Dit zijn de leukste gratis apps voor peuters en kleuters

Het aanbod apps voor jonge kinderen groeit dagelijks. Het is lastig om de leuke en goede apps eruit te filteren. Dat hoef je nu gelukkig niet meer te doen met deze tips voor de leukste én gratis apps voor peuters en kleuters. De meeste apps zijn ook nog eens educatief en stimuleren de ontwikkeling van je kind. Al deze apps zijn te downloaden in de Playstore of Appstore.

Bobo spelen

De app Bobo spelen is ontzettend uitgebreid. Ga mee op avontuur in de speelboom van Bobo. Kinderen kunnen meer dan 15 spellen spelen, waaronder kijk- en luisterspellen, zoekspellen, tekenen of spellen om Engels te leren.

Duplo world

Duplo – iedereen kent het en het staat waarschijnlijk ook in jullie huis. Voor de echte bouwers is het nu ook mogelijk om online verder te spelen. Speel met Duplo in de app. Kinderen kunnen volledig hun eigen wereld bouwen en de karakters tot leven laten komen. Leerzaam en leuk!

Thuis bij muis

Deze app staat vol met luisterverhalen. De verhaaltjes zijn op rijm, wat de taalontwikkeling van jonge kinderen stimuleert. De verhaaltjes komen samen met leuke illustraties om het verhaal nog meer tot leven te laten komen.

Kikker games

Is je kind gek op de Kikker en zijn vriendjes boeken én puzzelen? Download dan zeker deze app want dit is de best of both worlds. Je kind kan oneindig puzzels van Kikker en de andere personages maken.

Zappelin app

NPO heeft een mooie app gemaakt waar kinderen een ruime keuze hebben. In de Zappelin app kunnen kinderen korte video’s bekijken, tekenen en verschillende spelletjes spelen die aansluiten op jonge kinderen. Zeker een aanrader.

Juf Roos

Iedereen kent de vrolijke liedjes van Juf Roos maar er is nu ook een app beschikbaar met alle liedjes en tal van spelletjes. Deze app is helaas alleen beschikbaar in de appstore maar ze hebben ook een heel fijn platform via de website. Daar kun je ook video’s bekijken, spellen spelen en kleurplaten downloaden.

Dinosaur avontuur kinderen

Heb je een kleine dino fanaat in huis? Dan kan je kind zijn geluk niet op met deze dinosaurus app. Er zijn in totaal 5 spellen te spelen, zoals dinobotten opgraven, tekenen, geheugenspelletje en puzzelen.

Kleutereiland

Deze app is super veelzijdig én educatief. Je kind leert getallen herkennen, kan memory spelen, gaat aan de slag met patronen en kan oefenen met schrijven. Echt een leuke app en nog eens gratis ook!

Bumba

Met maar liefst vijf verschillende spelletjes stimuleert deze app de nieuwsgierigheid en het leervermogen van jonge kinderen. De goede schaduwen vinden, het prikken van bellen, memory, puzzelen, of het ontdekken van verborgen tekeningen, Bumba en de circusvriendjes maken er een feestje van.

Koek & Ei

Ga met boswachter Otto en dierverzorger Anna op avontuur! In de app leer je kind allemaal dieren kennen en ontdek je samen leuke weetjes over dieren. En je kunt dieren zoeken in de vele zoekplaatjes.

De app Koek&Ei-Zoekverhalen is gekoppeld aan de populaire EO-kinderserie Koek&Ei. Je kunt ook luisteren naar de vrolijkste liedjes. 

Juf Jannie

De apps van Juf Jannie zijn allemaal reclamevrij en op verschillende niveaus. De app Letters & cijfers met monsters is al geschikt voor peuters en gaat om het leren herkennen van vormen en kleuren. Deze app is niet gratis, maar kost eenmalig slechts 1,99 en is daarmee wel heel betaalbaar.

Kleuteruniversiteit / Leesklas

Is je kleuter al verder in de ontwikkeling? Dan kunnen de spelletjes van Kleuteruniversiteit al een mogelijkheid zijn. De app heet leesklas en is een eerste introductie op leren lezen. Deze app is niet gratis, maar kost eenmalig slechts 1,99 en is daarmee wel heel betaalbaar.

Veel speelplezier!

Lees ook: