Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

DUPLO voor je kleintje: leuk én leerzaam!

De kleurrijke blokken en vrolijke poppetjes van DUPLO kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Duplo, het iconische bouwspeelgoed van LEGO, heeft de harten van kinderen over de hele wereld veroverd. Het is niet alleen leuk speelgoed voor dreumesen en peuters (vanaf 18 maanden oud), ook is DUPLO hartstikke educatief. Wij vertellen je hoe DUPLO op toegankelijke, vrolijke en speelse wijze bijdraagt aan de ontwikkeling van je kleintje.

DUPLO bevordert de creativiteit van peuters

Het bouwen met Duplo stimuleert creatief denken bij peuters. Ze kunnen hun verbeelding de vrije loop laten en unieke bouwwerken maken. Door de verscheidenheid aan kleuren en vormen worden peuters aangemoedigd om te experimenteren en nieuwe ideeën te verkennen. Of ze nu een kleurrijke toren bouwen of een huis voor hun poppetjes maken: de mogelijkheden zijn eindeloos! De grote en makkelijk hanteerbare blokken zijn perfect voor kleine handjes en moedigen kinderen aan om hun fantasie de vrije loop te laten. 

Ontwikkel op een speelse manier de fijne motoriek van je peuter

Het plaatsen van blokken, het stapelen ervan en het uit elkaar halen van creaties vereist precisie en controle, wat de fijne motoriek van kinderen verbetert. Deze activiteiten helpen peuters om de hand-oogcoördinatie te ontwikkelen. Ook bevordert het spelen met DUPLO de beheersing van kleine spiergroepen, die kinderen bijvoorbeeld later nodig hebben wanneer ze leren schrijven.

Aan de slag met sociale vaardigheden

Kinderen kunnen natuurlijk in hun eentje met de DUPLO spelen, maar nóg leuker is het om samen te bouwen met andere kinderen. Van het bouwen van een gezamenlijke stad of het delen van blokken: tijdens het spelen met DUPLO ontwikkelen kinderen sociale vaardigheden. Zo leren ze samenwerken, communiceren en het delen van ideeën en creaties. Het is erg waardevol om hier regelmatig mee te oefenen. Op een ontspannen manier kunnen zij deze sociale vaardigheden ontwikkelen. 

Spelenderwijs woordenschat vergroten

Tijdens het bouwproces leren peuters niet alleen nieuwe woorden, maar worden ze ook gestimuleerd om gedetailleerde beschrijvingen te geven van hun creaties. Het vertellen van verhalen over wat ze hebben gebouwd, of het nu een toren, een voertuig of een fantasierijke wereld is, vormt een integraal onderdeel van deze taalrijke ontdekkingstocht met Duplo. Het proces van het delen van ideeën en het geven van betekenis aan hun creaties leert peuters niet alleen hoe ze zich duidelijk kunnen uitdrukken, maar bevordert ook hun vermogen om de wereld om hen heen te begrijpen en te communiceren. In feite fungeert Duplo als een levendige en stimulerende omgeving waarin jouw kind spelenderwijs zijn of haar taalvaardigheden ontwikkelt.

Cadeautip voor de feestdagen

LEGO DUPLO is niet zomaar speelgoed. De blokken zijn een beleving voor je peuter. Je stimuleert er niet alleen de creativiteit en fijne motoriek mee, maar kinderen ontwikkelen ook hun taal en sociale vaardigheden. Hoe bijzonder is het, dat je zelfs de woordenschat kunt vergroten wanneer je samen aan het spelen bent. Dit klinkt als een ideaal cadeau voor de feestdagen! LEGO DUPLO is verkrijgbaar bij Kruidvat, in zowel de winkel als online.

Door dit speelgoed in huis te halen, ervaart je kind urenlang speelplezier. Ook leren peuters op een speelse manier belangrijke vaardigheden aan die hen zullen helpen bij hun verdere groei en ontwikkeling.

Lees ook: