5x handige opbergtips voor een kleine badkamer

Heb je een kleine badkamer en wil je de ruimte maximaal benutten? Hieronder geven we je vijf tips over hoe je op een efficiënte manier spullen kunt opbergen in een kleine badkamer. Lees verder en ontdek hoe je dit op een creatieve manier kunt organiseren.

Tip 1: een kast onder de wastafel

Onze eerste tip is de fonteinkast. Er zijn stijlvolle wastafelkastjes verkrijgbaar waarmee je efficiënt van de ruimte gebruik kunt maken. Eigenlijk is het zonde van de ruimte als je een kleine badkamer hebt en daarin een losse wastafel plaatst. Kies bijvoorbeeld voor een slim ontworpen badkamerkast van Tegeldepot. Met een goede fonteinkast kun je extra spullen kwijt en zorg je er ook nog voor dat de sifon op een nette manier is weggewerkt. Door een losse wasbak te plaatsen, ontstaat er automatisch ruimte. Die kun je net zo goed gebruiken om spullen op te bergen.

Tip 2: hang een doucherekje op

Als je geen ruimte hebt voor een brede badkamerkast, is het slim om een doucherek op te hangen. Alles wat je niet kwijt kunt in het wastafelkastje, kun je dan in het doucherek neerzetten. Het liefst ga je voor een douchekorf. Een douchekorf hang je op in de hoek van je douche en heeft vaak meerdere lagen, waardoor je meer spullen kunt opbergen op een kleiner oppervlak. Bovendien is alles wat je nodig hebt tijdens het douchen - zoals zeep, shampoo en scheermesjes - meteen voorhanden.

Tip 3: een handdoekrek aan de deur

Ruimte besparen in een kleine badkamer hoeft niet veel geld of moeite te kosten. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een rek aan de deur ophangen. Daar komen geen spijkers bij kijken. Je creëert extra opbergruimte voor bijvoorbeeld handdoeken of badjassen. Als je toch liever iets permanents wilt, zijn er ook goede rekken verkrijgbaar die met schroeven aan de muur kunnen worden bevestigd.

Tip 4: een mand op de wasmachine

Soms ontkom je er niet aan om de wasmachine in de badkamer neer te zetten. Dit neemt veel ruimte in, maar dat hoeft geen probleem te zijn als je gewoon een mand boven op de wasmachine zet. Zo gaat de ruimte niet verloren. Je kunt ook overwegen om een rek op te hangen boven de wasmachine.

Tip 5: maak gebruik van de verticale ruimte

In een kleine badkamer kun je beter geen extra kast plaatsen die geen andere functie heeft dan opbergruimte creëren. Een fonteinkast is dan een betere optie, maar het liefst maak je gebruik van de verticale ruimte. Dit doe je bijvoorbeeld door een plankje boven de deur op te hangen, deze ruimte wordt vaak over het hoofd gezien. Het is ideaal om op deze plek extra toiletartikelen of handdoeken kwijt te kunnen.

Lees ook: