Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

dc

dc

02-04-2011 om 19:54

Over tijd

Ik ben nu, ondanks 2 maanden oefenweeën overtijd...

Nog andere geluksvogels die lang zwanger mochten zijn?

Sascha2

Sascha2

03-04-2011 om 07:53

Wat balen voor je! Al diebtijd oefenweeen en dan toch over de uitgerekende datum heen. Bij mijn eerste ben ik met 42 weken ingeleid.
Vind je het erg dat je voorbij de uitgerekende datum bent? In ieder geval succes met de laatste periode

Heel vervelend

lijkt me dat! Je stelt je toch in op een bepaalde datum en dan ga je daarover heen....pfff! Veel sterkte met wachten!

dc

dc

03-04-2011 om 08:27

Bedankt

Op zich vind ik het niet erg hoor, maar wel dat ik zo vaak in de startblokken heb gestaan, zeg maar. Iedere keer psychisch voorbereiden en dan, niets.

Vandaag ga ik rustig aandoen, gisteren een beetje teveel gelopen, en heb overal spierpijn!

Biene M.

Biene M.

03-04-2011 om 08:57

Mijn 2e wilde er niet uit, toen ben ik met 42 weken ingeleid. Ik vond het niet zo erg, was alleen verbaasd omdat mijn eerste spontaan kwam met 39 weken.

Ach dc

Vervelend joh. Natuurlijk wil je niet dat je kind te vroeg komt, maar op de uitgerekende datum is toch niet teveel gevraagd ;-)

Mijn zoon was 9 dagen te laat, en de bevalling kwam volgens mij alleen maar op gang door het strippen. Geen idee hoe lang het anders geduurd had.

Nummer 2 verwacht ik ook in september ipv augustus.

Sterkte met de laatste loodjes.

Massi Nissa

Massi Nissa

03-04-2011 om 14:44

Ik dacht al

Hee, ik dacht gisteren nog, waar blijft dc? Of liever gezegd, waar blijft mini-dc? Wij waren praktisch gelijk uitgerekend, toch? Lijkt me vervelend, hoor, dat wachten. Tenslotte begin je al een paar weken van te voren met 'erop rekenen dat', zeker als je zoals jij zoveel voorwerk hebt. Ik hoop maar dat het een zondagskindje zal blijken en dat-ie/zij drie april wel mooi vindt ;-).
Groetjes
Massi

dc

dc

03-04-2011 om 15:30

Nou

dan moet ie opschieten. Ik heb nu eens een keer geen weeën!

Ik wacht het rustig (en zwaar sacherijnig, humeurig en onmogelijk) af ;-)

Het is simpel

Het kind komt pas als je denkt dat het nooit meer gaat gebeuren.
En daar zit jij nog niet, want je wilt dat ie opschiet ;-)

Niet hardvochtig bedoeld hoor, puur mijn eigen ervaring.

essanlau

essanlau

03-04-2011 om 20:12

Nog net niet overtijd

Hoi,

Ik ben dinsdag uitgerekend van de derde, maar verwacht gezien de eerste twee dat ik ook wel ga overlopen. Eerste kwam 4 dagen te laat, 2e 9 dagen.
Hier gelukkig geen voorweeën want dat lijkt me helemaal vervelend, inderdaad elke keer er op voorbereiden en dan toch niets.

Wel vrijdag hogere bloeddruk, wat bij de andere 2 ook ongeveer een week voor de bevalling er was, dus wie weet. (alleen kan vrijdag as eigenlijk niet want dan is mijn schoonvader jarig)

Succes met de laatste loodjes!
Esther

Asa Torell

Asa Torell

03-04-2011 om 21:05

Irritant he

En dan van die geluksvogels die tegelijk waren uitgerekend en nu al twee weken uitgebreid van hun roze wolk kond doen ;-). Hopelijk blijf je in elk geval verschoond van verdere oefenweeën totdat het gewoon zover is!
Hoe was het trouwens bij de vorige keren? Ik zat met de oudste op 10d overtijd, de tweede 2d, en nu ben ik wel benieuwd of er zich een trend doorzet. Maar eigenlijk kan ik me niks voorstellen bij eerder dan de uitgerekende datum bevallen!

dc

dc

03-04-2011 om 21:33

Vorige keren

De eerste was op de dag zelf van de uitgerekende datum en de 2e 3 dagen overtijd. Dus dan zou het morgen moeten gebeuren! :-)

Dank jullie voor jullie reacties! Een beetje medeleven doet een mens goed!

Vic

Vic

03-04-2011 om 21:54

Even een flauwe opmerking

Er is er nog nooit eentje blijven zitten. Sterkte met wachten!

dc

dc

03-04-2011 om 22:08

Hihi

Ik zie mezelf al groeien en groeien en groeien en tot de conlusie komen dat ik eigenlijk stiekem een olifant ben!!

Valkyre

Valkyre

03-04-2011 om 22:35

Hmm

Zoonlief kondigde zich aan met 41 weken, 4 dagen, maar kwam pas met 41w6d. Marathonbevalling. Hij was ook niet goed ingedaald (een bleek een sterrenkijker te zijn) dus de ontsluiting schoot niet op, en... Nou ja, ik bespaar je de details verder ;-). Achteraf gezien hadden ze wel mogen inleiden: hij woog 4440 gram! Voor een eerste kind... Pffft.

Ik hoop dat je heeeel binnenkort een heeeel soepele bevalling hebt, dc! En een heel gezond kind van normaal gewicht. Eigenlijk wens ik dat iedereen toe :-)

Oh dat gewicht

Op zich vind ik overtijd gaan niet zo erg maar dat het maar blijft groeien vind ik iets minder. Zoon was 3920gr bij 41+2 en als ik iedereen moet geloven wordt nr 2 waarschijnlijk groter. Vind ik geen prettige gedachte.

Massi Nissa

Massi Nissa

04-04-2011 om 13:00

Petal, dat zegt niet alles

Ik kreeg ook veel waarschuwingen, zoon (tweede kind) zou een enorme baby worden. De echoscopiste, de verloskundige, diverse zelfbenoemde experts als mijn moeder en collega's met veel kinderen, iedereen riep: goh, dat wordt een flinke jongen! Uiteindelijk bleek hij gewoon zeven pond. Wel had-ie een gigantische placenta (waarom is mij niet duidelijk) en veel vruchtwater, maar het kind zelf is zo gemiddeld als het maar kan. Ik hoop voor jou dus dat het meevalt!
Dc, ik denk aan je en hoop eigenlijk dat je gewoon lekker aan het bevallen bent nu.
Groetjes
Massi

Biene M.

Biene M.

04-04-2011 om 13:31

En...

... de snelheid waarmee het kind eruit komt. Mijn tweede was zwaarder en had een groter hoofdje dan de derde, maar de derde ging het snelst en leverde me mijn allereerste ruptuurtje (2 hechtingen) op.

Meanwhile..

Dc, ben je er nog? Is het wachten misschien voorbij? Ik hoop het voor haar!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dc

dc

04-04-2011 om 16:03

Pelle e.a.

ik ben er nog... Vandaag boodschappen gedaan en nog niets. Zucht.

En Pell, wat je zegt klopt niet. Ik weet van mijn eerste (3.6kg) dat het na het hoofdje over was. Dus toen het hoofd van mijn 2e eruit was dacht ik "ok, dat was het ergste". Niet dus. Dat kwam erna! Hij was 4.7kg. Deze is 2 weken geleden al 4.5kg geschat door de vroedvrouw, dus ik maak me geen illusies, ik ga gewoon mijn stem verliezen :-)

Valkyre

Valkyre

04-04-2011 om 19:56

Jeetje, 4,5 kg? Moet je niet eens ingeleid worden onderhand? Of wil je dat niet? Mijn eerste en enige woog ook bijna 4,5 en de gyn zei achteraf dat de verloskundige me had moeten doorsturen voor een inleiding met ca 39 weken... En inderdaad, na het hoofdje moest ik ook nog flink persen. Pffft, het komt allemaal weer boven, haha!

dc

dc

04-04-2011 om 20:11

Blijkbaar niet

Vandaag visite gehad van de kraamverzorgster en die zei dat ik ingeleid kan worden als de baby er volgende week nog niet is. Ze maakt zich niet echt zorgen. (Ik ben ook groot hoor, dus de baby is waarschijnlijk nog wel in proportie).

Asa Torell

Asa Torell

04-04-2011 om 20:28

Een vriendin van mij is ook groot en die beviel inderdaad probleemloos van haar 9.5 pond kind. Overigens nadat de eerste bevalling een enorm gedoe was, ik wens jou dit keer ook eens een makkelijke bevalling toe!

dc

dc

05-04-2011 om 08:30

Nop

het grootste was z'n lichaam!

Hij was er trouwens ook in zo'n 4 persweeën!

En dan nog

Ik geloof dat zoon's hoofd niet enorm groot was, maar meneer had wel mooi zijn handje bij zijn hoofdje toen hij eruit moest komen. Twee uur persen later en toen moest de pomp en een knip erbij komen om meneer eruit te trekken.

Deze keer gaat dat hopelijk wat beter.

Massi Nissa

Massi Nissa

05-04-2011 om 09:09

Ha petal!

Hier ook zo'n Superman die per se met dat handje naar boven geboren wilde worden. Vandaar al die hechtingen, haha. Gelukkig deed hij er geen twee uur persen over, maar slechts een (benauwd) kwartiertje.
Groetjes
Massi

dc

dc

05-04-2011 om 09:51

En bedankt

nog iets om bang voor te zijn!

Heb weer de hele nacht weeen gehad, en heb ze nog steeds, maar minder sterk. Het is zoooooo frustrerend!!

Sterkte dc

Hoop maar dat al die weeen ook daadwerkelijk iets doen.

Valkyre

Valkyre

05-04-2011 om 16:16

Arme dc

Dat is inderdaad frustrerend... Kom je nog aan slapen toe?

Heel veel sterkte!!

dc

dc

05-04-2011 om 17:59

Vanmiddag

Een vriendin van me heeft de jongste meegenomen en de oudste was op school, ik heb vanmiddag dus lekker kunnen bijslapen. Was echt zo moe!

Asa Torell

Asa Torell

05-04-2011 om 20:18

Misschien eens aankaarten bij je vk of de vliezen gebroken kunnen worden? Raar idee misschien, maar de beschrijving van je afgelopen nacht doet me denken aan mijn bevalling van nr. 2. Dat begon met 12 uur onregelmatige weeën, en toen de vk zo aardig was om toch maar even te komen kijken bleek dat gerommel al 5 cm ontsluiting te hebben opgeleverd. Nadat de vk de vliezen had gebroken was de andere 5 cm binnen 20 minuten voor elkaar ;-).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.