebt dan eet je toch een soort van genadebrood. Het hoeft ook geen full time baan te zijn maar met een eigen inkomen sta je toch anders, gelijkwaardiger, in een relatie."

WOW wat een misselijkmakende veroordeling

Juta
Surprise

Helpen (zo nodig) ok, maar waarom zou je de surprise van kind maken?

Ad Hombre
Chiquita

"WOW wat een misselijkmakende veroordeling"

Er staat nergens een veroordeling, alleen een constatering dat niet werken je wel erg afhankelijk maakt. Lijkt mij buiten kijf. (tenzij je natuurlijk kapitaal hebt, die mensen bestaan ook)

Je kunt er wel een terechte aansporing zien.

Jutta
Miekemieke

Ik was het niet. Beetje ingewikkeld dat iemand nick kiest die erg op die van mij lijkt.

Groet, Jutta

Enna M.
hoezo terechte aansporing?

Ze krijgt een Wajong-uitkering, die krijg je niet zomaar. En dan nog, ook mensen zonder een beperking die thuis blijven bij de kinderen hebben daar vrijwel altijd een reden voor. Ik ken niemand die te lui is om werk te zoeken en het wel lekker vindt om thuis te blijven, zit altijd een verhaal achter.

Juta
Jutta

Snap ik, ik zal een andere nemen.

Sinilind
Oef

Je schrijft
"Ze zijn wel dankbaar als ik iets heb gedaan wat wel goed is gedaan hoor"
Maar als ze menen dat je iets niet zo goed gedaan hebt gaan ze je dan afkraken?
Ik kan niet kijken in je relatie verder maar dat vind ik naar klinken
Sini

Wilgenkatje
heerlijk hoor, genadebrood

De wereld zou ervan opknappen, een beetje meer genade. Voor je medemens, voor jezelf, voor je omgeving.

Persephone
"Fout gedaan"

Die woorden, daar val ik over.

Op het moment dat dingen van deze orde betiteld worden als "iets fout doen" zit er echt ergens iets heeeeeel erg scheef in de relatie.

Ad Hombre
Enna

"Ze krijgt een Wajong-uitkering, die krijg je niet zomaar."

Die had ik gemist, dat verandert de zaak natuurlijk.

AnneJ
Primair

Dat reageren op foutjes en wat er niet goed is is gewoon een primaire reactie. Kunnen mijn kinderen ook erg goed. Maar inmiddels hebben ze wel geleerd dat je degene die iets voor jou verzorgd eerst bevestigd dat je dat waardeert.

En anders is het ook: "dankjewel, lieve moeder" even wat tekst aangeven.

AlisonH
Verwend

Je hebt ze een beetje te veel verwend vrees ik, vanuit de goedheid van je hart en misschien ook wel een beetje het gevoel van verplichting omdat jij het meeste tijd hebt. Maar vergeet niet dat je die Wajong- uitkering niet voor niks hebt. Daar zal een reden voor zijn, het is niet zo dat je voor je lol de hele dag in je kamerjas TV ligt te kijken.

Helaas trekken de verhoudingen makkelijk scheef in een relatie waar de een veel buiten de deur werkt en de ander het huishouden doet. Dit gaat heel raar klinken, maar het is net alsof je met je baas samenwoont. Daarmee bedoel ik niet dat hij meer te vertellen heeft dan jij; ik bedoel dat jouw werk zich eigenlijk volledig afspeelt binnen het blikveld van je partner. Je kunt dus geen foutje maken zonder dat hij ervan af weet en je kunt er nog commentaar op krijgen ook. Terwijl hij misschien denkt "ze heeft de hele dag de tijd, hoezo is het dan nog steeds niet goed." Als je op je werk dingen minder handig zou doen wist je partner daar in ieder geval niks vanaf. Bij dit soort commentaar zou ik zeggen: koop het voortaan maar lekker zelf. Je partner kan kiezen: of je laat dit soort dingen geheel over aan je partner en je accepteert dat de dingen anders worden gedaan dan jij ze zelf had gedaan, of je doet het zelf. Niet zeuren over kleinigheden. Dat bonnetje, alsjeblieft zeg. Tenzij er hele bizarre aankopen op het bonnetje stonden is er niks raars aan om de items waar het om gaat te omcirkelen!
Die surprise: mankeert je bonuszoon iets aan zijn handjes dat jij dat allemaal moet doen? Het is zijn school, zijn surprise, zijn verantwoordelijkheid. Helpen okee, al lijkt me dat in het geval van een doos met snippers niet direct nodig, maar mijn haren gaan direct overeind staan als ik hoor dat jij de surprise "moet" maken. Je bent zijn personeel niet!

Stampertjebloempje
Van alles

Surprise: hij had met zijn moeder al het begin gedaan, enige wat ik moest doen was de doos inpakken in cadeaupapier, dat is eerlijk gezegd ook iets wat ik liever zelf doe. Als ik alles had moeten doen, dan had ik hem verplicht om mee te helpen.

Werk: ja die Wajong heeft natuurlijk zijn reden. Ik ga hier liever niet op in ivm herkenbaarheid. Ik wil ook graag werken om financieel niet afhankelijk te zijn van anderen. Ik heb niet het gevoel dat mijn vriend mij als minderwaardig ziet, wel verwacht hij natuurlijk dat ik het huishouden doe etc en dat is logisch, ik verwacht dat hij naar zijn werk gaat. Denk dat ik ook snap, wat je bedoelt met die foutjes, tja dat is nog weleens lastig, maar ja.

Bonnetje: ach misschien waren ze bang dat ze het op school niet goed zouden vinden. Gewoon onthouden voor volgend jaar.

Juta
Huh?

Sorry, hier begrijp ik echt niks van.
Wat bedoel je met dat je de doos liever 'zelf' inpakte??
Zelf slaat op 'van jou', maar de surprise is toch echt 'van hem' . Of mis ik nu iets??

Juta
En hoezo

volgend jaar???
Ook daar snap ik niks van. Hoop toch dat je hem volgend jaar zelf zijn kadootje laat kopen??

Floria
Onthouden?

Je vriend en zijn zoon moeten onthouden dat die jongen het volgend jaar zelf doet. Op tijd.
Is het niet klaar of niet netjes, dan is dat zijn eigen probleem.
Je enige dat jij hoeft te doen is bijtijds aangeven dat jij niks doet :-)

Miekemieke
het huishouden

Omdat je thuis zit met een wajong uitkering verwacht je vriend dat je het huishouden doet. Je hebt die uitkering niet voor niets, huishoudelijke werkzaamheden zijn zwaar. Kun je daar niet samen met je vriend naar kijken dat er hulp komt voor de huishoudelijke werkzaamheden?

Enna M.
terug naar het probleem

Stampertjebloempje heeft het probleem dat haar partner en stiefzoon te heftig reageren op acties van haar die niet volgens hun plan waren. Verder heeft ze niet het gevoel niet gewaardeerd te worden, maar als er iets een beetje mis gaat, zijn ze gelijk boos. Zo interpreteer ik het, tenminste. Mijn gedachte is dat ze een beetje inflexibel zijn, beetje auti misschien?

(Kunnen we even de surprise-details achterwege laten.... volgens mij helpt iederéén zijn kind met de surprise. Ik ga ook met mijn 10-jarige de stad in voor de cadeautjes en zou ook helpen met het ding inpakken in een doos. Ik vind de opmerking: "Is het niet klaar of niet netjes, dan is dat zijn eigen probleem." in deze niet zo helpend.)

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.