Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

Een leren bank met kinderen: dit is waarom het wél een goed idee is

Ben je een liefhebber van authentieke materialen als het aankomt op meubels? Dan is niets fijner dan een echte leren bank. Maar wat als je kinderen hebt, is het dan ook nog zo’n goed idee om een leren bank in huis te halen? Laat je absoluut niet wijsmaken dat kinderen en een leren bank een slechte combinatie is. Een leren bank kan prima als je kinderen hebt, als je tenminste weet hoe je deze moet onderhouden. Wij vertellen je hieronder waarom een leren bank wél een goed idee is.

Een leren bank onderhouden is een fluitje van een cent

Laten we eerlijk zijn, kinderen gaan nu eenmaal niet altijd even zorgvuldig om met meubels. Want zeg nu zelf, je hebt vroeger toch ook weleens op de bank gesprongen toen je ouders even niet aan het opletten waren? Hier valt geen ontkomen aan, alleen betekent dit nog niet dat je dan maar voor een materiaal moet kiezen dat zogenaamd praktischer is. Natuurlijk, leer is een natuurproduct en vraagt om wat extra aandacht. Maar het idee dat een leren bank binnen een mum van tijd slijt als je kinderen hebt, is echt een vooroordeel. Als je eenmaal weet wat leer nodig heeft qua onderhoud, is er weinig aan de hand.

Het hangt van het soort leer af

Dus hoe onderhoud je een leren bank dan op de juiste manier? Wat het onderhouden van leer betreft, zijn er eigenlijk vooral dingen die je beter niet kunt doen. Wat we daarmee bedoelen, is dat je niet te veel water moet gebruiken tijdens het schoonmaken, geen harde borstels en absoluut geen agressieve schoonmaakmiddelen. Gebruik in plaats daarvan een zachte borstel of een licht vochtige doek met wat milde zeep. Het is wel zo dat de manier waarop je leer het beste kunt onderhouden, voor een deel afhangt van de afwerking van het leer. Zo kun je voor geschuurd leer zonder een beschermlaag bijvoorbeeld beter geen schoonmaakproducten gebruiken met veel vet.

Wat te doen bij een ongelukje?

Iedere ouder weet dat een ongelukje nooit helemaal valt te voorkomen. Toch hoef je je geen zorgen te maken als je kind een glas limonade omstoot boven je mooie nieuwe leren bank. Als je snel handelt, voorzichtig dept en niet te veel water gebruikt, is er weinig aan de hand. Mocht de vlek toch niet weggaan, zijn er speciale schoonmaakmiddelen. We raden je daarbij aan uit te gaan van de instructies van de fabrikant. Verder is het enige wat je moet doen je bank niet te dicht in de buurt van een radiator of een andere warmtebron zetten en niet te veel in contact laten brengen met direct zonlicht.

Leer doet het altijd goed

Nu duidelijk is dat een leren bank prima te onderhouden is en je weet wat je moet doen bij een ongelukje, is het tijd om een mooie leren bank uit te kiezen. Kijk vooral even rond bij robuustetafels.nl, want hier vind je een ruim aanbod aan leren banken. Het is fijn om wat te kiezen hebben, maar dat zit hier wel goed. Deze stijlvolle leren banken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Leer doet het altijd goed, vooral als je de juiste kleur en afwerking kiest. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lichtgrijze hoekbank?

Overweeg ook een leren eetkamerbank

Als je het hebt over leren banken denk je misschien in eerste instantie aan een grote comfortabele zitbank voor in je woonkamer, maar wist je dat er ook leren banken verkrijgbaar zijn die prima passen in je eetkamer? Op deze manier voeg je een stijlvol element toe aan je eetkamer. Een leren eetkamerbank staat toch net wat anders dan een stel normale stoelen. Ook hier is leer een prima keuze, zolang je maar weet hoe je dit materiaal moet onderhouden.

Jouw ideale bank

Ben je overtuigd en ben je nu van plan om een leren bank aan te schaffen? Laat je dan vooral inspireren, want leren banken zijn er in alle soorten en maten. Maak je geen zorgen als een bank niet helemaal de juiste afmetingen of kleur heeft, want bij veel winkels zoals Robuuste Tafels heb je verschillende maatwerkopties. Zo weet je zeker dat je bank naadloos aansluit bij de rest van je inrichting.