Meld je hier aan voor de gratis webinars tijdens De Week van de Opvoeding

Danielle (13) heeft een zeldzame spierziekte maar hier wordt ze elke dag blij van

Danielle (13) zit al maanden vooral thuis, maar kreeg een speciale verrassing.. 

Danielle kan door de zeldzame spierziekte Spinale musculaire atrofie (SMA) maximaal twee uur per dag in haar rolstoel zitten. De rest van de tijd ligt ze op bed. In het verleden onderging ze twee keer een scoliose-operatie. De artsen dachten dat Danielle niet veel ouder dan 2 jaar zou worden. “Inmiddels is ze 13 en leven we al 11 jaar in bonustijd”, vertelt haar moeder Yvonne. “Niemand kan de toekomst voorspellen. We bekijken alles positief en genieten enorm samen.”

Danielle gaat al maanden niet naar de opvang, omdat ze geen risico kan nemen met haar gezondheid. “Ze mist het sociale contact met haar leeftijdsgenoten”, zegt Yvonne. “Al een hele tijd is ze vooral aan huis gebonden en kunnen we niet veel ondernemen.”

Daarom videobelt Danielle bijna dagelijks met de CliniClowns via de CliniClowns App. Het contact met de clowns brengt haar afleiding en plezier, in een tijd waarin ze nauwelijks een kant op kan. Haar favoriet is CliniClown Hup. Wat Danielle niet wist, was dat haar moeder Yvonne eind vorig jaar met hem onder een hoedje speelde om een verrassing te regelen.

Tijdens het videobellen met Hup had Danielle geen idee wat haar diezelfde dag te wachten stond. Hup belde haar op vanuit de auto. Hij vertelde haar dat hij onderweg was naar de directeur van CliniClowns om zijn contract te tekenen, maar dat hij de weg was kwijtgeraakt. Hup hoopte dat Danielle hem kon helpen en beschreef wat hij onderweg zag. Danielle kon het niet geloven: hij was vlakbij!

Even later stond CliniClown Hup bij haar in de tuin. “Verrassing!” Danielle was totaal verbaasd. “Ze had een grote smile op haar gezicht”, vertelt Mathijs (Hup). “Ik dacht: ik maak er gewoon een verrassing van. Dat heb ik natuurlijk wel even overlegd, om zeker te weten dat het niet te spannend voor haar zou zijn. Het werd een dolle boel en het spel schoot alle kanten op.”

Yvonne genoot mee van het bezoek en zag haar dochter opleven in een moeilijke tijd. “Hup speelt zo leuk op dingen in. Wat er ook gebeurt, hij gaat door. Danielle mist de opvang, ze zit zoveel thuis. Het maakt veel goed als ze kan videobellen met de clowns en al helemaal als ze langskomen!”

CliniClowns

Er zijn nog te veel zieke kinderen en kinderen met een beperking die eenzaam of angstig de dag doorbrengen. CliniClowns wil er ook voor hen zijn. Steun CliniClowns eenmalig via Tikkie.

Je kunt CliniClowns ook structureel steunen. Dankzij jouw structurele steun kan CliniClowns nog meer kinderen bereiken. Word jij ook donateur? 

Lees verder:
Kleine Suze was doodziek, toch gaf dit haar een glimlach
Baby Jones had een gat in haar hart en moest na haar geboorte geopereerd worden

Farah heeft een ernstige spierziekte, dit is waar ze bang voor is

Lees ook: