Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Iui - ivf - icsi draadje

merry, ik duim ik duim ik duim, ik hoop dat het gelukt is en je nu of zo meteen dolgelukkig op je werk zit.

Bizar

dat het draadje al weer een half jaar oud was. Ik ben heel blij met het archief, ik vind dingen van mijzelf terug toen ik zwanger was van dochter 6 jaar geleden, heel leuk om het terug te kunnen lezen.

Weer mislukt

wanneer mag ik nou voelen dat er een kindje groeit in mijn buik?? wanneer mag ik een wonder vasthouden wanneer mag ik voor een kindje zorgen.
wanneer???
liefs merry

Oh merry

ach nee.....

hè wat ontzettend oneerlijk. Ik kan ook niets zeggen wat troost, oh wat vind ik dit erg voor je, het is je namelijk zo gegund. Ik wou dat ik iets voor je kon doen.

Hedda

Hedda

04-02-2009 om 13:32

Potverdikke!

Wat weer ontzettend teleurstellend.
Hier van mij een beetje moed. Die kun je wel even gebruiken. Sterkte. Van mij een arm om je heen.

Liefs Hedda

Asa Torell

Asa Torell

04-02-2009 om 20:11

O merry

Wat erg weer, ik lees hier ook nog steeds mee en ik hoopte het zo voor je! Veel sterkte!

Lean1

Lean1

04-02-2009 om 21:27

Ach merry

wat spijt mij dat nu voor jullie, ik had zo op een ander bericht gehoopt voor je!!

((((Merry)))

Lean

Nogmaals

wat is het toch oneerlijk en akelig dit. En je kan nergens klagen, je kan niet boos worden op iemand die iets fout heeft gedaan, je kan niet meer doen dat je al gedaan hebt al die jaren. Zo ontzettend verdrietig vind ik het. Nou sterkte Merry !

houtsnip

houtsnip

05-02-2009 om 21:36

Lieve merry

Ik word er helemaal stil van. Die vier, eigenlijk drie korte vragen van je. Er zit zoveel in.
In gedachten sla ik een arm om je heen en wens je alle moed van de wereld om deze uitslag te accepteren en weer een volgende stap te nemen. O Merry, het is je zo gegund dat het een keer lukt.
Dikke knuffel,
houtsnip

Lieve allemaal

bedankt voor alle steun en lieve woorden.
ik moet weer verder. ik zit nu te wachten dat ik ongesteld wordt en dan ga ik maar weer bellen met de kliniek voor de volgende poging. pffff zie er tegen op om weer te beginnen, maar ik geef niet op. ik kan nu wel onder de mri scan voor mijn rug, ben niet zwanger dus kan veilig eronderdoor. meiden hoe gaat het met jullie??
houtsnip hoe gaat het met prikken? spuit je al als een ouwe junk:)
liefs merry

Elke

Elke

06-02-2009 om 10:11

Oh merry

Wat klote weer... Had al eerder willen reageren, maar wist niet zo goed wat ik moest schrijven.

Sterkte.

Liefs Elke

houtsnip

houtsnip

06-02-2009 om 14:24

Spuiten en bolletjes

Het spuiten gaat iedere dag ietsjes beter. Is nog steeds geen hobby van me aan het worden, maar ik zie er niet meer tegenop.
Begin wel bijverschijnselen te krijgen: drukkend gevoel in mijn buik, beetje hoofdpijn, vroeg wakker en kuitkramp. Vooral dat laatste kan ik niet plaatsen. Iemand ervaring met puregon/decapeptyl en kuitkramp? Op een bizarre manier wel fijn trouwens dat ik er wat van begin te merken: een mens gaat toch bij zichzelf denken dat het allemaal niet aanslaat ofzo.
Lean, vroeg jij dat nou? Of ik ook aan de bolletjes was? Nog niet, dat komt na de punctie. Schijnt zeer smerig spul te zijn. Heb jij ervaring?
Merry: goed dat je doorgaat, ondanks dat je er tegen op ziet. Ik heb vorige week voor het eerst sinds jaren weer eens mens-erger-je-niet gespeeld en het viel me op hoe vaak je soms moet gooien voor je een zes hebt en weer het bord op mag. Die stomme rol die dat stomme toeval speelt, daar zijn we allebei compleet aan uitgeleverd in deze periode.

Maandag weer een afspraak

bij mijn arts, dus dan zal ik wel weer beginnen met clomid, ik ben benieuwd wat hij wil deze keer.
wat ik gewoon niet snap en wat mijn hoofd niet kan bevatten, alles gaat goed, eitjes groeien goed. zaad is super. inseminaties gaan goed, waarom mag het zich dan niet nestelen. ik weet dat daar niks aan te doen is. maar de techniek is zo ver waarom niet hierin?? ja ik weet het, het is maar net hoe het kwartje valt, maar ik kan er gewoon niet bij op dit moment om zo te denken.
maar ja ik ga met lichtelijke goede moed de nieuwe ronde in. maandag moet ik ook voor de mri scan voor mijn rug, bah. mijn hond voelt zich niet lekker weet niet wat ie heeft, dus het zit allemaal heel erg mee. maar voor de rest voel ik me goed hoor hihih.
houtsnip het zal mijn hobby ook nooit worden hoor, dat spuiten. dat opgeblazen gevoel ken ik, maar die kuitpijn ken ik niet, geen ervaring mee, als het te erg wordt moet je even met je arts bellen!!! wat betreft die bolletjes het is vies spul, maar nu heb ik laatst een ding meegekregen dat je het makkelijk kan inbrengen, en ik moet zeggen dat het dan niet zo snel smurrie in je slip wordt(ranzig verhaaltje), dus dat ding is super. misschien kan je die bij de apotheek krijgen echt een aanrader.
liefs merry

Ja dat innestelen

is zo'n ongrijpbaar iets, daar weten ze ook nog helemaal niets van. Er is zoiets als assisted hatching geloof ik dat het heet en dan maken ze een klein sneetje in de schaal van de embryo waardoor het iets makkelijker zou hechten, maar mijn arts zei dat daar ook weer veel embryo's mee verloren gaan.

MIsschien komen ze er over een tijdje achter waarom de ene perfecte embryo niet hecht en de andere middelmatige wel, maar tot nu toe weten ze het gewoon niet.

Van de 4 embryo'tjes die bij mij terug zijn geplaatst in die 2 pogingen heeft er eentje zich gehecht, het is heel erg geluk hebben geweest. Ik hoop werkelijk dat het bij jou simpelweg heel veel ongeluk is geweest en dat het volgende keer dus wel goed is. 1 keer moet het goed vallen, 1 keer maar en dan ben je zwanger.

Oh ik gun je het zo, zo lang al bezig.... nou sterkte en succes maandag weer !

Lean1

Lean1

08-02-2009 om 13:06

Merry

ik hoop dat je maandag in ieder geval goed nieuws krijgt over je rug, dat dat meevalt in ieder geval.

Ja het blijft afvragen waarom de een alleen de onderbroek naast die van de ander hoeft te hangen en het is al weer zover en er bij de ander niets gebeurd, zelfs met allerlei hulpmiddelen niet. Ik vind het ook een wonderbaarlijk iets.... Er is geen enkele logica te ontdekken, behalve dat als je niet wilt, je zo zwanger bent lijkt het...
Dat laatste is mijn cynische natuur die even boven komt, sorry....
Op naar de volgende ronde maar weer, hier ook trouwens, want net ongesteld geweest. Ach, de natuurlijke weg heeft bij ons toch geen kans.

Lean

houtsnip

houtsnip

08-02-2009 om 14:32

Merry: hulp bij het innestelen

He Merry,

ben me ook al druk aan het maken over het innestelen. Als je ouder wordt schijnt de eierschaal iets harder te worden waardoor het allemaal wat minder makkelijk nestelt. Vandaar dus dat ik heb rondgekeken naar hulp bij het innestelen.
Assisted hatching doen ze niet waar ik loop, dus ik ben de Klazien ut Zalk-toer opgegaan.
Sap van aloe vera schijnt te werken. Op het Freya forum heeft iemand dat zelfs van haar arts bevestigd gekregen. Zelf twijfel ik aan aloe vera, omdat het als een soort haarlemmerolie overal voor ingezet wordt; van droge huid tot aambei, zeg maar.
Op het freya forum ook dames gezien die aan het experimenteren zijn met Vibernum Prunifolium. Druppels die krampopheffend zouden werken en zo de innesteling zouden bevorderen. Nog geen resultaten bekend.
Zelf heb ik een pot ananas pillen klaarstaan. In ananas zit het enzym bromelaine. Bromelaine doet de hoeveelheid endometrisch-aanklevende moleculen toenemen die nodig zijn voor de innesteling. Dat zegt althans Randine Lewis in haar boek 'The Infertility Cure'. En aangezien in dat boek dingen staan waar ik best wat aan heb, ga ik die ananas capsules ook maar eens het voordeel van de twijfel geven. Maar wel pas na de punctie.
Over die progesteronbolletjes: bedoel je zo'n plastic inbrenggeval? Die heb ik in mijn bezit. Fijn om te horen dat het daarmee qua rommeltje wat meer hanteerbaar wordt.
Succes met je hond en de mri scan.
Liefs,
houtsnip

houtsnip

houtsnip

08-02-2009 om 14:52

Update

Hallo allemaal,
Even een update. Want goed nieuws: de follikels groeien veel harder dan verwacht en ik kan vanavond al de pregnyl gaan zetten! Ben zo blij. Vanwege m'n lage AMH dachten ze dat ik moeilijk te stimuleren zou zijn en dat blijkt dus gewoon niet waar! Wat een opluchting zeg, want dit is de reden dat ik in het academische ziekenhuis geweigerd werd voor verdere behandeling. De eerste horde zit er bijna op en ik moet mezelf tegenhouden om niet ontzettend te gaan dagdromen. Het kan nog misgaan bij de punctie, bij de bevruchting, bij het delen, bij de terugplaatsing, bij de innesteling...

Lean1

Lean1

08-02-2009 om 20:38

Houtsnip

dat is goed nieuws!! Ik hoop voor je dat de rest van dit traject ook zo mooi zal zijn!

Hoe zit dat met die aloe vere trouwens, drank of pillen of zo en hoe moet je dat dan gebruiken?

Groet, Lean

houtsnip

houtsnip

08-02-2009 om 21:03

Lean

Over die Aloe Vera: 3 maal daags 1 eetlepel sap innemen, las ik.
Bedankt voor je hoop, trouwens. Zelf durf ik niet zo goed te hopen en het is dan fijn om zo'n ongecompliceerd hartelijke wens te krijgen!
groeten,
houtsnip

Houtsnip

ik ga mij eens verdiepen in de middeltjes die jij voorsteld. handig dit forum hihih.
he wat super dat je al zo snel pregnyl hebt mogen spuiten, toppie (hoe vond je die spuit??ik vind hem altijd iets erger als de anderen) wanneer moet je voor punctie? morgen? zie je er tegenop?
ik zal zo duimen voor je, ik hoop dat je snel aan de beurt bent met zwanger worden, ik gun niemand het traject waar wij inzitten (veel te lang)
mijn hondje is weer de oude, gelukkig. vandaag naar de arts om weer te beginnen met de behandeling, en vanmiddag de mri scan. dus een dag vol artsen.
meiden een fijne dag gewenst.
liefs merry

Hedda

hoe is het meid?? ben je bijna aan de beurt?? ik moet vandaag weer naar barrahus, ben heel benieuwd wat hij wil? hij heeft het vorige keer gehad over een keer icsi. dus ik ben eigenlijk heel erg benieuwd.
ik hoop voor je dat je snel weer kan beginnen.
liefs merry

Niet te geloven

net bij de arts geweest, uitleg gehad van het bloedonderzoek, zwangerschaps hormoon was wel degelijk verhoogd, dus heel positief. hij wou vandaag ook weer bloed testen en toen ik vertelde dat ik eigenlijk niet heel erg ongesteld ben geweest (nu eigenlijk maar twee dagen en nu is het al voorbij, normaal is het 5 tot 6 dagen heftig) wou hij toch ook nog op zwangerschap testen, hij wil het uitsluiten, maar denkt eigenlijk niet dat ik zwanger ben (ik ook niet meer) woensdag kan ik bellen voor de uitslag, als ik wel zwanger zou zijn belt ie morgen zelf. hahahah het zal eens normaal gaan bij mij. moet vandaag toch beginnen met prikken, van puregon.
nou meiden ik ga er weer voor.
liefs merry

Ohhh

nou doe eens een kruidvat zwangerschapstest voor mij alsjeblieft, maakt niet uit dat het geen ochtend meer is. Ik testte op dag 26 positief midden op de dag dus dat moet bij jou nu ook wel aantoonbaar zijn. Oh ik kan niet wachten.... adem in adem uit, het is dat ik niet gelovig ben maar anders had ik even een schietgebedje gedaan ofzo.

hoezo het zwangerschapshormoon is verhoogd en je kan niet zwanger zijn ? je hebt misschien wel een innestelingsbloedinkje gehad, dat had ik bij mijn eerste ook, toen dacht ik dat ik 2 dagen heel minimaal ongesteld was geweest.

oh wat spannend, jeetje ik hoop het zo voor je !!

Testen niet meer nodig

heb het hele verhaal hier boven geschreven, ga vervolgens naar het toilet, en ja alles is los gebroken. dus testen is niet meer nodig, manda je kan weer rustig ademen hahaha, denk om je baby hahaha.
mri scan alweer achter de rug, pfff pijn in mijn hoofd van die herrie in dat ding, lijkt wel dat je op bouwterein staat waar ze aan het drillen zijn. niet bepaald een pretje. maar het is weer klaar, nu ander halve week wachten op de uitslag.
liefs merry

Sh*t

ik zat al met een ontzettend hoera gevoel je bericht af te wachten.... En ook nog even die mri uitslag afwachten, jeetje wat een dingen allemaal, veel sterkte !

Lean1

Lean1

10-02-2009 om 11:30

Merry

Wat een verhaal!!!

Misschien heb je wel een heel vroege miskraam gehad of zo, een innesteling die direct weer fout is gegaan? Ik ben ooit na een IUI 2 weken overtijd geweest, helaas zonder zwangerschap, maar daar dacht men ook van dat het zoiets geweest was.
De volgende moet dus nu wel raak zijn!!! Duimduimduim.....
Ik hoop het zo voor je.

Wat duurt die uitslag lang zeg, van die MRI. Ik werd dezelfde avond al gebeld dat het een forse hernia was, goh, verrassing....
Ik hoop toch voor je dat het geen hernia is. Hoe gaat het met je rug? Ook pijn in je benen?
Hier gaat het eindelijk echt wel vooruit. Woensdag na de arboarts en dan kan ik weer gaan opbouwen met werk. Heb ik ondertussen ook wel zin in.

De ivf staat ondertussen in de vrieskist....

Lean

Lean

fijn dat je weer opkrabbelt, en dat je weer rustig aan naar je werk kan, fijn gevoel.
ja ik heb weer pijn in mijn benen, wel minder als de vorige keer, maar ik weet nu wat het is dus heb eerder aan de bel getrokken. nu heb ik een vriendinnetje die op neurologie werkt en die heeft even stiekum na gekeken wat de arts had gevonden, nu stond er een wervel lager (dan vorige keer) een hernia.
als de uitslag erg zou zijn krijg ik eerder de uitslag, maar daar ga ik niet van uit. omdat de pijn minder is.
nou ik zal weer aan het werk, pauze is weer om.
liefs merry

Lean1

Lean1

11-02-2009 om 21:01

Balen merry!

Weer een hernia!! Wat ga je doen? Ga je door met de behandeling voor een kindje, of wacht je eerst je rug af? Misschien nog te vroeg om hier een besluit over te nemen. Waarschijnlijk zeggen ze toch tegen je dat je maar moet afwachten....
Maar wel mooi *UT!!!

Lean

Hedda

Hedda

12-02-2009 om 09:58

Hoi!

Ik lees om de zoveel dagen hier de berichtjes en leef met iedereen mee maar heb niet de moed of wat dan ook om te posten. Sorry! Ik schrijf gauw aan jullie.

Liefs hedda

Lean1

Lean1

12-02-2009 om 20:16

Hedda

don't worry, onze/mijn gedachten zijn toch wel bij je...

Lean

houtsnip

houtsnip

12-02-2009 om 21:58

Tussen punctie en terugplaatsing

Een rare periode, zo tussen punctie en terugplaatsing. Vlees noch vis. Zwanger gevoel, maar niks 'aan boord'. Zelfs geen eitje. Die Pregnyl is inderdaad een vreemde spuit, Merry. Sowieso dat gekluns met die glazen ampullen, houtsnipman heeft er een snee in zijn duim aan over gehouden. Het zetten van de prik ging nog wel, maar een dag later had ik een harde, pijnlijke plek op mijn buik. En een zwanger gevoel! Ik weet meteen wat mijn kwaaltjes ook al weer zijn.

Ik weet niet hoe jullie je eerste punctie hebben ervaren, maar ik schoot in de wachtkamer echt in de stress. Zag er opeens huizenhoog tegenop. En natuurlijk viel het wel mee allemaal, achteraf gezien. Geen pijn, dankzij de morfine. Maar de vragen 'waar doe ik dit voor?, 'heeft het allemaal wel zin?', 'heb ik uberhaupt een kans?' drongen zich opeens zo heerlijk op de voorgrond.
Vanochtend werd ik gebeld: er zijn vier embryo's. Ik kon wel janken van opluchting. Weer een aanwijzing dat het verhaal over mijn eicelkwantiteit en kwaliteit niet zo zwartgallig is als een arts me een jaar geleden wilde doen laten geloven.
Ik laat er twee terugplaatsen. En dan begint Het Grote Wachten. Iemand nog tips? Wat wel of juist niet te doen na de terugplaatsing? En hoe kom je de tijd een beetje door tot je met goed fatsoen kan testen? Manda, Merry, Lean, anderen; hebben jullie er een soort van manier voor gevonden?

Liefs
houtsnip

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.