Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

29 november 2021

Zo organiseer je een kerst om nooit meer te vergeten

Veel mensen hebben elk jaar weer moeite om te bedenken wat ze een ander kunnen geven voor kerst. Vaak onnodig, want kerst is juist het moment om je familie of vrienden weer eens op te zoeken voor bijvoorbeeld een kerstdiner. Kerst draait om samenzijn en niet om wie de mooiste cadeaus geeft. Als je niet goed weet op welke manier je Kerstmis tot een succes kunt maken, lees dan vooral deze tips.

Ouderwets gourmetten/fonduen 

Rond de kerstdagen kun je er niet omheen. In iedere supermarkt waar je naar binnen loopt, word je overspoeld met minivarianten van burgers, kaasschnitzels en sateetjes. Niet iedereen is een even groot fan van gourmetten. Bijvoorbeeld als je het vervelend vindt dat de vleesgeur in je huis blijft hangen. Als het je lukt die voor lief te nemen, is het echt een goed idee om weer eens ouderwets te gourmetten of fonduen. De blik in de ogen van je kind(eren) als ze helemaal zelf een pannenkoek gebakken hebben en daarna lekker aan het smullen zijn is onbetaalbaar. Als je het gourmetten wat wilt rekken, zorg er dan voor dat je Monopoly afgestoft hebt en koppel er een gezellige spelletjesmiddag aan vast. En na afloop? Een lekker ijstaartje en uitbuiken op de bank met Harry Potter of een echte klassieker zoals Home Alone.  

Met z'n allen een huisje huren

Eén van de redenen waarom je liever bij iemand anders kerst viert, is de rommel na afloop. Op de een of andere manier sneuvelt er altijd een vaas of blijf je achter met een plakkerige vloer. Wat dacht je ervan om met z'n allen een huisje te huren? In Nederland zijn er een heleboel opties om met een groep een leuk huisje te huren. Omdat je in een totaal andere omgeving bent, voelt het zelfs als een soort minivakantie. Vaak zijn met name de grotere parken waar je een huisje huurt perfect ingesteld op kinderen en ze liggen vaak ook nog eens in een bosrijke omgeving. Niets fijner dan een frisse kerstwandeling. Daarnaast bieden deze locaties vaak arrangementen waarbij je vrij simpel eten en drinken kan regelen. En na afloop pak je jouw koffer in en ga je weer naar huis. Vergeet niet om deze momenten vast te leggen met je camera. Met de gemaakte foto’s kun je zelfs een fotoboek maken. Op deze wijze zul je deze kerst nooit vergeten.

Cadeautjes geven op een andere manier

Ben je op zoek naar minimaal gedoe en maximaal resultaat? Dan is dobbelen de oplossing! Spreek met elkaar vooraf een budget per cadeau af en het aantal cadeaus dat gekocht moet worden. Met een budget tussen de 5 en 10 euro per cadeau gaat het deze kerst geen nieuwe spelcomputer worden, maar de uitdaging van het kopen van een cadeau voor een ander maakt het juist leuk. Het spel zelf zorgt vaak voor veel hilariteit en kan ook prima gespeeld worden met kinderen. 

Dit artikel is tot stand gekomen met Albelli.