Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

23 maart 2004 door Lissy de Ridder

Mijn dochter werd slap in het zwembad en haar ogen draaiden weg. Wat was dat? (2 jr)

In het zwembad kreeg mijn dochter (van 2 jaar) water in haar ogen. Iets onschuldigs, maar hierna kreeg ze haar oogjes bijna niet meer open. Je zag alleen een streepje wit. De ogen waren weggedraaid, en op mijn arm werd ze slap. Alleen hield ze nog wel haar hoofd overeind. Ze draaide haar hoofd naar één kant.

Door tegen haar te praten en door tegen haar wang te tikken kwam ze weer een beetje bij. Dit duurde zeker een paar minuten. Ondertussen mompelde ze alleen maar.

Na een minuut of 10 was ze weer de oude maar wel heel erg moe. Wat kan dit geweest zijn?

Antwoord

Mogelijk heeft uw dochter een stuip gehad. Dit kan echter niet zijn veroorzaakt door het water dat zij in haar ogen kreeg; het is vast een toevallige samenloop van omstandigheden geweest.

Op deze leeftijd kunnen kinderen inderdaad zo'n aanval doormaken, en vaak is er dan sprake van een koortsstuip.

Waarschijnlijk heeft u daar in het zwembad geen temperatuur opgemeten, maar als u dat wél gedaan had, dan had u misschien koorts geconstateerd. Kinderen kunnen namelijk ongemerkt en heel plotseling koorts krijgen. Vervolgens kan die koorts een halve dag later alweer weg zijn. Maar ondertussen kunnen er wél allerlei dingen gebeuren die te maken hebben koorts, zoals een koortsstuip.

Als een dergelijke aanval niet meer optreedt, is er geen enkele reden tot zorg. Als het verschijnsel zich wél opnieuw voordoet, is het verstandig om een arts te raadplegen.

Lees ook: