Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

Inspiratie nodig voor Vaderdag? Makkelijke en originele knutseltips!

Of je nu flink uitpakt op deze dag of het liever wat ingetogener viert: Vaderdag is de dag bij uitstek waarop jouw kinderen hun liefde en waardering voor papa kunnen uiten. Vaak wordt dit gedaan met een prachtig zelfgemaakt knutselwerkje. Heeft jouw zoon of dochter echter geen werkje op school gemaakt? Of wil je eens echt goed uitpakken met een origineel knutselwerkje? Dan vind je in dit artikel volop inspiratie voor makkelijke én originele knutseltips voor Vaderdag.

Knutseltips voor Vaderdag met verf, stiften en potloden

Zo maak je het helemaal persoonlijk.

Gepersonaliseerde mok

Een goede koffiemok is natuurlijk altijd welkom. Helemaal wanneer deze prachtig versierd is door de kinderen. Een eenvoudige witte mok is bij de meeste warenhuizen en woonwinkels te koop. Schaf een set porseleinstiften aan en de kinderen kunnen aan de slag. Na het versieren hoeft de mok alleen nog maar even in de oven. Bak de mok zo’n 25 minuten in de oven op 160 graden en jullie hebben een leuk cadeau waar papa elke dag van kan genieten.

Vaderdagkaart

Vaderdag is natuurlijk niet compleet zonder mooie kaart. Deze kaart hoef je echt niet te kopen; je knutselt een prachtige kaart makkelijk in elkaar met de kinderen. De mogelijkheden zijn bovendien eindeloos! Maak een prachtige kaart van de handafdruk van jouw kinderen, vouw een stropdas of maak een schattige koala kaart. Op het blog van The Pioneer Woman vind je maar liefst 50 leuke ideeën.

Vaderdag tekening

Natuurlijk is een mooie tekening of kleurplaat altijd een succes. De tekening krijgt een ereplek op de koelkast zodat het hele gezin ervan kan genieten. Op Lady Lemonade vind je een grote selectie aan kleurplaten voor Vaderdag die je helemaal gratis kunt downloaden.

Fotoboek

Een fotoboek is een geweldig aandenken aan al jullie avonturen als gezin. Het is toch zonde om al die leuke familiekiekjes alleen op de computer of de smartphone te bewaren? Laat een paar mooie foto’s afdrukken en leg knutselbenodigdheden, stickers, papier en een fotoboek klaar. Laat jouw kinderen alle pagina’s mooi versieren en de foto’s inplakken. Het resultaat is een prachtig fotoboek dat jullie nog lang zullen koesteren.

Overige knutseltips voor Vaderdag

Voor als je er geen genoeg van kunt krijgen!

Vaderdag koekjes

Is jouw partner een echte zoetekauw? Dan vallen deze Vaderdag koekjes zeker in de smaak! Je kunt ze samen met jouw kinderen maken en versieren (en ondertussen heerlijk ervan snoepen). Je kunt natuurlijk elk type koekje maken, maar zandkoekjes zijn ontzettend makkelijk te maken en leuk te versieren met fondant en glazuur.

Prikbord

Dit leuke en handige prikbord voor Vaderdag is in een mum van tijd gemaakt en komt zeker van pas! Met een kurken pannenonderzetter kunnen jouw kinderen hun fantasie de vrije loop laten. En met een beetje hulp kan ook jouw peuter iets prachtigs knutselen.

Sleutelhanger van strijkkralen

Het is altijd lastig om een zelfgemaakt cadeau te verzinnen waar papa’s écht iets aan hebben. Met deze leuke sleutelhanger zit dat echter wel snor. Is jouw kind gek op strijkkralen? Dan heb jij er bovendien geen omkijken naar. Na het strijken hebben jullie een prachtig cadeau gemaakt waar vaderlief nog lang plezier van heeft.

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie of staat jullie ideale cadeau voor Vaderdag hier niet bij? Neem dan ook zeker een kijkje op het Ouders.nl forum. Hier hebben onze lezers nog meer leuke tips gedeeld waar jullie mee aan de slag kunnen gaan.