14 december 2007 door Antheny Verhoef

Mijn ex wil zijn kind tóch weer zien. Wat moet ik doen? (2 jr)

Ik ben moeder van een dochter van 2 jaar. Haar vader en ik zijn gescheiden. Na een half jaar een omgangsregeling te hebben gehad, gaf hij aan haar niet meer te willen zien. Hij miste haar tussentijds te veel. Nu, na 4 maanden, heeft hij daar spijt van en wil hij haar wel weer zien.

Ik heb geen idee wat ik moet doen en hoe ik in het belang van mijn dochter het beste kan handelen.

Antwoord

Wat fijn dat uw ex-partner zijn verantwoordelijkheden als vader weer wil oppakken! Ook heel goed is dat hij heeft nagedacht over de relatie met zijn dochter en dat hij het contact met haar wil herstellen.

Veiligheid, stabiliteit en voorspelbaarheid

Voor uw dochtertje is dit dus goed nieuws. Voor kinderen van gescheiden ouders is het immers belangrijk dat ze met beide ouders een goed contact kunnen opbouwen.

Voor uzelf is het belangrijk dat u voor ogen houdt wat goed is voor uw kind. Dat is: veiligheid, stabiliteit en voorspelbaarheid.

Risico

Wat dus niet goed zou zijn voor uw dochter, is de situatie waarin haar vader in herhaling zou vallen en de omgangsregeling alsnog weer zou beëindigen. Dat zou haar een gevoel van onveiligheid kunnen geven omdat ze dan totaal niet meer weet waar ze nou aan toe is.

Wijs uw partner op dit risico, en vraag hem wat er wat hem betreft voor nodig is om de omgangsregeling op een prettige manier te continueren. Is de tussentijd te lang (zoals voorheen) en moet de bezoekregeling misschien anders georganiseerd worden? Of is tussendoor bellen met zijn dochter een oplossing? Bespreek dit met elkaar en maak hierover goede afspraken.

Ik wens u veel succes!

Lees ook: