Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op

Ceasetherapie kritisch bekeken

Vandaag in Trouw een artikel over Ceasetherapie. Weet niet of het online staat.
De inspectie voor gezondheidszorg gaat artsen onderzoeken die deze therapie aanhangen.

Misschien wordt het dan duidelijker hoe het nu precies zit.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
amk

amk

22-02-2013 om 12:47

Wel online

maar alleen beschikbaar voor abonee's

Onno

Onno

22-02-2013 om 19:46

Schoolvoorbeeld van slechte journalistiek.

Op zich is het niet erg, het kan ook een trigger zijn voor die ouders van wie het kind is genezen van ADHD, ADD, ODD, PDD-NOS enz, enz. om van zich te laten horen.
In ieder geval zijn er al talloze kinderen gered met de CEASE-therapie. Kinderen van wie je zeker kan aannemen dat ze volledig kansloos waren om een eigen leven op te bouwen. Jammer dat ze niet op zoek zijn gegaan om met ouders van dergelijke kinderen te spreken.
Waarschijnlijk wilde men dat ook helemaal niet, want de belangen zijn immers veel te groot. Allereerst mag er geen twijfel komen aan de veiligheid van de vaccins en aan de andere kant mag de homeopathie geen bedreiging vormen voor de woekerwinsten van de farmaceutische industrie.
Wat ik dan wel weer vreemd vind is dat ze wel een volledig verslag hebben geschreven over een kind dat door de BMR-prik volledig autistisch is geworden. Ik denk dat het de discussie wel weer zal doen opleven.

anna van noniemen

anna van noniemen

22-02-2013 om 21:43

Wat jammer

dat het online niet te lezen is, had het graag gelezen.

Jammer inderdaad

" Een kind dat *door* de BMR-prik volledig autistisch is geworden"... Ik had graag gelezen hoe ze dat wapenfeit bewijzen. In de rest van het artikel was ik trouwens ook wel geïnteresseerd.

Vertigo

Vertigo

22-02-2013 om 23:51 Topicstarter

Ik kan het wel bewaren als jullie willen, heb momenteel geen scanner maar kan t wel ergens scannen als jullie willen?

Tineke

Tineke

23-02-2013 om 08:30

Volledig autistisch

Ik ken nogal wat mensen met zwaar autistische kinderen. Mensen die ook een team van ceasetherapeuten en homeopaten om het kind heen hebben verzameld. Soms zijn ouders in het begin eventjes blij, zoveel positieve aandacht voor hun kind en voor henzelf doet zichtbaar goed. Maar na een paar weken zitten ze dieper in de put dan ooit tevoren. Zelfs de wondertherapieën helpen geen barst. En pas begint het grote accepteren, hun kind is zwaar autistisch en komt daar nooit meer vanaf. Het kind is inmiddels dan ook weer ouder geworden, en hoe ouder, hoe meer het gedrag afwijkt.
Dat is trouwens ook de reden waarom autisme vaak pas na vaccinatierondes wordt ontdekt. Het valt gewoon nog niet op bij een pril geborene. Hoe groter het kind, hoe meer buitenwereld en sociale interactie een rol gaan spelen. Dus hoe meer afwijkende ontwikkeling begint op te vallen.
Overigens, er zijn genoeg landen waar niet gevaccineerd wordt, en daar komt autisme net zo vaak voor.
Jammer, maar helaas, het is niet de oorzaak. Wisten we het maar, en konden we er maar wat aan doen...het enige wat wel bekend is (naast erfelijkheid) is dat een enkel glaasje wijn (oid) in de zwangerschap, ook adhd- en autisme-achtige verschijnselen kan geven. Dus wat meer glaasjes kan mogelijk nog meer veroorzaken wat er op kan lijken.

Onno

Onno

23-02-2013 om 09:51

De pleuris is uitgebroken.

Net nu de FI nog in een overwinningsroes verkeerd omdat ze met de codex in hun hand de alleenheerschappij heeft gekregen, gooit de homeopathie weer roet in het eten.
Net nu veel ouders geloven dat vaccineren veilig is blijkt dat dus helemaal niet zo te zijn. De hele oplage van het boek is ineens bijna uitverkocht.
Ik denk dat er in de komende tijd heel veel over geschreven zal worden. Dat team van ceasetherapeuten en homeopaten waar mw. heksenvet het over heeft bestaat niet eens. Waarschijnlijk wil ze zichzelf overtuigen dat ze tevreden moet zijn met haar situatie.

Het hele artikel uit Trouw

'Homeopathie helpt niet tegen autisme'
JULIE WEVERS − 22/02/13, 00:00

Inspectie doet onderzoek naar artsen die volgens de KNMG 'valse hoop bieden'

Autistische kinderen kunnen volgens deskundigen niet genezen worden met een homeopathische behandeling. De Inspectie voor de Gezondheidszorg begint een onderzoek naar artsen die zeggen dat die wel werkt.

Het gaat om artsen die werken met de zogeheten Complete Elimination of Autistic Spectrum Expression ofwel Cease-therapie. Volgens de Cease-organisatie werken in Nederland 250 van deze therapeuten. Minimaal negentien van hen zijn arts. Zij staan in het zogeheten BIG-register en zijn daarom gebonden aan strikte regels, ook bij niet-reguliere behandelingen.

Cease-therapeuten beweren dat autisme bij kinderen vaak wordt veroorzaakt door vaccinaties. Door het 'ontstoren' hiervan met homeopatische korreltjes zouden ze kunnen genezen. "Uit goed wetenschappelijk onderzoek blijkt geen enkele aanwijzing dat vaccinaties autisme veroorzaken", zegt Patricia Vermeer-de Bondt, arts-epidemioloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

"Wij nemen dit zeer serieus", zegt een woordvoerder van de inspectie desgevraagd. Volgens Rutger Jan van der Gaag, hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie in Nijmegen en voorzitter van de KNMG, de beroepsvereniging van Nederlandse artsen, houden de Cease-artsen zich niet aan de gedragsregels voor niet-reguliere behandelwijzen. "Als ze hoop bieden op genezing van autisme, vind ik dat schadelijk omdat die hoop vals is."

Veel zorgverzekeraars vergoeden de Cease-therapie, die twee à drie jaar duurt, geheel of deels, als iemand aanvullend is verzekerd. De kosten bedragen naar schatting 600 euro per jaar. Daarnaast betalen ouders zelf jaarlijks nog ongeveer 600 euro aan vitaminen en voedingssupplementen. Vergoeding kan alleen als de behandelaar is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. "Die moet de kwaliteit van de behandelingen bewaken", zegt een woordvoerster van Achmea. "Wij gaan uitzoeken of zij dit in het geval van de Cease-therapie wel hebben gedaan."

Onno

Onno

23-02-2013 om 11:07

Misschien even hier naar kijken


http://www.youtube.com/watch?v=f47h0Zi3ZK0&feature=youtu.be
Zou goed zijn om het hele artikel hier te publiceren, inclusief het verhaal van die baby die door de BMR vaccinatie autistisch werd.

Sjansje

Sjansje

23-02-2013 om 14:51

Bij de geboorte

Toen onze dochter werd geboren, was het mij al vrij snel (na een paar weken) duidelijk dat er "iets" aan de hand was. Ze huilde veel, reageerde extreem op onverwachte geluiden, had moeite met drinken, obstipatie, vreemde bewegingen met armpjes en beentjes. Dat "iets" werd meer zichtbaar naarmate ze ouder werd.
Maar toen ik voor het eerst merkte/voelde dat ze anders was was er nog geen enkele vaccinatie, medicatie of wat dan ook geweest. O, en trouwens ook de hele zwangerschap geen alcohol, nicotine of medicijnen gebruikt.
Wel komt autisme in de familie voor...

Tineke

Tineke

23-02-2013 om 14:56

Onno

Ik had je toch bijna de namen willen geven van de alterneuten die de kinderen 'geholpen' hebben. Maar ach, waarom zou ik? Ik weet tenslotte ook niet wie jij bent...
Het is zo jammer dat je reageert zoals je reageert. Zo niet geloven, zo niet luisteren, zo niet begrijpend. word je daar nu echt gelukkiger van?

Stress

Het lijkt mij dat je de ervaringen van ouders wel serieus moet nemen. Blijkbaar hebben veel ouders van kinderen met autisme de ervaring dat hun kind extremer ging reageren of zich gedragen na een vaccinatie. Misschien werden voor veel ouders dan pas de gevolgen zichtbaar van het autisme van hun kinderen.
Ik denk zelf dat het te maken heeft met lichamelijke stress en reacties van het immuunsysteem. Alles aan deze kinderen is vaak extremer, niet onmenselijk, niet onbegrijpelijk, maar extremer. Op Wrong Planet reageerden mensen met autisme met de opmerking dat dit zaken zijn die je algehele gezondheid verbetert maar niet je autisme wegneemt. En onder stress, sociale stress, lichamelijke stress, functioneren mensen met autisme nou eenmaal slechter, hun balans is sneller verstoord, ze zijn vaak minder belastbaar. Ook in lichamelijke zin.

Prakje

Prakje

23-02-2013 om 16:43

Onno

Als het dan echt door entingen komt, kun je mij dan uitleggen waarom onze zoon de diagnose autisme heeft gekregen voordat hij de eerste BMR vaccinatie kreeg? Om allerlei andere redenen hebben wij de BMR uitgesteld tot zoon 6 jaar was. En zie daar op zijn 5e een diagnose.

Ik ben erg voor homeopathie, heeft vaak veel goed gedaan hier. En het hoeft voor mij echt niet allemaal wetenschappelijk bewezen te zijn. Wat werkt, dat werkt.

Maar ik geloof niet in sprookjes. En van de Cease therapie heb ik alleen nog vage verhalen gehoord, voor mij voorlopig nog sprookjes

Rafelkap

Rafelkap

23-02-2013 om 18:24

Genetisch

bij mijn weten is autisme genetisch bepaald, en daar zegt de caese therapieen niets over. Het speelt vooral in op de wanhoop van de ouders, die hopen op een wondermiddel, maar die genen repareren, dat kunnen die therapeuten natuurlijk niet.

Petra.v.S.

Petra.v.S.

23-02-2013 om 19:02

Wat een flutartikel

Echt een flutartikel wat iedere idioot geschreven kan hebben. Waarschijnlijk is er ook helemaal geen echt onderzoek naar gedaan.
Iedereen moet geloven wat hij wil, maar ik heb heel sterk de indruk dat de overheid en media hard bezig zijn om de homeopathie en alle natuurlijke geneesmiddelen te boycotten. Waarschijnlijk om big pharma te spekken. Of omdat ze niet beter weten.
Net als dat er nu ineens op homeopatische produkten niet meer mag staat waar het voor is. Hallooo! Hoe kun je dan het juiste produkt kiezen!
Ik heb hele goede ervaringen met homeopathie en natuurgeneeskundigen enz. en ik erger me heel erg aan die hetze die hier tegen gaande is.

Ik vond het een goed en duidelijk filmpje, Onno. Echt een duidelijk groot verschil voor en na de vaccinatie bij dat kind.

Het punt is dat autisme door vaccinaties veroorzaakt KAN worden. Het is een van de vele mogelijke oorzaken. Dus kun je niet andersom redeneren dat DUS alle kinderen met autisme het door vaccinaties gekregen hebben. Zo werkt dat niet.
Als longkanker door roken veroorzaak kan worden, zeg je toch ook niet dat dat niet waar is omdat jij rookt en geen longkanker hebt.

Overigens geloof ik de bewering niet dat er in landen waar niet wordt gevaccineerd net zo veel autisme voorkomt als hier. Ik denk dat dat echt een heel stuk minder zou moeten zijn. Mogelijk andere oorzaken zijn bv. milieuvervuiling, voeding met allerlei e-nummers, geur kleur en smaakstoffen, aspartaam, genetisch gemanipuleerd voedsel enz. In landen waar niet wordt gevaccineerd is dat ook vaak minder.

Maar goed, iedereen mag zelf weten wat hij wel en niet gelooft. Gelukkig maar!

cqcq

cqcq

23-02-2013 om 21:57

Het mag er wel op staan

Op ieder geneesmiddel waarvan de werking is aangetoond mag op het etiket staan waarvoor het is.

Helaas is dat voor de meeste homeopathische middelen niet het geval.

Evanlyn

Evanlyn

24-02-2013 om 01:39

Huh, petra?

Er is juist wetenschappelijk bewezen dat autisme niet door vaccinaties komt. En dat het feit dat de eerste verschijnselen zich rond die tijd voordoet, heeft niets met vaccinaties te maken, maar meestal alles met genetica. Kijk maar rond in de familie.

Wat mij zo stoort aan iemand als Onno zijn de verkapte dreigementen. De moeder uit het artikel voelt zich elke dag schuldig omdat ze het kind heeft laten vaccineren. Dat is een slechte basis om een zorgenkind op te voeden. Mensen als Onno wakkeren dat schuldgevoel lekker aan, om vervolgens met een peperdure "oplossing" te komen. En als je die niet neemt, dan gaat het helemaal fout met je kind. Dat is te lezen in zijn bijdragen. Steeds die verkapte agressie: "totdat je helemaal murw bent, dan piep je wel anders!" Iemand die echt begaan is met ouders en kinderen zou zich nooit zo opstellen.

Petra.v.S.

Petra.v.S.

24-02-2013 om 09:31

Het is maar wat je duur noemt

gesprekken, speltraining, hometraining enz. bij het centrum autisme kosten zeker weten veel meer geld. En dat werkt ook niet. Ik ken zo 10 gezinnen die er niks aan hebben gehad. Moeten de zorgverzekeringen dat dan ook niet meer vergoeden? Nee, natuurlijk niet, want het werkt bij een aantal gezinnen vast ook wel.
En zo is het ook met de homeopathie. Bij een aantal mensen werkt het niet, en bij een aantal wel.

T&T

T&T

24-02-2013 om 10:25

Mijn idee

Met twee kinderen met autisme heb ik intussen na jaren van goedbedoelende hulpverleners, ambulant begeleiders en allerlei -peuten ook zo mijn iegen theorie ontwikkeld. Ook ter zelfbescherming er is nl naar alle mogelijke oorzaken gekeken binnen ons gezin, van mishandeling tot drankgebruik tijdens de zwangerschap, en ja, ook inentingen zijn ter sprake gekomen... maar goed, ik zit nu met twee kinderen met autisme.
En ik denk dat autisme genetisch bepaald is.
MAAR... ik denk ook dat de mate waarin iemand last heeft van zijn autisme sterk omgevingsbepaald is. Wij hebben de genetische lijn in de familie ontdekt, maar 2 generaties terug werd er nog niet over autisme gesproken, en was het "probleem" ook stukken minder groot. Inentingen kunnen het zeker versterken, net als het gebruik van bepaalde geneesmiddelen, voeding, drank, roken, drugs, daar ben ik van overtuigd, maar het is niet de grondoorzaak: het zat er al!
Verder ben ik van mening dat je ook met autisme heel gezond en gelukkig oud kunt worden. Ook al loopt het leven wat anders dan gemiddeld. Maar we leven niet in de gemakkelijkste tijd, zeker niet voor deze kinderen.
Wat ik van de cease therapie moet denken weet ik eigenlijk niet. Ik ken het, heb me er ook enigszins in verdiept, maar ben met mijn eigen kinderen toch dat traject niet ingestapt... ik geloof dat wij het op eigen kracht heel aardig redden. En ik geloof al lang niet meer in wonderen (complete genezing).
Naar mijn idee is autisme niet te genezen, maar kun je wel heel veel doen om er goed mee om te gaan, en de symptomen draaglijker te maken.
Tess

Onno

Onno

24-02-2013 om 13:08

Codex alimentarius

Op ieder geneesmiddel waarvan de werking is aangetoond mag op het etiket staan waarvoor het is.
Helaas is dat voor de meeste homeopathische middelen niet het geval.
Homeopathen gaan er vanuit dat de mens meer is dan een lichaam. Dat alles wat leeft ook over een energieveld beschikt waaarin zich ook allerlei processen afspelen. Homeopatische geneesmiddelen zijn zodanig bereid dat er geen enkel bestanddeel van de oorspronkelijk stof in terug is te vinden. Een homeopatisch geneesmiddel werkt dan ook niet direkt op het stoffelijke lichaam maar op dat energieveld. Helaas is het nog niet mogelijk om dat wetenschappelijk te bewijzen.
Gewone 'genees'middelen zijn stoffelijk van aard en daarvan is de werking wel wetenschappelijk aan te tonen. Meestal kom je daar niet verder mee dan symptoombestrijding. Maar aangezien daar het meeste geld mee verdient wordt zullen we daar voorlopig nog wel mee opgescheept zitten.
Hetzelfde geldt nu dus voor al die labeltjes kinderen, daar wordt door de reguliere hulpverlening goud geld aan verdient, dus de CEASE-methode zullen ze echt niet serieus onderzoeken. Maar gelukkig doet de mond-tot-mond reclame zijn werk wel.

P

P

24-02-2013 om 15:18

Heksenvet

"Overigens, er zijn genoeg landen waar niet gevaccineerd wordt, en daar komt autisme net zo vaak voor. "

Daar zie ik dan wel graag een bron van want je ziet dat Petra dat (terecht nu) in twijfel trekt.

Cijfers

Ik heb dat inderdaad ook weleens gehoord dat autisme overal dezelfde cijfers zou hebben. Maar dat is natuurlijk wel wat onrealistisch. De cijfers hangen af van de registratie van het gezondheidsapparaat. En als het bewustzijn en de diagnostische mogelijkheden er niet zijn of als dit beeld nog niet herkend wordt dan krijg je natuurlijk lagere cijfers. Volgens de cijfers van de WHO varieert het sterk per land.
http://www.icare4autism.org/news/2010/09/autism-action-a-global-perspective/

Tineke

Tineke

24-02-2013 om 15:58

Japan

In Japan heeft men een periode geen BMR gegeven. Helaas leverde dat niet minder autisme op.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16865547

anna van noniemen

anna van noniemen

24-02-2013 om 16:11

Mond op mond reclame onno?

Hoe komt het dan dat ik echt niemand maar dan ook niemand ken die deze therapie heeft gevolgd en met succes heeft gevolgd? En ik ken heel wat gezinnen met zorgenkinderen hoor, meer dan jij denk ik!

Ook hier kan ik de lijn van ADHD en autisme gewoon terugvolgen, erfelijk, en het lijkt vooral bij de jongens voor te komen en niet bij de meiden, maar die geven het wel door. Waarom het bij mijn voorouders niet tot problemen heeft geleid, een andere tijd, meer duidelijkheid (pa en ma zijn de baas en op school de meester en bovenmeester, duidelijker kan het niet). Kun je niet goed leren? Dan ga je maar werken. Mijn vader is zo door zijn vader in de klei gezet onder de hei-stelling, ga maar werken. Uiteindelijk wel opgeklommen, maar toch....In die tijd kon dat. Nu moet je samenwerken! Werkt vaak niet bij ASS-ers. Je moet je competenties ontwikkelen. Gewoon stampwerk is er vaak niet meer bij....De maatschappij is veel te ingewikkeld geworden en daarom lopen steeds meer kinderen vast....Heeft niks te doen met vaccinaties....

Onno

Onno

24-02-2013 om 16:30

Vragen en antwoorden

Op al die vragen krijg je een antwoord als je het boek leest. Je kunt toch niet van mij verwachten dat ik het hele boek hier schrijf.
Mijn ervaring is dat niet iedere autist met de CEASE kan genezen, vaak wel heel veel verbetering maar geen 100% genezing. Kinderen die daadwerkelijk door de vaccinaties autistisch zijn geworden zijn vaak wel 100% te genezen. Het grootste succes ligt bij kinderen met autistische aandoeningen zoals ADHD enz. enz. die zie ik vaak wel helemaal genezen en dat geven ze vaak zelf ook aan. Vooral die drukte in het hoofd komt tot rust en allerlei autistische trekjes verdwijnen. Ook de agressie is vaak een issue en dan hoor ik vaak de moeder zeggen dat ze een totaal ander kind heeft gekregen.
Nogmaals van mij mag iedereen doen waar hij/zij zin in heeft, maar niemand hier heeft zoveel ervaing met dit soort kinderen als ik. De reden dat ik dit zoveel onder de aandacht breng is omdat er zich nu een catasrofe ontwikkeld die zijn weerga niet kent en niemand ziet hem aankomen. Meer dan 250.000 kinderen zullen dadelijk niet in staat zijn om een toekomst op te bouwen. Kinderen met een ongelofelijke verslavingsgevoeligheid en voorbestemd om later als psychiatrisch patiënt door het leven te gaan. De GGZ is verspilling van tijd en moeite, dat werkt echt niet.

Onno

Onno

24-02-2013 om 16:32

Mond-tot mond

Mond-op-mondreclame is iets anders.

anna van noniemen

anna van noniemen

24-02-2013 om 16:52

Gaan we nu muggenziften (of zonder n??)

Tjonge jonge...

Mond TOT Mond reclame, jij je zin, maar ik ken echt niemand! En verder, Ik durf echt te beweren dat ik in het kootje van mijn kleine pink meer kennis en ervaring met ADHD en ASS heb, dan jij in je hele lichaam hoor Onno!!!!

anna van noniemen

anna van noniemen

24-02-2013 om 16:54

En verder onno

vragen wij hier al jaren aan jou naar links en bewijzen maar kom je nergens mee. En dat in al die jaren nog steeds niemand in mijn omgeving door die mond TOT mond reclame is genezen dmv deze therapie vind ik ook wel erg bijzonder!!! Je schijt alleen steeds het hele forum onder....

P

P

24-02-2013 om 17:11

Onno

Ik denk dat als CEASE zo succesvol zou zijn dat dan alle zorgverzekeringen iedereen met een kind met ADHD zou verplichten om meteen die 'therapie' te gaan volgen.

Onno

Onno

24-02-2013 om 18:05

Ach, zorgverzekeraars

Het draait in de gezondheidszorg niet om onze gezondheid. Zorgverzekeraars weten helemaal niets en het interesseerd ze ook helemaal niets.
Ik ken een moeder die hemel en aarde bewogen heeft om alles vergoed te krijgen. Ze kon zelfs een hele lijst overleggen hoeveel geld het de zorgverzekeraar heeft gescheeld en nog scheelt. Niets dan ook maar niets heeft ze vergoed gekregen. Zorgverzekeraars houden zich aan regels, ook al zou het miljarden euro's schelen aan zorgkosten dan nog houden ze zich aan de regels.
Ooit heb ik wel de stille hoop gekoesterd dat zorgverzekeraars uit hun coma zouden ontwaken maar tot op heden is dat nog steeds niet gebeurd.
Eigenlijk zonde van al dat geld. Als zorgverzekeraars zouden vergoeden op basis van effectiviteit, zouden we tientallen miljarden euro's goedkoper uit zijn.
Dat is eigenlijk nog niet eens het belangrijkste. Het ergste vind ik dat er zo ontzettend veel nodeloos lijden in stand wordt gehouden, puur omdat symptoombestrijding het meeste geld opleverd. Tsja, de apotheker rijdt zijn Mercedes tenslotte niet van gezonde mensen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.