Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!
Relaties Relaties

Relaties

Verhuizen voor een relatie

Goedemiddag,

Ik heb een situatie waar ik mezelf in de weg mee zit.

 De situatie ,

Ik ben jaren geleden uit elkaar gegaan met de moeder van me kind, Ze woont 7 KM van me vandaan in een andere plaats. We hebben geen co-ouderschap, ik heb me zoontje om het weekend en 2x door de weeks (1x slapen en 1 middag tot en met de avond).

Mijn nieuwe vriendin heeft een zoontje en heeft de zelfde regeling als ik (2x door de weeks en om het weekend met haar ex) we wonen een half uurtje van elkaar vandaan. We hadden de toekomst plannen om te gaan verhuizen naar het dorp waar ik woon maar haar ex geeft haar geen toestemming omdat er geen goede reden is voor de verhuizing,

Nu is het bedoeling dat ik na haar woonplaats toe verhuis maar ik heb het gevoel als ik die stap zet dat ik me zoontje voor mijn gevoel in de steek laat ook al veranderd er niks tussen mij en me zoontje. Alleen dat ik in plaats van 10 minuten dan 30 minuten bij hem weg woon.

Mijn gevoel zegt dat ik me zoontje in de steek laat of zit dat tussen me oren? Kent iemand het gevoel of heb ik dat alleen? Of weerspiegel ik me eigen gevoel omdat ik me eigen vader niet ken?


Er mist nogal wat informatie.
1. Hoe lang ben je al samen met je vriendin? 
2. Hoe oud is jouw zoon? 
3. En de zoon van je vriendin?
4. Waar woont de vader van haar zoon?
5. Heb jij een koop- of huurhuis?
6. Heeft je vriendin een koop- of huurhuis? 
7. Hoe ver woon jij nu van je werk, en hoe ver zou dat worden? 
8. Zelfde vragen voor je vriendin.
9. Waarom zou jij verhuizen, waarom zij niet?

Dubio123

Dubio123

15-01-2024 om 14:31 Topicstarter

Marianne76 schreef op 15-01-2024 om 14:10:

Er mist nogal wat informatie.
1. Hoe lang ben je al samen met je vriendin?
2. Hoe oud is jouw zoon?
3. En de zoon van je vriendin?
4. Waar woon de vader van haar zoon?
5. Heb jij een koop- of huurhuis?
6. Heeft je vriendin een koop- of huurhuis?
7. Hoe ver woon jij nu van je werk, en hoe ver zou dat worden?
8. Zelfde vragen voor je vriendin.
9. Waarom zou jij verhuizen, waarom zij niet?


We zijn bijna een jaartje alleen lopen al een tijdje tegen dit probleem aan als we het over de toekomst hebben. 


De vader woont in de zelfde plaats als mijn vriendin, en de kids zijn 5/6 op dit moment, (het scheelt een half jaar) We hebben beide een huurhuis. ik heb een loopafstand 7 minuten van mijn werk en me vriendin loop afstand van 5 minuten. Dat zal voor beide een half uur zijn qua auto rijden als 1 van ons verhuisd.

We hebben een advocaat gevraagd hoe het zit met het verhuizen van haar en vervangende toestemming van de rechter hebben en dan moet de moeder een goed argument hebben waarom zij niet naar haar kan gaan. Een goed argument is co-ouderschap alleen ik heb geen co-ouderschap.

Pas een jaar een relatie? Ik vind dat echt heel erg snel, omdat de situatie altijd complex is met 2 partners die ieder al kinderen hebben. Die kinderen horen bij jullie allebei op de eerste plek te staan, dus is het samenwonen in hun belang? Heb je je al eens verdiept in hoe dat werkt, samengestelde gezinnen? Wat erbij komt kijken om dat enigszins soepel te laten verlopen? Wat de (grote) problemen zijn waar je dan tegenaan loopt? Hoe groot (klein) de kans is dat zo'n relatie stand houdt? En hoe groot de ellende is voor alle partijen als zo'n relatie stukloopt?

Ik zou echt alleen gaan samenwonen als je heel erg zeker van je zaak bent (dus dat je ook zeker weet dat de kinderen samen door 1 deur kunnen, dus dat je al meerdere keren samen op vakantie bent geweest bijvoorbeeld) en als het echt een groot bestaand probleem oplost.
Dat lees ik hier allemaal niet, dus mijn advies zou zijn: voorlopig niet doen.

Een jaar alleen? Dus dan kennen jullie elkaar nog maar pas!
Dan heb ik een heel dringend advies: realiseer je dat je nu een roze bril draagt en op een roze wolk zit. Jullie idealiseren elkaar nog. Er is een dikke kans dat dit een rebound-liefde is. Zoiets is ontzettend fijn en heftig, maar meestal niet blijvend. 
Daarom is het veel, veel te vroeg om te gaan samenwonen. Blijf gezellig latten totdat jullie elkaar minstens 2,5 jaar kennen. Dan kunnen jullie ook elkaars minpunten beter beoordelen. En zijn jullie tegen die tijd nog steeds zo gek van elkaar, zoek dan in alle rust een fijn huis tussen jullie woonplaatsen in.

Jonagold schreef op 15-01-2024 om 14:40:

 ...Heb je je al eens verdiept in hoe dat werkt, samengestelde gezinnen? Wat erbij komt kijken om dat enigszins soepel te laten verlopen? Wat de (grote) problemen zijn waar je dan tegenaan loopt? Hoe groot (klein) de kans is dat zo'n relatie stand houdt? En hoe groot de ellende is voor alle partijen als zo'n relatie stukloopt?

Inderdaad, verdiep je hier vooraf in. Het is veel ingewikkelder dan de meeste mensen denken en de kans op succes is niet heel groot (minder dan 30%). 

Hier op het forum lees je veel verhalen over de worstelingen van deze gezinnen en ook regelmatig dat zulke gezinnen toch weer uit elkaar vallen of dat de ouders weer gaan latten. 

Geef het tijd. Echte liefde kan wachten.

Voor je kinderen is het veel fijner dat je 7 km van elkaar blijft wonen, denk aan vriendjes die komen spelen. Hun sociale omgeving bevindt zich om jullie beiden heen. Maar ook verder in de toekomst, als ze naar de middelbare school gaan, ook dan is dicht bij elkaar wonen fijn, ook dan zijn afspraken met vrienden en vriendinnen belangrijk. Zou 13 jaar wachten met verhuizen. 
Denk dat je intuïtie wel klopt. 

Als je nu dichtbij je zoon woont is dat ook een voordeel voor de toekomst. Hij loopt/fietst dan naar je toe, kan eens aanwaaien, blijven eten en jij gaat wat makkelijker eens naar een sportwedstrijd oid kijken. Ik zou mijn huurhuis niet zo snel opgeven denk ik, het contact zal er iig niet eenvoudiger op worden als jij verder weg gaat wonen. Lastig, je bent verliefd en je wil samen verder. Maar ik zou ook eerst uitproberen hoe het leven met zijn vieren is, dat heeft (meer) tijd nodig. 

Heh? Ik ben niet thuis in co-ouderschap etc maar wist niet dat je toestemming moet krijgen van een ex om te verhuizen. 

Index224 schreef op 15-01-2024 om 15:31:

Heh? Ik ben niet thuis in co-ouderschap etc maar wist niet dat je toestemming moet krijgen van een ex om te verhuizen.

De achterblijvende ouder kan dit voor de rechter brengen, die dan kan besluiten dat het beter is dat het kind in zijn vertrouwde omgeving blijft en dat (in dit geval) de zoon bij zijn vader gaat wonen en moeder een weekend om de 2 weken regeling krijgt.

Marianne76 schreef op 15-01-2024 om 16:06:

[..]

De achterblijvende ouder kan dit voor de rechter brengen, die dan kan besluiten dat het beter is dat het kind in zijn vertrouwde omgeving blijft en dat (in dit geval) de zoon bij zijn vader gaat wonen en moeder een weekend om de 2 weken regeling krijgt.

Ik vind dit toch wel bijzonder. Ouders die wel samen leven kunnen ook beslissen om te verhuizen en dan blijf je als kind ook niet in je oude vertrouwde omgeving. Waarom zou ze haar kind dan minder mogen zien als ze hem nog even vaak kan ophalen? Ik bedoel, het is ook niet dat ze gaat emigreren of naar de andere kant van het land verhuist. Maar goed, zoals ik al zei, ik heb hier geen ervaring mee.

Als het allemaal te doen is, zal de achterblijvende ouder normaal gezien niet naar de rechter stappen natuurlijk. Dat kost namelijk ook weer een smak geld.

Alvast wat leesvoer:
Samengesteld gezin: samen bouwen aan een nieuw thuis | Nederlands Jeugdinstituut (nji.nl)

De cijfers zijn nog treuriger dan ik al dacht. Echt, bezint eer ge begint. Een ander huis in deze tijden ook niet zo makkelijk te vinden. Dus blijf lekker latten.

En ja, ik vind dat je zeker op een bepaalde manier je zoon in de steek laat. Juist als kinderen wat ouder worden is het zo ontzettend belangrijk dat ze zelfstandig heen en weer kunnen van de ene ouder naar de andere, dat ze ook even tussendoor langs kunnen gaan. En dat ze gewoon in hun eigen omgeving hun eigen vrienden, sport, hobby's, werk hebben. Dus niet eens zozeer nu, nu zullen je ex en jij hem vast brengen en halen. Maar binnen een paar jaar kan hij, als jullie blijven wonen waar je woont, dat lekker allemaal zelfstandig doen. Dat lukt niet als je een half uur met de auto bij elkaar vandaan woont...

niet doen. Precies wat de voorgangers al zeggen. Waarom zou trouwens je vriendin wel dicht bij haar ex blijven en jij verder weggaan? Je kunt het je nog niet voorstellen, maar over tien jaar kan je zoon zelf heen en weer fietsen tussen zijn ouders als jullie 7 km van elkaar wonen. Ga je verder weg wonen, dan kan dat niet meer zo makkelijk. 
en in deze tijd een huurhuis opgeven is ook niet verstandig. Gaat het mis, dan zit jij zonder huis en vind er maar weer een. 

Tien minuten of een half uur wordt een wereld van verschil als je zoon ouder wordt. Ik zie om mij heen de beste relaties tussen gescheiden ouders als kinderen zelfstandig heen en weer kunnen gaan. Zeker als ze ouder worden. 

Dubio123

Dubio123

15-01-2024 om 18:53 Topicstarter

Bedankt voor jullie reacties, 

Dat maakt het lastig, Waarom ik wel en zij niet, Vice versa natuurlijk ook. We hebben een goede relatie alleen op dit onderwerp is er altijd veel strijd en onduidelijkheid en ook voor ons is duidelijkheid wel door eerdere ervaringen nodig.

Zelf omdat ik graag een mooie toekomst voor ogen zie met een groot gezin en misschien een te ergere dromer daar in ben.(Altijd al gewild)


Ik zie veel reacties over de afstand van 7km, me ex wil graag in het zelfde plaatsje wonen als ik, ze woont op dit moment nog bij haar ouders in (al 4 jaar) en heeft een blauwe maandag werk. Het is frustrerend dat ik daar ook helemaal geen touw aanvast kan knopen hoe of wat..

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.