Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

angelina ballerina

angelina ballerina

04-01-2015 om 22:05

Zweden met kinderen

Hoi Allemaal,

In de voorjaarsvakantie gaan we een weekje naar Zweden (aan de oostkust zo'n 200km onder Stockholm) om familie te bezoeken. In de zomer willen we daar ook heen , maar daarnaast willen we een paar weken rondtrekken en kamperen of overnachen in stuga's. We zullen dus in het zuiden van Zweden blijven, ongeveer vanaf de hoogte Goteborg/ Linkoping tot Malmo.Wie heeft er tips voor leuke campings, plekken die we echt moeten zien en leuke activiteiten met kinderen, 6, 8 en 9 jaar. Alvast bedankt voor de tips!

MariaV

MariaV

26-01-2015 om 14:49

Hoogtepunten

Ik ben vorig jaar met mijn kinderen naar Zweden gegaan. Hoogtepunten waren het Vitlycke museum net boven Gotenburg (met rotsgravures uit de bronstijd: http://www.vitlyckemuseum.se/sv/Vastarvet/Verksamheter/Vitlycke-museum/), het stadje Hjo, en logeren in deze "jeugdherberg": http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/upptack/Omraden/Bohuslan/Vandrarhem/STF-Vandrarhem-WauglenKynnefjall/
Er is natuurlijk nog veel meer moois en leuks te zien (bossen, bessen plukken, fietsen), maar deze sprongen eruit.

Thursday Next

Thursday Next

26-01-2015 om 16:04

Wij

vonden Astrid Lindgren world erg leuk, in Vimmerby.
De verhalen uit haar boeken worden hier nagespeeld. Allemaal in het zweeds, maar als je de boeken een beetje kent toch goed te volgen.
http://www.alv.se/nl

Thursday Next

Thursday Next

26-01-2015 om 16:06

camping

We stonden toen trouwens op deze camping aan een mooi meer:
http://www.vimmerbycamping.se/
Prima camping ook.

Stockholm

Ik vind Stockholm echt een hele mooie stad. Dus ik zou zeker ook een bezoek aan Stockholm brengen. De oude binnenstad en het Wasa-museum zijn echt de moeite waard. Verder geen tips, maar ik lees graag mee omdat ik erover denk volgend jaar naar Zweden te gaan in de zomervakantie.

angelina ballerina

angelina ballerina

27-01-2015 om 21:25

Wat leuk

Toch nog wat reacties, leuk! Ik ga eens even googlen om jullie tips te bekijken.

Egel

Egel

27-01-2015 om 23:04

Ja, Astrid Lindgren!

Niets nieuws toe te voegen, maar je kunt echt niet in Zuidelijk Zweden zijn geweest met kinderen in die leeftijd, zonder naar het Astrid Lindgrenpark te zijn geweest. Nu vast beginnen met voorlezen als je dat nog niet had gedaan (Lotta uit de Kabaalstraat, Pippi, Karlsson..-ehm hoe heette dat nou-, etc).
Ik zou het wel in de zomer doen.
En ik ben het ook eens met de tip om Stockholm niet uit de weg te gaan. Gewoon echt een práchtige stad. En dan naar het openluchtmuseum gaan.
Veel plezier!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.