Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Relaties Relaties

Relaties

Stekker

Stekker

28-04-2010 om 10:38

Moet ik mee naar die bruiloften

Heb hier twee kaartjes met uitnodigingen voor trouwerijen staan. Ik heb geen flauw idee om wie het gaat. Gaat om medewerkers van mijn man. Van het eerste kaartje kwam de naam van de man mij nog vaag bekend voor, dus wist ik nog dat het om een medewerker ging. Denk dat ik de jongen wel eens een hand heb geschud op een personeelsfeestje. Van de andere kaart had ik geen flauw idee om wie het ging, 's avonds aan man gevraagd en de dame bleek een medewerker te zijn. Nu is mijn man "de baas" zeg maar dus uiteraard wordt het op prijs gesteld als hij komt, dat gold voor ons ook in de tijd dat we trouwden. Hoort toch min of meer bij zijn functie.
Nu vindt hij dat ik ook mee moet. Zit hier dus helemaal niet op te wachten eigenlijk. Moet weer oppas zoeken en ben twee hele vrijdagavonden kwijt op een feest waar ik niemand ken. Was het nou nog 1 dan kon ik me er nog wel overheen zetten, maar 2 binnen twee weken, nee daar zit ik echt niet op te wachten. Bij feestjes van collega's van zijn leeftijd of ouder ga ik altijd mee hoor, ben zelfs wel eens alleen geweest, maar die ken ik dan allemaal al jaren. En als klap op de vuurpijl krijg ik van de ene bruiloft nog een brief van de ceremoniemeesters dat ik nog wat leuks moet gaan knutselen ook, brr. Snap wel dat het voor mijn man leuker is als ik meega hoor, maar het is zijn werk, niet het mijne. Doe al genoeg voor zijn werk, stuur altijd kaartjes naar zieken, geboren baby's en ben zelfs een keer met een klant naar een sportwedstrijd geweest (ok wilde ik zelf erg graag naartoe en man kon echt niet)en begrafenissen ga ik ook mee.
Nou ja de vraag is dus, moet ik mee of niet?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Hanne.

Hanne.

28-04-2010 om 11:28

Ik zou het niet verwachten

Ik zou het niet verwachten. Was denk ik duidelijk verbaasd geweest als mijn baas haar partner had meegenomen naar m'n bruiloft.

Aan de andere kant, als ik je post lees ben jij ook betrokken bij het bedrijf, en zijn jullie stiekem een beetje samen 'baas'. Dan zou ik het misschien wel verwachten.

Maar heel praktisch: aan wie is de uitnodiging gericht. Meneer Stekker, de heer en mevrouw Stekker of Bedrijf Stekker? Dat zou toch op z'n minst een hint kunnen geven over de verwachtingen.

Ehm, nee

dat is mijn eerste reactie. Nee, het is zijn werk, niet het jouwe.
Is er een compromis mogelijk? Dat je bijvoorbeeld even meegaat handen schudden op de receptie ofzo en dat je dan niet naar het feest gaat.
Voor het knutselwerkje zou ik echt 'feestelijk' bedanken, of ik nou zou gaan of niet. Heeft je man geen assistent of secretaresse die dat namens hem kan doen? (grijns)

Ik zou het ook niet zien zitten en denk dat ik mijn poot stijf zou houden en niet zou gaan.

sterkte!
Jons

Normaal gesproken

Normaal gesproken gaat er toch een secretaresse of officemanager ofzo toch mee? Behalve als de zaak van jullie zelf is.

Gr. Poezie.

Ellen Wouters

Ellen Wouters

28-04-2010 om 11:37

Vrouw van de baas

Er bestaan nog vrouwen wier functie het is om 'vrouw van de baas' te zijn. Dus die het representatieve werk op zich nemen zoals ontvangsten en etentjes en dergelijke. Bij bepaalde soorten bazen schijnt dat er bij te horen en als je afgesproken hebt dat jij die rol vervult, ja, dan moet je dus ook je gezicht laten zien op die bruiloft.

Ik zie trouwens niet waarom dat 'gezicht laten zien' de hele avond zou moeten duren, en ik vraag me ook af wie je er een plezier mee doet door de hele avond te blijven op een feest waar je niet eens om jouzelf uitgenodigd bent maar omdat je 'vrouw van' bent.

Knutselen zou ik sowieso niet doen. Dat vind ik iets voor mensen die het bruidspaar echt een beetje kennen. Bij ons thuis is de onuitgesproken regel dat degene wiens kennis of relatie het is, die mag ook het knutsel- of dichtwerk op zich nemen.

vastberaden

vastberaden

28-04-2010 om 11:52

Nee

Je geeft aan dat je de bruidsparen nauwelijks kent. In dat geval zou ik niet meegaan.
Ik ben het ook eens met een eerdere reactie dat het knutselwerk prima gedaan kan worden door een secretaresse oid, no way! daar zou ik inderdaad ook feestelijk voor bedanken. Op zich zou ik best een kaart of een bloemetje willen kopen, hoor. Maar om mee te gaan als "de vrouw van".... nee dank je.

Misschien is de uitnodiging gewoon uit beleefdheid aan jullie beide gericht, net als een kerstkaart.

Dus om even antwoord op je vraag te geven: ik vind van niet.

Knutselen

Wat mij opvalt is dat ik lees dat het knutselwerk prima door de secretaresse gedaan kan worden! Hoezo? ten eerste heeft zij misschien ook wel een uitnodiging met eenzelfde opdracht, dus moet ze dan 2 keer knutselen. ten tweede waarom de secretaresse? Omdat zij vrouw is? Logischer lijkt mij als de man van Stekker lekker gaat knutselen, het is zijn werknemer, zijn bruiloftsuitnodiging!
en verder, tja als je die mensen niet kent en er allerlei dingen voor moet regelen om je gezicht te laten zien, zou ik ook afhaken.

Bedrijfscultuur

Tja, ik merk dat dit soort dingen toch vaak met bedrijfscultuur te maken hebben. Mijn man werkte ook bij een bedrijf waar het heel normaal was dat partners voor bruiloften werden uitgenodigd. Bij dat soort dingen ben je dan inderdaad niets meer of minder dan "de vrouw van..."
Ik kan me voorstellen dat je man graag wil dat je meegaat. Zeker als hij weet dat het echt gewaardeerd wordt als jullie samen komen of dat het op de één of andere manier iets toevoegt aan zijn positie als baas. Ik kan me ook voorstellen dat je daar zelf totaal geen zin in hebt: al dat gedoe voor een feest waar je niet op zit te wachten. Kun je geen compromis verzinnen? Dus bijvoorbeeld dat je een uurtje met z'n tweeen gaat in plaats van de hele avond?
Van dat knutselen zou ik lekker aan mijn man overlaten trouwens. Geen haar op mijn hoofd dat ik me daarvoor zou lenen.
n@nny

tonny

tonny

28-04-2010 om 14:05

Nou ja, moeten...

Je man is de baas. Jij bent zijn echtgenote. Je verzorgt de kaartjes voor allerlei gelegenheden. En nu word je ook bij de bruiloft verwacht. Dat er twee kort na elkaar zijn, tja, da's de tijd van het jaar... dat kunnen de bruidsparen op zich niet weten.

Je man is de baas, jij gaat gewoon even mee. Kort en vriendelijk. Iets ingewikkelds knutselen hoeft natuurlijk niet. En dat gaat niemand missen hoor.

Als je kinderen groot zijn, over een jaar of wat, is het minder lastig allemaal. En als je écht geen oppas kunt vinden, ga je niet mee.

tonny

Hoeveel verdient je man?

Ooit had een nicht van mij 500 gulden kledingtoelage per maand, dat kwam van de werkgever van baas, voor haar representatieve taken!! Dus ze werkte officieel ergens anders, of niet, haar keus, maar de werkgever van haar man vond het belangrijk dat ze er netjes uitzag wanneer ze als echtgenote van de baas kwam opdraven.

Neem maar van mij aan dat haar man meer verdiende dan een UHD of hoogleraar, en ja, dan kan het ook zo zijn dat aanwezigheid echtgenote (plus organiseren dineetjes en andere sociale toestanden) gewoon van de echtgenote verwacht wordt.

Zonder vermelding van branche, functie en salaris van Stekkerman heeft verder reageren voor mij niet zoveel zin.

En dan nog - het mag in de branche wel verwacht worden van iemand met die functie en dat salaris, dan is het nog tussen Stekker en haar man hoe ze daar zelf over denken.

tonny

tonny

28-04-2010 om 15:14

Wow

zouden er ook nu nog zulke bedrijven bestaan, die 500 per maand over hebben voor de representatieve kleding van de vrouw van? Lijkt me fantastisch.

Ik word ook vaak netjes gekleed mee verwacht, maar daar staat echt geen cent tegenover.

Enorm leuk vind ik dat meestal niet,maar ik doe het omdat mijn man het bijzonder waardeert. Da's toch best een goeie reden vind ik. En als ik ergens eenmaal bén, valt het soms reuze mee

Ellen Wouters

Ellen Wouters

28-04-2010 om 15:21

Niet vergelijkbaar

Volgens mij is de universiteitscultuur niet vergelijkbaar met de cultuur in bedrijven waar echtgenotes 'representatie' in hun functieomschrijving hebben staan. Dat laatste is meer zoals rodebeuk idd omschrijft. De vrouw van een UHD zal zo'n toelage heus niet krijgen. En als een gewone onderzoeker op congres gaat wordt er meestal ook niet een damesprogramma (cursus bloemschikken) georganiseerd, wat voor de echtgenotes van medisch specialisten dan weer wel gedaan wordt, want die reizen mee op bepaalde congressen (vooral als ze betaald worden door de farmaceutische industrie).

Kortom: wat de rol van 'echtgenote van' inhoudt hangt nogal van de functie en branche van de meneer in kwestie af.

Tinus_p

Tinus_p

28-04-2010 om 16:04

De secretaresse

Sharon:
"ten tweede waarom de secretaresse? Omdat zij vrouw is?"
Nee, omdat ze de secretaresse is. Dat herken ik wel van mijn werk: De secretaresses heten inmiddels management assistentes en zijn vooral regelneef, waarbij ze zowel hotelboekingen als felicitatiekaartjes voor pasbevallen medewerksters regelen.

Stekker

Stekker

28-04-2010 om 17:16

Balkenende-norm

Nou eh ja hij zit wel ruim boven de Balkenende-norm zal ik maar zeggen. Heb de uitnodigingen al weggegooid, volgens mij waren ze aan de familie gericht. Zou dus eigenlijk de kinderen gewoon mee kunnen nemen he? Toch heb ik zo'n vermoeden dat dat nu weer niet de bedoeling is. Ik denk dat ik voor het voorgestelde compromis ga, gewoon niet te lang blijven. Dan kan ik onze vaste oppas vragen. Als we tot het einde blijven moeten ze weer uit logeren (te laat terug voor de oppas). Maar inderdaad moet ik wel oppas kunnen vinden uiteraard, anders houdt het sowieso op. En het knutselen laten we inderdaad maar achterwege, dat vind ik meer iets voor goede bekenden.

Stekker

Stekker

28-04-2010 om 17:18

Enveloppen

Ik heb de enveloppen al weggegooid bedoel ik, uitnodiging zou wat onhandig zijn, moet toch weten hoe laat we waar moeten zijn.

Tinus

'Nee, omdat ze de secretaresse is. Dat herken ik wel van mijn werk: De secretaresses heten inmiddels management assistentes en zijn vooral regelneef, waarbij ze zowel hotelboekingen als felicitatiekaartjes voor pasbevallen medewerksters regelen. '

Tot zover volg ik je. Maar ik denk dat het in dit geval toch anders ligt als een baas en of zijn vrouw een verzoek tot een bijdrage krijgen voor eeen bruiloft gebeuren het maar op de secretaresse wordt afgeschoven omdat ze er geen zin in hebben. Dat is iemand anders klusje opkanppen, terwijl ze misschien zelf ook al zo'n opdracht gekregen heeft.

Bastet

Bastet

28-04-2010 om 18:59

Emma

Dat is een vriendin van mij,secretaresse,niet met je eens.Zij weigert spullen bij de stomerij te halen of kadootjes te regelen.Zo lang secretaresses dat soort dingen blijven doen,blijven bazen het verlangen!
Bastet

margje van dijk

margje van dijk

28-04-2010 om 20:01

Rücksichtslos de secretaresse

Een kaartje regelen, een bloemetje halen, dat doet onze secretaresse allemaal, en ik zou er niet aan moeten denken dat wij dat zelf zouden moeten regelen. Inderdaad, daar IS de secretaresse voor. Als de secretaresse dat soort dingetjes zou weigeren, zou ik haar geen goede secretaresse vinden, sorry voor je vriendin, Bastet. En ik werk nog wel binnen een universiteitscultuur

Ik heb weer een ander probleem: bij ons op het werk is de secretaresse er maar 3.5 dag (ze gaat bijna met pensioen). En als ze er niet is, en er moeten dingen geregeld worden.... héél gek, maar dan is het net alsof vrouwelijke medewerkers dat beter schijnen te kunnen dan mannelijke. Mij wordt in elk geval heel vaak gevraagd te doen, ook al heb ik het nog zo druk. En natuurlijk ben ik ook de beroerdste niet, maar ik zorg wel dat het de volgende keer ook weer eens een man is die het doet.

Dus als de secretaresse er niet is, ja, dan ga je even kijken hoe-en-wat. Maar als ze er wel is vind ik haar de aangewezen persoon.

En nog langer geleden op mijn vorig-vorige werk hadden we een mannelijke secretaresse. En die haalde toen de bloemetjes.

Gebak regelen we wel allemaal zelf, behalve sommige hoogleraren. Die laten dat inderdaad de secretaresse doen.

Maar meegaan naar een bruiloft - nee, daarvoor voelt de secretaresse zich niet méér verantwoorlijk dan de rest van de mensen. We zorgen wel dat we even bespreken wie er gaat, en dat er voldoende mensen gaan.

Overigens is onze secretaresse ook niet te beroerd om een gastmedewerker van Schiphol te halen, en dat ligt bij ons ook niet naast de deur.

Margje

Kijk stekker

...dat verklaart een hoop.
In dat geval lijkt het met zinnig dat jullie een principe-besluit nemen ge2en. Je man moet zelf maar beoordelen of dit gewoon bij zijn werk hoort (vrouw meenemen) en of hij dat aan jou wil vragen.

Voor het overige is het idd enorm aan te raden om de milde variant te doen met kort je gezicht laten zien. Doe je iedereen een plezier mee. Jezelf zeker, mogelijk ook de overige aanwezigen.

En... niet te vergeten... misschien heb je nog wel een leuk gesprek met iemand en was het daardoor wel een leuk uitje? Zeker als je weet dat je om 10 uur toch weer lekker thuis zit?

Mocht je principieel nooit meer meewillen terwijl het wel bij de functie hoort, sja, dan moeten jullie je werkzorgsamencarrierewaardenennormen-discussie nog maar eens van zolder halen. Da's privé verder... uit de manier waarop je je vraag stelt doemt een beetje het beeld op dat je ergens genoeg van hebt... is maar een beeld...

Zelf heb ik trouwens wel erg leuke herinneringen aan dit soort gedwongen uitjes vanwege de soms leuke en onverwachte ontmoetingen, als je een keer heeeelemaal buiten je comfortzone moet entertainen/socialiseren. Dan hoor ik weer die oude regels voor conversatie die ik thuis leerde in mijn achterhoofd: geen politiek, belangstelling tonen, op tijd van gesprekspartner wisselen, geen persoonlijke ontboezemingen...of iig zorgvuldig doseren.... werkt altijd...
Wie weet!

Secretaresse=voetveeg?

Ik heb ook een tijd secretaressewerk gedaan, maar nooit stond er in mijn functieomschrijving dat ik de kadootjes moest regelen, knutselwerkjes maken of koffie moest halen.
Eerlijk gezegd vind ik die werkzaamheden ook niet bij die functie passen, je hebt écht wel wat beters te doen.

Gr. Poezie.

Sara

Sara

28-04-2010 om 21:30

Ik ben de vrouw van een baas, en...

echt niet!

Ben je besodermietert. Ik ben niet van plan om naar elke bruiloft te gaan van een medewerker die ik helemaal niet ken. Alleen omdat ik de vrouw van de baas ben?? Mijn tenen krulden van schrik om toen ik je vraag las, sjemig. Doe wat JIJ wil, niet wat je man wil, althans niet omdat "het hoort". Ja, vroegah was "de vrouw van de baas" een soort zaalvulling en mooi aanhangsel, maar ik ben mijn eigen baas en ik ga nooit naar geen enkele bruiloft waar ik de bruid of bruidegom niet van ken. Echt hoor, hoezo stuurt er iemand geboortjekaartjes naar medewerkers? Laat je man dat regelen, het is zijn bedrijf, zijn mensen, laat hem lekker hrm-en. Jij gaat pas als je wil, en als je dat wil omdat je je man een plezier wil doen, fijn. Niet omdat het hoort.

Krijg een beetje préhistorisch gevoel bij deze vraag, brrr. Maar goed, ik ben nogal allergisch voor dit soort onzin, ongeveer vanaf de tijd dat ik vol trots mijn mooie VO rapport liet zien aan mijn oma en dat die toen vol afschuw aan mijn moeder vroeg waar ik dat toch voor nodig had, aangezien ik toch alleen maar hoefde te kunnen koken, voor later

Haha sara

... kan me nog mijn verontwaardiging herinneren toen de oma van mijn aanstaande vroeg wanneer ik bij hem zou komen wonen... terwijl hij op het punt stond om dwars door NL naar mij toe te verhuizen.

Ik vind je verontwaardiging trouwens behoorlijk overdreven waar het het meegaan als echtgenoot betreft. Dat is echt niet zo uitzonderlijk hoor. En ik ben al heel wat mannen tegengekomen die als aanhangsel meekwamen met hun vrouw die ergens baas was. Prima toch? Ontzettend leuke gelegenheden om te netwerken buiten je eigen comfort zone. Allicht zul je per keer een afweging maken, maar categorisch afwijzen vind ik nogal overdreven.

Ik heb trouwens het idee dat er bij Stekker iets anders speelt. Volgens mij baalt zij ergens van, mogelijk in haar relatie, haar persoonlijke omgeving, of haar werkzorgbalans. Anders zou zij deze vraag niet zo algemeen gesteld hebben.

margje van dijk

margje van dijk

28-04-2010 om 21:49

Voetveeg is wat anders

Een secretaresse als voetveeg behandelen, dat is natuurlijk heel wat anders. Daar heb ik in het in elk geval niet over.

Maar het is wel een interessante kwestie: wie regelt er dán de kadootjes? Ik zou zeggen: degene die het goedkoopst is per uur. En op een verdwaalde AIO na is dat toch echt de secretaresse, denk ik.

Overigens doet de secretaresse veel regelwerk voor de 'ons', en de prijs die je betaalt als zij anderhalf uur de stad in is voor een kadootje, is dat ze dus jouw examencijfers pas later ingevoerd heeft. Dus het is niet zo dat het haar taken verzwaart en de onze niet. Ze kan dan minder tijd besteden aan het ondersteunen van onze taken. En dat is wél haar taakomschrijving.

Margje

Petra Kappers

Petra Kappers

28-04-2010 om 22:09

Verschillende 'huishoudelijke klusjes'

Ik vind het wel verschil maken of het gaat om een kaart naar een medewerker, of een cadeautje namens de afdeling (dat hoort een secretaresse inderdaad te doen) of kleding van de baas van de stomerij te halen of een privevakantie te regelen (dat hoeft ze volgens mij niet te doen). In het geval van ambtenaren (en dat zijn hoogleraren) vind ik dat zelfs echt niet kunnen. Dan betalen we met z'n allen de personal assistant van de hoogleraar. Maar ik heb op een universiteit gewerkt en daar gebeurde het heus wel! hangt ook van de secretaresse af en hoe dol ze op haar baas is.

Tuurlijk niet

daaaaag. Jouw mensen jouw bedrijf jouw bruiloften. Als jij die mensen helemaal niet kent wat moet je dan daar ?

Nee hoor, ik zou niet gaan.

dc

dc

28-04-2010 om 23:40

Margje cadeautjes ot

"Maar het is wel een interessante kwestie: wie regelt er dán de kadootjes?"

voor verjaardagen en geboortes enzo, werd dat bij elk bedrijf waar ik gewerkt heb, geregeld door een vriend/vriendin binnen het bedrijf of een collega waar de persoon in kwestie veel mee samenwerkt. En die stuurt dan een mailtje dat je bij die persoon geld kan inleveren voor het cadeau. Vaak worden ideeen via de mail besproken, en als het dan besloten is, dan haalt de vriend/vriendin/collega in kwestie buiten werkuren dat cadeautje.

dc

dc

28-04-2010 om 23:42

Sini

Ik ben er gewoon hard in. Ik houd de boot niet af, maar zeg gewoon tegen mijn man dat hij daar fijn alleen heen mag, nu en altijd. Man of niet, ik ga echt niet een hele avond tegen heug en meug naar een collega van hem!
(als het zijn allerbeste vriend zou zijn, zou ik MISSCHIEN af en toe mijn best kunnen doen).

margje van dijk

margje van dijk

28-04-2010 om 23:59

Ja, als heel duidelijk is dat er een bepaalde collega erg betrokken is bij het feestvarken, dan doet die het. Maar heel veel van mijn collega´s hebben helemaal niet zo'n speciale 'significant other'. Wij zitten allemaal apart op een kamer, dus een kamergenoot heb je ook al niet. Dan komt al gauw de secretaresse in beeld.

En het is heus niet zo dat de rest van de mensen te beroerd is om wat te doen. Ik schrijf bijna altijd het lied, als er een lied gemaakt moet worden, bijvoorbeeld.

En nog even voortmijmerend op wat ik net al schreef, dat tijd van de secretaresse ook eigenlijk tijd van/voor ons is: de secretaresse gaat bij ons altijd om 5 uur naar huis. Het werk wat dan niet af is moet maar wachten. Terwijl de rest van de mensen pas naar huis gaat als het werk klaar is, tenzij er een andere dringende reden is om weg te gaan. Dus het argument "de secretaresse heeft het al druk genoeg" gaat juist niet op, vind ik.

Margje

Inge M

Inge M

29-04-2010 om 00:04

Oplossing voor een half uurtje

Je gaat gewoon mee, feliciteert het bruidspaar hartelijk, deelt mee dat je helaas niet kunt blijven maar toch graag mee wilde om persoonlijk te feliciteren (vooral geen redenen geven waarom je niet kunt blijven).
Conclusie: man tevreden want jij hebt je gezicht laten zien, medewerkers tevreden want toch leuk dat zijn vrouw ook nog even kwam, logisch dat ze het druk heeft met andere dingen.
Mochten je kinderen meekunnen naar dit moment, dan werkt het nog beter.
Doe vooral naar beide bruiloften precies hetzelfde, aangezien ze zo dicht op elkaar zitten.

Hier nog echt wel

Hier (regio oost) is het écht nog gemeengoed dat 'vrouwen van de baas' meekomen naar een bruiloft. Ik heb verschillende vriendinnnen/vrienden met eigen zaak en daar hoor ik het zo vaak van dat ze ervan balen...geen zin in hebben etc. Nou gaat dat wel vaak om familiebedrijven die niet altijd van man's kant afkomen (dus van schoonouders overgenomen) en ook nog in 1 geval waar de vrouw directeur is en de man als aanhangsel meemoet, maar die man baalt net zo erg. Vrijwel alle partners hebben dus wel een 'band' met het bedrijf van oudsher.
Je komt als het op de uitnodiging staat met z'n tweeën en anders niet.
Mijn vader heeft/had ook een zaak/bedrijf en mijn moeder moest ook altijd mee...terwijl mijn moeder gewoon een voltijds baan in het onderwijs had. Mijn moeder vondt dat nu juist weer geen probleem, die hield wel van een feestje! Toen broertje (die de zaak heeft overgenomen) alleen was zonder relatie vroeg hij geregeld of ik alsjeblieft mee wilde naar allerlei werkgerelateerde dingen...(denk niet alleen aan bruiloften, maar ook aan voorstellingen,recepties, zelfs nachtjes weg b.v. voor vergadering ver weg of congres etc), gewoonweg omdat ie het vervelend vondt om dan de enige zonder partner te zijn, op een bruiloft gaat dat nog, maar op een receptie of bij een voorstelling is dat best vervelend. En tenslotte hoor ik van 'oudsher' ook bij de zaak...(ben er zelfs geboren! hahaha) Ik vindt dat niet zo erg...en ben sociaal best goed en als het me uitkomt wil ik dat best.
De meeste van mijn vriendinnen vinden trouwens de bruiloften nog wel gaan....maar de kraamvisites en begavenissen/crematies véél erger nog.
groeten albana

tonny

tonny

29-04-2010 om 09:14

Helemaal met inge eens!

Prima oplossing.

En als je je verder toch ontevreden voelt over de gang van zaken, dan na deze bruiloften bespreken wat jullie gezamenlijke beleid wordt.

tonny

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.