Home » Forum » Was ik te terughoudend

Was ik te terughoudend?

90 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Brink
Was ik te terughoudend?

Ik heb hier al eerder berichtjes geplaatst dus sorry alvast maar dit gaat wel ergens anders over.Ik heb sinds begin december super veel geappt met een man.De appjes waren leuk en ik dacht na de feestdagen keer daten.5 januari date gehad ergens wat gedronken was erg leuk.12 januari had ik weer een date voorgesteld maar toen kon hij niet dus kwam hij 16 januari bij mij thuis. Leuk gepraat en het zat wel goed dacht ik met ons.Verder niks gebeurd.Liefst wou ik met hem knuffelen maar durfde niet de eerste stap te zetten haha.Toen hij wegging net als de eerste date 3 kussen op de wang.Daarna nog paar dagen leuk geappt.Maandag en dinsdag erna werd het stil.Ik was dat niet gewend dus belde ik hem.Hij zei dat hij niet lekker in zijn vel zat maar dat het wel goed kwam en dat hij zeker nog wou afspreken.Dag erna kreeg ik een appje dat hij toch niet verder wou.Ik was er best wel kapot van was zo blij na dat telefoontje dag er voor. Hij wou eerst alles op een rijtje hebben en operatie van zijn vader achter de rug hebben.Ik heb hem nog terug geappt dat ik hem de ruimte gaf en of we niet contact konden houden en dan weer keer afspreken als alles beetje achter de rug was.Het lag absoluut niet aan mij zei hij dus dacht geef hem dan gewoon wat ruimte.Maar nooit meer wat gehoord. Zijn vader is als het goed is vandaag geopereerd aan een goedaardige tumor in zijn hoofd.Hij heeft totaal genegeerd maar hij was wel weer veel online op de datingsite waar we elkaar leerden kennen.Hij had zijn hoofd niet naar mij staan maar wel naar die datingsite en het zal me ook niks verbazen als hij alweer contact met iemand anders heeft. Dat doet best wel pijn en ik vraag me af wat heb ik verkeerd gedaan?Kan het een afknapper zijn geweest dat ik geen initiatief nam op de tweede date om te knuffelen ofzo?(sex sowieso niet hoor dat doe ik niet zo snel!).Maar hij nam dat initiatief zelf ook niet en ik dacht ach er komen nog wel meer dates om te knuffelen.Het maakt me zo onzeker ik vond hem leuk maar ben gewoon terughoudend in het begin.Ik denk als ik hem niet gebeld had dat hij ons contact dood had laten bloeden. En ik zit nog met zoveel vragen waarom laat hij mij helemaal gaan als het niet aan mij lag?Ik zal er nooit antwoord op krijgen.Moet ik me schuldig voelen dat ik de tweede date terughoudend was of heb ik gewoon een "foute" man gedate? Ik bedoel wat zijn nou 2 dates? Hij heeft me geen kans gegeven te bewijzen dat ik veel liefde te geven heb.Hoop hier op wat lieve woorden dat ik het goed gedaan heb. Heb het losgelaten maar voel me wel een beetje in de steek gelaten. Voorlopig date ik even niet meer bang voor weer zoiets.

Jasmijn
niet leuk

Ik denk dat je het niet zo moeilijk moet zoeken, hij vond je gewoon niet leuk. Maar dat is niet zo fijn om te zeggen, dus wordt er om de hete brij heen gedraaid.

Draai het eens om; stel jij gaat daten met een man en het was best gezellig, bij de tweede date is het ook wel gezellig maar weet je het ineens zeker, dit gaat 'm niet worden. Dan ga je niet verder daten, want het gevoel is er niet, en soms kan je ook niet eens helemaal precies zeggen wat het is, maar het is het niet, en je hebt niet de behoefte om nog een keer af te spreken. Wat ga je dan zeggen tegen de ander, waarschijnlijk net zo'n vaag verhaal als jij nu gehoord hebt.

Ik heb ook ooit een date gehad met een man, super aardig, maar ik viel niet op hem, ik heb ook geen precies lijstje wat het nu was, maar gewoon niet de behoefte om nog een keer te daten en al zeker niet de behoefte om dat helemaal aan hem uitgebreid te gaan uitleggen. Dat is volgens mij juist het mysterie van een relatie krijgen, het is iets wat er is of het is er niet.

Miekemieke
Brink

Dit is alweer je tweede draadje over hetzelfde nikserige onderwerp. De meeste dates lopen nergens op uit todat het een keer van beide kanten klikt. Ik vind je een beetje eng.

Brink
Jasmijn

Jasmijn ik zou het niet laten doodbloeden een paar dagen na de laatste date denk ik.Dan had ik het denk ik gelijk of een dag na de date gezegd.En ik zou denk ik wel zeggen dat ik het niet voel en dat we er beter mee konden stoppen dan.Na een eerste date misschien wat minder maar na 2 dates wel. En jammer dat hij aan de telefoon nog zei dat hij geen twijfels had en me nog wou zien.Ja ik zie het ook al smoesjes.Denk niet dat hij zoiets ergs verzint over zijn vader maar denk wel dat het allemaal smoesjes waren i.p.v een ik vind je toch niet zo leuk.Hij wil me misschien niet kwetsen maar ik had liever gehoord ik vind je toch niet zo leuk dan al die smoesjes. Maarja zo gaat dat vaker inderdaad.Ik blijf dan met zoveel vragen en twijfels over mezelf achter.Zeker omdat hij afgelopen week veel op de datingsite zat weer. Hij was dus wel toe aan contact(met andere vrouwen). Ik vond hem leuker dan hij mij dus moet het even verwerken.Ben best wel gevoelig met dat soort dingen zeker omdat ik al best veel verloren heb in het verleden.Mijn ouders op jonge leeftijd enzo.Hoop dan altijd dat iets wat ik leuk vind blijft maar zo werkt het helaas niet.Ik moet het inderdaad zoals je zegt maar niet teveel op mezelf betrekken.

AlisonH
Niets verkeerd

Lieve Brink je hebt helemaal niks verkeerd gedaan, deze man voelde met jou gewoon niet de klik die nodig was om door te gaan met daten. Daar zijn dates ook voor: om te kijken of je elkaar leuk genoeg vindt om ermee door te gaan. Dat was hier dus niet zo, maar dat betekent niet dat jij iets verkeerd hebt gedaan, of dat er nooit meer iemand komt met wie het wel klikt van twee kanten. Ik denk niet dat hij een foute man was, maar wel fout voor jou. Hij heeft niet botweg tegen je willen zeggen dat hij het niet zag zitten, en iemand niet willen kwetsen is geen foute eigenschap. Maar hier had hij beter duidelijk kunnen zijn.
Ik krijg een beetje de indruk dat je zo graag liefde wil geven en ontvangen dat je te snel te veel wil. Niet alleen kunnen mensen daarvan schrikken, maar je doet ook jezelf tekort: wat moet je met een man die niet helemaal voor jou gaat?
In je eerdere draadje is volgens mij ook al gezegd dat het ook belangrijk is om aan je eigen onzekerheid te werken. Je kunt in de tussentijd best blijven daten, maar doe het rustig aan. Een leuke avond heb je al snel, en of het meer wordt kun je altijd nog zien.
Knuffel van mij, ik heb zelf voor het laatst gedatet toen Clinton president was maar ik weet nog goed hoeveel excuses ik heb zitten verzinnen waarom hij niet belde, of afstandelijk deed, of afspraken afzegde. Tot ik “the one” tegenkwam en die helemaal geen spelletjes speelde of afstandelijk deed. Maar voor die tijd heb ik ook de nodige kikkers gekust en het was soms best lastig om niet te denken dat ik blijkbaar niet leuk genoeg was om van te houden. Maar dat was het niet - het is gewoon een feit dat niet iedereen op je valt, en jij niet op iedereen.

Brink
Miekemieke

Mieke ik ben niet eng ik heb gewoon heel lang gedaan over weer een keer daten en vind het jammer dat het dan weer allemaal zo moet lopen. Ik heb me misschien te snel gehecht aan ons contact omdat ik het zo leuk vond maar snap ook wel dat het niet altijd wederzijds kan zijn. En ik twijfel gewoon snel aan mezelf en door deze situaties nog meer.Dat is fout weet ik.

vlinder72
Brink

Hij is niet gemeen, geen player en ook niet fout

Er is ook niks mis met jou.

Hij wou niet verder met jou. Dat hoeft hij niet uitgebreid uit te leggen en jij moet stoppen met alles achteraf te analyseren en te bedenken wat jij of hij had moeten doen.

Het mocht niet zo zijn tussen jullie.

Brink
AlisonH

Dankjewel voor je lieve berichtje. Klopt ik had het heel leuk gevonden als ons daten verder was gegaan alleen is ook maar alleen en voelde bij hem wat ik lang niet voelde.Was dan wel terughoudend maar hij kon echt wel merken dat ik het meende met hem anders belde ik hem ook niet enzo dan liet ik het zelf ook doodbloeden.Maar net wat je zegt op een dag komt er vast een man waar de klik van beide kanten is dat kan helaas niet altijd zo zijn. Voorlopig wil ik echt even niet meer daten maar ik verlies zeker de moed en de hoop niet voor de toekomst.

Brink
Vlinder72

Klopt ik moet het ook loslaten wat de reden ook mocht zijn ik heb mijn best voor hem gedaan.We waren ook nog eens op dezelfde dag jarig (hoe leuk en toevallig)dus hij zei ook dit heeft zo moeten zijn maar helaas mocht het niet zo zijn.In juli zijn we jarig dus bij lange na niet gehaald helaas. Het is goed zo moet ik maar denken.Dat is daten.

Phryne Fisher
Hmmm

Als je in het echt bent zoals hier kom je over als onzeker en claimend. Beide zijn red flags bij zowel mannen als vrouwen, als het gaat om daten.
Kom op zeg! Je hebt de man twee keer gezien, en je ziet al je hele toekomst in duigen vallen. Je moet hier wel iets mee, want zo ben je een sitting duck voor foute mannen.

Brink
Phryne

Nou mijn hele toekomst in duigen is een beetje overdreven.Vind het jammer en had het graag anders gezien maar helaas is het niet anders.Klopt ik moet wel wat zekerder van mezelf zijn soms daar ben ik het mee eens.

Pennestreek
Eens met Phryne

Als je na 2 dates al 2 draadjes nodig hebt om bij ons te checken of het niet aan jou lag en of je niet iets fout hebt gedaan, dan ligt het dus aan jou. Precies dat, het meteen (te) veel verwachten, claimen, onzeker zijn, aan van alles en vooral aan jezelf twijfelen zijn nou eenmaal voor de meeste mensen enorme afknappers. Dus neem de raad aan die je in het vorige draadje ook al kreeg: ga aan jezelf en aan je zelfvertrouwen werken. Zoek daar professionele hulp bij.

Dit zeg ik niet om hard of bot of onaardig te zijn, maar omdat ik me zorgen maak over je. Je stelt je zo afhankelijk op, dat moet welhaast fout gaan in de zin van dat je iemand tegenkomt die misbruik van je maakt. Ga naar de huisarts en laat je doorverwijzen. Ga in therapie. En laat dat daten via internet voorlopig zitten. Focus op jezelf!

Tine Winkel
eens met Phryne en Pennestreek

sterker nog, toen ik de titel van het draadje las, dacht ik, zou dit nu WEER Brink zijn die vertelt over die date die niet verder met haar wil. Sorry.

Brink
Pennestreek

Pennestreek ga voorlopig ook niet meer daten en het klopt dat ik ook aan mijn onzekerheid moet werken maar de andere kant is dat een man je ook onzeker kan maken soms.

elledoris
Tjonejonge

Weet je, misschien moet je juist heeeel veel gaan daten. Maar dan gewoon om te daten en niet om gelijk je vast te klampen aan de eerste de beste die gewoon niet geïnteresseerd is. Ga gewoon elke week met iemand anders afspreken, leer het spel spelen. En verder, volg de raad op die je eerder al hebt gekregen.

@Emma
Wou ik ook zeggen

Juist veel gaan daten. Zet jezelf in de hoofdrol en kijk hoe je het allemaal vindt. Geniet van af en toe een leuke avond, wat moet je anders? Je zult merken dat er op een goed moment ook mannen zijn die jou leuk vinden en waar jij dan weer niet zoveel mee kan. Het is inderdaad een spel: if you can't beat them, join them ;-)

Brink
Elledoris en Emma

Hihi ik ben helemaal niet zo goed in al dat date gedoe vond het al een wonder dat ik hem de eerste date niet heb afgezegd van de zenuwen:). Maar jullie hebben gelijk ik ben best wel serieus soms moet je daten en niks verwachten maar gewoon zien wat er van komt. Maar bedankt voor jullie motivatie al zie ik veel dates niet zo zitten. Het jaar is nog jong kijken of ik dit jaar nog eens op date ga.Voor nu blijf ik bij even niet.

rode krullenbol
Uh ...

Is het niet "you have to join them to beat them"?

@Emma
Rode Krullenbol

Ik bedoel deze
https://youtu.be/6ENsh4thPFA

Toepasselijke tekst ;-)

Sydney
Hier ook

'sterker nog, toen ik de titel van het draadje las, dacht ik, zou dit nu WEER Brink zijn die vertelt over die date die niet verder met haar wil.'

Dat was ook mijn eerste gedachte. Brink, je moet echt hulp gaan zoeken.

Tinkerbel
Brink

Die onzekerheid die je hierover hebt is ongezond en buiten proportie. Denk dat het beter is dit bij een psycholoog neer te leggen dan op een forum, zodat je zekerheid in jezelf kunt bouwen ipv dat je die bevestiging bij en van een ander zoekt.
Succes & sterkte

Mijntje
eerlijk

Brink, mensen zeggen zo vaak niet wat ze denken om de ander niet te kwetsen. Je kan dat niet eerlijk vinden, maar als hij had gezegd wat hij vond van jou had je hier vast ook een draadje aan gewijd en was je net zo ongelukkig als nu.
Hier op het forum zijn de meesten ook een stuk 'liever' dan irl, dit is een beschaafd forum. De suggestie van Tinkerman in #21 heb ik ook al eerder gedaan.

Tinkerbel
Toevoeging

Niet om je nare dingen aan te praten, maar de kans is groot aanwezig dat als je op zoek blijft gaan naar deze extreme nurturing buiten jezelf dat je op een dag tegen een narcist aanloopt die je deze les zal leren en dat wil ik je besparen. Doe er wat mee met wat mensen hier stellen.

rode krullenbol
Dank je wel, @Emma

Die kende ik nog niet.

Rode krullenbol

rode krullenbol
Mijn twee centen

Als een date afhaakt met als het argument niet zo goed in zijn vel te zitten, dan probeert hij misschien duidelijk te maken dat hij vindt dat jij niet zo goed in je vel zit.

Rode krullenbol

Brink
Tinkerbel en Mijntje

Jullie hebben gelijk ik was gewoon heel teleurgsteld maar besef me nu ook steeds meer dat het nu eenmaal zo gaat soms en moet mezelf even schop onder mijn kont geven en gewoon genieten van wat ik wel heb en goed voor mezelf zorgen.En rode krullebol ik zat wel goed in mijn vel toen ik nog contact had met hem hoor dus hij bedoelde mijzelf er heus niet mee.

Tinkerbel
Brink

Je kunt je afvragen waar die teleurstelling in jezelf vandaan komt? Ben je bang voor afwijzing? Heb je behoefte aan erkenning in iets? Zoek je eigenwaarde in jezelf, niet bij een ander. Daarvoor hoef je jezelf geen schop onder je kont te geven, maar jezelf aandacht geven zoals je zegt; het is altijd belangrijk te kijken naar wat je hebt. Sterkte en succes!

Anca
Nee, je zat en zit niet goed in je vel

In reactie op #26, nee, dat is niet waar. Je ben extreem onzeker en daar moet je echt wat aan doen! Zoals Tinkerbel al zegt: als je niet oppast, gaat iemand (bijvoorbeeld een narcist) heel erg misbruik van je maken! Dan ben je nog véél verder van huis.
Een schop onder je kont gaat niet helpen. Therapie wel.

vlinder72
te terughoudend

Toch nog even terug komen op je vraag "was je te terughoudend". Nee, je moet doen waar jij je goed bij voelt en niet doen wat jij denkt dat hij van je wil.

Als wij nou ja zouden zeggen zou je dan de volgende keer bij de tweede date gelijk het bed in gaan met je date?

Jij moet doen wat jij goed vindt voelen. Wellicht verwacht je date meer maar dat kan hij ook uitspreken. Of niet dat is dan zijn keuze. En als jij dan nee zegt dan is het nee.

Steeds als ik jou reacties lees dan ben ik zo bang dat jij zo kwetsbaar bent dat je zo in de armen vliegt van iemand met minder goede bedoelingen. Liever iemand die je na twee dates afwijst dan iemand die je aanhoudt voor leuk erbij terwijl die eigenlijk helemaal niks van je wil (behalve seks en je geld).

Ik hoop ook dat je hulp zoekt.

Brink
Dankjulliewel

Bedankt voor jullie reacties ik blijf voorlopig lekker even alleen en dan zien we wel weer of er wat leuks op mijn pad komt.Ik reageer er misschien ook wat overdreven op na 2 dates maar daarvoor ook gewoon weken heel leuk geappt.Ik schaam me best wel dat ik er zo overdreven op reageer maar vooral in het begin was het best een teleurstelling.Nu slijt dat wel.

Tensy
Hoe vaak

Brink, hoe vaak heb je al dates gehad? Was dit je eerste contact, of heb je al veel teleurstellende contacten en dates achter de rug? Ik denk dat ik wel 50x gedate heb. Daarvan waren er 45 ronduit belachelijk. Niet leuk. Drie waren leuk, en daar heb ik vriendschappelijk nog wel eens contact mee. Een dacht ik dat gaat wat worden, maar die heb ik al vrij snel de deur gewezen door de vreemde eisen zie hij stelde en eentje ben ik nog altijd bij. Daarvan wisten we beide direct dat dit de ware was. Ook al dacht ik bij die andere redelijke leuke dates, jaaah dit wordt wat. Heb je zelf wel eens een date gehad waarbij je na afloop tegen de man in kwestie hebt gezegd; dit wordt hem niet voor mij? Dat voelt zo bevrijdend en is zo leerzaam. Daarna snap je dat elke man die jou afwijst, dat je daar eigenlijk blij om moet zijn. Heeft namelijk niets te maken met het feit of je goed genoeg bent.
Eigenlijk denk ik dat je als een van de weinigen hier precier opschrijft wat er in je hoofd om gaat. Toen ik met mijn vriendinnen sprak in mijn dating tijd, hadden we dit om allemaal wel eens. Jij hebt er een goed gevoel over en hij niet. Maar er komt ook een tijd dat dit andersom is. Kun je je voorstellen dat je dan verplicht bij een man moet blijven? Nee toch? Ja het is klote en stomvervelend. Doe iets waar je blij van wordt. Ga naar een leuke film! Maak een wandeling. Wordt vrijwilliger bij een instelling waar je mensen helpt.

Pagina's