Relaties Relaties

Relaties

Lanza

Lanza

24-09-2019 om 11:01

Vertrouw jij je partner?

In een ander topic las ik dat je je man/ vrouw nooit helemaal kan vertrouwen. Ik vond het wel een interessante stelling.

Hoe denken jullie daarover?


Patriesie

Patriesie

24-09-2019 om 11:21

Ik

Ik heb er 100% vertrouwen in dat hij niet vreemd gaat maar qua afspraken nakomen is het vertrouwen 99%. Hij spreekt wel eens af en komt dan een stuk later omdat hij zoals hij zegt "Nog even iets moet doen". Wat dat dan precies is dat is me niet helemaal duidelijk. Dus vandaar die 99%.
Qua trouw zijn, omgang met mijn kinderen, met mijn spullen etc vertrouw ik hem volledig.

Pennestreek

Pennestreek

24-09-2019 om 11:54

En jijzelf?

Vertrouw jij je partner 100%? En jezelf?

100%

Je kan niemand voor 100% vertrouwen, zelfs (zeker!) niet jezelf.
De Enige waar je 100% op kan vertrouwen is God.

Kyana

Ik geloof niet in God. Heel veel mensen niet. Je tekst wordt al een stuk minder prekerig en dus minder irritant als je er een “ik vind” of “voor mij” aan toevoegt.

On topic: ja, ik vertrouw mijn man. Ik heb (na 25 jaar) geen enkele reden om dat niet te doen.

rutiel

rutiel

24-09-2019 om 12:40

Zucht

Interessante stelling, dat zeker. Maar of het ook tot een interessante discussie zal gaan leiden??

Ik wens jullie veel succes

Kiki

Kiki

24-09-2019 om 12:42

Onderzoek/artikel

Lanza, kan je met toestemming van de redactie niet in 1x je vragenlijst hier neerzetten? Wel zo praktisch, kan je sneller verder met waar je ook mee bezig bent.

Maro

Maro

24-09-2019 om 12:48

Kiki

"Lanza, kan je met toestemming van de redactie niet in 1x je vragenlijst hier neerzetten? Wel zo praktisch, kan je sneller verder met waar je ook mee bezig bent."

Ja gewoon, in de rubriek enquetes, goed idee.

Pennestreek

Pennestreek

24-09-2019 om 12:52

AlisonH

Dat deed ik ook. Maar met 27 jaar ging het toch fout . Garanties heb je gewoon echt niet. En hoewel het nu heel goed gaat tussen ons, is dat onvoorwaardelijke vertrouwen weg.

Pennestreek

Wat vervelend dat je dat hebt moeten meemaken! Als je vertrouwen een keer goed beschaamd is, blijft de schade altijd, ook al komt het weer goed.

Ik ben me ervan bewust dat ik geen garanties heb. Je weet het nooit tot het gebeurt. Ik ben van nature niet wantrouwig, maar naief ben ik ook niet.

Dianthe

Dianthe

24-09-2019 om 14:55

wantrouwen

een gezonde dosis wantrouwen kan nooit kwaad. Of wel neem ook van je partner niet zo maar alles aan.

Zo zal de vrouw van van mijn ex beweren dat hij 100% betrouwbaar is en zeker niet vreemd zal gaan, terwijl ik weet dat hij dat tijdens zijn huwelijk met haar dat al meerdere keren heeft gedaan en dat ook zijn relatie met haar tijdens ons huwelijk zo begonnen is. Iets met een vos verliest wel zijn haar maar niet zijn streken.

Elkaar vertrouwen

Omdat een koor beter samenzingt als er onderling vertrouwen is en er naar elkaar geluisterd wordt, geeft de dirigente van mijn koor daar wel oefeningen in: de ene krijgt een oogdoek om en de andere moet de "blinde" leiden, jezelf achterover laten vallen in de handen van de ander en meer van zulke oefeningen. Als je dat lukt, vertrouw je dat het goed komt, je kan er blind op vertrouwen dat je opgevangen wordt.

Nu denk ik toch dat ik mijn man vertrouw, maar dan toch tot op zekere hoogte. We hadden op een gegeven moment tandems gekocht om met de kinderen in het buitenland grote tochten te maken. De tandems konden omgebouwd worden tot volwassen formaat, dus op een gegeven moment zei ik tegen mijn man, zullen wij samen eens op een tandem? Hij voorop, ik achterop. Dat ging goed tot ongeveer de eerste bocht. Daarna durfde ik niet meer bij hem achterop te zitten. Omdat het best zwaar sturen is als degene achter je ook zwaar is, durfde ik ook niet met mijn man achterop. Dat was exit de tandems toen mijn kinderen geen zin meer hadden om erop te zitten. En het besef dat ik mijn man vertrouw, maar toch ook niet helemaal.

Ad Hombre

Ad Hombre

24-09-2019 om 16:14

Jezelf

Kun je jezelf eigenlijk wel altijd vertrouwen?

Ook niet jezelf, want onder druk doe je dingen op adrenaline zonder goed na te denken.

Ik heb vaak genoeg wel eens iets gedaan waar ik van te voren denk dat het niet handig is, fysiek ingrijpen bij een vechtpartij, niet handig ook achteraf niet, op het moment zelf doe ik het toch.

Ik vertrouw mijn man mijn spullen, onze kinderen, mijn veiligheid (in de auto oa) absoluut toe. Ik ga er niet vanuit dat hij nooit vreemd zal gaan,er is altijd een risico.

Lanza

Lanza

24-09-2019 om 16:46

Voor mij

is de basis van een relatie vertrouwen. Ik vertrouw mijn man volledig en hij mij. We vertrouwen onszelf.

We weten allebei dat een verliefdheid ook ons kan overkomen, maar we weten ook dat het iets is dat voorbij gaat, als je het niet voedt. Afstand nemen dus. En ook dat is al eens voorgekomen. Ik vind dat alleen maar logisch als je al 10+ jaar bij elkaar bent. Eerlijkheid en openheid is daarin zo belangrijk.

Tijd nemen voor elkaar, de eigen relatie voeden, oprechte aandacht. Zo belangrijk! We hebben geen geheimen voor elkaar, de gekste ideeën en fantasieën delen we met elkaar. Het opengooien van de relatie ambiëren we niet, maar het is niet volledig uitgesloten, over veel valt te praten.

Dat maakt natuurlijk dat openheid makkelijker is. Je durft zoveel meer te delen op deze manier. Je bent zoveel meer samen, een eenheid. Om ons heen zien we helaas heel andere dingen, maar die relaties waren in de kern al zo anders, dus het is maar de vraag of dat op enige manier te vergelijken is. Ik denk het niet.

juf Ank

juf Ank

24-09-2019 om 17:44

oh lanza

Alweer iets waar jij zo geweldig in bent! Wat ben je toch een aanwinst voor deze wereld.

vlinder72

vlinder72

24-09-2019 om 18:16

Lanza

Ha. Ha. Ha.

Het opengooien van de relatie ambiëren we niet, maar het is niet volledig uitgesloten, over veel valt te praten.

Dus julle noemen het dan gewoon niet vreemdgaan maar het opengooien van de relatie.

Mijntje

Mijntje

24-09-2019 om 18:19

op het moment wel

Als mijn man een psychische ziekte krijgt of dement wordt, of ziek kan alles veranderen. Maar op dit moment vertrouw ik hem wel.

Dank je wel voor je relatieadviezen verder, Lanza

Dendy Pearson

Dendy Pearson

24-09-2019 om 18:30

Waarom??

Ik vraag me af waarom jullie nog op Lanza reageren?

Lanza

Lanza

24-09-2019 om 18:47

Alles wat

stiekem gebeurt is achterbaks en valt onder vreemdgaan. Alles waar wij samen voor kiezen en buiten de strikt monogame grenzen valt noem ik de relatie opengooien. Dat kan ook op heel kleine schaal gebeuren

Maar voor dit moment hebben wij genoeg aan elkaar en ik betwijfel of het ooit anders zal zijn.

Nijntje

Nijntje

24-09-2019 om 19:22

Tja

Tijd nemen voor elkaar, de eigen relatie voeden, oprechte aandacht. Zo belangrijk! We hebben geen geheimen voor elkaar, de gekste ideeën en fantasieën delen we met elkaar. Het opengooien van de relatie ambiëren we niet, maar het is niet volledig uitgesloten, over veel valt te praten.

Hadden wij ook dacht ik en vertrouwde mijn man. Alle onderwerpen waren bespreekbaar. Tot ik bij toeval ontdekte dat hij vreemd ging. Later bleek vaker en vanuit seksverslaving.
Echt garanties heb je nooit. Ook in open relaties wordt stiekem vreemdgegaan.

Lanza

Lanza

24-09-2019 om 19:26

Toch

gaat natuurlijk een heel groot deel van de mensen niet vreemd, dus om nu te zeggen niemand is te vertrouwen. Nee dat vind ik veel te ver gaan. Ik vertrouw mijn man en mezelf. Voor de rest vind ik het lastig om in te schatten.

Op mijn werk ken ik zo een aantal mannen die al eens een poging hebben gewaagd, dus dat het veel voorkomt daar ga ik vanuit. Maar ik ken ook genoeg mannen die echt dol zijn op hun vrouw, dat straalt er vanaf. Bij andere stellen zou het me niks verbazen. Ook dat straalt ervan af.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

24-09-2019 om 19:33

Vertrouwen is een keuze

Zie titel Wij hebben beide geen smetteloze staat van dienst op het gebied van echtelijke trouw (in vorige relaties), maar ik ga er vanuit dat we nu wel te vertrouwen zijn. Anders zit je toch niet lekker in je relatie?

vlinder72

vlinder72

24-09-2019 om 20:01

ervan stralen

Hoe zie je dat dan?

Ik ben al meer dan 20 jaar getrouwd. Mijn ouders al meer bijna 55 jaar. Mijn zus al 25 jaar. Nooit vreemd gegaan. Ook geen behoefte aan gehad. Mijn man ook niet trouwens. Mijn schoonouders waren ook 50 jaar getrouwd.

Wij stralen volgens maar weinig. Nooit gedaan ook. Ik dweep nooit met mijn man. Hij is ook regelmatig een week in het buitenland en dan zitten wij niet heel dramatisch met elkaar te facetimen. Het is meer nou doei tot volgende week.

Toch is onze relatie prima. Wij doen regelmatig leuke dingen samen. Kunnen overal over praten.

volgens mij is het onmogelijk om bij een relatie in te schatten of die standhoudt of dat het nog goed zit. Behalve als iemand al meerdere keren vreemd is gegaan. of als je iemand heel goed kent.

Denken dat mensen wel bij elkaar blijven omdat ze stralen of elkaars hand de hele tijd vasthouden lijkt mij onzin. Net als andersom trouwens.

Dus,

Op basis van wat je ziet, denk je mensen in hokjes te kunnen stoppen?
En wat als je er volledig naast zit? Dan heb je toch die bepaalde collega’s beoordeeld als respectlozen of onbetrouwbare mensen.
Ik vind dit een hoog roddelgehalte op basis van suggestiviteit.

Je kan over je eigen relatie schrijven, maar niet over die van een ander omdat je niet weet wat achter die deur besproken is en of die kleverige collega echt zijn grenzen niet kent.

Anke

Anke

24-09-2019 om 20:56

Lanza

"Maar ik ken ook genoeg mannen die echt dol zijn op hun vrouw, dat straalt er vanaf. Bij andere stellen zou het me niks verbazen. Ook dat straalt ervan af."
Dat leuke koppel dat zo geanimeerd zit te praten in een restaurant, dat is een man met zijn maîtresse. En dat stel dat zwijgend tegenover elkaar zit, is net op bezoek geweest in het ziekenhuis bij een ouder die op sterven ligt. Kan net zo goed.

Pennestreek

Pennestreek

24-09-2019 om 22:34

Ignorence is bliss

Zie titel.
En ik kan het weten 😜

Ad Hombre

Ad Hombre

25-09-2019 om 07:54

Lanza

Misschien is Lanza wel een soort chatbot. Een forumversie van Siri die we hier mogen betatesten.

bieb63

bieb63

25-09-2019 om 08:05

😂😇

bieb63

bieb63

25-09-2019 om 08:20

En verder

Wat betreft vreemd gaan vertrouw ik mezelf en mn man. Maar de uitdrukking '100%' vind ik in zn algemeenheid niet bij het leven passen, niets is zeker in het leven. Dus wbt vreemd gaan zou ik het persoonlijk houden bij: geen reden om daar bamg voor te zijn oid.
En verder: mijn uitgangspunt is vertrouwen en openheid in een relatie Maar ik weet van mezelf dat er wel eens iets is of kan zijn, dat ik voor mezelf hou of zou houden, of deels, of iets anders formuleer, of welke variant dan ook. En daar kunnen legio verschillende redenen voor zijn. Als voorbeeld: als ik een collega heel aantrekkelijk vind, maar daar verder niet over pieker daar 'werk van te maken' en zorg dat ik voldoende afstand nedm, dan voel ik geen enkele behoefte om dit met mijn man te delen. Hij zou zich alleen maar rot en ongerust voelen. En verder voegt het niets toe om dat met hem te delen. Andersom hoef ik dat ook niet te weten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.