Leuke ideeën voor de indeling van de kinderkamer

Voor de geboorte van je kindje heb je waarschijnlijk een leuke babykamer ingericht. Maar na een jaar of twee is je kind deze kamer ontgroeid, en wordt het tijd de babykamer om te toveren naar een kinderkamer. Maar waar begin je met de nieuwe indeling van de kinderkamer? We geven je graag een paar slimme en leuke woonideeen voor een gezellige kinderkamer.

Het bed, een veilige plek

Het bedje blijft het centrale punt in elke kinderkamer. Kinderen moeten vaak wennen aan een nieuw (en groter) bed. Kies je vooreen meegroeibed of eenpersoonsbed? Kijk vooral wat je kind nodig heeft om hem een veilige plek te bieden in bed, bijvoorbeeld door knuffels, een nachtlampje bij het bed of een klamboe.

Creatief hoekje voor spel en rust

Het is goed om kinderen te stimuleren in hun creativiteit. Een eigen hoek met een tafeltje en stoeltje is vaak onmisbaar in een kinderkamer. Om te tekenen, te knutselen, te spelen. En met een paar kussentjes en een kleedje ernaast is het ook een fijne leeshoek. Koop je een tafeltje en stoeltje die in hoogte verstelbaar zijn, dan kunnen de meubelen een tijdje met je kind meegroeien. Wel zo duurzaam. Een tipitent is voor veel kinderen ook een plek die uitnodigt tot rusten, rollenspel en samenzijn. Kijk wat past bij jou kind én in de beschikbare ruimte. De ene kinderkamer is nu eenmaal groter dan de ander.

Kies een passend thema

Kinderen vinden het vaak leuk om te kiezen voor een stijl in de kamer, of voor een bepaald thema. Op die manier wordt het een mooi geheel. De stijl of het thema trek je door de hele kamer en past daar ook de kleuren op aan. Zorg er wel voor dat het geen bonte kleurenverzameling wordt, maar kies voor rustige tinten. Het blijft een slaapkamer, en hoewel die best vrolijk mag zijn moet de kamer ook rust uit stralen zodat je kindje ontspannen kan slapen. Crème muren, taupe gordijnen en kleuraccenten in de vorm van een vrolijke beddensprei, kussens en knuffels bijvoorbeeld. Of zacht roze muren met een kleurrijke plafondlamp, muurstickers of lichtgevende sterren aan het plafond.

Decoraties en accessoires

Natuurlijk mogen accessoires en decoraties niet ontbreken om de kinderkamer een persoonlijke touch te geven. Foto’s of tekeningen in lijstjes aan de muur bijvoorbeeld, souvenirtjes van vakanties of dagjes uit, een mooie lichtslinger of zelfgemaakte pompons. Het maakt het voor je kind een feestje om naar zijn eigen kamer te gaan. Wordt je kindje wat ouder, dan kun je er voor kiezen de kamer ook te versieren met knutselwerkjes, diploma's en (sport)trofeeën.

Lees ook: