Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Valkyre

Valkyre

28-08-2011 om 10:30

Asa

Ben je nou nog niet bevallen, of heb ik 't gemist?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Asa Torell

Asa Torell

28-08-2011 om 13:13

Nog niet

Nee hoor, je hebt niks gemist! Ik zit nog gewoon af te wachten. Maar nog maximaal een dikke week nu, dus het begint afzienbaar te worden.

Biene M.

Biene M.

28-08-2011 om 16:02

Asa

Grappig, je wordt voor mijn geestesoog ook alsmaar dikker :-)

liora

liora

29-08-2011 om 08:49

Asa

Een mooie week om in te bevallen! En wat fijn voor jou dat het geen warme zomer is geworden!

Asa Torell

Asa Torell

29-08-2011 om 09:56

Dikker

nou, dat is ook echt zo volgens mij! Dat ik nog steeds maar dikker word... ik pas echt zo goed als nergens meer in. Ik ben benieuwd wat voor maatje kind er dit keer uitkomt! Al heeft ie vooral nog veel ruimte om rond te bewegen... daardoor heb ik ook echt het gevoel dat het nog niet meteen gaat gebeuren deze week. (zegt allemaal niks natuurlijk, ik weet het).
En ja, ik ben een van de weinige gelukkigen met deze prutzomer! Al had ietsje meer zon best wel gemogen ;-).

Valkyre

Valkyre

29-08-2011 om 18:45

Poeh

Ik liep met Spruit ook flink over tijd, en hij werd uiteindelijk tijdens een hittegolf geboren met 41 weken, 6 dagen... Geen pretje!

Heel veel sterkte met de laatste loodjes, Asa!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Polly Shearman

Polly Shearman

30-08-2011 om 14:53

Oh asa

Ik denk aan je hoor!!!
ik zou het zo van je over nemen dat laatste stukje, ik heb nu het idee dat ik weet hoe het moet! whahah

sterkte....wij denken aan je.. en neem gezellig je laptop bij je tijdens de weeen... na ruim 5 jaar willen we wel weer een keer een live bevalling op OO...

Asa

Hoe lang laten ze je lopen denk je? Je bent nu toch een week overtijd? Hier is morgen d-day maar ik vrees ook nog wel minstens een week te moeten wachten :-(

Asa Torell

Asa Torell

30-08-2011 om 20:34

Polly

Dank voor je aanbod... weet je het heel zeker ;-)?

Asa Torell

Asa Torell

30-08-2011 om 20:40

Petal

Ik was vandaag bij de verloskundige en we hebben een hele planning, het wordt nu uiterlijk zondag (vliezen breken) of maandag (als het niet doorzet). Dus dat is echt afzienbaar! En toch wel een opluchting na allerlei verhalen van collega-moeders over tot 43 weken moeten lopen hier in de regio.
Ondertussen ga ik er zo'n beetje van uit dat het daar op uitdraait want die kleine heeft het nog zo comfortabel (gelukkig niet bepaald last van zorgen over minder beweging, dat scheelt!). Hoe is dat bij jou? En kom je zelf nog een beetje vooruit? Ik vind opstaan om naar de keuken te lopen al bijna te veel inspanning ;-) maar serieuze klachten heb ik gelukkig niet.
Maar... ik duim voor je dat je wat meer geluk hebt en lekker een van de komende dagen gaat bevallen!

Asa

Hier ook geen zorgen over te weinig teken van leven, gelukkig. Ik moet donderdag op controle maar hier wachten ze geloof ik tot minimaal 41 weken voor ze je willen strippen. Dat zou voor mij 7/9 zijn. En bij zoon braken mijn vliezen diezelfde avond maar duurde het nog bijna 48 uur voor hij ter wereld kwam.

Dus deze keer weet ik niet goed wat ik moet doen, op 9/9 hebben we huisbezoek van zoon's juf en 12/9 begint hij op school (slechts 2 uur 's middags 2 weken lang!). Ik vind het echt heel sneu voor zoon als ik (en man misschien ook) daar niet bij kan zijn.

Lastig hoor, het zou echt handig zijn als junior de komende 7 dagen uit zichzelf komt.

Alles is hier ook zo pijnlijk, opstaan / trap lopen / zelfs mijn vingers voelen alsof ik reuma heb. Ik heb nu trouwens ook af en toe flinke buikpijn maar dat duurt (jammergenoeg) nooit heel lang.

Zoals ik al zei, bij zoon begon de bevalling met het breken van mijn vliezen, ik heb dus geen ervaring met hoe je nou weet of je echt weeeen hebt of niet. Blijf het spannend vinden.

Asa Torell

Asa Torell

30-08-2011 om 22:00

He ja

dat zou inderdaad echt sneu zijn, om de eerste schooldag te missen! Ik heb hier inmiddels de buitenlandse reis van man aardig afgedekt en daarmee niets over om echt wakker van te liggen. Maar toen ik daarover begon hadden de verloskundigen wel de neiging me extra tegemoet te komen had ik de indruk, ze hebben ook vorige week al geprobeerd te strippen (kon nog niet overigens), wat volgens mij hier ook niet de standaard is. Dus ik zou er donderdag zeker over beginnen, vooral benadrukken dat je je druk maakt. Wie weet helpt het!

peggy

peggy

31-08-2011 om 11:15

Denk aan je

Terwijl ik nu al naar het moment uitkijk dat mijn buik dikker gaat worden loop jij bijna op je eindje. Weet dat ik aan je denk en je veel sterkte wens met de laatste loodjes en je bevalling. Hopelijk heb je snel een mooie wolk van een baby in je handen. Dikke x en knuf peg

Asa Torell

Asa Torell

31-08-2011 om 11:22

Ha peggy

Dank je wel. Ik denk ook aan jou en aan hoe we er naar uit kunnen zien dat jij straks op dit punt beland bent!

dc

dc

31-08-2011 om 18:28

Asa en petal

Even voor de moraal iets positiefs over een veel te laat kind (mijn laatste kwam dus 17 dagen te laat), ze heeft bijna geen last van krampjes of melk teruggeven gehad. Alles was blijkbaar al flink goed gerijpt.

Heeft me behalve veel rust in het begin (weinig huilend kind) ook bergen wasgoed bespaard :-)

Sterkte met de laatste loodjes, en zet 'm op!

Biene M.

Biene M.

01-09-2011 om 06:50

Nou asa en petal

De spanning loopt wel op hoor. Ben iedere keer dat ik hier kom benieuwd of er al bericht is. Succes allebei, leuk idee dat het niet lang meer duurt!

Gerdina

Gerdina

01-09-2011 om 09:30

Ik ook, biene

Dames, allebei een heel goede bevalling gewenst!

Auw

De vk wilde me wel strippen vandaag en dat heeft ze kunnen doen. Ben benieuwd of het wat wordt. Vorige keer bij zoon hielp het wel maar toen was ik al 41w.

Asa Torell

Asa Torell

01-09-2011 om 15:54

Ha!

Ik hoop het voor je Petal! Volgens mij heeft het meer met de baarmoedermond te maken dan met je termijn, of het strippen uberhaupt kan en vervolgens of het zin heeft. Bij mij helaas nog geen effect, maar het kon dan ook maar zeer minimaal nog - morgen 2e poging.

Sterkte asa

Hoop dat het morgen wel lukt, met resultaat. Alles is hier nog rustig en ik ga straks maar met zoon naar zwemles, wel met een maandverbandje voor het geval dat ;-).

Asa Torell

Asa Torell

01-09-2011 om 20:27

Ja, jouw wacht-draadje herinner ik me nog goed... die engelsen zijn toch ook echt wel bescheiden qua medisch ingrijpen he, aan jouw en petals ervaringen te zien.
Overigens dank voor je bemoedigende woorden, ik krijg al allerlei fijne visioenen als: langstzittende kind, vast de zwaarste en de beste doorslaper ;-). Dat zou hier kloppen met de trend van de andere 2. Bij jou juist integendeel geloof ik... maar nu ben je al snel aan vaste voeding toe toch? Hoop dat het helpt!

Asa Torell

Asa Torell

01-09-2011 om 20:27

Biene, gerdina

Dank voor het meeleven!

liora

liora

02-09-2011 om 08:30

Spannend

Asa en Petal,

Het duurt niet lang meer!

Liora

dc

dc

02-09-2011 om 09:27

Asa

Ja, nog een maandje voor de vaste voeding. Hielp bij de 2e...

Ja, hier in engeland wachten ze echt lang. Ik was daar echt verbaasd en ook wel een beetje boos over. Want het heeft dus wel voor allerlei complicaties gezorgd bij ons, die gelukkig wel goed zijn verholpen (baby geboren met een fikse infectie).

Dus Petal, als jij ook zo lang over tijd bent, en je baby huilt veel ofzo, vraag echt om een bloedtest om infecties uit te sluiten hoor!

Jeetje, 17 dagen overtijd. Nou tegen die tijd kunnen ze mij opvegen hoor. Mijn vk gaf mij zelf de optie om te strippen met 40w, ik heb er niet eens om hoeven te vragen. Het plan is nu om dat volgende week te herhalen als het nodig is, en daarna een inleiding denk ik. Nou weet ik dat een inleiding geen pretje is, maar veel langer doorlopen dan 41w lijkt mij ook niets. Zoon was al bijna 8 pond met 41w+2 en kwam er met moeite uit.

Hij had trouwens ook een fikse infectie, moest een week ab, licht-therapie en warm bedje, maar alle testen etc gingen automatisch bij ons.

Tot nu toe heeft het strippen nog niets gedaan, alhoewel ik de baby opeens een stuk minder voel. Kijk het vanochtend even aan en anders toch maar even het ziekenhuis bellen.

Fianna

Fianna

02-09-2011 om 10:07

Asa en petal

Sterkte hoor. Ik vind het allemaal heel spannend!

krin

krin

02-09-2011 om 11:35

Dames

Sterkte met de laatste loodjes. Het zou wel een stunt zijn als ze tegelijk kwamen, toch?
Zet hem op,

Krin

dc

dc

02-09-2011 om 13:53

Petal

Ze konden me ook opvegen? Ik heb tranen met tuiten gehuild de laatste dagen. Zeker toen ik uit het ziekenhuis weer naar huis werd gestuurd omdat er "geen plek" was!

Mijn dochter heeft een week lang 2 soorten antibiotica gekregen. Verder kon ze gelukkig wel bij mij blijven. Ze was trouwens 4,3 kg met aangezichtsligging. Ik heb haar er zelf zonder hulpmiddelen uitgekregen, maar het was erg zwaar. Een paar weken eerder was fijn geweest...

Strippen haalde bij mij helemaal niets uit, maar dat was waarschijnlijk omdat ze in een verkeerde positie lag. Ze drukte gewoon niet op de goede plekken.

Ik hoop voor je dat het bij jou wel aanslaat, want het is erg zwaar zo, de laatste loodjes zonder zicht op een vaste datum.

En asa

Hoe ging het vandaag? Deze keer wel kunnen strippen hoop ik?

Hier nog steeds niets maar wel af en toe bruin slijmverlies. Weet niet of dat nou de slijmprop is of dat het gewoon door het strippen komt.

En heb jij ook veel mensen die maar vragen of er vooruitgang is? Het is lief bedoeld maar ik word er soms een beetje gek van. Zelfs man op zijn werk krijgt zulke vragen.

Zucht... morgen weer een dag. Voor jou in ieder geval niet lang meer.

Gerdina

Gerdina

02-09-2011 om 21:59

En alweer

kijk ik hier.... voor minstens de 5e keer vandaag :-). Asa en Petal ik hoop dat jullie snel jullie kleintje in de armen mogen sluiten!

Fianna

Fianna

02-09-2011 om 22:02

Dat had ik bij eennaoudste! Ik was 2 weken over tijd en zou worden ingeleid, avond er voor opgenomen, volgende ochtend zou ik worden ingeleid maar werd ik naar huis gestuurd, want verloskamers vol. Ben toen gedurende 3 dagen elke dag naar ziekenhuis gegaan en wwer naar huis gestuurd, want geen plek. Gekmakend! Dit was in Ierland overigens.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.