Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Campbeet

Campbeet

16-06-2012 om 21:26

Voor het eerst met de tent

Wij (2 + 3) gaan voor het eerst met een eigen tent op vakantie. We gaan naar de Ardeche. Mijn man is nog niet zo enthousiast dus ik wil de zaken goed hebben geregeld. Het moet ook niet te veel zijn want mijn man zit erg tegen 'het past nooit in de auto' op. We hebben een Volvo XC60 en een skikofferbak. Ik ben aan het kijken wat we nodig hebben (naast een tent die we nog moeten aanschaffen).

Ik heb reeds:
oproltafel met 2 klapstoeltjes (ik wil er nog 3 van die paraplustoeltjes bij kopen)
gasstel op pootjes
krat met keukenspullen: 2 oude kookpannetjes (misschien is 1 ook wel voldoende), plastic borden-kommetjes-beker-vergiet-schaal, brood- en gewoon mes, bestek, blikopener, bakspatels, theedoeken, vaatdoek, picknickkleed, afwasborstel. Berg je dat in tent ook op in zo'n krat?

Ik wil nog kopen: strooidoosje voor de hagelslag (moet echt mee).
Ik twijfel wat ik mee moet nemen voor vaat- en gewone was. Zo'n teiltje lijkt me zo'n onding om mee te nemen en op de camping veel te klein. Ik zit nu meer te denken aan een wasmand met hengsel. Maar misschien past dat weer nergens in zo'n wasbak. Of ik koop ter plekke een emmer. En het liefst neem ik ook een klein wasrekje mee.

Qua slapen heb ik gewone luchtbedden en voor ons wil ik zo'n extra dikke kopen (dit vind mijn man het ergst, slapen op een luchtbed). Ik neem een hoeslaken per persoon mee. Moet er nog iets onder het luchtbed (van die alumatjes) of tussen luchtbed en hoeslaken (fleecedekentje)? Daarnaast voor ons een opengeritst luchtbed voor ons en voor de kinderen ook. Of is dit 's nachts te koud. Dekbedhoes? Iedereen zo'n goedkoop kussentje van IKEA in zo'n vacuumzak.

We hebben een gaslampje.

Kleding wil ik meenemen in twee kleine kratten: 1 voor de kinderen en 1 voor onszelf. Vier korte broeken/jurkjes, 6 shirtjes, 1 pyjama, 1 warme trui en wat ondergoed pp lijkt me voldoende toch? Dit stouwt wat minder goed maar zo houden we de kleding in ieder geval droog en ik houd wel van een beetje opgeruimd gebeuren.

Ik vraag me wel af waar je je gedragen kleding etc laat in een tent. Of schoene handdoeken? We willen een tent met stokken aan de buitenkant.

Een tas met binnenspeelgoed en een zwemtas.

Vergeet ik nu nog wat. Nog meer tips?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Claudia B

Claudia B

16-06-2012 om 22:17

Wasmand

Je bent al een heel stuk op weg!! Gaat vast helemaal goed komen
Wat wij gebruiken (nu in de caravan maar ook al toen we met de tent gingen) voor de gedragen was is een pop up wasmand. Ideaal want het neemt geen ruimte in om mee te nemen:
http://www.kampeergoed.nl/wasmand-popup-voor-camping-pc-3238.html?cPath=71_304_573 Werkt hier ideaal!

Groetjes en succes met de voorbereidingen!
Claudia

Claudia B

Claudia B

16-06-2012 om 22:22

O ja

voor de vaat hebben wij eerst een emmer gebruikt maar was erg onhandig voor de koekenpan en wat grotere dingen een afwasbak was/is te klein voor ons gezin met 5 personen. We zijn al snel overgegaan op een wasmand met hengsel. We hebben er 1 van de Aldi met 2 hengsels, ideaal, en je kunt hem op de heen en terugreis lekker voldoen met spullen.
Zoiets maar dan rechthoekiger: http://www.koophetsimpel.nl/nederlands/winkels/wonen/producten/wonen/schoonmaken/wasteil_met_grepen_capri/
We nemen de spullen erin mee en wassen gewoon in de wasbakken op de camping.

Groetjes,
Claudia

Nog wat tips van mij

Op één of andere manier wordt je heel inventief met kamperen. Zeker als je met de tent gaat. Ik neem nooit een wasmand of emmer mee. Ik doe de was in mijn afwasteiltje, maar dat doe ik alleen bij nood. Ik heb ook wel eens de was in een teiltje alvast voorgewassen en dan met sop en al in een grijze vuilniszak gedaan. Zorg dat de zak al op z'n plek ligt in de zon. De warmte zorgt voor extra schone was. Dan gaatje in zak maken en water loopt vanzelf in de grond. Was uitwringen en ophangen aan.... de scheerlijnen van de tent, of aan een scheerlijn die je tussen twee bomen knoopt. Ik neem nooit een wasrekje mee, sorry veel te veel plaats neemt dat in beslag.
Nog een tip; neem een extra koekenpan mee waar je vlees in bakt en bijv. pasta in kunt maken, twee kleine pannetjes is een beetje weinig. Vergiet neem ik nooit mee; afgieten doe ik door de deksel op de pan schuin te houden. En je kunt inderdaad beter ter plaatse een emmer ritselen (van de camping eigenaar die daar bijv, mayonaisse of schoonmaakmiddel in had zitten).
Hagelslag smelt in een tent en dan moet je elke morgen met je mes er een paar brokken afbikken. Doe je maar één keer . Ze zullen er echt aan moeten wennen dat er geen hagelslag is.
Wij hebben al 10 jaar extra dikke self inflateble matjes. Zo'n extra dik luchtbed is net een schip op zee; als de een zich omdraait wipt de ander er tjoeps vanaf. En bij die SI-matjes heb je badstof stretch hoesjes die er omheen gaan. Die zijn fijn!!! Ik heb in de lengte twee badstofhoesjes aan elkaar gestikt en schuif dan die twee matjes erin. Zo schuif je 's nachts niet weg van elkaar!Ik neem altijd dekbedhoezen mee, als het heet is kun je altijd nog alleen de hoes nemen en het voelt comfortabel aan. Bij ongelukjes kun je de hoes tenminste nog wassen.
Kratten pakken minder goed in, en onze auto is groter, maar daar passen dus ook geen kratten in. Als je angstig bent voor vochtige kleding kun je beter een hele goede tent nemen (ik zeg het al vaker, een De Waard is superwaterdicht en fijn). Ik neem altijd zachte weekendtassen om de kleding in te doen. Is lekker vormbaar en propt makkelijk. En gedragen kleding???? Hahaha, op een hoop, hahah. Of in plastic zakken. Wij hebben in onze tent een wandzak met allemaal zakken en daar gaat de was in zoals ondergoed en sokken, want die was ik wel een keer. Vak vol? Wasje! De rest gaan terug de tas in als ik zin heb. Handdoeken rollen we altijd op en proppen we in de gaten die bij het inpakken van de auto tussen de bagage onderdelen ontstaan. Handdoeken hangen we altijd op aan de scheerlijnen en als er kans is op regen , dan aan de scheerlijnen onder het luifel of aan een tentkapstokje onder het luifel.
O en nog even over die paraplu stoeltjes. Ik weet niet hoe oud je kinderen zijn, maar je kunt in die stoeltjes vaak niet goed rechtop aan tafel zitten. Wel onderuitgezakt met je bord op schoot. Kleine kinderen lukt dat vaak nog niet zo goed. Dus misschien zijn andere stoelen dan beter.
En over de Ardeche; het gebied staat bekend om hun snikhete weer overdag en ijzige kou 's nachts. Dus neem zeker een pyjama of joggingpak mee. Ik kan me een vakantie herinneren dat we 's avonds vanwege de kou kampvuurtjes stookten en de warme stenen rond het vuur in een krant rolden en die in de slaapzak legden. Heerlijk warm! En ik heb er ook nachten geslapen met een wollen muts op en de volgende dag in mijn bikini de ardeche in hahaha. Kijk dus naar de ligging, hoogte, van de camping en leidt daar het temperatuursverschil vanaf. Om een idee te krijgen; overdag 25 graden en op 600 meter hoogte is 's nachts ongeveer 10 graden. Ik weet niet hoe het bij jou in huis is, maar mijn slaapkamer is zelden 10 graden 's nachts, alleen als er een elfstedentocht op komst is.....
Voor extra isolatie zou je een wollen deken onder je matje of luchtbed leggen. Dat helpt vaak nog het beste. (of een De Waard tent met een binnentent met isolerende gronddeken haha)
Ik hoop dat ik je niet heb afgeschrikt, want het is zooo leuk! Kamperen laat je inzien hoe eenvoudig het leven kan zijn.

Dorry

Campbeet

Campbeet

16-06-2012 om 22:54

Claudia

Haha, wij hebben diezelfde wasmanden met hengsel van Aldi (half jaar geleden gekocht ofzo) en die leek mij dus ook ideaal als vaatwas en wasbak.
Wasmand, inderdaad die hebben we nog nodig.

Campbeet

Campbeet

16-06-2012 om 23:12

Dorry

Die dikke matjes, ik ga er even naar kijken. Ik schat in dat ze redelijk duur zijn en dat vind ik voor nu niet zo handig (we gaan het proberen).

Welke stoeltjes adviseer jij voor kinderen (10-8-4)? We hebben twee harde klapstoeltjes en er moeten nog drie stoelen bij dus. Die harde klapstoelen lijken me juist voor 's avonds niet zo lekker zitten, die paraplustoeltjes wel.

Okee, we nemen voor allemaal een joggingpakachtig iets mee (haha, dan wil manlief helemaal niet meer...)

Kleding nam ik ook wel eens mee in (nieuwe) boodschappentassen van AH. Dat is misschien inderdaad net zo handig, dan kunnen ze ook in de skikoffer ipv in de auto (want daar zit ook al een keukenkrat, de wasmand met hengsels en daarin het beddengoed, kooktoestel en andere grote dingen).

Kleding op een hoop, op de grond???
En waar laat je boodschappen? We hebben trouwens wel een koelkast gehuurd?

Wat ik meeneem

Wat ik handig vind:
Kratjes die je in elkaar kunt stapelen. Zo zetten we 2 x3 inelkaar in de kofferbak. Zo heb je op de camping 6 losse bakken om van alles in op te ruimen (schoenen, speelgoed, boodschappen etc)

Voor 1 van die kratjes neem ik een vliegennet mee, die had ik nog van over de wandelwagen.

Voor elk gezinslid neem ik een toilettas mee. Zo kan iedereen onafhankelijk van elkaar douchen. 1 groye toilettas gebruik ik voor gezamenlijke dingen als medicijnen, zonnebrand en spullen voor mezelf die ik niet dagelijks nodig heb. Dat scheelt weer zoeken in je eigen toilettas.

Ik heb zo'n grote tas met een rits erboven op als wastas. Die kan je plat opgevouwen meenemen of je doet er slaapzakken ed in.

Aan keukenspullen heb ik een saus/hapjespan, 2 pannen, een fluitketel, een slabak, een vergiet en een klein snijplankje mee. Dit allemaal van de campingwinkel. Ik heb een bak met deksel voor bestek lucifers zout en peper en knijpers. Een glazen theepotje en 2 theeglazen, een kleine thermos fles en koffiefilter voor koffie. Veel stapelbare bekers anders blijf je afwassen en een flink aantal soepkommen voor ook yoghurt en brinta.

Wat je mee moet nemen voor slapen is ook afhankelijk van de nachttemperatuur. Ik slaap zelf op een luchtbed met een alumatje er onder. Op het luchtbed een oude slaapzak met daaroverheen een hoeslaken. Ik slaap onder mijn gewone dekbed. Kind slaapt wel in een slaapzak maar ik vind dat niet prettig meer.

Voor de afwas heb ik zo'n vierkante bak met hengsels, ideaal, je kan veel meer meesjouwen naar het afwashok omdat je nog een hand vrijhebt. Een wasrekje heb ik nooit gemist, een waslijn tussen 2 bomen voldoet ook.
Al met al moet je toch zelf ervaren wat voor jou prettig, comfortabel of overbodig is. We hebben bijv. Een paar jaar een gaslamp meegesjouwd maar gebruikten die nooit omdat we van die "mijn"werkerslampen hebben waar we 's avonds mee zitten te lezen.
Veel plezier!
Eltie

Oh ja

Ik slaap prima op hrt luchtbed, ik heb wel een elektrische pomp mee die ook in de sigarettenaansteker van de auto kan. De kwalitiet is meestal niet geweldig ik moet ze om de 4/5 dagen bijpompen en na 2 zomers een nieuwe kopen.
Kind slaapt wel op mijn oude inflatebel matje, nog uit mijn dunne periode. Ze zijn misschien wel 15/20 jaar oud!
Eltie

Snuggle's

Snuggle's

17-06-2012 om 00:02

Dik luchtbed

Ik vind een dik luchtbed heerlijk slapen. Later hebben we ook van die zelf opblazende matjes gekocht maar ik kreeg daar erg last van mijn rug van.

Ik neem kleding altijd mee in van die vacuum zakken die je vacuum kunt maken door ze op te rollen Een zak per persoon en een zak met handdoeken. Echt ideaal! Die zakken doe ik verder niet in een tas, en kunnen in de auto dus zo overal tussen gestopt worden. In de tent gebruik ik er een als wasmand, en anders een vuilniszak.

Dekbed of slaapzakken legden wij bij ruimtegebrek vaak op de achterbank waar de kinderen dan gewoon op zitten tijdens de reis.

Van die stoffen hang dingen met vakken erin zijn erg handig. Maar als je een tent met stokken aan de buitenkant wil kan je ze misschien nergens aan op hangen.

Claudia B

Claudia B

17-06-2012 om 08:53

Boodschappen

Wij hadden een opvouwbaar campingkastje voor de boodschappen.

Claudia B

Claudia B

17-06-2012 om 08:54

Overigens

kun je op marktplaats ook heel veel dingen vinden, zeker als je het gaat proberen. Een campingkastje kun je daar ook vast wel vinden

Campbeet

Campbeet

17-06-2012 om 09:38

Maar krijg je dat allemaal mee?

Maar krijg je dat allemaal mee? Een tent met grondzeil, grote keukenkrat, een gasfles, een kookteostel, een wasmand met luchtbedden en andere losse dingen, 2 vouwstoelen: dat moet allemaal in ieder geval allemaal achterin de auto. En ook nog wel twee of drie boodschappentassen met kleding, speelgoed en zwemspullen. Ik hoop dat de rest (slaapzakken, beddengoed, kleding kinderen, oproltafel en 3 paraplustoeltjes) dan bovenin passen. Oh en mijn man krijg ik alleen mee als hij zijn racefiets (helm, schoenen, sportkleren, reservespullen) mee mag nemen.

Oh, en nog iets. Wij hebben dus een hoge auto. Met wintersport namen we een stevig keukentrapje mee (ook omdat je dan iedere dag 2 x bij de dakkoffer moet). Maar dat is nu natuurlijk een beetje van de zotte... maar wie weet een handige oplossing?

Nog wat tips

Vanmorgen bedacht ik me opeens dat wij altijd van die goedkope plastic slippers meenemen om onder de douche aan te houden. Prettig idee als je soms ziet wat daar ligt en je loopt gewoon op de slippers weer terug naar de tent. Slippers neem ik ook mee naar t strand zodat je je voeten niet verbrand aan het hete zand of zeer doet aan de stenen op t strand. Trouwens, ik ben even kwijt waar je naar toe gaat, maar wij gebruiken altijd surfschoentjes voor aan de cote d' azur. De stranden liggen daar vol pijnlijke stenen en lopen met die schoentjes aan zo het water in. We houden ze ook gewoon aan met zwemmen. Dochter loopt met de slippers het water in en gooit ze dan vanuit de zee het strand op. Die pakt ze dan weer als ze uit het water wil.
En een trapje??? Wij houden ons vast aan de dakrailing en staan in de deur en trekken ons zo omhoog. Soms zetten we een voet op de 'schouder' van de stoel om erbij te kunnen. Hou er wel rekening mee dat je in de dakkoffer alleen lichte volumineuze spullen kunt doen. Kijk maar eens op de sticker van de dakkoffer.
En over de stoelen; je kunt ook de jongste twee tijdens het eten op de rechte stoelen aan tafel zetten. Jullie zelf en oudere kinderen kunnen meestal wel op zo'n paraplu stoel zitten en eten.
Wij hebben voor het hele gezin deze stoelen:
http://thehapcaravans.nl/nl/nieuws/40-dukdalf-stoelen-nu-met-15-korting.html
Wij koken niet op gas en hebben dus ook geen gasfles. Ik gebruik al 22 jaar een Coleman Stove:
http://www.kampeerspecialist.com/coleman-branders-lantaarns/coleman-unleaded-2-burner.html
Die brand op loodvrije benzine die we in literflessen in de dakkoffer leggen (ivm brandgevaar zo ik dus ook nooit een gasfles in mijn auto zetten, maar da's mijn ding). Het fornuisje zit in een koffertje en dat proppen we vol met theedoeken, schuursponsje, afwasmiddel, lucifers e.d.
Maar waar wil je die fiets laten? Achterop zou nog wel gaan denk ik.

oregano

oregano

17-06-2012 om 10:39

Bagagewagen

Hoi Campbeet,
Wij kamperen (2 volwassenen, 1 kind, vorig jaar vriendin mee) al jaren en steeds was het proppen en pastte het allemaal nauwelijks. Auto: renault scenic met grote dakkoffer. Toch zat mijn dochter altijd helemaal ingeklemd tussen alle bagage. Sinds vorig jaar hebben we dus nu ook een bagagewagen Saris (1x1,50) via marktplaats gekocht. En nu pastte het redelijk, hadden ook meer ruimte nodig omdat er nu 2 kinderen meegingen.
Misschien nemen wij ook wel teveel mee maar er nooit iets overbodigs bij als we op de camping zijn. Maar wij hadden dan ook een grote tent die veel ruimte innam (Michigan 5 vrijbuiter).
Bijzettentje dochter.
Verder:
3 dukdalfstoelen
1 ronde kampeertafel die je dubbel kunt klappen als koffer
1 klein kampeertafeltje voor in de tent
1 kookkastje voor pannen, bestek etc.
daar bovenop stond eerst kooktoestel van campinggaz maar sinds 3 jaar nemen we deze niet meer mee maar een skottelbraai (aanrader vind ik!), maar deze neemt ook veel ruimte in.
2 x 10 cm inflatables (vind ik na allerlei luchtbedden te hebben geprobeerd het fijnste, slapen heerlijk). 2 persoons dekbedhoes eromheen en ze liggen vast tegen elkaar aan).
luchtbed dochter.
2 persoons dekbed dons dus klein op te proppen.
Verder allerlei klein spul. afwasteiltje met hengsel, borden, bestek, lampje voor in de tent etc.
Maar mijn zus kampeert met 2 kinderen zonder dakkoffer met een peugeot 508 zonder dakkoffer of karretje. Hebben een nylontent die veel kleiner is en dus veel minder ruimte inneemt. Als je zeker bent van mooi weer kun je zo'n tent nemen (goedkoop bij de Aldi) maar ik ben meer iemand die graag op safe gaat, dus wij hebben een katoenen tent.
Dus ik wil je niet flauw maken maar ik weet niet of het allemaal gaat passen, een skikoffer is ook vrij smal dacht ik. Maar goed het is maar net wat neem je allemaal mee en vooral hoeveel ruimte neemt de tent in.
Succes!! kamperen is erg leuk,
Groet oregano

Ga je verhuizen of ga je kamperen?

Mijn tip: beschouw een camping als een camping en niet als een woonhuis.

Kijk dus vooral wat je thuis kunt laten.

Vera*

Vera*

17-06-2012 om 11:38

Ik bemoei me er ook maar even mee

Wij kamperen niet met een tent maar met een klapkar maar willen verder ook zo min mogelijk meenemen omdat wij veel trekken. Wij mikken in de auto onze persoonlijke spullen en dan gaat het afdekzeiltje ruim over de bagage heen.
Als je naar een camping gaat kun je inderdaad met schoenen of iets anders alle loze hoekjes opvullen (en dat zijn er meer dan je denkt). Dat kan je een grote tas schelen. Ook zijn er op campings wasmachines, neem dus niet te veel handdoeken en kleding (wel voor alle weertypen) mee. Op een camping doe je veel langer met je kleding, vooral de kinderen als die aan het spelen zijn. Als je een uitstapje gaat maken trek je weer wat toonbaars aan.
De wasmanden met hengsel van de Aldi ken ik niet, wij gebruiken voor de (af)was een kruising tussen een emmer en een afwasteil zodat de kinderen alles in een keer meekrijgen naar de afwasplaats.
Ruimtewinner is voor mij ook keukenspul dat in elkaar past zoals bekers en glazen. Wij gebruiken de plastic glaasjes van de Hema (hebben ze ook in glasuitvoering) en die passen mooi in elkaar.
Een man die zijn racefiets mee wil nemen, daar heb ik niet zo veel moeite mee maar die extra zooi die mee moet daar mopper ik ook over.
Als je 's nachts toch last krijgt van optrekkende kou kun je ook een (Nederlandse) krant kopen en die onder je luchtbed leggen. Een luchtbed is klein om mee te nemen maar isoleert niet.
Vouwstoeltjes voor de kinderen zou ik niet de grootste maat kopen maar van die stoeltjes die je voor een tientje bij de kampeerwinkel kan kopen. Tegen de tijd dat ze er uit gegroeid zijn, zijn de stoelen ook versleten.
Voor volwassenen vind ik het te klein maar toen de kinderen nog kleiner waren hadden wij zo een koffer pcknicktafel mee met vier krukjes er aan vast. Dat is voor de kinderen prettig om aan te zitten eten of te tekenen.
Zorg voor wasknijpers! Ze zijn overal goed voor, om extra schaduw te creëren, je was op te hangen of zakken dicht te maken.
Als afvalzakjes nemen wij pedaalemmerzakken van de ah mee. Daar zit een handvat aan en als die vol zijn worden ze weggebracht (geen last van vliegen of wespen).
Zeker als je in toeristisch gebied zit kun je 'alles' kopen in de grote supermarkt. Houd er ook rekening mee dat je vast iets vergeten zult zijn.
Neem ook een paar rollen toiletpapier mee, niet alle campings hebben toiletpapier (de rol zit dan bij ons ook in een pedaalemmerzakje). Als je wel wcpapier nodig hebt kun je het daar kopen.
Als wij in een warm land zijn eten wij vaak iets van gebakken vlees/worstjes of vis op de plaat met sla/salade en brood. Een goede koekenpan of grillpan is dna het belangrijkste.
Bij de Wibra (en Xenos?)hadden ze vergiet en schalen te koop die je helemaal 'plat' kan maken, ook bij de kampeerwinkel maar dan weel duurder.
Zorg in ieder geval voor een goed (brood)mes! Je zult toch je stokbrood moeten snijden.
En hagelslag, het is al gezegd, gaat niet werken als het veel te warm is. Laat je kinderen van die leuke Ed en Fred tubes uitzoeken met beleg, misschien kun je ze daarmee ompraten. Hagelslag op stokbrood werkt niet echt.
Het lijkt me in ieder geval zo dat je, zoals je zelf al zegt, je man tevreden moet stemmen. Dat begint met een goede nachtrust!
Als je in de buurt zou wonen heb ik nog wel wat te leen voor je.

Hahah, nog meer tips die me te binnen schieten

In de categorie wat werkt niet:

Boter; zonder goede koelkast echt onmogelijk, tenzij je het zo op je brood wil laten druipen. Wij doen op vakantie alles met olijfolie; bakken en door de sla.
Kaasschaaf in frankrijk; neeee!!!! niet doen!!!! Gewoon met een mesje plakjes snijden
Saladekommen en andere onzin thuislaten; de salade maak je gewoon in een pan. In de pannen gaan bij ons ook de gesneden stokbroodjes voor bij het avondeten, de chips, de stukken meloen die je schoonmaakt, echt alles dus.
Voor t ontbijt en de lunch de hele tafel dekken met borden, bestek, tafelkleedjes, etc. niet doen! : neem een plank en een mes, smeer je stokbroodje en deel uit. Scheelt je BERGEN afwas.
Voor de onderweglunch hebben we altijd een mes in onze tas zitten. Bij de plaatselijke bakker een brood of quiche of ander lekkers kopen en dan evt. overrijpe tomaten erbij en op t strand opensnijden en er iets tussenproppen en klaar! Yum yum...

En nu tips voor la douce France; zoek een Cave waar je met plastic flessen wijn kunt tappen voor een habbekrats; goed voor een fijne nachtrust hahah.
En tijdens de lunch is het eten in restaurantjes vaak veel goedkoper dan 's avonds. Een ordinaire bar du Sport heeft vaak verassend goede doch eenvoudige (lees goedkope) menuutjes.

Kari1

Kari1

17-06-2012 om 12:13

Nog meer ervaringen

Er is al veel gezegd. Mijn ervaringen: nog nooit meegemaakt dat hagelslag geen hagelslag bleef. Je kunt het een keer uitproberen. Als je luchtbed tjoepst bij het omdraaien dan is het te hard opgepompt. De hardheid is goed als 1 persoon er op ligt en net niet de grond raakt, als de 2e er dan bij komt lig je prima zonder tjoepsen. Luchtbedden liggen heerlijk en zijn budgetvriendelijk maar isoleren niet. Bij kou: een alumatje OP het luchtbed, dus tussen luchtbed en slaapzak/hoeslaken+dekbed. Zo hoeft je lichaam niet die plons koude lucht in het luchtbed op te warmen.
Gebruikte kleding kan in zo'n grote vierkante plastic tas met rits maar ook in een gewone plastic tas.
Veel van meenemen: knijpers (overal goed voor), plastic tassen, theedoeken (over kratten met spullen, stokbrood inwikkelen etc), extra scheerlijnen of ander touw.
Waarom een tent met stokken aan de buitenkant? Stokken aan de binnenkant zijn heel functioneel om van alles aan op te hangen, dan houd je een stuk meer leefruimte op de vloer.
Wij hebben toen onze kinderen klein waren veel plezier gehad van zo'n opklapbare picknicktafel met krukjes er aan vast. Zit goed met eten, kun je aan kleuren/knutselen/spelletjes doen etc. Voor volwassenen is het ook te doen mits je niet te lang (en/of te zwaar) bent, wij zijn 1.75-1.80 en dat ging prima.
Kari

Kari1

Kari1

17-06-2012 om 13:36

En toch

denk eens aan wat oregano oppert, een bagagekarretje. Kijk, alles kan, er zijn ook mensen die kamperen met de fiets. Maar als onervaren kampeerder met 5 personen in een volvo xc60 met dakkoffer een tent-kampeervakantie gaan avonturen terwijl je man nog niet enthousiast is, dat is misschien vragen om "kamperen bevalt dus niet".
Dat lijkt een beetje op met wintersport gaan en niet investeren in goede kleding, skiën kun je immers ook in je spijkerbroek. En dan bij thuiskomst zeggen: brrr, koud, nat, nee niks voor ons! Da's jammer.
Kari

Vic

Vic

17-06-2012 om 13:36

Benieuwd

Waar ik nu benieuwd naar ben, hoe kom je op het idee om voor het eerst met een tent op vakantie te gaan? Heel af en toe denk ik dat het best grappig (en goedkoop) zou zijn, handeltje in de auto en gaan. Maar dan zou ik her en der wat spulletjes lenen, je koopt natuurlijk niet een hele nieuwe inboedel om dan na 1 keer kamperen te besluiten dat het toch niets is. Zeker als die man er al weinig zin in heeft.
Al met al zien al die beschrijvingen er toch weinig comfortabel uit. Luchtbedjes en matrasjes (ooit wel eens op geslapen, nou dat is geen feest), en dan zo'n tent die met touwtjes in elkaar hangt.

oregano

oregano

17-06-2012 om 14:09

Ja, dat kamperen

Ik vind het idd belangrijk dat je toch nog een beetje comfortabel kunt slapen en zitten en de spullen wat opgeruimd zijn in de tent in kratten. (Vic, die matjes van 10 cm slapen echt heel goed, zelfs voor mij als erg lichte slaper die alles altijd hoort Juist daarom investeer ik altijd om toch zo prettig mogelijk te kamperen ook al is het dan net een verhuizing ☺. Juist omdat het kamperen zelf zo leuk is en zo totaal anders dan in een appartment of huisje, wat ook fijn is trouwens. Dit jaar 2x de luxe van vliegen en een huisje, maar toch mis ik nu wel een beetje het voorwerk vh kamperen, de spullen bij elkaar zoeken, het weer zo efficient mogelijk inpakken etc etc.
Ook hier moppert mijn vriend altijd: dat past er nooit in, moet dat ook mee? We hebben nu na een aantal jaren dan ook een kampeerlijst die we elk jaar bijwerken, wat wel en niet meer mee hoeft bv.

Kari1

Kari1

17-06-2012 om 14:24

Vic

Voor fijn kamperen geldt: materiaal, materiaal, materiaal.
"Luchtbedjes en matrasjes (ooit wel eens op geslapen, nou dat is geen feest)", dan waren dat niet de goede. Op goede spullen slaap je zeker zo goed als thuis in je eigen bed.
"en dan zo\'n tent die met touwtjes in elkaar hangt.", een goede tent blijft ook met storm en regen probleemloos droog en overeind. (En Dorry, dat geld ook voor andere merken dan De Waard .)
Kari

oregano

oregano

17-06-2012 om 14:26

Sluit me aan bij kari1

materiaal is echt het belangrijkste als je een beetje comfortabel wil kamperen. Daarom een Michigan 5 tent, staat als en huis.

rosa

rosa

17-06-2012 om 15:52

Kari

Goede tip, dat aluminiummatje op je luchtbed. Ik heb het als enige altijd koud op dat ding, terwijl ik het wel prima vind liggen.

Campbeet

Campbeet

17-06-2012 om 16:08

Waarom kamperen?

Heel vroeger hebben we wel gekampeerd. In een tentje van 50 gulden, twee stoeltjes en een luchtbed (zonder alumatjes). Later in een huurtent. Ik vind huurtent huren gewoon heel erg duur, vaak op grotere campings, etc. We gaan ook op wintersport, eens per twee jaar verder weg en even weg in meivakantie vinden we heerlijk. En met die tent kamperen is dus ook om het een beetje betaalbaar te houden.

Kortom: man vindt kamperen niet zo'n ramp maar wil graag goede koelkast (gehuurd), lekker slapen en niet te veel tijd kwijt zijn met inpakken (doe ik) en opzetten (ligt aan tent).

XC60 heeft best veel kofferbakruimte maar niet zoveel als de V70. Die hadden we vorig jaar mee. Geen beddengoed, geen kussens, geen gewone handdoeken en geen kampeerspullen. Maar wel een campingbedje en kinderstoel en een tas boodschappen. Dat ding wat je over de bagage trekt kon gewoon dicht. Zo'n miniwagentje willen we echt allebei niet.

Enne, dus wel eerder gekampeerd maar altijd hagelslag gegeten. Zonder problemen.

Campbeet

Campbeet

17-06-2012 om 16:10

Dorry over die schaal

Ik moet er zo om lachen

"Saladekommen en andere onzin thuislaten; de salade maak je gewoon in een pan. In de pannen gaan bij ons ook de gesneden stokbroodjes voor bij het avondeten, de chips, de stukken meloen die je schoonmaakt, echt alles dus"

Uhm, is het dan niet handiger om maar 1 kookpan mee te nemen en 1 grote schaal. Die komt blijkbaar goed van pas!

Over die schaal

nee, want het neemt minder ruimte in beslag om een pannenset mee te nemen.

En...

En wat ik ook wel eens doe is de pasta koken, die bij de saus mikken, omscheppen en dan even die pan omspoelen en daar de salade in maken. Dat lukt je anders dus niet! En inderdaad Rodebeuk, een pannenset neemt gewoon minder ruimte in. Vandaag ook vakantiejurkjes gekocht; model lang tshirt met riempje; 2 stuks 10,-. En voor dochter was het nog beter 3 stuks voor 11,-. Neemt bijna geen ruimte in beslag en draagt zo lekker. Wassen, ophangen en binnen een uurtje droog. Midden in de nacht naar t toilet? Hup je schiet zo'n ding aan en je kunt de camping over. Op t strand even gaat eten? Over je bikini en je zit er netjes bij aan tafel.
Weet je, kamperen is gewoon een way of life. Voor ongeveer 2 weken per jaar dan

Ilva

Ilva

17-06-2012 om 17:41

Winkels

Bedenk, ook in de Ardeche hebben ze winkels. Je kan altijd iets kopen. En voor de was, wij nemen altijd het handwasmiddel van het kruidvat mee, (koud)water met wasmiddel in een emmer (of zo'n flexibele ton, ook handig om de afwas in mee te nemen) en een nachtje laten staan. Even uitspoelen en schoon genoeg voor de vakantie.

Oh ja, voor de etenswaren moet je wel een afsluitbare kist hebben anders krijg je waarschijnlijk mieren.

Marie

Marie

17-06-2012 om 18:54

Picknicktafel

Hoi
Je kunt ook een picknicktafel aanschaffen. Daar kunnen de kinderen aan zitten eten en zelf ga je op gewone stoelen aan de kopse kanten zitten. Verder kunnen de kinderen daar dan ook op tekenen en spelletjes doen. Bijvoorbeeld zoiets:
http://www.vrijbuiter.nl/kampeerartikelen/picknicktafels/vrijbuiter-outdoor-picknicktafel-newport-alu/
succes
Voor de afwas kun je het beste een bak met hengsels gebruiken:
http://www.vrijbuiter.nl/kampeerartikelen/huishoudelijke-artikelen/vrijbuiter-wasbak-vierkant-1/
Die kun je namelijk gebruiken om de afwas van en naar het toiletgebouw te brengen. Daar afwassen is namelijk veel handiger.
Ik mis trouwens de fluitketel in je lijstje en 1 pan is echt veel te weinig (vind ik). Problemen met hagelslag hebben wij nooit gehad trouwens.
succes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.