Home » Forum » Tegen wil en dankverliefd

tegen wil en dank....verliefd

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

84 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Caro
tegen wil en dank....verliefd

Shit, ik ben verliefd. Het is (waarschijnlijk) niet wederzijds, alhoewel er duidelijk een klik lijkt te zijn. Wat mij betreft is er een duidelijke no-go; ik ben getrouwd en zelfs gelukkig getrouwd en wil mijn man voor geen goud kwijt. Maar ik zit wel met mijn gevoel overhoop.
Sinds kort zit ik op muziekles. Deze wordt gegeven door.... ja. Hem. Hij doet dat erg leuk. Natuurlijk! En ik ben enthousiast aan het oefenen.

Ik begrijp precies waarom ik verliefd ben geworden op hem en waarom nu. Ik zit samen met mijn man in een klotesituatie, waarbij we geen problemen met elkaar hebben maar met onze zoon. Hij spant een rechtszaak tegen ons aan en is vreselijk boos, wil ons niet zien, zonder te zeggen waarom.
Mijn man heeft een lichte neiging tot depressie, wat ook volkomen begrijpelijk is in onze situatie. Toch steunen we elkaar heel aardig, afgezien van enkele lichte strubbelingen. Maar... nu vreemd gaan zou een mokerslag zijn voor mijn relatie voor mijn man en uiteindelijk voor mij.

Om afleiding te zoeken van de situatie ben ik keihard gaan sporten en daarnaast ben ik me helemaal te verdiepen in de muziek.
De man waar ik verliefd op ben heeft een enorme positieve uitstraling, heel opgewekt en nou ja, leuk. Daarnaast word ik, als ik verliefd word altijd verliefd op muzikanten. Bekend dingetje: iemand die goed is in bijv. muziek, dat werkt erotiserend. Dus, ja, heel begrijpelijk vind ik zelf, een heerlijke uitweg uit de ellende thuis , heel verleidelijk om aan te denken en ik voel me er vrolijker door. In die zin oh, zo prettig.
maar ik heb wel het idee dat ik me op glad ijs begeef. Onlangs kwam ik hem ergens tegen en hebben we wat langer staan kletsen. Normaal doen we dat niet, het gaat ook om groepslessen, geen priveles. Dat was erg leuk... Maar ook 'gevaarlijk'. Ik weet niet zeker of ik me kan beheersen als er wel een wederzijds iets is en dat sluit ik niet uit.

Hij moet gewoon uit mijn hoofd verdwijnen...vort! Weg jij! Hoe doe je zoiets?

Specht
Caro

Ik zou zeggen de plaatsen mijden waar je hem kunt tegenkomen.
Bedenk wat je allemaal leuk vindt aan je eigen man, en ga ondanks de moeilijke situatie waar jullie in zitten toch samen toch zo nu en dan wat leuks doen.

skik
Makkie

Van muziekles af. Niet de kat op het spek binden als je echt met je man verder wil. Je snapt zelf heel goed waar dit vandaan komt, niks 'soulmate', maar de erotiserende werking van iemand die ergens goed in is en een fijne afleiding van de problemen met je zoon. Wees verstandig.

skik

caro
nee joh

ik kan echt niet van muziekles af gaan nu. Ben daar net begonnen, superenthousiast. En echt niet alleen over degene die de les geeft. Heb voor veel centjes een instrument gekocht. (voor ik hem kende :-)
Al is het alleen al wat ik mijn man dan moet uitleggen.
Dit moet ik echt kunnen oplossen zonder direct te stoppen. Het is heel onpraktisch omdat ik ook naar een ander stad/dorp moet voor les bij iemand anders.

Post
Heb

Heb je een neiging tot ontvluchten van de werkelijkheid en dan met name een soort sexuele uitvlucht?
Heb je daar al eens over gesproken met iemand? In die zin..als ik me dingen herinner (zoniet dan ben ik in de war maar ik denk het niet) komt hetgeen waar je al eerder mee worstelde nu toch dichtbij. Zou zonde van een goed huwelijk zijn als door een kind jij zou vreemdgaan.

Tja als je echt van het probleem wegwilt dan stop je met deze groepsles, simpel, groepen genoeg.

Post
Op maar als je echt wilt

Dan lukt je dat best! Maar dan moet je natuurlijk wel echt willen.

Jippox
caro

dat zijn smoesjes. het kàn wel, maar je wilt het niet...

rode krullenbol
Ik zou zeggen ...

Tik ergens op internet een degelijke kuisheidsgordel op de kop; trek het aan en laat je man zowel het sleuteltje omdraaien als beheren.

Rode krullenbol

caro
goed plan, rode krullebo

maar niet afdoende. Daar kun je nog van alles mee, maar bovenal, het moet uit mijn hoofd!

Van muziekles af vind ik echt een brug te ver. Soms kun je iemand gewoon niet helemaal vermijden. Ik geef toe dat dat in dit geval wel kan, maar inderdaad, dat wil ik gewoon niet. Ik ben wel eens verliefd geweest op een leerkracht van mijn zoontje. Die kon ik dus niet vermijden. Gelukkig ook voldoende afstand kunnen bewaren...

rode krullenbol
Hmm ...

Het "denk niet aan een roze olifant"-complex! Dat is een lastige ...

Misschien toch maar eens bij een psychiater langs?

caro
uh...

die snap ik niet Krullebol.
Ik snap de connectie met niet aan iets proberen te denken, maar ...?

TomTom
Keuze

Uiteindelijk maak je zelf de keuze om iets wel of niet te doen.

Je hebt geen trucjes nodig maar het vaste voornemen om dit niet te doen. Denk aan wat je te verliezen hebt en ga dat extra waarderen. Steek de energie die vrijkomt door de "crush" in je relatie, dan hebben jullie allebei er nog wat aan.

Heel veel succes.

Post
Leraar

Dan ga je er al vanuit dat die hetzelfde zou hebben ervaren als jij deed.
Nu weet je het niet, maar het is niet je eerste keer en ik meen ook nogmaals niet je eerste uitvlucht uit de realiteit. Vandaar ook mijn advies, naast gewoon kappen met je in die ongein storten,en ga eens met iemand praten om te leren stoppen met een fake-vlucht/focus.
Ik denk dat je jezelf een keer moet aanpakken want dit gaat ooit een keer mis.

Herfstblad
Geniet van t gevoel

Ik herken t; ik ben in zo'n situatie wel eens hevig verliefd geweest op een (veel jongere) collega. Toen man en ik ook helemaal niet goed zaten. De collega zat als een jonge hond achter me aan te vangen en dat vond ik (als moeder van kleine kinderen) erg vleiend. Sterker nig; die aandacht had ik nodig. Om de energie van de vlinders in mijn buik te voelen.

Ik heb er nooit iets mee gedaan en het is bij wat onschuldig kantoor-geflirt gebleven. Maar ik had wel de mazzel dat die knul niet lang daarna ons kantoor verliet (hij was stagiair). Uit het zicht, uit het hart. En het gevoel ebde weg. Tot mijn vreugde, want ik wilde mijn gezin niet in gevaar brengen. Maar het deed wel zeer. En eerlijkheid gebied me te zeggen dat het een teken aan de wand bleek; tussen mij en man zat het niet goed. Het is ook niet meer echt goed gekomen. Jaren later zijn we gescheiden.

Daarom mijn advies; geniet van het geweldige gevoel dat dit je geeft. Die positieve energie kun je momenteel goed gebruiken. Maar gebruik wel je hoofd erbij.

caro
maar

Herfstblad, bij ons is het echt niet aan de orde dat onze relatie niet lekker loopt. Ons leven loopt niet lekker, dat wel. En mijn man heeft een negatieve inslag waar ik soms moeite mee heb: doorgaans kan ik hem juist opvrolijken met mijn positieve inslag en vullen we elkaar goed aan. In die zin is het heel logisch dat ik nu verliefd word op iemand met een positieve uitstraling.
Ik heb ook gelezen dat verliefd worden op iemand anders in tijden van stress en onzekerheid een veelgehoord iets is. Ook ten tijde van een relatie die niet lekker loopt, maar dat is logischer omdat je misschien min of meer bewust op zoek bent naar vervanging.

De positieve energie heeft denk ik ook al wel een goede uitwerking op onze relatie; het stelt me in staat weer meer positieve / vrolijke momenten te hebben, waar ik hem weer in meetrek. Maar tegelijkertijd met ook een beetje schuldgevoel over mijn gevoelens.

Post, waarom kom je steeds terug op eerdere posts, waarvan je niet weet maar vermoed dat ze van mij komen?
Ik heb inderdaad eerder gepost over vluchten in fantasien door de situatie met een andere Nick. Maar, doet het ertoe?
Hoe abnormaal denk je dat het is om in deze situatie te willen vluchten?
Ik ga nog steeds de zaken niet uit de weg; ik functioneer zoals gemiddeld, sta gewoon verder in mijn kracht. Waarom zou ik met een psych moeten praten?

Kaaskopje
Caro

Ik begrijp je verliefdheid. Dat gebeurt nu eenmaal wel eens. Zeker als er een situatie is waarin je door omstandigheden meer vatbaar bent en een lagere weerstand hebt. Maar wat ik 'niet goed vind' aan de situatie is dat je je opstelt als een hulpeloos prinsesje: 'Oh jeetje ik kan er niets aan doen hoor als het misgaat! Ik glij hopeloos verloren zijn bed in als hij ook verliefd op mij blijkt te zijn!' En zo werkt het niet natuurlijk. Jij: "Ik weet niet zeker of ik me kan beheersen als er wel een wederzijds iets is en dat sluit ik niet uit." Caro.... je zorgt maar dat je je kunt beheersen!. Als jij op muziekles wilt blijven, wat ik ook begrijpelijk vind, zul je jezelf moeten vermannen. De man is fout terrein en die verliefdheid moet weer de nek om worden gedraaid. Zo is het en niet anders. Dat ben je aan je man verplicht, maar ook aan jezelf als je huwelijk je iets waard is.

Nicky
laten

Ook even mijn mening. Je bent aan het fantaseren geslagen om de vervelende werkelijkheid te ontvluchten. Uit je fijne fantasiewereld krijg je veel positieve energie. Maak gebruik van die positieve energie en houd het bij fantasie. Je zegt al dat het waarschijnlijk niet wederzijds is. Ik zou dus zeker geen verdere stappen zetten en gewoon genieten van het verliefde gevoel. Eigenlijk ben je een romanticus (in de zin van de tijd van de Romantiek).

Jippox
groot

Verliefd worden terwijl je een(goede) relatie hebt, dat gebeurt denk ik iedereen wel eens. Maar eigenlijk maak je het -door er hier zo over te posten- al veel te groot. Geniet van het gevoel dat het geeft en lach een beetje om jezelf. En dan weer over tot de orde van de dag. Het is gewoon maar een verliefdheid, niets bijzonders verder.

Bellefleur
Vertellen

Vertel het je man. Zeg hem dat er niets gaat gebeuren, maar dat je een crush hebt op iemand. Leg hem uit dat het komt door de moeilijke situatie waarin jullie verkeren. En verbaas je samen om het feit dat de geest zo werkt.

Mijntje
vlucht

Kan iemand voortdurend leuke positiviteit uitstralen in zijn leven? Zoals ik dit lees kan jij niet tegen moeilijkheden en vlieg je liever van vrolijke bloem naar vrolijke bloem, ter afleiding. Dit is namelijk (alweer) een vlucht. Misschien kan je het niet aanzien en wil je lastige dingen zelf niet voelen? Dus toch iets voor een psycholoog. Ik zou het niet aan je man vertellen dat je serieus verliefd bent, want het heeft niks met hem te maken, maar alles met jezelf.

Ad Hombre
Tegen wil en dank?

Ik geloof er niks van. Je koketteer ermee, schreeuwt het van de daken in forums en weigert je muzieklessen stop te zetten c.q. elders voort te zetten.

Volgens mij vind je het wel spannend. Mij best, maak er werk van zou ik zeggen. Je man zal wel weten wat voor vlees hij in de kuip heeft. Misschien vindt hij het best, misschien niet.

Enjoy...

AnneJ
Inderdaad

Vertel het je man en stop met die muziekles. Is dat je huwelijk waard?
Mijn dochter moest onlangs stoppen met haar goedbetaalde oppaswerk omdat de man des huizes verliefd op haar geworden was.
Jammer voor haar maar flink van die man. Gewoon opgebiecht en de kat niet op het spek gebonden.

rode krullenbol
"Get the (right) picture"

Toegegeven; passie is een kapitale kracht. Wie zich reddeloos verloren waant wegens een verliefdheid, onderschat echter de kracht van verbeelding. Bij gebrek aan fantasie wil ik best wel inspringen.

Valt je onderzoekende blik op zijn billen? Richt je aandacht dan volledigheidshalve eens op zijn sluitspier en stel je voor wat daar allemaal uit te voorschijn komt. Op jaarbasis toch zeker wel een hele container c.q. luchtballon vol!

Heeft de persoon in kwestie een bevallige tred? Roep bij jezelf de herinnering op aan het beeld van kalknagels en de geur van stinkvoeten.

Betrap je jezelf erop, dat je je afvraagt hoe zijn piemel eruit ziet? Denk aan venerische wratten.

Vind je de vorm van zijn neus mooi? Beeld je dan in, dat hij er vast zo een is die zijn bullenbakken ofwel openlijk opeet, dan wel stiekem onder het meubilair smeert.

Ben je onder de indruk van zijn ogen? Maak jezelf een voorstelling van het kraambed van zijn vrouw.

Niki73
Stoppen, geen contact

Inderdaad, gewoon vertellen aan je man (je kunt het prima uitleggen) en stoppen met de muziekles. Zo krijgt je man juist meer respect voor je.

n@nny
Niet stoppen

Neu ik zou niet stoppen met die muzieklessen geloof ik. Blijkbaar bezorgen ze je (ook naast de verliefdheid) veel plezier en tegenwicht voor je huidige situatie. Dat zou ik koesteren.

Volgens mij heb je het heel duidelijk voor ogen: je zit enerzijds in een rotsituatie, anderzijds werken muzikanten voor jou erotiserend.

Volgens mij heb je her verstandelijk prima op een rijtje. Vreemdgaan is echt een no go area. Probeer dan ook het vertrouwen in jezelf te houden dat je de verleiding zult kunnen weerstaan.

Verliefdheden hebben de prettige eigenschap weer voorbij te gaan. Tot dat moment zul je standvastig moeten zijn. Probeer je energie en positieve gevoelens in de muziek te leggen en ze zo af te leiden van je leraar.

En misschien helpt het om voor jezelf op te schrijven wat je waardeert in je eigen man. Gewoon een lijstje met tien leuke dingen of zo. Zo'n lijstje kan helpen om te lezen als je in een hoteldebotel-bui van een ontmoeting met je muziekvriend komt.

Jaina
Niet vertellen

Ik zou het zeker niet vertellen. Wat kan je man met die informatie? Dat zou hem alleen maar kwetsen.
Als jij denkt dat je de boel onder controle kan houden dan kan je gewoon naar muziekles blijven gaan. Als je denkt dat er een risico is op meer (zelfs maar een heel klein risico) dan kan je beter stoppen met de muzieklessen of een andere instructeur zoeken.

Kaaskopje
Zeker niet vertellen

Als je je man onzeker en wantrouwig wilt maken, moet je het vertellen, anders niet.

Niki73
Ik ben liever eerlijk

Echt? Zouden jullie dat niet vertellen? Wordt jullie man jaloers als je vertelt dat je ziet waar het uit voortkomt, dat er niks gebeurd is, dat je er niets mee gaat doen en dat je stopt met de muziekles? Je zegt dan dus dat je 100% voor je man kiest. Waarom zou hij dan jaloers moeten worden? Dat snap ik echt niet.

Doorgaan met de muziekles bij deze man zou ik echt niet doen, het is vragen om problemen.

Jaina
Niki

Ja, als ik mijn man zou vertellen dat ik verliefd zou zijn op een andere zou hij zeker zeer jaloers en boos zijn. Ik andersom ook trouwens. Ik zou niet weten wat ik met die informatie zou moeten. Iedereen heeft recht op een geheime tuin. Ik zou liever hebben dan mijn man dat niet zou vertellen. Als hij mij dat vertelt dan moet ik er namelijk op reageren en dat zou geen leuke reactie worden. En dan zou hij boos worden dat ik boos ben geworden. En dan hebben we ruzie. En ik kan het niet meer niet weten. Terwijl ik deze dingen echt liever niet zou weten. Ik kan er namelijk niks mee.

Zeetakje
Ook niet vertellen

Ik zou het ook niet vertellen. Je hoeft niet alles van elkaar te weten. Ik denk niet dat mijn man heel boos of jaloers zou worden, maar ik heb zo'n schatje... ik weet zeker dat ik hem er verdrietig mee zou maken en misschien toch een stukje onzekerheid zou veroorzaken. En zal niet (bijna) iedereen weleens in stilte verliefd zijn op een ander. Als je het niet voedt gaat het vanzelf weer over. Op een gegeven moment zie je wel dat die ander ook z'n minder leuke kanten heeft.

Zonde, als het verder zoals TS aangeeft, goed gaat. Je moet het natuurlijk niet bewust op blijven zoeken, als je niet zeker weet dat je er niets mee gaat doen. Tenzij je huwelijk minder goed is dan je doet voorkomen. In dat geval vind ik dat je wel eerlijk moet zijn tegen je man.

Ad Hombre
Ik zou het wel willen weten

Verliefdheden zijn geen relaties. Als je een langdurige relatie hebt is het onvermijdelijk dat er wel eens iemand verliefd wordt. Ik hoor het liever wel dan dat ik weet dat er dingen verzwegen worden. Dan worden ze pas erg groot.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.