Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Fianna

Fianna

12-10-2010 om 12:35

Gesommeerd door bedrijfsarts

Ben aantal weken ziek thuis, vanwege operatie. Zonet belde mijn leidinggevende en ik moet dinsdagochtend bij de bedrijfsarts verschijnen. Volgens haar heb ik geen keuze en moet ik gaan. Nou wil ik best gaan en ik snap dat het moet, dat is het probleem niet. Het probleem is het tijdstip en de dag. Op een andere dag kan ik eventueel een oppas regelen voor mijn baby en peuter, op dinsdag echt niet, dan werkt werkelijk iedereen die ik ken. Mijn 2 kinderen meenemen gaat ook niet, ik moet dan met ov, eerst er heen lopen, dan met de randstadrail en dan of een stuk lopen of met de bus. En ik kan dat niet opbrengen in mijn conditie.
Mijn vraag is: kun je zo maar gesommeerd worden door de bedrijfsarts, ook als je niet kan? Overigens zijn ma en vrij mijn werkdagen. Kan ik gedwongen worden om op de dagen dat ik niet werk (mijn vrije dagen dus) op mijn werk te verschijnen?

Puck

Puck

12-10-2010 om 12:59

Fianna

Bij ons krijg je gewoon een uitnodiging van de bedrijfsarts zelf en daarin staat ook dat alleen in overleg met de leidinggevende de afspraak verzet kan worden. Maar ik heb toen ik langdurig ziek thuis zat ook wel zelf gebeld om te vragen of ik op een andere dag/tijdstip kon. Werd bij ons nooit moeilijk over gedaan. De bedrijfsarts hier is maar 1 dag op de locatie in de buurt en dat houdt dus in dat je idd ook op een niet-werkdag moet verschijnen. Alternatief is misschien naar een andere locatie veel verder weg. Ik zou gewoon je leidinggevende terug bellen en vragen of het verzet kan worden en dan met de argumentatie die je hier geeft: Je bent nog lang niet hersteld, geen oppas voor die dag en 2 kinderen meenemen gaat ook niet, omdat je met ov moet, eerst er heen lopen, dan met de randstadrail en dan of een stuk lopen of met de bus. Dat kan je niet opbrengen in mijn conditie.
Overigens heb ik ook wel eens een telefonisch consult met de bedrijfsarts gehad omdat het niet mogelijk was om naar de lokatie te komen.
Nu moet ik wel zeggen dat ik heel erg bof met onze uiterst begripvolle bedrijfsarts, dat is lang niet overal zo. Maar ik zou zeker een poging wagen om de afspraak te verzetten.

Fianna

Fianna

12-10-2010 om 13:05

Puck

Dat zei ik net al tegen mijn leidinggevende maar zij zei dat ik dat toch echt moet verschijnen, dat ik daarin geen keus heb. Dat vind ik zo vreemd. Als ik niet kan, dan kan ik niet. Ik kan niet toveren en moeilijk mijn kinderen alleen thuis laten.
Ik ga misschien proberen om een telefonisch consult met de bedrijfsarts te regelen. Uiteraard ga ik eerst kijken of ik niet toch een oppas ergens vandaan kan toveren, maar ik heb er een hard hoofd in.

vlinder72

vlinder72

12-10-2010 om 13:10

Ik zou

de bedrijfsarts bellen. En dan netjes aangeven dat je natuurlijk wil langskomen maar dat je normaal gesproken niet werkt op dinsdag. Je hebt daarom geen andere mogelijkheid dan je kinderen mee te nemen. Je moet in dat geval met de taxi komen en je wil graag weten hoe je de taxikosten straks kan declareren.

Beginnen ze te pruttelen dan geef je daarna aan dat je natuurlijk wel op vrijdag of maandag langs kan komen. En natuurlijk is de bedrijfsarts ook van harte welkom om bij jou thuis langs te komen.

En vooral netjes blijven. Je komt het verst als je heel beleefd blijft.

Hanne.

Hanne.

12-10-2010 om 14:06

Kan redelijkerwijs niet verwacht worden

Volgens mij kan dit redelijkerwijs niet van je verwacht worden.

Het gaat om een dag dat je niet werkt en je kinderen kan je niet meenemen (en als het kan is het niet gewenst). Ik zou bellen en zeggen dat je geprobeerd hebt oppas te regelen, maar dat dat niet gelukt is (zeker op deze korte termijn).

Ik vind het ook raar dat je deze afspraak via je leidinggevende krijgt. Zou logischer zijn als je'm rechtstreeks van de bedrijfsarts krijgt. Hier krijg je inderdaad ook een brief met een afspraak én een telefoonnummer waar je de afspraak kan wijzigen.

cqcq

cqcq

12-10-2010 om 14:15

Hier ook...

Heb daar een ellenlange discusssie over gevoerd met werk en bedrijfsarts en zelfs bedrijfsmaatschappelijk werk. Ziek voor je werk betekent bij ons dat je ook niet in staat bent om voor je kinderen te zorgen, dus kunnen zorgen voor kinderen nooit een belemmering zijn om naar de bedrijfsarts te gaan.

Ik ben het er niet mee eens, heb niet voor niets maar een 50 % contract, en fulltimers hoeven toch ook niet op zaterdag of zondag naar de bedrijfsarts.

Hier moet de leidinggevende ook toestemming geven voor het verzetten van een afspraak. Geeft de leidinggevende geen toestemming, dan wordt de afsrpaak niet verzet.

cqcq

cqcq

12-10-2010 om 14:18

Wat wel hielp..

Was uiteindelijk dat ik huilend met de assistente aan de telefoon zat.. en uitlegde dat ik hier alleen nog maar meer zieker van werd. Uiteindelijk is het toen , bij hoge uitzondering, geregeld dat ik op een andere dag mocht komen...

Puck

Puck

12-10-2010 om 14:34

Wat een rare redenatie cqcq

"Ziek voor je werk betekent bij ons dat je ook niet in staat bent om voor je kinderen te zorgen, dus kunnen zorgen voor kinderen nooit een belemmering zijn om naar de bedrijfsarts te gaan. "
Als ik aan het revalideren ben van een knie-operatie en daardoor niet kan werken dan ben ik nog uitstekend in staat om de kinderen aan te sturen en te verzorgen.

Fianna

Fianna

12-10-2010 om 14:34

Krijg nog brief

Jezus cqcq, wat een verhaal! Tja dat is ook een redenering. Ik zou nu liever ook niet voor mijn kinderen zorgen, maar ja, soms heb je geen keus. Ik kan ze moeilijk weg toveren.

Even voor de duidelijkheid: ik krijg nog een brief van de bedrijfsarts, morgen wrs. Mijn leidinggevende heeft me dit alvast medegedeeld. Ik wilde alleen alvast even uitzoeken wat mijn rechten en plichten in deze zijn. En dat is nu door jullie een stuk duidelijker geworden.
Vlinder, geen slecht idee hoor, die taxi. Of anders thuis. Ik ga daar op mikken of op een tel. afspraak.
Ik kan geen ijzer met handen breken en heb eerlijk gezegd geen zin in nog meer gedoe aan mijn kop, heb al genoeg.

cqcq, mijn leidinggevende had het ook al over het bedrijfsmaatschappelijk werk dat ze die voor mij wil inschakelen. Daar zit ik helemaal niet op te wachten. Ik vind het eigenlijk een belasting, want zij werkt geloof ik alleen op dinsdag en donderdag, moet ik weer oppas regelen, er helemaal heen. Als ik dat niet wil, hoeft dat toch niet?
Wat een gedoe en mijn contact loopt nota bene over 4 maanden af...

Fianna

Fianna

12-10-2010 om 15:06

Trouwens

nog even voortbordurend op die redenatie van cqcq'ss werk, als dat zo is dan kun je zwangerschapsverlof voor parttime werkende vrouwen ook meteen afschaffen. Als ze die dagen dat ze niet werken en de kinderen thuis zijn voor hun kinderen kunnen zorgen kunnen ze ook die andere dagen werken en hoeven ze niet met verlof...
Belachelijk toch!

Fianna

Fianna

12-10-2010 om 15:10

En verder nadenkend

(ja ik post weer eens in etappes ;) dan zou je je als parttime werkende vrouw (of man) nooit ziek kunnen melden. Als je de dagen dat je niet werkt ziek met je kinderen thuis kunt doorbrengen dan kun je ook gewoon komen werken op je werkdagen...

maan.

maan.

12-10-2010 om 18:32

Hier ook..

Hier vorig jaar ook zo'n gevalletje bedrijfsarts gehad. Man was zes weken thuis, ziekenhuisarts had al aangegeven dat er voorlopig absoluut niet gewerkt zou kunnen worden; man kón ook niks, had pijn en medicijnen en kon zelfs zijn schoenen niet vastmaken.

Of ie maar even bij de bedrijfsarts wilde komen. Op een dag dat ik hem niet kon brengen. Kon niet verzet worden moest persé op die dag. GRRRRR. Is hij met het OV gegaan een uur heen en een uur terug. Heeft vervolgens een week lang extra pijnstillers geslikt en letterlijk een terugslag gehad.

Bedrijfsarts zelf vond het trouwens met het bezoek logisch dat man totaal niet kon werken, en vond het ook niet nodig om op korte termijn een vervolgafspraak te maken.

Had volgens mij makkelijk over de telefoon gekund, medische gegevens hadden ze van ons allemaal mogen opvragen, had hem een hoop ellende bespaard.

angelina ballerina

angelina ballerina

12-10-2010 om 20:18

Idd bellen

In de brief staan waarschijnlijk wel contactgegens zodat je de bedrijfsarts kan bellen. Je kan de bedrijfsarts dan de situatie voorleggen en deze zal vervolgens beoordelen of jullie het misschien telefonisch afkunnen of dat je op een ander moment een afspraak kan krijgen. Dat je echt verplicht bent op aangeweze dag te verschijnen lijkt me onwaarschijnlijk al zal ik vooral je zwakke conditie als reden aanvoeren en niet je kinderen.Ik heb al twee keer de bedrijfsrts gebeld dat ik niet in staat was te komen. 1 keer hebben we het telefonisch afgehandeld en 1 keer heb ik een andere afspraak gemaakt. Beide keren was dit geen probleem. Overigens heeft jou leidinggevende er in elk geval niks mee te maken.
Ik herken wel de discussie over ziek zijn in combinatie met de zorg voor kinderen. Toen ik zwanger was van de derde viel ik na een week of 24 ziek uit i.v.m. bekkenklachten. Dit kwam voor een klein deel door het werk maar vooral door de combinatie van werk, de reis met o.v. er naar toe en de zorg voor 2 kleine kinderen. Dit waren volgens de bedrijfsarts echter geen redenen. Hij keek puur naar het werk zelf en dat juist de combinatie teveel was, was geen reden. Als ik zonder deze omstandigheden mijn werk uit zou kunnen voeren dan zou ik er maar met werkgever voor moeten zorgen dat omstandigheden veranderen. Dus wergever moest maar zorgen voor vervoer en ik voor andere zorg voor de kinderen zodat ik toch zou kunnen werken. Alsof ik iemand anders full/time voor de kinderen kan laten zorgen. Gelukkig vond werkgever dit ook belachelijk dus uiteindelijk hebben zij het goedgekeurd dat ik in de ziektewet ging. Een bedrijfsarts adviseerd in deze alleen maar, dus dat werkte die keer in mijn voordeel- Als mijn werkgever het advies van bedrijfsarts had overgenomen had ik niet geweten hoe ik het zou moeten oplossen.

Fianna

Fianna

12-10-2010 om 20:30

Bizar!

erg verhaal hoor maan. Maar wat was er gebeurd als je man had geweigerd te komen?

angelina, als ik zeg dat ik te zwak ben om te komen dan lieg ik eigenlijk. Het zal een vermoeiende onderneming voor me zijn, maar ik zou het kunnen doen. Ik kan het alleen niet doen met een baby en een peuter met openbaar vervoer en al dat overstappen enz. Dus wat moet ik dan zeggen. Ik zal toch echt moeten zeggen dat ik dan niet kan komen omdat ik niet mijn kinderen kan meesjouwen.
Ook een heel vreemd verhaal waar jij mee komt. Beangstigend eigenlijk. Wat zijn dat voor een lui? Ik begin nu een beetje bang te worden voor de bedrijfsarts, vooral omdat ik net besloten heb nog even ziek te zijn.
Ik ken een verhaal van iemand en haar man heeft kanker, hij is echt erg ziek en hulpbehoevend. Zij is helemaal overspannen, eet niet, slaapt niet, en wil zo veel mogelijk bij haar man thuis blijven om voor hem te zorgen of in het ziekenhuis zijn bij hem. Ze moet van de bedrijfsarts werken (ze werkt als schoonmaakster, dus ook nog zwaar werk). Ze kon het echt niet opbrengen, is niet gaan werken en haar loon wordt ingehouden.

Leandra

Leandra

12-10-2010 om 20:47

Partner vrij nemen?

Als je een partner hebt, kun je vragen of hij een halve dag vrij wil nemen om bij de kinderen te zijn. Als het echt niet lukt om oppas te regelen. Ik vind dat eigenlijk net zo iets als vrij nemen bij ziekte van je kinderen ofzo. Andersom zou ik er voor een keer niet moeilijk over doen.
Succes!

Groetjes Leandra

Fianna

Fianna

12-10-2010 om 20:57

Leandra

Nee, dat gaat niet. Mijn partner kan echt niet vrij nemen.

Ik snap je laatste zin niet zo goed:
'Andersom zou ik er voor een keer niet moeilijk over doen.'

Leandra

Even het hele draadje lezen en de eerdere draadjes. Zorgverlof van man (en naar ik aanneem ook vakantieverlof e.d.) zijn al behoorlijk uitgeput, Fianna heeft geeft griepje!

joep

joep

12-10-2010 om 21:19

Fianna

Ik vind jou zo zielig dat ik me er de hele tijd mee moet bemoeien. Ik zou de kinderen /gebrek aan oppas niet noemen. Inderdaad: kun je voor je kinderen zorgen dan kun je ook werken, kan er geredeneerd worden.
Ik zou de assistente bellen, met de vraag of het niet een ander moment in die week zou kunnen, bij voorkeur op maandag of vrijdag. Dit in verband met het vervoer, je kan nog niet goed autorijden, en dan moet er iemand mee en dat kan op die dagen nou eenmaal beter. Dan kunnen zij meteen notie nemen van jouw "nog niet in orde zijn".Dit is ook absoluut geen liegen vind ik.
Verder zal de bedrijfsarts in principe het belang van de werkgever dienen, het is zijn opdrachtgever. Ik denk wel dat hij of zij, jou, met je gedeeltelijk mislukte operatie en gescheurde pees nog niet aan het werk stuurt. (Ik zie wel mensen voor minder langdurig in de ziektewet).
Wanneer bedrijsartsen rare /onterechte beslissingen nemen, kun je altijd nog naar het UWV, zij kunnen dan onafhankelijk uitmaken wie er gelijk heeft.

Helaas zo werkt het...

Hoe raar het ook klinkt, zoals al eerder gezegd, het excuus dat je niet kunt komen omdat je geen kinderoppas hebt, geldt helaas niet. Ik snap dat het raar overkomt, maar voor kinderen kunnen zorgen = beter zijn. Zo zit het in het hoofd van werkgevers/arbo-artsen. Gewoon niet melden, je hebt geen vervoer en met openbaar vervoer lukt gewoon nog niet. Klaar.

Dorry

Puck

Puck

12-10-2010 om 22:02

Fianna

Volgens mij proef ik in je verhaal vooral ongenoegen naar je leidinggevende. En waarom zou ze bedrijfsmaatschappelijk werk voor je in willen zetten? Je hebt een fysiek probleem, geen psychische problemen toch? Uit jouw verhalen krijg ik de indruk dat je geen fijne werkgever hebt. Sterkte en ik weet bijna zeker dat als je de bedrijfsarts belt dat er dan meer begrip is voor je situatie. Een bedrijfsarts is weliswaar ingehuurd door je werkgever, maar dat wil zeker niet zeggen dat ze je koste-wat-kost zo snel mogelijk weer aan het werk willen hebben. De mijne tenminste niet, die ging vooral voor een goede geleidelijke hervatting van het werk zodat terugval daarna niet aan de orde zou zijn.

Fianna

Fianna

13-10-2010 om 09:14

Ben 'k weer

Puck, je slaat de spijker op zijn kop. Ik ben eigenlijk voor geirriteerd door de houding van mijn leidinggevende. Hoe zij mij gisteren even vertelde wat er van mij verwacht wordt en dat ik geen keus er in heb. En dan nog die bedrijfsmaatschappelijk werk, ik snap het ook niet hoor. Ik ga het nog met haar er over hebben dat ik dat echt niet wil en ook de noodzaak niet van inzie. Zij heeft al eerder bedrijfsmaatschappelijk werk voor mij ingeschakeld toen ik ouderschapsverlof had opgenomen vanwege problemen met mijn oudste zoon. Ik heb er toen echt niks aan gehad. Heeft me alleen onnodig tijd gekost.
ik ga er vanuit dat ik toch niet er heen moet als ik niet wil.

joep en Dorry, ik vind het heel lastig. Ik kan nl in principe wel die reis maken (zonder kinderen) dus ik zou dan wel een beetje liegen. Weet je, misschien is het wel gewoon het handigst als ik gewoon weer aan het werk ga over anderhalve week. Want nu moet ik allemaal verhalen gaan ophangen die niet kloppen.

joep, vraagje voor jou: ik krijg de indruk door postings van jou dat je nogal medisch onderlegd bent (ook met dat schouder verhaal wist je erg veel). Ben gewoon nieuwsgierig hoor, ben jij (huis)arts oid? Als je geen antwoord op wilt geven, hoeft dat niet hoor;)

Puck

Puck

13-10-2010 om 10:17

Fianna, ben je nu helemaal betoeterd!

Fianna: "Weet je, misschien is het wel gewoon het handigst als ik gewoon weer aan het werk ga over anderhalve week."
Dat ga je dus echt niet doen hoor! Dan weet je zeker dat je te veel van jezelf vraagt. Je hoeft toch helemaal geen verhalen op te hangen die niet kloppen. Gewoon de waarheid dat je nog niet hersteld bent, wat je problemen nu nog zijn. En dan dat gewoon buiten je leidinggevende om zelf regelen met de (assistente van de) bedrijfsarts. Misschien is die iets meer voor rede vatbaar dan je leidinggevende.
Maar no way dat jij over anderhalve week aan het werk gaat om van het gezeur van je baas af te zijn. Dat is nu net wat ze wil en aangezien dat ten koste gaat van jouw gezondheid moet jij dat dus niet doen. En als je het met je leidinggevende hebt over dat b edrijfsmaatschappelijk werk: begin dan niet gelijk dat je dat niet wil, maar laat haar eerst uitleggen waarom zij dat noodzakelijk vindt. Dan kun je daarna onderbouwd beargumenteren waarom jij denkt dat dat niet nodig is. Als je alleen zegt dat je het niet wilt ben wordt jij gezien als de "onwillige werkneemster die niets voor het werk over heeft"

Ik stap _nu_ in de trein

..en dan kom ik je oren wassen Fianna.

EERST herstellen.
Herstellen betekent dat je het aankunt om te werken. Niet dat er een stickertje op zit of dat een arts iets heeft gezegd, maar dat jij weer op krachten ben.

EN DAN mag je van ons werken.

Hmm... ik ga het niet halen, moet de kinderen straks van school halen...
Maar het OOLkoor zal me wel komen bijstaan, virtueel dan ;-)

even niet

even niet

13-10-2010 om 10:37

Woordvoerder

Ik zit momenteel thuis met een flinke burnout en ben erg dankbaar dat een kennis van mij het contact met de werkgever is aangegaan. In overleg met de werkgever zal die ook contact mogen hebben met de bedrijfsarts als het zover is. Ik ben namelijk momenteel niet in staat goed voor mezelf op te komen.
Jij bent dat momenteel ook niet, en dat is geen wonder, want je wordt als zieke al snel gezien als een fraudeur als je niet braaf opzit en pootjes geeft.
Ik denk dat jij gebaat bent met iemand die jouw woordvoerder wil zijn in dit geval. Die duidelijk grenzen stelt en in overleg gaat om nieuwe mogelijkheden te vinden die wel binnen jouw grenzen vallen.
Ik vind het te bezopen voor woorden dat jij je nu laat dwingen (ik weet het, de pot verwijt de ketel...). Als je dan niet aan jezelf wil denken, denk dan aan je kind dat niet gebaat is bij een zieke moeder en al onder de situatie lijdt (maak ik op uit jouw postings).
Zou iemand (rodebeuk?) jouw woordvoerder/vertegenwoordiger mogen, kunnen en willen zijn?

Fianna

Fianna

13-10-2010 om 11:17

Afspraak verzetten gaat via leidinggevende

Heb net even een flink portie gejankt en dat lucht op (gelukkig niet in aanwezigheid van mijn kinderen).
Ik heb de brief van de bedrijfsarts binnen en ik moet er om 9 uur 's ochtends zijn (nog een dilemma, wie brengt de kinderen naar school) en er staat dat afspraken verzetten via mijn leidinggevende gaat. Ben ik mooi klaar mee.

Ik moet het er inderdaad maar op gooien dat ik niet in staat ben om te komen, ook al zit me dat niet lekker, want zonder kinderen zou het me wel lukken. Net bij de ha geweest, zij zegt ook dat als ik me zo moe voel ik zeker niet moet gaan werken. Morgen naar de gyn, kijken wat hij zegt en dan bel ik de leidinggevende om de afspraak te verzetten of te veranderen in een telefonische afspraak.
Dank allen, voor de hart onder de riem en meedenken. Waardeer het echt!
En event niet, je hebt gelijk, mijn kinderen gaan voor alles. Al sik die 2 dagen dat ik normaal werk nodig heb om bij te tanken om die andere dagen redelijk normaal voor mijn kinderen te zorgen, dan moet ik dat natuurlijk doen.
Jij ook sterkte hè!

Fianna

Fianna

13-10-2010 om 11:20

Woordvoerder

is misschien ook geen gek idee. Ik merk dat ik soms neiging heb als ik met iemand er over praat (vooral mijn leidinggevende) de boel een klein beetje te bagatelliseren. Waarom ik dat doe, weet ik ook niet, bang dat ik een aanstelster wordt gevonden?

Goed zo fianna

Ik denk nog niet eens dat je je werk gebruikt om te herstellen voor je kinderen (hier roert zich de jurist in mij ;-) - lekker formeel). Maar je kan toch niet gaan werken als je niet echt fit bent, vooral omdat je dan veel en veel langer doet over je herstel? Vette kans op terugval.

Je bent gewoon niet hersteld. Punt.

joep

joep

13-10-2010 om 11:50

Fianna

Inderdaad weet ik die dingen omdat ik er beroepsmatig mee te maken heb. Ik wil natuurlijk absoluut niet herkend worden, dus meer kan ik er niet over zeggen.
Wat mij dan weer opvalt is dat je inderdaad neigt naar het sterk afzwakken van je klachten. Zo kom je natuurlijk nergens.
Je moet goed op een rijtje zetten wat er aan de hand is: Je hebt een soort bekkenbodemreconstructie gehad en dat is niet goed gegaan, of waar ben je precies aan geopereerd? Iedere bedrijfarts weet dat je dat goed moet laten herstellen, en hij gaat heus niet kijken hoe het eruit ziet/ervoor staat. Verder kun je bij je specialisten om hun advies vragen en hun telefoonnummers doorgeven als je contact hebt met de bedrijfarts.
Ook zolang als je nog niet weet wat er met je schouder aan de hand is, niet gaan werken. Je bent het zelf normaal gaan vinden dat je moet slapen met dyclofynac.
Verder vanuit wewrkgeversoogpunt: je valt nu onder de verzekering, heb je 1 dag weer gewerkt en het lukt niet, gaan de wachtdagen opnieuw in dus hebben zij flinke (onnodige) kosten.
Heb jij zelf geen telefoonnummer van de bedrijfsarts?

Fatima

Fatima

13-10-2010 om 13:42

Gewoon verzetten

Je zegt in je eerste posting dat je leidinggevende zei dat je geen keuze hebt en moet gaan. Nu heb je een brief waarin staat dat je best mag verzetten maar via de leidinggevende. Je belt dus nu je leidinggevende en zegt dat je de afspraak wilt verzetten omdat in de brief staat dat dat kan.

Hoe moeilijk kan het zijn?

Fianna

Fianna

13-10-2010 om 14:19

Fatima?

Was het maar allemaal zo simpel zeg! Uiteraard kun je het verzetten, maar dat kan alleen als je een goede reden hebt (bijvoorbeeld een afspraak met aan andere arts of dat je niet kunt omdat je lichamelijk niet instaat bent oid). Verder kan ik de afspraak alleen verzetten via leidinggevende, als zij vindt dat ik kan komen dan heb ik wrs een probleem.
Buiten dat heeft deze bedrijfsarts alleen spreekuur op dinsdagochtend, dan kan ik dus eigenlijk nooit, dan heeft verzetten geen zin. Verder wordt het lastig om te zeggen dat ik niet kan komen omdat ik er niet toe in staat ben om mijn kinderen mee te zeulen. Dan krijg ik wrs te horen, als je voor je kinderen kunt zorgen, kun je ook komen werken.
Lees even de eerdere postings door, dan snap je het probleem misschien beter.

Fianna

Fianna

13-10-2010 om 14:39

Joep

Mijn perineum is helemaal opnieuw opgebouwd, gedeelte van de buitenste sfincter en achterwandplastiek. Het grootste gedeelte is weer gaan openscheuren, of in ieder geval het bovenste (of buitenste gedeelte, maar het is niet zo erg als het was, want dat was 1 groot gapend gat). Door de inwendige bloeding heb ik ook nog een scheurtje in de darm opgelopen.
Ik ga morgen bij de gynaecoloog inderdaad even om advies vragen.
Ja, op de brief staat wel een telefoonnummer van de bedrijfsarts.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.