Home » Forum » Relaties » Man bezoekt toch allerlei erotiek vreemdgaan

Man bezoekt toch allerlei erotiek, vreemdgaan?

45 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
linnepinne
Man bezoekt toch allerlei erotiek, vreemdgaan?

Mijn man is een charmante, vlotte, zakenman.
Veel aan het werk, eigen zaak. We hebben een samengesteld gezin. Samen 5.. Ik 2 hij 2 en samen 1.
Jongste 3, oudste 14.
Inmiddels ben ik ook al de 4de vrouw in huis na 25 Jr.
Mijn man is dus niet de allermakkelijkste. Soms noemen ze hem wel narcistisch.. Ik zie dat nu niet zo meer.
Maar... Onze relatie is oké, niet spectaculair maar oké.
Hebben nog lol, en soms seks.
Toch vertrouw ik hem geen 100%en kijk soms als het lukt in zijn tel. Niks in app of SMS, maar zoekgeschiedenis!?
Erotisch massage Almere, etc etc etc.. Bbhuis, privé bezoek.. Prijzen.. En meneer I heeft 4 afspraken.., maar 3 in agenda en staat 40m op parkeerplaats bij een eromassage voor de deur....
Ik wordt er misselijk van... Maar de confrontatie ga ik nooit winnen. Man heeft ongetwijfeld een antwoord en zorgt voor schuldgevoel bij mij..(ervaring leert). Ik ben misselijk bij de gedachte dat hij dus op zoek is naar erotiek buiten de deur.. Heb reserve telefoon in auto gelegd.. Zit track app op... Ik moet bewijs..
Maar wil het ook niet..
Wil mijn leventje niet kwijt.. Ik heb hier verdorie niet om gevraagd... Of ben ik naïef? Momenteel wel wat radeloos en wil geen gekke dingen doen.. Maar heb al wel uren wakker gelegen en csi achtig gedachten gehad.

Sally MacLennane
tja...

Het voelt niet goed voor jou. Jij wordt er misselijk van, het gaat over jouw grens. Maar hj weet het zo te brengen dat jj je er schuldig door voelt.

Ook ben jij inmiddels vrouw nummer vier... Hoe komt dat? Heeft hij zo'n pech met vrouwen, of pikten zijn vorige vrouwen het niet langer meer?

Je wil je leventje niet kwijt. Een leventje met een dominante man die alles recht praat wat krom is, en jou een schuldgevoel aanpraat? Die seks buiten de deur zoekt?

Boink
Bewijs

Vind je het bewijs niet duidelijk genoeg? Denk je dat hij op zoek is naar nieuwe sokken op zo'n site of een pond kaas haalt bij een erotische massage?

Zoek even je dominante zelf op, iedereen heeft er eentje en leg het hem maar voor. Accepteer geen ...smoesjes.
Wat is dat toch met die onderdanige vrouwen af en toe. Waarom zo bang? Ik ben echt heel zacht, maar als ik besodemieterd wordt, dan zijn ze voor mij.
Pak 'm aan en wees niet bang en geloof in de feiten.

Mijntje
geld uitsparen

Als hij geen rekening wil houden met jouw gevoelens hierover, moet je wel eerst die gevoelens uiten, je hoeft geen bewijs te verzamelen. Breng het ter sprake.
Zeg maar dat hij geld kan uitsparen door die erotische massage thuis te ontvangen. Door jou.
En dan kijken hoe hij reageert. Heb het er eerst over, zo rustig mogelijk. Je bent je leuke leventje niet meteen kwijt. En is het wel zo'n leuk leventje als je bijna geen sex hebt? Of als hij het buiten de deur zoekt?

Mari
tja

vraag het hem gewoon. Het is geen kwestie van winnen. Het gaat over jouw grenzen. Duidelijk toch?

Als je je leventje niet kwijt wilt, en hij antwoordt bevestigend (of gaat hij ook nog liegen?) zal je het moeten tolereren. Ik zou dat nooit kunnen. Maar er zijn mensen die dat wel kunnen. Dat hij er in zal veranderen kan snel een tevergeefse hoop worden.

Overigens vind ik het feit dat je stiekem in zijn telefoon kijkt al een teken

linnepinne
Oké... Maar nu?

Ik ben bang voor de confrontatie omdat we in het begin van onze relatie al wat beste stribbels hebben gehad.. En hij ook wel een keer mij iets te hardhandig heeft aangepakt toen.. Schaam me er haast voor.. Ik kan best een keer boos of dominant zijn maar ben eigenlijk bang voor wat komen kan gaan..
Hij is net 50.. Vorige vrouw noemde hem een narcist.maar daar ga ik deel in mee maar ook niet.
Dat het een gecompliceerde man is.. Tja..
Maar hou wel van hem.
Het klinkt zo makkelijk.. Heb wel een kind met hem. En hij is erg goed voor onze kinderen.
De kinderen zijn 3 9,10,13,14 dus je gaat niet 'zomaar' even weg...

Dat ik in zijn telefoon probeer te komen is idd niet iets wat zou moeten maar hij heeft idd een verleden... Maar ik geef wel een kans.. Dat is geen zonde toch?

Ik loop liever weg... En dan op afstand communiceren.. Praten als brugmans kan hij.. Hij lult me vast en onder de tafel in 5 min.
Ik plaats dit hier omdat ik hoop dat iemand me kan helpen een duwtje te geven in de rug met wat te doen... Hoe het aan te pakken.. Weet wel dat ik het zelf zou moeten doen maar ja... :(

vlinder72
Wat wil je bereiken

Je man is voor de vierde keer getrouwd. Boekt erotische massages en vast nog wel meer.

Hij doet doet dat omdat hij daar behoefte aan heeft. Denk je nou echt dat hij daarmee gaat stoppen?

Voor jou is de vraag. Accepteer je dat hij erotische massages elders krijgt? Zou het voor jou acceptabel zijn als hij er open over is?

Of wil je het helemaal niet. In dat geval denk ik dat hij of tegen je gaat liegen over stoppen of op zoek gaat naar zijn vijfde vrouw.

Mari
opties en overwegingen

Ik zou er graag een stroomschema van maken maar die mogelijkheid biedt het forum niet. Maar zoals het nu ligt:
- 1 Hoe groot schat je de kans dat hij vreemdgaat (in welke vorm dan ook). Zeg het gewoon in procenten
- 2 Als het boven de 50% is: Hoe groot is de kans dat jij daar mee kan leven?
- 3 Als het onder de 50% is: Hoe vreselijk ook: weggaan.

Waarschijnlijk zul je nu zelf denken: "maar er is toch ook zo iets als de gulden middenweg? Dat we werken aan ons huwelijk" In dat geval raad ik je aan het draadje ' verder na ontrouw te lezen' om te zien wat je voorland is.
En daarnaast:
- Hoe groot schat je de kans dat hij het niet volhoudt en erover gaat liegen (terug naar vraag 1)
- Hoe groot schat je de kans dat het blijft pijn doen bij jou? (terug naar vraag 2 en 3)

Het is vreselijk want jij hebt hier niet om gevraagd maar je wordt door de situatie gedwongen deze opties in overweging te nemen. Sterkte.

Moeder
hulp

Ik denk dat je hulp nodig hebt bij het maken van een keuze. Je gaat hier niet zelf uitkomen en samen met hem al helemaal niet. Wat er ook gebeurt: zorg voor jezelf, hij doet dat niet.

Mari
oh ja en nog even

Even mijn persoonlijke mening: wat is dat voor basis een man die altijd een antwoord klaar heeft en dan op jouw schuldgevoel gaat werken? Tuurlijk kan hij schrikken van beschuldigingen, zeker als ze onterecht zijn, maar je afdoen met een scherp antwoord en het ligt vervolgens aan jou? hm

Kijk als hij zegt 'ga jij door mijn spullen?' Kan je zeggen 'goh nu klink net als die gewelddadige overvaller die tegen de politie zegt "maar jullie reden door rood'. Laat je alsjeblieft niet in de luren leggen

Ad Hombre
Even nuchter

Erotische massage is geen vreemdgaan. Het is sex buiten de deur met iemand die het professioneel doet. Aanzienlijk minder bedreigend naar mijn mening dan bijv. een relatie met een collega.

Ik zou hem op de man af vragen of hij wel eens seks buiten de deur heeft. Kijken wat hij zegt. Misschien geeft hij het wel toe en kan hij je uitleggen waarom.

Dan moet jij bedenken of je ermee kunt leven. Of hij of hij zonder kan. Is het antwoord twee keer nee? Dan ligt de conclusie voor de hand, maar je zou nog relatietherapie kunnen proberen.

Ik zou die tracker maar verzwijgen want dat kan ook niet n.m.m.

Bosbes
hou hem

Joh, hou die man gewoon. Je wist waar je aan begon en er zijn al 4 kinderen die door een scheiding heen zijn gegaan. Doe ze dat niet nog een keer aan en je peuter ook niet.

Je weet wat je hebt. Er moet wel genoeg liefde en gezelligheid over zijn maar ga er vanuit dat dit een onrustige man is die er nog wat naast heeft. Besluit hoe je ermee om gaat: wil je dat hij er eerlijk over is? Of een tussenvorm: dat hij het toegeeft dat hij het soms nodig heeft maar niet alle details / alle keren weten. Of wil je er niets van weten?
Daarnaast zou jij je ook niet per se aan trouw gebonden hoeven zijn. Probeer op bepaalde manieren wel te blijven investeren in de relatie

Ginny Twijfelvuur
Niet Ad?

Persoonlijk vind ik iedere vorm van seks 'buiten de deur' een vorm van vreemdgaan.
In de zin dat seks iets is wat je met z'n tweeën (of meer...) doet.

Geloof ook niet dat ik enthousiast zou worden als ik een bonnetje van Club Happy Ending in de jaszak van mijn man zou vinden.
Toch denk ik dat hier iets anders speelt. Erover kunnen praten is natuurlijk wel een basisprincipe in een goeie relatie.
4e vrouw, narcist, seks buiten de deur en geweldadig. Wat denk jij?

Mari
haha Ad

"Erotische massage is geen vreemdgaan. Het is sex buiten de deur met iemand die het professioneel doet"
goeie!

Ad Hombre
Mari

Je zou het een slap aftreksel kunnen noemen ;-)

Moeder
Bosbes

"Je weet wat je hebt. Er moet wel genoeg liefde en gezelligheid over zijn......"
Het klinkt allemaal niet bepaald liefdevol en gezellig. Wat doe je jezelf en je kinderen aan met een gewelddadige man die alles naar zich toepraat en niet luistert? Wat zoek je bij zo iemand en wat maakt bij jou dat je blijft? Neem jezelf serieus en probeer daar achter te komen.

Lente
Ongeveer eens met Ad

Betaalde seks buiten de deur is heel wat anders dan een Truus.
Het is ook makkelijker lijkt mij om met hem over te praten.
Ik zou zeker aan hem vragen of hij wel eens betaalde seks heeft.

Pennestreek
I did not have sexual intercourse with that woman

Er zijn meer mannen die denken zoals Ad. Alleen maar seks is geen vreemdgaan. Vaak blijkt dat toch anders te liggen als hun vrouw alleen maar seks heeft met de buurman, maar dat terzijde.
Seks is seks en als dat buiten een relatie is waarin je elkaar trouw en exclusiviteit hebt beloofd is het gewoon vreemdgaan. Tenzij je er afspraken over hebt gemaakt, maar dat is hier niet geval.
Ben het wel eens met de stelling dat puur en alleen seks buiten de deur, en dan ook nog bij een ‘professional’ minder bedreigend kan zijn voor de relatie.

Blijft wel dat het blijkbaar een man is waarvan het TS niet moet verbazen dat hij het doet. En ze had er ook al eerder over na kunnen denken hoe ze het zou vinden en hoe ze erop zou reageren. En in een situatie met kinderen, waarvan er 4 al eens een scheiding hebben meegemaakt zou weer een scheiding wel het allerlaatste moeten zijn. Er zit niks anders op Linnepinne dan dat je bedenkt wat je wil, of je zou kunnen leven met een afspraak dat je man zich af en toe eens laat ‘masseren’. En zo ja, dat je je man vraagt hoe het zit. Rustig en zonder verwijten. En dat je aangeeft daarmee te kunnen leven. En dan maak je afspraken over dat hij er open over is of juist niet.

Sterkte

AnnaNiem
Vertrouwen

De basis van elke relatie is vertrouwen. Jij vertrouwt hem niet. Hij respecteert je niet anders zou hij niet stiekem bij Club Happy Ending voor de deur staan, maar met je bespreken dat hij ontevreden is over zijn sexleven en dan kun je daar wat mee doen. Ook het feit dat hij blijkbaar wel eens hardhandig is geweest, zijn 4e vrouw nu aan het verslijten is, spreekt niet voor hem. En toch wil jij dat leventje in stand houden? Ik snap dat je ook wil zorgen voor zijn kinderen, maar die hebben, waarschijnlijk, al een moeder. Dus gaat het in eerste instantie om jouw eigen kinderen, waarvan hij van 1 de vader is, waar je verantwoordelijk voor bent. Je bent eerder gescheiden cq. alleenstaande ouder geweest dus waarom zou je het nu niet kunnen? Kom op, denk aan je zelf. Je (stief)kinderen verdienen een sterke vrouw als voorbeeld. Je eigenwaarde is blijkbaar nu niet zo groot. Ik vraag me af waarom. Hou het bewijs nog even voor je, want telefoon checken en een gps-tracker in de auto vind ik nou ook niet echt kunnen! Praat met hem over seks en relatie. Benadruk dat je vertrouwen en respect heel belangrijk vind. Dat je betaalde seks nog wel (of niet, dat is aan jou) kunt accepteren, maar dat je het wel wil weten. Kijken waar hij mee komt en dan je plan trekken wat jij wil.

Syboor
geen narcist

Volgens mij zeg je:

"Hij was alleen maar vroeger een narcist, toen zijn wensen en behoeftes strijdig waren met de wensen en behoeftes van zijn partners. In het begin van onze relatie hadden we daardoor veel last van stribbelingen en heeft hij me fysiek mishandeld. Nu niet meer. Ik ga confrontaties uit de weg. Ik maak mijn behoeftes ondergeschikt aan zijn wensen en zolang ik dat doe gaat alles goed. Als er iets is praat ik er gewoon niet over. Als ik er wel over praat, lult hij me in 5 minuten omver. Ik weet gewoon niet wat ik terug moet zeggen. Nou ja, er zijn allerlei dingen die ik niet durf te zeggen omdat hij dan fysiek wordt. Maar ik kan gewoon niets bedenken om te zeggen waardoor hij mijn gevoelens en behoeftes gaat respecteren. Dom van mij heh dat ik dat niet kan?

En o ja, hij gaat ook nog vreemd.

Maar verder gaat alles goed en is hij geen narcist."

Ad Hombre
Pennestreek

"Vaak blijkt dat toch anders te liggen als hun vrouw alleen maar seks heeft met de buurman, maar dat terzijde."

Als er bekenden bij betrokken zijn is het weer iets heel anders dan bij een professional. Dat lijkt mij (als man) logisch.

Syboor
Vraag voor linnepinne: hoe zou jouw man reageren als het anderso

Vraag voor linnepinne:

Hoe denk jij dat jouw man zou reageren als hij ontdekte dat JIJ in het geheim naar erotische massages ging?

Let op, ik probeer hiermee niet te zeggen dat jij niet het recht hebt om te voelen wat je voelt en dat je jouw man's definitie van ontrouw moet accepteren. Iedereen heeft recht op zijn eigen dealbreakers. Ik probeer alleen je ogen te openen voor alle ANDERE relatieproblemen (dubbele standaarden, jouw angstigheid) die er mogelijk nog spelen NAAST de is-het-nu-wel-of-niet-ontrouw.

En ga niet uit van wat je man straks ZEGT dat hij ervan vindt als jij erotische massages ontvangt. Als hij echt dacht dat het OK was dat zou 'ie het niet in het geheim doen. Hoe jij DENKT dat je man zou reageren, dat is waar het om gaat, want DAT is bepalend jouw vrijheid (en angsten) in jullie huwelijk.

Mari
Ad

Ik bedoelde het sarcastisch.

Ad Hombre
Mari

Dat was helaas niet helemaal duidelijk. Er zijn natuurlijk best veel vrouwen die niet in staat zijn onderscheid te maken tussen fysieke en geestelijke intimiteit, maar er zijn ook nog wel wat die dat wel kunnen. Bij mannen ligt het een beetje omgekeerd.

Dus met dat 'goeie' kun je twee kanten op, de goede en de verkeerde, zeg maar ;-)

Ad Hombre
vlinder

"Of wil je het helemaal niet. In dat geval denk ik dat hij of tegen je gaat liegen over stoppen of op zoek gaat naar zijn vijfde vrouw."

En zij naar haar derde man. Hoeveel scheidingen en kinderen uit gebroken gezinnen volgen er nog?

Mari
Nou ja

Als man er eerlijk over is en Linnepinne kan er mee leven en man vindt het ook totaal geen punt als zij een minnaar of gigolo neemt en man is niet gewelddadig, of 'smarting off', gelijkhebberig en ook niet haar een schuldgevoel bezorgend over acties die hij pleegt, kan het misschien nog wel wat worden en tevens een goed voorbeeld voor de kinderen zijn.
En dit bedoel ik niet eens sarcastisch, maar de kans dat dat gaat lukken schat ik dan ook weer niet zo hoog in. Maar dat is aan Linnepinne en vooral man

linnepinne
Realiteit nu.

Allereerst bedankt voor deze reacties.
Ben blij dat ik 'gehoord' wordt voor zover dat hier uit mijn woorden kan komen.
Ik zou graag met een paar hier een live gesprek niet uit de weg gaan... Even sparren :)
AD EN MARI... jullie voelen veel goed aan. Ik zat gister erg in de rats en schachtoffer rol. Maar er is bij mij iets omgegaan.

Situatie is als volgt :
Ik werd er misselijk en stil van om dit nog langer door te laten gaan.. Dus ben confrontatie aangegaan..
Eerst kort ontkennen, maar na bluffen van mij heeft hij (dit) toegegeven. Kort gezegd.. Hij weet niet waarom hij dit doet en wou doen.
Geeft aan dat het niet onze relatie is of onvrede naar mij maar gewoon 'weet ik niet waarom'...
Het ligt niet aan mij is blij met mij en houdt van ons en onze kind,

Wat ik overigens erg vaag en zwak antwoord vind..

Dat is voor mij onacceptabel... Maaaaar.
Ik ben niet bereid om mijn 2 kids idd alweer een scheiding aan te doen. Zijn 2 kids ook niet en onze kleine haar 1ste omgangsregeling te presenteren.
En ons sociale leven wat we na de vorige scheiding hier in ons dorp hebben opgebouwd.
Sport van kids, school etc. Mijn leven vooral hier aangezien hij veel weg is en werkt in de stad.. Dat heb ik hem ook verteld. En dat als zoiets weer aan het licht komt dat wel in de waagschaal wordt gelegd.
Hij vindt ook dat we het dat niet hiervoor moeten riskeren... ( hij zal nu ook zeker niet tegenspreken)
En vind dat ik er volwassen mee om ga, en was blij dat ik niet direct alles op heb gegeven en weg ben gegaan met kids.

Ik heb de deur opengezet om als hij wel dingen, behoeftes heeft dat best te willen bespreken. Dat was fijn dat ik zo reageerde volgens hem maar niet nodig, er was verder niks...... En geen behoeftes?
Die puntjes zet ik niet voor niks. Ik vertrouw mijn man niet 100%... Maar moet dat en kan ik daar (voor nu) mee leven,?

Ja, ik heb die telefoon in de kast gegooid, ga die van hem niet meer checken. Ik accepteer dit voor nu.

Denk dat als hij echt buiten de deur wat zoekt nu nog voorzichtiger zou zijn. En weet je wat... Succes ermee.
Dan is het zonde dat ik aldoor op zoek zou moeten en mijn energie en leuke mens kant voor andere doeleinden kan gebuiken. Ik vertik het.

En die narcist, deels waar syboor.
Dat is op basis van dit gesprek en vorige post van me natuurlijk lastig te oordelen maar ik heb geen psychologie gestudeerd :) ben alleen door de jaren gaan leren en ervaren, heb zelf ook wel een mening en laat me niet (bewust) kleineren of onderdanig zijn. Heb een baan.. Niet veel uur maar heb er zo wat bij als ik me inzet. Sta al 10 Jr ingeschreven bij de woningbouw, heb een sociaal leven, vriendinnen kan gaan en staan waar ik wil. Wordt niet beperkt.. Dus wat mijn man wel is? Ik weet het niet.. Gek en vol van zichzelf dat wel ja. Maar diep van binnen zie ik een onzekere man, die heel goed is in wat hij kan en doet en een rol kan spelen. Al dan niet bewust.. Lastig onderwerp dit.

Kan nog uren door tikken nu. Maar ga vanavond graag even kijken wat jullie hier van vinden.
Ben best opgelucht en voel me nu alleen wat teleurgesteld...

linnepinne
@ mari

Ik kan zeker wel onderscheid maken tussen geestelijke en fysieke behoeftes...,

Ik heb dan liever dan hij zich af en toe laat masseren door een mokkel die hem vraag om een happy end dan dat hij een relatie op gaat bouwen met een andere vrouw die hij ook echt in plaats van mij zou willen...

En dat hij de vraag idd aan mij stelde waarom ik in zijn telefoon zat!? Een soort paniek... En dan dat kort verwijten dat ik dat doe? Ik had het in dit geval snel weer op zijn ontrouw en heb ook maar eerlijk toegeven dat ik hem niet 100%vertrouw.

linnepinne
@ mari

Ik begrijp je stukje met de term 'smarting off' niet zo goed... Kan je die toelichten?
Ik dacht eerst ook iets van.. Wat jij kan kan ik ook.. Maar daar begin ik niet aan en accepteert hij ook vast niet... Geen idee eigenlijk?
Maar alles is nu mega vers... Veel gedachten en dingen spoken nog wat door mijn hoofd.

Nu eerst koffie... Cappuccino gun ik mezelf

linnepinne
Ik wil wel door praten, moet het kwijt

Weet je wat zo leeft nu in mijn hoofd..
En dan schrijf ik nu heel impulsief van me af hier hoor. Gewoon omdat het kan.

Het compleet analyseren wat mijn man heeft of is etc.. Tja... Ik doe het ervoor!

Ik wil door, verder... Maar wil het ook niet zomaar voorbij laten gaan. Vind dat hij een soort straf verdiend. Maar ik kan echt niet langs boos of verdrietig of wat dan ook zijn. Zo zit ik niet inelkaar. Valt me alleen een beetje tegen van hem, had hem op een aardig voetstuk staan en die brokkelt nu wat af. Heb ik hem ook gezegd trouwens..

We hebben een zomervakantie voor de boeg staan. Leuke tijden, familie tijden.. Ontspanning?

Leef eindelijk weer lekker op na een vorige relatie van 13 Jr. (met een gokverslaafde man, vader van mijn 2 kids, porno verslaafde en stille binnenvetter)
Heb het prima naar mijn zin en dan dit...

Eikel!!!!... Heb hier niet om gevraagd!! Zo.. Dat moest er even uit..

Mari
Linnepinne

Met 'smarting off' doel ik op wat jij zegt van hem: dat hij altijd wil 'winnen' in een discussie. Dat vind ik een onvolwassen houding binnen een relatie. Het gaat niet om gelijk krijgen. Het gaat om gevoelens delen (die ook totaal tegenovergesteld kunnen zijn) om vervolgens weer tot elkaar te komen in de liefde die je voor elkaar voelt. Niet om het winnen van een discussie. Maar goed dat is mijn mening.

Voor de rest: tja ik vind dat je aan de ene kant heel snel zegt dat je het allemaal wel kan tolereren terwijl je aan de andere kant duidelijk laat zien dat je er erg mee zit. (hij mag er niet mee wegkomen, hij moet gestraft worden... etc). Het zit je hoog en dat geeft niet de indruk dat je het wel prima vindt. Integendeel, het lijkt er eerder op dat je je hebt voorgenomen het maar te pikken omdat je je lekkere leventje en dat van de kids niet kwijt wilt. Dat kan een keuze zijn natuurlijk, zeker als het je niet veel doet. Maar zo voelt het nu niet voor mij. Het doet je onwijs veel, is mijn indruk. Heb ik het mis?

Bovendien: als iemand de wereld van erotische massages induikt en daar carte blanche voor heeft, is dan de lijn naar prostitutie niet heel dun. Want dat is het in feite al. Hoe sta je daar tegenover? Je hebt aan mij een slechte want ik zou het beter kunnen hebben als man een gelijkwaardig slippertje op het werk zou hebben dan dat hij telkens een vrouwtje gaat kopen. Dat vind ik dan geen leuke man. Maar goed iedereen is anders en alles gaat er om dat jij je goed voelt hier in.

Daarom: onderzoek je gevoelens eerlijk anders gaat het je opbreken

Pagina's