Home » Forum » Wasfoutje

Wasfoutje

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

102 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
stella
Wasfoutje

Mijn man werkt fulltime en ik werk parttime. Zijn inkomsten zijn hoger. Ik vang dan ook voornamelijk de kinderen op en doe het grootste gedeelte van het huishouden.
Man en ik hebben een meningsverschil. Ik heb in de was een rode broek meegewassen (kind heeft hem in de wasmachine gepropt toen ik niet oplette) en vooral enkele spullen van mijn man: overhemden, sokken zijn nu rose. Ik heb van alles geprobeerd om ze wit te krijgen maar het lukt niet.
Nu vindt man dat ik nieuwe spullen voor hem moet komen en wel van mijn eigen inkomen. (wij hebben namelijk een afzonderlijke pot en een gezamelijke waar we een inkomensafhankelijke bijdrage in doen maandelijks. De rest is dan eigen geld wat we zonder overleg kunnen uitgeven. Dat vinden we allebei prettig. Maar ik houd natuurlijk minder over dan man en nu vindt hij dat ik wel even zijn dure merkoverhemden en sokken e.d. kan gaan vergoeden zodat ik voorlopig niets meer uit te geven heb!
Even afgezien van de wastips die ongetwijfeld zullen volgen: wat vinden jullie van die stelling?

kersenboom
Stella

Jij doet dus altijd de was begrijp ik. Tja, dan kan er natuurlijk wel eens iets misgaan; in dit geval door toedoen van jullie kind. Kan gebeuren! Ik vind dan ook dat je man hierover niet moeilijk moet doen en gewoon uit eigen pot nieuwe kleren moet kopen. Anders wast hij toch lekker de dure merkkleren?

vriendin
Mijn advies

Ik zou de betreffende kledingstukken nog even een nachtje in de Echfa (van Biotex) laten staan. Mochten ze dan nog steeds roze zijn, dan zou ik mijn man aangeven, akkoord te gaan met zijn voorstel, op voorwaarde dat ik dan voortaan nooit meer zijn was hoef te doen, vanwege de financiële risico´s die daar kennelijk aan verbonden zijn. Gaat hij niet akkoord met die voorwaarde, dan zou ik me bereid tonen toch wel zijn was weer te doen; op voorwaarde dat bij eventuele ongelukjes de kosten niet op mij persoonlijk zouden worden verhaald!

Maggie
Zo klaar mee

Als hij vindt dat jij zijn spullen moet vergoeden ivm een wasfout, dan wast hij in het vervolg zijn eigen spullen maar. Kom op zeg, dit is gewoon een gezins"foutje".
En dan de wastip: heb je echfa wit al geprobeerd?

stella
Ik zei ook al

tegen hem; het is een 'bedrijfsfoutje' kan gebeuren. Maar hij beweert dat ook bedrijfsfoutjes verhaalt worden op de veroorzaker. Ik ga eerst dat andere spul proberen, van vriendin zei dat geloof ik. Zou dat ook nog helpen als je al allerlei andere manieren hebt geprobeerd?

purk
Niet meer leveren

Als een klant zo reageert bij een dergelijke fout, zou ik de dienstverlening stopzetten en besluiten om niet meer te leveren aan deze klant.

Er zit geen opzet bij, het is per ongeluk gegaan....dat is het gevolg van het uitbesteden van diensten.

Wellicht is dit wel ook een mooi moment om nog eens te bezien hoe jullie de geldelijke stromen in jullie huishouden geregeld hebben. Dit wil je toch niet nog een keer bij de hand hebben?

En dan tot slot. Het lijkt me eerlijk gezegd vreselijk om een dergelijke discussie/ruzie/meningsverschil te hebben. Dus suces en sterkte bij het gezamenlijk oplossen hiervan.

groetjes van Purk

elsje78
Hè?

Dat zou dan het einde van mijn huishoudelijk werk voor hem zijn, ik vind het absurd!

Ben je goed verzekerd? Als kind iets kapotmaakt kan je het ook nog bij de wa verzekering proberen, maar is hoop gedoe en kleine kans gok ik.

Succes!

krin
Jakkes

Dat julli de geldzaken zo geregeld hebben, snap ik. Handig en zakelijk. Dat maakt jouw huishoudelijke werk echter nog geen zakelijke afspraak, geen betaald werk, en zeker geen werk in zijn opdracht. Hij is jouw opdrachtgever niet. Dat hij er in die termen over praat, vind ik onsmakelijk.
Als hij een glas kapot laat vallen, betaalt hij de nieuwe dan ook van zijn persoonlijke geld?

Yura
Nou ja

Nou ja zeg, dan doet hij het voortaan toch lekker zelf. Sommige mensen houden rare gedachtengangen erop na met dit soort dingen. Hoorde laatst iemand die was op een verjaardag en de gastvrouw had hele dure glazen voor de sier ofzo en goedkope voor dagelijks gebruik. Ze had een gast zo'n duur glas gegeven en die had het laten vallen. Toen zei ze (echt serieus, niet als grap): " nou ik zal je deze keer het nog niet in rekening brengen".

Tijgeroog
Bedrijfsfouten verhalen?

In dat geval mag er ook een goede beloning tegenover staan, waarin ook het risico gedekt wordt. Is niet meer dan normaal.
Ik zou 'm maar een factuur sturen voor alle achterstallige betalingen mbt het doen van de was.

Yvonne
Dan zou ik hem de volgende rekening geven

Als hij zo kinderachtig doet zou ik ook kinderachtig terug doen en hem met terugwerkende kracht een rekening geven voor al die jaren dat ik zijn was heb gedaan. En wat anderen ook al schreven per direct ontslag nemen als zijn wasvrouw. Kom op zeg.

Kiki
Jeetje

wij hebben ook ieder een aparte rekening en we hebben de vaste lasten verdeeld.
Maar ik heb laatst gewoon zijn tandartsrekening betaald, omdat ik die rekening toevallig zag liggen en ik toch met de administratie bezig was.

Maar ik zie dat ik dat geld dus terug moet vorderen bij hem. Ik zal het hem melden

Wat een onzin zeg!

Ik zou trouwens niets meer wassen wat van hem is. Je hebt een risico-assessment gedaan en het risico is te groot om nog verantwoording over zijn deel van de was te dragen.

Belle Époque
Vraag van een onnozele buitenstaander

Heb je het nou over een liefdesrelatie of over een zakelijke relatie? In dat laatste geval zou ik eens kijken of mijn aansprakelijkheidsverzekering het zou dekken. In het eerste geval zou ik hem de rekening presenteren van al mijn (was)werk voor hem en het contract ontbinden ;-)

dc
Ja hoor

Dan doet hij voortaan z'n was lekker zelf. Extra wasmand kopen. Doe ff normaal zeg! Ik vind het echt respectloos wat hij van je vraagt.

dynastie
Kenmerkend aan bedrijfsfoutjes...

is dat voor de betreffende diensten betaald wordt. Ik zou dus met terugwerkende kracht een factuur sturen voor huishoudelijk werk en oppaswerk, als hij het graag zakelijk wil hebben.

+ Brunette +
En dan nog...

Ooit gehoord van een vakkenvuller die van zijn loon de kapotgevallen potten doperwtjes moet terugbetalen? Als secretaresse hoefde ik ook nooit de fotokopieën te betalen die ik verkeerd gemaakt had.

Tihama
3 discussies

Deze discussie staat in Relaties, niet in WRG. Dat is vast niet toevallig. Er spelen hier 3 discussies in plaats van 1.

Bedrijfsfoutjes is 1 discussie. Daar is al uitgebreid op ingegaan.

Discussie 2 is de honorering van onbezoldigde arbeid.
Hij krijgt gratis oppas voor zijn kinderen en een gratis huishoudster. Dat moet dan ook maar eens afgelopen zijn. Gewoon marktconforme tarieven. Wij hebben jarenlang gemiddeld 1000 euro per maand betaald voor kinderopvang. Dan heeft hij een ideetje van de marktconforme tarieven. We betalen nu onze hulp, en ja, dat is best duur. Die hulp doet trouwens de was, en ik breng haar foutjes NIET in rekening. Dat zijn namelijk bedrijfsfoutjes (zie discussie 1)

Maar de derde discussie is veel crucialer: wat zegt dit over je relatie? Waar is gelijkwaardigheid en respect en waardering gebleven?
Stel nu dat je helemaal niet zou werken? Zou hij je dan zakgeld geven? (en dan zakgeld inhouden als je iets fout doet?)

Wat doet hij met dat extra geld? Loopt hij in maatpakken en jij in jurkjes van de markt ernaast? Gaat hij elke week op stap met zijn vrienden en blijf jij thuis omdat je het concertkaartje niet kunt betalen? Gaat hij op wintersport, terwijl jij thuis op de kinderen past?

Je zegt dat je tevreden bent met de constructie. Waarom ben je daar tevreden mee? Omdat je zijn argumenten terecht vindt? Of omdat je dan in elk geval geen verantwoording hoeft af te leggen over jouw uitgaven?

Tihama

Vertigo
Is dit serieus?

Wat een l$l zeg. Mijn man draagt zonder mopperen zojn roze boxershort :) hij had ook zelf iets roods in de machine gedaan besenk ik me nu - maar dat neem ik hem heus niet kwalijk. Lekker belangrijk.. (ok wij hebben geen poepdure merkkleding, dat scheelt ook weer)

Is je man verder aardig voor jou?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ernesta
Je kind

heeft de broek in de machine gestopt? Zou je kind dan niet nieuwe kleren moeten betalen? Grapje! Zeg dit alsjeblieft niet tegen je man, dadelijk vindt hij nog dat ik gelijk heb.
Ik ben blij dat ik zo'n regeling vroeger niet had als thuisblijfmoeder, dan had ik dus echt niks meer om aan te trekken. Werk jij niet parttime omdat je voor de kinderen en het huishouden zorgt? Daar hoef jij toch niet de dupe van te worden? Ik zou geen rekening voor het wassen indien, maar voor gemiste opbrengsten vanwege het parttime werken, levert vast meer op!

Tirza G.
Risico

Welke risicodragende handelingen moet hij van zijn eigen geld betalen? Vind ik ook nog wel interessant. Ik neem aan bijv. het onderhoud van de auto, want die gebruikt hij tenslotte het meeste. Het inhuren van de timmerman omdat hij alweer de planken niet heeft opgehangen. Het inhuren van de tuinman omdat hij alweer het gras niet heeft gemaaid.
Gut. Een zakelijke visie, wat een briljant idee.

Tirza

vriendin
Ik weet er nog een!

Kondig aan hem de volledige kosten van de scheiding in rekening te brengen, aangezien hij de veroorzaker is!

IngridT
Jemig.

Ik heb alleen de oorspronkelijke vraag gelezen ('wasfoutje' als titel in de rubriek 'relaties'.....da's op zijn zachtst gezegd intrigerend)

Maar ik val echt bijna om van verbazing....als de zo zwaar gepropageerde economische zelfstandigheid van alle gezinsleden dit soort gevolgen heeft voor de manier waarop je samenleeft....pfff. Elkaar een rekening sturen voor was-ongelukjes.Leuk, zo'n lik-op-stuk-beleid. Misschien ook maar wat extra geld in de huishoudpot storten als je een pak melk over datum hebt laten gaan & het ongebruikt in de gootsteen mikt? En kinderen hun zakgeld inhouden als ze eens door onvoorzichtig spel een gat in hun broek hebben...

Hmm. nee. Ik kan me niks voorstellen bij een manier van samenleven waarin het normaal is om zaken zo af te handelen..het gezin als zakelijke unit. Brrr.

Ely
Wat is

Er aan de hand? Dit lijkt mij een symptoom, niet een incident. ik kan me niet anders voorstellen dan dat dit uiting is van een dieperliggende onvrede die structureler is dan een roze garderobe....
Of is hij nogal van de procedures en schiet hij per ongeluk door?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Marja
Zonder dollen?

ik vind hier zo'n wereld van superioriteitsdenken uit blijken dat ik erom zou willen gaan scheiden.

Tirza G.
O en trouwens

Ik heb er nog eens over doorgedacht. Als we het dan zakelijk benaderen, is het denk ik belangrijk dat je ook de afschrijving van de artikelen meeneemt. Kom op dames, wat zetten we op sokken en ondergoed? Een half jaar, hooguit. Merkoverhemden een jaar. Ze zijn dan wel duur, maar aangezien merkoverhemden modegevoelig zijn is een jaar toch wel de max. Ik geloof niet dat David Beckham in hemmetjes van vorig jaar loopt. Nou, en trouwens. Als het lange of korte mouw heeft is het seizoensgebonden en dus in een half jaar afgeschreven. Goeie kans dat de boel dan al afgeschreven is. Als dat níet zo is, biedt je hem een vervanging aan ter waarde van de restwaarde. Dat wordt een Aldi-overhemd van 9 euro.

Tirza

MerelR
Tirza

Wat heb je dat geniaal bedacht, ik zou het hem zo onder zijn neus smeren. Overigens heb ik dit draadje met een glimlach op mijn gezicht zittenlezen.
Maar dat neemt niet weg dat het natuurlijk een rare zaak is en ik zou het ook eerder als een symptoom zien van een slechte relatie.

amk
Tirza

een merkoverhemd is juist niet mode gevoelig, die gaan heel lang mee.

Maar mijn hemel, ik woon niet eens samen met mijn lief en toch betalen we over en weer wel eens iets voor de ander. En als hij mijn was verprutst (kans is overigens kleiner als anders om hij is veel preciezer) zou ik er niet over denken om dat in rekening te brengen, andersom ook niet.

Tirza G.
Oooooooo meiden

Ik ga helemaal los. Een omvallende schutting - betaalt hij die dan? Slechte bouwinstructies geleverd danwel opgevolgd? De plantjes die eronder zijn gesplut? En bekeuringen, hoe zit het daar mee? Is te hard rijden een bedrijfsrisico of een vermijdbare fout? Foutparkeren? De winterbanden voor de auto?
Endless possibilities.

Tirza

vriendin
De liefde

Ik moet opeens aan het lied ´De liefde´ van The Shooting Party denken: http://youtu.be/VR1FSPWXt_0

Luister, geniet en/of huiver!

Sancy
Niet zo hard oordelen mensen

Ik heb vooralsnog geen aanwijzingen dat dit vaker is voorgekomen dus ik wil de beste man hier wel wat ruimte geven (puur uit coulance natuurlijk).
Dus vooruit, niet direct de overeenkomst opzeggen wegens een actualisatie van de gegevens aangaande het bedrijfsrisicoprofiel dat aangeeft dat dit contract in deze economische omstandigheden een buitenproportionele last is.
Ik stel voor om de kleding met een aanschafwaarde tot 20 euro toch nog te wassen als er tenminste een premie inde vorm van wasmiddelen tegenover staat (maandelijks vóóraf te voldoen).

Toke
Financiën

ik vind dat jullie verdeling van financien, taken en inzet scheef is. Ik probeer het zo neutraal mogelijk op te schrijven. Jullie hebben er samen voor gekozen dat je partner fulltime werkt en jij parttime. Als gevolg daarvan doe jij vooral het huishoudelijk werk en de zorg voor de kinderen. In feite levert je man het grootste deel van het kapitaal en jij het grootste deel van de arbeid om het gezin draaiend te houden op een manier die jullie allebei prettig vinden. Daar is niks mis mee. Maar dan: jullie dragen ieder naar vermogen bij aan de gezamenlijke pot. Als gevolg daarvan houdt je man meer over van zijn inkomen dan jij van jouw inkomen. Dat klopt m.i. niet. Hij werkt meer, jij doet meer thuis, dat is binnen het gezin tegen elkaar weg te strepen. Immers, jij doet dat werk omdat jullie daar samen zo voor gekozen hebben, jij hebt waarschijnlijk ooit een deel van je salaris ingeleverd. Een inkomensafhankelijke bijdrage is alleen 'eerlijk' als jullie allebei evenveel werken en eveneel bijdragen aan taken in het gezin.
Eerlijker zou zijn als ieder een eigen bedrag heeft (evenveel ten opzichte van elkaar). De rest gaat in de gezinspot/bedrijfsfinanciering.
Uit die gezinspot kun je dan ook situaties als deze financieren. Wie zn schuld is dit nu? Die van jou, die van je kind of die van hemzelf omdat hij zelf die was niet doet? Haal het uit de algemene pot, klaar.
Of je kunt overwegen een extra potje onvoorzien te creeren.
Maar dat jij het van je eigen geld moet betalen, is onzin. Als het al een bedrijfsongevalletje is, dan wordt het ook door het bedrijf betaald, niet door de individele werknemer. Uit de algemene pot dus.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.