Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Rome-ganger

Rome-ganger

11-02-2018 om 19:47

Rome

We willen een lang weekend naar Rome. Willen in het centrum zitten. Wat is een handige plek, of zijn handige plekken, om in de buurt te zitten, zodat alles goed bereikbaar is?

Ik ben wel eens in Rome geweest, maar lang geleden.

Andere tips zijn trouwens ook welkom :-), maar hoop vooral tips over locatie van hotel/airbnb te vinden. Specifieke hotels of airbnb plekken zijn ook welkom.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

11-02-2018 om 19:56

Nou

Ik vond Rome niet zoveel aan maar wij zaten wel in een prachtig hotel, het Grand Melia, op loopafstand van het Vaticaan. De handigste tip, die wij niet hadden gekregen waardoor we er pas later achterkwamen, is dat de bus heel handig en betaalbaar is. Van het hotel naar het centrum was best een wandeling, en met de bus maar een paar minuten.

specht

specht

11-02-2018 om 20:41

Termini

Jaren geleden een hotel genomen vlak bij het punt waar de twee metrolijnen die Rome heeft elkaar kruizen,
ik meen dat het station Termini was.
Dit was ook het station waar de trein vanaf het vliegveld aankwam.
Was een perfecte plek, alles was snel en makkelijk te bereiken.

Rome

In de buurt van het Vaticaan zit je vrij centraal en kan je makkelijk alle belangrijke plekken bezoeken. Er stopt ook een metro in de buurt. De wijk trastevere is ook heel leuk en er zitten daar heel veel fijne restaurants and cafes. Het is wel verder van het centrum.
Termini is ook handig maar de buurt is minder gezellig. Je hebt wel alles onder bereik. Zeker als je van plan bent om ook met de trein uitstapjes naar buiten Rome te maken is het heel handig.
Ben je er maar voor een weekend dan zou ik meer in de richting van het Vaticaan gaan zitten of Trastevere.
In de buurt van het Vaticaan zitten wij meestal in S. Maria alle Fornaci
Goed hotel, eenvoudig, centraal, niet al te duur.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

11-02-2018 om 22:20

Fietsen !!

Erg leuk. Ik geloof dat bici a baci vlakbij station Termini zit. Ik heb tweemaal overnacht in een hotel Galileo, ook vlakbij dat station. Ik ben driemaal in Rome geweest, geweldig. Veel gelopen en gefietst, geen OV gebruikt.

Airbnb

Wij zaten (anderhalf jaar geleden) in AirBnb Parione Suite Piazza Navona. Het was niet echt goedkoop, maar wel een toplocatie, midden in het centrum.
We waren toen met zijn drie├źn, als je met twee personen gaat zijn er meer en goedkopere opties vermoed ik. Maar je zou eens in die buurt kunnen kijken.
Ik vind zelf een appartement met wat ruimte altijd wel fijn, zodat je ook gewoon even tussendoor 'thuis' kunt zijn om bij te tanken.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden