Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Zwemmen in alleen broekje

Dag ouders, 

Ik had laatst een discussie met een vriendin en vroeg me nu toch of hoe andere ouders daar over denken.  

Ik en mijn dochters zijn en paar dagen geleden samen met mijn vriendin en haar dochters naar het strand gegaan. Daar aangekomen kleden haar dochters zich snel om in hun bikini en mijn oudste dochter had hem al aan. Mijn jongste dochter daar in tegen nam rustig haar tijd en stond ook even blood. Iets wat in mijn ogen op het strand gewoon moet kunnen. 

Nadat ze haar broekje aan had getrokken en met de rest weg liep vroeg mij vriendin mij snel of ze geen topje om moest. Ik zei gelijk dat ze altijd zonder zwemt op het strand en dat ik die niet eens bij me heb. 
Mijn vriendin vond dit toch wel gek en vroeg zich af of 10 jaar niet te oud was om zonder topje rond te lopen, dat zou ze haar 8 jarige dochter niet laten doen. 
Ik vraag me af hoe jullie daar over denken? Mijn dochter heeft nog niks wat lijkt op borsten en heeft in mijn ogen precies het zelfde als een jongen. Tot welke leeftijd kan een meisje zonder topje zwemmen? 
Hoor graag jullie mening,
Groetjes Irene


Zolang als ze zichzelf daar comfortabel bij voelt.

Voorop gesteld: wat jij/jullie willen, mogen jullie helemaal zelf weten. Er bestaat wat mij betreft geen harde grens.

dat gezegd hebbende: voor mij zou 10 jaar te oud zijn voor alleen een broekje. Toen zat ik in groep 7 met jongens en meiden die echt al wel bezig waren met tongen en verkering. Dan verandert er dus wel iets in de ontwikkeling. Ik denk dat ik vanaf groep 5 een badpak of complete bikini zou aanreiken.

Vanaf pakweg groep 3 à 4 zou ik toch echt iets extra aantrekken.

ik zou vanaf groep 7/8 het aan haar voorstellen om een bikini of badpak te dragen en alvast iets leuks voor haar kopen. 
En eerder als ze dat zelf wil. 
Verder prima als ze het zelf niet erg vind om alleen in een broekje te lopen. Ze gaat er vanzelf wel om vragen, daar twijfel ik niet aan. Zolang ze nog geen borsten heeft zou ik me er niet druk om maken en het niet nodig vinden om iets te moeten verbergen wat er niet is. 

Mijn dochter is nu 13, ze heeft tot ze borstvorming kreeg zonder topje gezwommen. Ik zie het probleem niet hoor, ziet er toch hetzelfde uit als een jongen. Die bikini topjes voor kleine meisjes vind ik juist raar. 
Ze heeft wel eens een zwemfeestje met alleen meisjes gehad, zij als enige zonder topje, boeide haar niks. 
Gaat nu trouwens nog steeds lekker haar eigen gang qua kleding. 

Bijtje82

Bijtje82

23-08-2023 om 18:47

tja lastig. Die van mij tot een jaar of 4, daarna een badpak.

Mama-Irene

Mama-Irene

23-08-2023 om 18:49 Topicstarter

Moederkareltje 

Ik denk ook dat het vanzelf gaat komen bij haar, dit jaar ook voor het eerst dat ze bij buitenzwembaden wel een topje droeg, deze ging dan wel uit bij de handdoeken naar de jaren hiervoor moest ze er niks van hebben en ging ze gewoon lekker zonder. 
We hebben thuis ook bikini topjes liggen maar naar het strand wilt ze ze echt nog niet mee dus dan gaat ze lekker zonder 

Voor mij zou het een broekje tot borstvorming zijn, en eerder een topje of badpak als ze dat zelf wil

Mama-Irene

Mama-Irene

23-08-2023 om 18:53 Topicstarter

SJSL

Ja mijn dochter ook, laatst een zwemfeestje bij vriendinnetje thuis, de rest allemaal in bikini of badpak maar zij gewoon alleen een broekje, boeit haar helemaal niets. En de andere meiden zeggen er gelukkig ook niks van. 

Ik vind het ook hoor, zolang ze niks heeft hoeft het echt niet. 
Draagt jouw dochter nu wel topjes of is ze overgegaan op een badpak. Mijn oudste is eerst een tijd overgegaan op badpakken voordat ze bikini’s met topje ging dragen

Daglichtlamp schreef op 23-08-2023 om 18:27:

Zolang als ze zichzelf daar comfortabel bij voelt.

Mijn dochter had er geen problemen mee of eigenlijk geen notie van, dus toen ze begon te groeien heb ik gezegd dat ze voortaan niet meer topless mocht. Dochter fietste gerust zonder shirt door de buurt met haar vriendjes.

Mama-Irene schreef op 23-08-2023 om 18:53:

SJSL

Ja mijn dochter ook, laatst een zwemfeestje bij vriendinnetje thuis, de rest allemaal in bikini of badpak maar zij gewoon alleen een broekje, boeit haar helemaal niets. En de andere meiden zeggen er gelukkig ook niks van.

Ik vind het ook hoor, zolang ze niks heeft hoeft het echt niet.
Draagt jouw dochter nu wel topjes of is ze overgegaan op een badpak. Mijn oudste is eerst een tijd overgegaan op badpakken voordat ze bikini’s met topje ging dragen

Haar vriendinnen vonden het ook geen issue.

Hier ook eerst een badpakkenfase. Nu ontwikkelt alles in no-time en is ze een beetje zoekend, het past niet zomaar meer overal in. Haar belangrijkste criterium met alle kleding is dat het lekker moet zitten. 

Mama-Irene

Mama-Irene

23-08-2023 om 19:19 Topicstarter

MMcGonagall schreef op 23-08-2023 om 18:57:

 Dochter fietste gerust zonder shirt door de buurt met haar vriendjes.

Die van mij ook😬 

Voor je het weet zie je haar voorbij schieten in alleen een onderbroek om de kat van voor te halen of om nog even te voetballen buiten. 

Ze is sowieso echt een jongens meisje en moet weinig hebben van jurkjes en ander meiden spul

Mama-Irene

Mama-Irene

23-08-2023 om 19:19 Topicstarter

SJSL schreef op 23-08-2023
Haar belangrijkste criterium met alle kleding is dat het lekker moet zitten.

En gelijk heeft ze! 

Mijn kleindochter is 11 jaar en zwemt ook alleen in een soort jongenszwembroek en voelt zich daar helemaal prima bij. Ik heb natuurlijk geen opvoedtaken maar wat mij betreft gaat ze lekker haar gang zolang ze zich daar prettig bij voelt. Ze heeft wel verteld dat als ze borstjes krijgt ze aan een zwempak gaat.

Mijn dochter draagt altijd een badpak, maar dat is meer mijn keuze dan die haar. Ze is ook pas 4, maar heeft er uiteraard wel zelf eentje mogen uitkiezen. Ik vind bikini topjes gewoon niet handig voor kleine kinderen. Ze zitten naar mijn idee vaker niet op hun plek dan wel. Alleen een broekje zou ik eigenlijk ook geen probleem vinden. Het is meer dat ik zelf altijd een badpak draag en daarom dat ook voor haar kies. Laatst in het zwembad heeft ze hem na het zwemmen onder de douche wel uitgetrokken. Er stond een iets jonger kindje ook naakt onder de douche. Op die leeftijd vind ik dat ook geen probleem.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.