Home » Forum » Over narcisme misschien interessant voor iemand

Over narcisme, misschien interessant voor iemand

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tineke van Gaal
Over narcisme, misschien interessant voor iemand

Bespiegelingen over narcisme gelardeerd met feiten over politici en historie.
Ik luister tegenwoordig vrijwel elke dag naar Blendle. Ideaal, je hoort het nieuws en interessante artikelen terwijl je iets anders doet. Ik douche en maak me op bijvoorbeeld en de vaatwasser leegruimen is ook een stuk leuker zo ;)
https://blendle.com/audio/track/04863d67-a9f1-4274-ab48-6c3759b76fa0

AnneJ
Healthy Narcissism

https://www.groene.nl/artikel/verlos-ons-van-onze-empathie

Het artikel staat ook in de papieren/digitale De Groene. De geschiedenis van het begrip 'narcisme'. Met een analyse van de narcisten in de politiek vandaag de dag.

https://www.youtube.com/watch?v=WmGaR_mcWu0

Goed narcisme als een kinderlijke fase noodzakelijk om geen 'narcist' of dictator te worden. Maar een gezonde zelfliefde te ontwikkelen die leidt tot de mogelijkheid tot gezonde liefde voor anderen.
Van de School of Life

Marinet
Arrested development

Ja voor wat nu bekend is over narcisme, betreft het een stilstand in de emotionele ontwikkeling van een kind. Empathie wordt later ontwikkeld dan narcisme. Narcisten zijn om de een of andere reden blijven hangen in het vroege stadium, emotionele kleuters dus. Let wel, mensen met de narcistische persoonlijkheidsstoornis. Daarnaast is narcisme als een continuum aanwezig in alle mensen, waarbij mensen die opgevoed zijn door mensen met npd of die tegen die diagnose aanschurken, de kans lopen of zelf narcisten te worden, of helemaal aan de andere kant van het spectrum uit te komen. Dat wil zeggen te veel empathie, people pleasen, te weinig voor zichzelf opkomen. Gezond narcisme gecombineerd met gezonde empathie is de meest optimale ontwikkelingsvorm.
De kennis erover is nogal aan voortschrijdend inzicht onderhevig. In ieder geval hier een grote op mondiaal gebied die wellicht mensen die met narcisten of vermeende narcisten te maken hebben wat nadere inzichten kan bieden.
https://www.youtube.com/watch?v=1YUkv86n1Hc