Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Biene M.

Biene M.

11-05-2010 om 13:47

Zenuwslopend (zwanger na miskramen)

Zwangerschap nummer 1 en 3 leverden me mooie kinderen op, maar 2, 4 en 5 eindigden in een miskraam. En nu ben ik voor de zesde keer zwanger. Ik voel me alsof ik ben gestopt met roken, maar dan ga je je na een paar dagen beter voelen en nu wordt het alleen maar steeds erger. Het lukt me niet meer me te concentreren op mijn werk en ik denk continu dat ik nattigheid voel (letterlijk en figuurlijk). Hoe kom ik deze weken door? Had ik maar een metertje op mijn arm zitten waar ik van kon aflezen wat de stand van zaken is.

Nog een week te gaan naar de eerste echo...

Groetjes, Biene (5w4d)

Gefeliciteerd

Hoi Biene,

Hartelijk gefeliciteerd! Super dat het opnieuw gelukt is maar ik kan me je onzekerheid zo goed voorstellen. Paar maanden geleden stond ik ook in jouw schoenen. Tja, hoe kom je de tijd door..... winterslaap houden misschien? Ik heb een paar extra echo's gehad, als ik het echt niet meer hield van de onzekerheid dan liet ik bij een VK praktijk (loop zelf bij gynaecoloog)die ook pretecho's doen een echo maken. Ze waren daar zo lief, begrepen het helemaal en boekten het gewoon weg via de verzekering terwijl ik er graag voor had betaald. Nu werk jij natuurlijk in het ziekenhuis dus misschien is het voor jou nog makkelijker te regelen. En verder, tja het is slopend die eerste weken en je moet gewoon de tijd uitzitten, je kan niks doen behalve afleiding zoeken, het gebeurt gewoon. Maar op een dag dan is het ineens gebeurt met de onzekerheid!

Ik wens je veel sterkte en natuurlijk een wolk van een kind later dit jaar!Het is je zo gegund.

Groetjes Poekie

Biene M.

Biene M.

11-05-2010 om 16:35

Dank je poekie :-)

Winterslaap, ja, ik zei gisteren al tegen mijn man dat ik het liefst een tijdje onder een steen zou willen kruipen. Het is niet echt een optie hè. Eigenlijk ging het gisteren overdag juist beter, toen had ik veel vergaderingen en dan word je gedwongen aan iets anders te denken. Vandaag zit ik de hele dag alleen en kan ik me maar niet op mijn werk concentreren (heeft ook allemaal met zwangerschap te maken, dat helpt niet).

Wat megalief van die verloskundigen! Ja, ik kan inderdaad heel makkelijk echo's laten maken hier, maar zo'n boontje als je nu te zien krijgt, dat zegt me toch niets. Harde hartactie wil ik zien! :-) Hopelijk volgende week... en als het goed is daarna elke week, dat heb ik de vorige keren ook laten doen en was heel fijn.

Hoe is het nu bij jou? Ben je al bevallen van je 3e (toch? 3e?) Gaat alles goed?

Dank je voor je lieve berichtje :-) Het helpt wel wat te bedenken dat ik niet de eerste ben die in dit schuitje zit. En dat er mensen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt en toch nog een gezonde baby hebben gekregen, al geeft dat natuurlijk geen garanties voor mij. Het gekke is, eerst leek een derde me wel leuk, en na de laatste miskraam wisten we het even echt niet meer, of we ermee door wilden gaan, maar nu wil ik dit kindje opeens echt heel graag! Oh, krijg er tranen van in mijn ogen, stomme hormonen.

X Maya

Gerdina

Gerdina

11-05-2010 om 16:55

Biene

Als eerste van harte gefeliciteerd!
Spannend is het hè? Die eerste maanden zijn zo eng... Ik heb na oudste 2 miskramen gehad, maar daarna is toch nog een geweldige lieve gezonde zoon gekomen!
Ik dacht na een week of 13, nu gaat het goed (heb met 7 en 9 weken een echo gehad) en toen kreeg ik een bloeding. Ik ben zelden zo bang geweest. Gelukkig bleek alles toch goed te zijn. VK kwam gelijk bij ons thuis om hartje te luisteren. Ik kan je vertellen dat dat het mooiste geluid was wat ik ooit heb gehoord!
En laat die tranen maar lekker komen, je hebt een goed excuus (hormonen).
Veel sterkte de komende weken en ik hoop van harte dat je over een maand of 7/8 je kindje in de armen kunt sluiten!

Fransien

Fransien

11-05-2010 om 19:33

Adem in, adem uit

'k Heb in hetzelfde schuitje gezeten, eerst een heel aantal miskramen, toen oudste, miskraam, tweede, derde kwam er nogal onverwacht achteraan, miskraam, manlief gesteriliseerd, nu weer zwanger, was een tweeling, eentje buitenbaarmoederlijk en eentje gewoon, 'gelukkig' is de buitenbaarmoederlijke uit zichzelf weggegaan. Rustig blijven is een illusie, ik heb zo vaak tijdens zwangerschappen tegen het plafond gezeten van de stress omdat ik krampen/nattigheid/noem maar op, voelde. Bij mij hielpen ontspanningsoefeningen om alles hanteerbaar te houden. Ga desnoods naar een yoga-docent, liefst eentje die ook zwangerschapsyoga geeft, leg je verhaal uit en vraag om een of twee prive-lessen voor ontspanningsoefeningen. En blijf ademen...

Merel78

Merel78

11-05-2010 om 22:49

Biene

ik heb geen miskramen gehad, maar je berichtje raakt me, ik hoop zo dat het goed gaat en dat jullie dit wondertje mogen houden! Ik kan me indenken dat je de weken wel om wilt kijken. Misschien moeten we je hier maar door de komende weken heen steunen, zoals ook al met anderen is gebeurd :)

heel veel sterkte in de komende spannende tijd.

liefs, Merel

liora

liora

12-05-2010 om 00:31

Biene

Hoi Biene,

Ik leef met je mee! Beste wat je kunt doen is natuurlijk afleiding zoeken... Maar dat is natuurlijk moeilijk. Beetje extra werken misschien? Kan je die dagen later weer compenseren als je een dikke buik hebt.

Ik hoop en duim!

Liora

Biene M.

Biene M.

12-05-2010 om 08:13

Dank dank dank

Dank jullie voor de lieve berichten!! Ik voel me echt erg gesteund. En met name door het bericht van Fransien ben ik ook even kritisch gaan nadenken over wat ik doe en heb ik wat besluiten genomen:
- Ik ga niet meer iedere keer dat ik iets denk te voelen naar de wc om te kijken.
- Ik ga veel 3-minutenmeditaties doen om met beide benen op de grond te blijven en me weer te kunnen concentreren op andere dingen dan deze zwangerschap.

Liora, ik geniet nu even van 5 vrije dagen :-) Maar ik ga inderdaad wel dingen doen en niet de hele tijd op de bank zitten zenuwen.

En verder ga ik mezelf niet meer gek maken met de gedachte dat de kans op een slechte uitslag van de combinatietest ook nog verhoogd is als ik deze zwangerschapsweken al goed ben doorgekomen. Ik ga het dag voor dag nemen. En niet vergeten hoe gelukkig ik al ben met de kinderen die ik heb.

Nogmaals dank, ik vond jullie berichtjes echt hartverwarmend!

X Maya (5w5d)

Biene

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

Sascha2

Sascha2

12-05-2010 om 20:01

Ha biene

Zoals je weet draaien hier de duimen ook overuren! Het is jullie gegund om over een maand of 8 een pracht van een baby in jullie armen te mogen hebben.
Die onzekerheid is ook killing! En een oplossing is er niet, behalve door wat je zelf al in je eerdere berichtje schreef. De tijd zien door te komen, niet teveel focussen op de zwangerschap etc.
Na de geboorte van mijn oudste heb ik twee keer een miskraam gehad. Ik ken het verdriet, de onzekerheid en de pijn die erbij horen. Ik had zelfs het idee, dat ik wellicht geen dochters zou kunnen krijgen, dat de miskramen vast meisjes zouden zijn geweest en dat het voor mij niet was weggelegd om een dochter te krijgen. Ha, nou, daar ben ik dus van terug gekomen :). Maar het geeft wel aan dat je hormonen aardig op hol zijn. En dat je onzekerheid groot wordt in deze fase.
Ik wens je veel misselijkheid toe, voor nog een paar weken dan he, daarna niet meer :). Hou je taai en leef bij de dag. Dit kindje groeit nu in je buik, ongeacht hoe de dag van morgen eruit ziet.
Dikke kus!

Tink

Tink

12-05-2010 om 23:38

Lieve biene

Wat herkenbaar allemaal... Die onzekerheid van de eerste weken is inderdaad killing, ik had ook het liefst een winterslaap gedaan, tot na week 20 ofzo. (Hier zwangerschap 1, 3, 4 en 7 die wel goed gingen; 2, 5 en 6 niet. Beetje zelfde schema zeg maar.) Net als jij had ik graag een metertje gehad, of een luikje in mijn buik om af en toe even te spieken.

Wat mij door de eerste weken heen sleepte was afleiding zoeken en een draadje met lotgenoten hier op OO (met o.a. Fransien erin), en wonderbaarlijk genoeg zijn er in dat draadje ook vele zwangerschappen-na-(meerdere)-miskramen goed gegaan.

Extra echo's waren fijn, maar bleken ook maar beperkt 'houdbaar', ofwel na een paar dagen wilde ik er eigenlijk wel wéér eentje :). En daar kwam OO dan weer in beeld. We hebben wat af gebibberd in dat draadje...

En intussen realiseerde ik me ook elke dag dat dat kleine boontje daarbinnen het wel verdiende dat ik er een beetje vertrouwen in had, ze (het is een meisje geworden) was immers zo dapper d'r best aan het doen om te groeien.

Nouja, ik hoop voor jou gewoon dat de zenuwen sneller zakken dan bij mij destijds en dat dat kleine frummeltje intussen goed z'n best blijft doen om groter en sterker te worden, en over een maand of 8 gezond geboren te worden.

Ik hoop en duim met je mee!!

Liefs Tink

Biene M.

Biene M.

13-05-2010 om 10:00

Wat heerlijk

Ik wentel me in het warme medeleven :-) En krijg goede moed door alle verhalen over kinderen die er toch nog gekomen zijn. Hoewel ik de statistieken ken, voelde de 50% kans op een doorgaande zwangerschap meer als 5%.

Gisteren ging het al een stuk beter dan eergisteren. En nu begint mijn buik dikker te worden, dat is ook fijn (al weet ik van miskraam nr. 1 dat het ook mis kan gaan als je buik heel dik is). Alles wat anders is aan mijn lichaam dan normaal betekent in elk geval dat er nog iets gebeurt.

Als het goed gaat ben ik morgen alweer zes weken. En over vijf dagen laat ik de eerste echo maken. Dat is allemaal wel te overzien.

Nogmaals veel dank voor jullie lieve berichten, doet me echt veel goed!

X Maya (5w6d)

Inbraakje biene

Hoi Maya,

Ja ik ben nu 24 wkn van de 3e en alles verloopt goed. Kan me nu de onzekerheid alweer moeilijk voor de geest halen omdat ik nu weer meer mijn rationele zelf ben dan in het prille begin.
Fijn dat je elke week een echo kan laten maken, die houvast heb je gewoon soms nodig!
Tuurlijk wil je dit kindje heel graag, net zoals tijdens de andere zwangerschappen. Het is logisch dat je twijfels had na opnieuw een miskraam, het hakt er natuurlijk zowel fysiek alsook emotioneel behoorlijk in. Ik vond met name ook de tijdsdruk belastend, omdat we niet meer de jongsten zijn en haast hadden, stel dat het niet meer zou lukken.... dat vond ik heel moeilijk. Gelukkig is het bij ons beiden opnieuw gelukt. Ik duim voor je dat het goed blijft gaan en dat je snel door deze onzekere eerste periode heen bent!

Groetjes, Marcella

Tink

Tink

14-05-2010 om 13:23

Biene

Zes weken vandaag! Hoe gaat het? We tellen mee af naar de echo hoor :)

Liefs Tink

Biene M.

Biene M.

14-05-2010 om 18:15

Poekie

Hoi Marcella,

Wat heerlijk, 24 weken, en wat fijn dat alles goed gaat! En dat je je de onzekerheid nu al niet meer goed voor de geest kunt halen, dat klinkt me als muziek in de oren :-)

Ja, die tijdsdruk brengt nog extra spanning met zich mee. Misschien is dit wel de laatste zwangerschap.

Fijn dat je gereageerd hebt hier :-) Een goede zwangerschap gewenst!

Groetjes, Maya

Biene M.

Biene M.

14-05-2010 om 18:17

Tink

Ja, zes weken vandaag! Toch weer iets spannender, de vorige keer ging het op deze dag mis ('s avonds laat, dus ik prijs de dag niet voordat het nacht is...)

Nog vier nachtjes slapen en dan de echo, ik kijk er erg naar uit. Fijn dat je mee telt :-)

X Maya

Asa Torell

Asa Torell

14-05-2010 om 19:28

Biene

Ik lees hier ook mee, heel vaak zelfs, om steeds te kijken of het goed blijft gaan, ik hoop het zo!

Biene

Ik hoop dat je de avond een beetje goed door weet te komen... Ik kan me voorstellen dat vandaag extra lading heeft, en je morgenochtend weer wat geruster wakker wordt, weer een dagje dichter bij de echo. Gelukkig is morgenochtend al heeeeeel snel. Ga je op de bank met een filmpje? Of x-factor :) (Bloos, das mijn vrijdagavondinvulling tot mijn grote schaamte).
Liefs voor je,
lunamaya

Biene M.

Biene M.

15-05-2010 om 07:38

Asa en lunamaya

Nou, de nacht zit erop en 6w0d is een gepasseerd station! Ondanks de avond, ik zat verbannen achter mijn laptop omdat dochter naar X-factor wilde kijken, wat ik een vréselijk programma vind :-) Vanavond ga ik film kijken, of de aflevering van Bloedverwanten van afgelopen donderdag, ook leuk. En nu heb ik de nodige afleiding van peuterzoon die op de sandaaltjes met sleehak van zijn grote zus door de kamer schuifelt.

Liefs, M (6w1d)

Sascha2

Sascha2

15-05-2010 om 21:05

Jippie!

Een dag verder weer en dat maakt een groot verschil. Hoe voel je je eigenlijk? Begin je meer kenmerken te krijgen?
De dagen kruipen voorbij, maar ze gaan daadwerkelijk voorbij. Hou vol en probeer er niet de hele tijd aan te denken ('t is moeilijk, ik weet het)!
Liefs!

Hier

niet te vergelijken met jou, bij mij ging zwangerschap 1 fout, 2 en 3 gingen wel goed. Op zich "maar" 1 miskraam, maar wat was ik zenuwachtig bij de tweede zwangerschap: " broekloeren" (en van te voren een schietgebedje als ik naar de wc ging) , als de pest alle schadelijke stoffen vermijden, pas na 13 weken kleertjes kopen, namen bedenken of zoeken naar kinderopvang of het vertellen buiten de familie. Ik dacht er zelfs over kinderaspirine te gaan slikken en las er veel boeken over. Ik was het eigenlijk al een beetje kwijt (en het is nog maar 3 jaar geleden), maar jouw posting brengt wel wat herinneringen terug.
Aan het draadje "zwanger na miskramen" van toen heb ik veel gehad. Mijn grootste angst was echt om helemaal nooit moeder te worden, een bonk zenuwen was ik.

Bij de 3e zwangerschap speelde het al veel minder een rol, kennelijk had ik het toch al verwerkt. Wat hielp was dat ik al moeder was en ik was heel misselijk (meestal een goed teken toch?).

Die eerste tijd van de zwangerschap doet me vaak denken aan een sprookje waarvan ik de naam niet meer weet. Het gaat over iemand die zich heel langzaam door een berg rijstebrij moet eten, om aan de andere kant van de berg in een soort luilekkerland te komen.

Maar wat zal ik zeggen? Sterkte tot de echo (en ook nog daarna)!

viridantia

Biene M.

Biene M.

16-05-2010 om 09:40

Sascha

En alweer een dag voorbij... Tja, die kenmerken, daar probeer ik me maar niet blind op te staren. Ben al zo vaak bedot door de aan- of afwezigheid daarvan, bovendien kun je van alles gaan voelen als je er maar genoeg op let. Maar goed: dat ene bloesje zit nu toch echt te strak om mijn buik en borsten. En overdag moet ik blijven eten tegen het weeïge gevoel. Ik voel me niet heel moe, maar ja, ik doe ook al dagenlang vrijwel niets, dus dat is dan weer niet zo heel gek ;-) Wallen heb ik trouwens wel, meer dan anders.

Gisterochtend durfde ik zowaar te denken dat het dit keer misschien wel goed gaat, dat er echt een kindje gaat komen. Maar toen ik 's middags thuis kwam rende ik zo de trappen op, terwijl ik kortademig was al voordat ik overtijd was, en toen dacht ik weer dat het wel mis zou zijn. Dus die kenmerken probeer ik nog maar even zo veel mogelijk te vergeten :-)

X M (6w2d)

Biene M.

Biene M.

16-05-2010 om 09:45

Viridantia

Ja, ik herinner me jou wel van het draadje zwanger na miskramen. Dat las ik toen stilletjes mee, nadat ik weer zwanger probeerde te worden na mijn eerste miskraam. Maar na 1 kind en 1 miskraam voelde ik me daar nog niet zo op mijn plaats. Het lijkt me inderdaad vreselijk om miskramen te krijgen voordat je een kind gekregen hebt, gekmakend. Fijn dat je er toch zo kort op elkaar twee hebt gekregen (volgens mij is jouw oudste ongeveer even oud als mijn jongste, die is van maart '08).

Misselijkheid is hier ook heel welkom, net als pijnlijke borsten, overweldigende vermoeidheid, noem maar op. Maar vooral een goede echo, dus ik blijf maar aftellen tot dinsdagmiddag.

O ja, ik ben trouwens dol op rijstebrij, dat heb ik echt veel liever dan dit :-)

Groetjes, M

Gerdina

Gerdina

16-05-2010 om 11:37

Biene

Even laten weten dat ik met je meeleef en tel. Nog 2 nachtjes slapen...

liora

liora

16-05-2010 om 13:25

Biene

Hoi Biene,

Ik kijk hier elke dag even! Je weet het natuurlijk, maar ik zeg het toch even: die symptomen zeggen zo weinig. Ik geloof dat ik de laatste keer ook pas vanaf een week of zeven echt me een beetje zwanger ging voelen. En dan zeker niet elke dag even hevig.

Hou vol en ik duim voor een goede echo!

Liora

Tink

Tink

16-05-2010 om 15:12

De teller loopt :)

Hierna nog maar 1 hele dag Biene, en dan is het al dinsdag. Hoe laat mag je?
Ik blijf duimen :)

Liefs Tink

Biene M.

Biene M.

17-05-2010 om 06:48

Gerdina, berber, liora en tink

Dank weer voor jullie lieve berichtjes :-) En fijn te horen dat je je sowieso pas later zwanger ging voelen, Liora.

Morgen heb ik de echo om 16.30 uur, na het spreekuur. Kan dus wat uitlopen. Ik zal 's avonds zeker nog even laten weten hoe het is gegaan.

X

Rembrand

Rembrand

17-05-2010 om 11:23

Biene.

De duimen draaien hier volop voor je !!
Liefs M.

Fransien

Fransien

17-05-2010 om 14:13

Sterkte

Hoi Biene,
Heel veel succes zometeen, hier ook draaiende duimen. Die onzekerheid, die ken ik beter dan me lief is. Maar je zit al op de 6 weken, en met een beetje mazzel is alles prima, dus dat gaat wel goedkomen.

Gerdina

Gerdina

17-05-2010 om 21:38

Nog 1 nachtje slapen

en dan zie je hopelijk een wurmpje met misschien al een kloppend hartje!

Mariska

Mariska

17-05-2010 om 22:18

Biene

Ik moest natuurlijk ook even hier kijken... natuurlijk HIER! Wat fijn al die meelevende berichtjes!!! Ik sluit me aan in de rij en hoop en duim overuren! Hoop dat je vanacht een beetje kunt slapen en tot 16:30 genoeg afleiding hebt... Weet dat we aan je denken... LIEFS!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.