Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Elise

Elise

24-04-2013 om 23:32

Inkopen op markt in turkije?

We gaan dit weekend heerlijk naar Turkije.
Willen wat inkopen doen op de markt, altijd leuk.

Iemand ideeën ter inspiratie wat je er goed kunt kopen?
Ik kom even niet verder dan merkgympen, -shirts en -vesten en voetbalshirts.

En je zit aan een bepaald max wat je mag invoeren. Hoe doen jullie dat? Hou je je eraan of nog goede ideeën als je iets te veel gekocht hebt (voor jezelf wel, niet stapels om te verhandelen)?

ijsvogeltje

ijsvogeltje

24-04-2013 om 23:52

Laat je verrassen!

Joh, laat je gewoon verrassen. Lekker rondlopen en dan zie je vanzelf leuke dingen die je wilt hebben. Ik weet niet hoeveel waarde je aan merkkleding/gympen hecht, maar houd er rekening mee dat het meeste hartstikke nep is. Vaak knap gemaakt (incl. prijsstickers van de Bijenkorf), maar na 2 keer wassen merk je het verschil al:-)
Invoeren: volgens mij mag je officieel helemaal geen nep-merkkleding kopen. Gewoon tussen je gewone kleding in je koffer stoppen.

Vic

Vic

25-04-2013 om 19:41

Gedoogbeleid

Op de website van de Douane kun je lezen hoeveel valse artikelen gedoogd worden bij invoer. De trucjes als 'tussen je kleding stoppen' kennen ze daar natuurlijk ook, en als je betrapt wordt ben je het meerdere gewoon kwijt en krijg je waarschijnlijk een boete.

Annet

Annet

25-04-2013 om 21:15

3x geweest in de meivakantie

ja, er is veel nep. Dan bedoel ik niet eens dat het merk niet echt is maar ook dat de kwaliteit duidelijk niet goed is.
Ik heb de afgelopen drie jaar spullen gekocht voor alle gezinsleden (volwassenen en kinderen). Over de kwaliteit ben ik heel tevreden, ook na tig keer wassen.
Misschien moet je geluk hebben om zelf te kunnen beoordelen hoe de kwaliteit is.
Spullen die we kopen worden vaak dezelfde week gedragen. Niet om de douane te misleiden maar gewoon omdat het leuk is. Daarna gaan de spullen in de koffer met de was.
Mijn tip is vooral goed te vergelijken. Bekijk in de omgeving van je hotel de prijzen van de kleding. Bijna overal ligt hetzelfde. Ga daarna naar een speciale markt en koop alleen als het goedkoper is dan in de buurt. Gebruik je kennis van de prijzen om te onderhandelen. Leer je kinderen om heel neutraal te reageren als jij negatief bent over kledingstuk of prijs. Elk enthousiasme van een kind betekent dat jij meer betaalt.

Elise

Elise

25-04-2013 om 22:29

Annet (en anderen)

Dank voor de info.
Annet, kopen jullie nog andere dingen dan kleding en gympen?
En hou jij je aan het maximum aantal dingen per persoon?

vakantieganger

vakantieganger

25-04-2013 om 22:47

Wij gaan ook naar turkije

en ik zat me dus ook af te vragen of en hoeveel je mee mag nemen. Ik begrijp dat bijv dat je 3 stuks max kleding mee mag nemen? Is dat p.p.?

Vic

Vic

26-04-2013 om 09:08

Ik zou het niet doen

Als je gecontroleerd bent, ben je het meerdere kwijt en de boetes zijn ook aanzienlijk. Waarom zou je willens en wetens een overtreding willen plegen?

Elise

Elise

26-04-2013 om 13:13

Vic

Waarom?
Omdat ik het leuk vindt om bijv. All Stars voor EUR 12,50 per paar te kopen ipv 60 euro in Nederland:-), of een Abercrombie vest voor weinig. En dan wil ik misschien 4 dingetjes pp kopen ipv 3....
Hou jij je altijd aan alle regels? :-)

Vandaar dat ik mij afvraag of iedereen zich er altijd aan houdt, en zo niet, hoe ze het doen.

En ook - was ook mijn vraag - wat ze kopen behalve gympen en kleding...

Vic

Vic

26-04-2013 om 13:20

Elise

Houd ik me altijd aan alle regels? Nee, vast niet, maar ik ga niet willens en wetens goederen smokkelen. Daarbij loop ik liever in echte spullen dan in nep. Mijn kinderen zouden op zo'n marktje wel iets mogen uitkiezen, maar dan houd ik me wel aan de maximale aantallen.

Annet

Annet

26-04-2013 om 13:45

Ik tel de dingen niet

Maar wij kopen niet alleen nep-merkkleding. Merkloze T-shirts mag je natuurlijk onbeperkt inkopen.
Ik denk dat we met de kleding/schoenen van een bekend merk niet boven de drie dingen per persoon komen (gemiddeld dan).

Veel andere dingen koop ik niet. Laatste keer: vruchtenthee, badhanddoek, laserzaklamp, souvenirtje, hoesje voor iphone.

Vloerkleed

weliswaar niet op de markt, maar eens een vloerkleed van 2x3 meter gekocht en zelf meegenomen in een vakantietas. 's Avonds laat kwamen we op Schiphol aan, een zeer slaperig kind bovenop de koffers gezet en zó door de douane heen. De tas hebben we nog, helaas werd na jaren het kleed bedorven door een kleine pup. Praat wel over 20 jaar geleden.
Ook een leren jas laten maken, zelf het leer uitzoeken en het model. 's Avonds werd er al aan begonnen en de volgende dag was ie klaar. Járen in gelopen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.