29 juni 2006 door Merit Tabbers

Kun je van slecht zien heel moe worden?

Onze zoon van 3 jaar blijkt een bril nodig te hebben met een sterkte van +9. Daar zijn we behoorlijk van geschrokken. Het gekke is dat het niet in de familie voorkomt. Ook hebben we nooit echt iets gemerkt, tot we erachter kwamen bij de ogentest op het consultatiebureau. Vervolgens zijn we doorverwezen naar het ziekenhuis.

Onze vraag is eigenlijk: waardoor komt het dat hij zo vreselijk moe is de hele dag? Kan het door zijn ogen komen? Bijvoorbeeld omdat hij zich zo vreselijk moet inspannen? De bril krijgen we over 2 weken.

Antwoord

Het is inderdaad heel goed mogelijk dat uw zoon zo moe is omdat hij nog geen bril heeft. Kinderen met visus-problemen ('visus' is de medische term voor het gezichtsvermogen) zijn vaak doodop. Daarnaast kunnen ze ook hoofdpijn of concentratieproblemen hebben, en verminderde schoolprestaties. Het kost echt heel veel energie als je niet goed ziet!

Gelukkig dat het bij het CB ontdekt is, zodat hij nu goed geholpen kan worden en zich verder goed kan ontwikkelen. Sterkte ermee!

Lees ook: