Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

1 januari 2000 door Diederik Bosman

Darmkrampjes veroorzaakt door medicijngebruik importal?

Onze zoon Luuk is geboren op 22-04-01. Tijdens de bevalling ontstond er een subtotaal rupture. Om de ontlasting zacht te houden kreeg mijn vrouw importal voorgeschreven.

Na twee dagen begon Luuk last te krijgen van darmkrampjes, toevallig was de dosering van importal toegenomen.

Kan bovengenoemde veroorzaakt worden door het medicijn importal?

De voeding van mijn vrouw bestaat uit verse groente aardapelen en nagenoeg geen kruiden. Ook uien of iets dergelijks worden niet genuttigd. U begrijpt dat mijn vrouw borstvoeding geeft.

Antwoord

Ik denk niet dat de buikkrampen van uw zoontje veroorzaakt worden door de medicijnen van uw vrouw. De reden waarom ik dat denk is de volgende.

Importal maakt de ontlasting dunner omdat het suikers bevat die niet door onze darmen kunnen worden verteerd. Hierdoor gaan deze suikers in de darm vergisten waarbij gas en water wordt gemaakt. Dit laatste houdt de ontlasting dun.

Toeval

Omdat de importal in principe niet door de darm wordt opgenomen kan het dus ook niet in de bortsvoeding terechtkomen. Ik denk dus dat het puur toeval is geweest dat uw zoontje buikkrampjes kreeg op het moment dat de importal werd verhoogd.

Overigens veel zuigelingen hebben last van buikkrampen zonder dat hieraan een ziekte aan ten grondslag ligt. Meestal is het dus totaal onschuldig.