Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Alleen Naar andere stad met vrienden

Hallo. Ik Ben Luna ik Ben een jongen en 14 jaar oud. Ik woon in Almelo en wou met vrienden naar de stad Utrecht Om gewoon de stand the bekijken en een leuke tijd the hebben. Niks bijzonders. Toen ik dit aan mijn moeder vroeg zij ze dat ik be the Jong Ben en dat Al mijn vrienden verwend zijn omdat ze dit wel mogen (ze zijn allemaal 14 en 15) ik wou toch even navragen of mijn moeder me een beetje kleinhoud (want dat doet ze wel vaker) of dat ze gelijk had. Mvg Luna


Hoi Luna,
ben wel benieuwd wat je verstaat onder de stad zien. Willen jullie daar overdag heen of was het plan om daar savonds laat uit te gaan? Want dan snap ik de zorgen van je moeder wel. 14 is ook nog niet zo erg oud. Maar overdag met de trein naar Utrecht zou moeten kunnen.
Mag je wel naar Enschede of Hengelo? Waarom zou Utrecht leuker zijn?

mijn dochter mocht dat op die leeftijd. Maar mijn schoonzus die verbood het haar dochter op zelfde leeftijd
Tja

GlamorousGuanaco18

GlamorousGuanaco18

26-07-2022 om 13:40

Mijn dochter van 14 mag dit. 

LunaFemaleboy

LunaFemaleboy

26-07-2022 om 13:42 Topicstarter

Hoi WendelmoedM,
Ik mag naar Enschede met toestemming natuurlijk, maar ik Ben Al erg vaak in Enschede en Hengelo geweest dus leek het me ook leuk om andere delen van Nederland te zien. Met de stad bekijken bedoelde ik overdag met de trein daar naartoe en een beetje rondslenteren door het centrum rond het centraal station. Ik skateboard ook en was dus van plan die ook mee te nemen. Dus echt niets bijzonders.

Elk kind is hier anders in, en de ouders ook.
Mijn 14-jarige is afgelopen week met een paar vriendinnen naar Den Bosch geweest, maar niet alle vriendinnen mochten mee. De dag erna zijn we samen naar Utrecht geweest, en dan vindt ze het wel heel fijn dat ik de weg een beetje ken. 
Utrecht is ook echt wel ver weg. Zijn er geen andere steden wat dichterbij, als tussenstap. Zwolle, Apeldoorn ofzo?

Mijn kinderen mochten dat ook wel toen ze die leeftijd hadden. 
Wij hebben altijd als motto: met een goed plan mag er veel. 
Voor een dagje Utrecht en een dagje Efteling heeft mijn dochter een uitgebreid plan gemaakt. 
Een word document met daarin de treintijden, de kosten en een back-up plan voor als er iets mis zou gaan met een overstap of andere pech. 

Als het plan werd goedgekeurd dan mocht het.  Vaak hadden we dan ook nog even een gesprekje over de kosten want zelf een dagje weg moest zelf betaald worden.  Boterhammen voor de lunch mocht ze van huis meenemen. 

Je neemt natuurlijk je telefoon mee dus het kunt altijd bellen als er wat fout gaat en dan bespreken hoe je het gaat oplossen.  Toen onze dochter terugkwam uit Utrecht was er een aanrijding op het spoor en toen hebben we samen uitgezocht hoe ze zo dicht mogelijk bij huis kon komen en hebben we haar het laatste stukje gehaald. 

Als je nou zo'n plan maakt een daarmee naar je moeder gaat en goed laat zien dat je overal aan gedacht hebt, zou je haar dan kunnen overtuigen? 

Misschien kun je als tussenstap naar skatepark Burnside in Deventer?

Het ligt er ook aan wie de vrienden zijn, wat je in Utrecht doet en waar, en hoe laat je weer terug denkt te zijn. 
Mijn zoon ging met een jaar of 15 alleen naar het Spoorwegmuseum in Utrecht, een uur treinen van onze woonplaats, maar ik wist waar hij uithing en met wie (vrienden verzamelden daar). En in een museum vond ik een fijner idee dan door de stad slieren.

GlamorousGuanaco18

GlamorousGuanaco18

26-07-2022 om 14:31

Auwereel schreef op 26-07-2022 om 14:11:

Het ligt er ook aan wie de vrienden zijn


Dat is het enige wat ik kan bedenken als ik me probeer te verplaatsen in deze moeder: dat ze geen vertrouwen heeft in het groepje vrienden of in de combinatie Luna/vrienden.

Ik mocht dat op die leeftijd ook en zou dat t.z.t. ook goed vinden voor mijn eigen kind. 
Ik vind het ontwikkelen van zelfstandigheid (dus ook een plan maken, met back up voor als er iets mis gaat) belangrijk. Ik zou op die leeftijd wel nog willen dat mijn kind met minimaal één iemand samen gaat. 

Ja mijn kinderen mochten/ mogen dat op die leeftijd.

Mijn kinderen mochten dit wel op jouw leeftijd. Met 14 vond ik het nog wel fijn als mijn dochters voor het donker thuis waren. En het hangt er wel van af met wie je wil gaan. Met bepaalde kinderen zou ik liever niet hebben dat mijn kinderen en dag op pad zouden gaan. Al zou ik het geloof ik niet verbieden.

Kent ze je vrienden en heeft ze vertrouwen in hen? 
Willen jullie er op korte termijn heen of pas over een paar weken? Het lijkt me verstandig om haar te vragen of je wel toestemming krijgt als je haar een goed plan laat zien met de reis, kosten ed. En dat je laat zien dat jullie niet in 7 sloten tegelijk lopen. 

Toen ik nog een Biebeltje was, deden we dat soort reizen op die leeftijd met de tienertoer. Maar ik las dat die niet meer bestaat. 
Mijn kinderen mochten het allebei, en eentje ging er precies op die leeftijd ook alleen naar Utrecht. Ik heb hem naar het station gebracht, nog wat geleerd over hoe herken je de voorkant/eerste klasse van een trein en hem veel plezier gewenst.

Ik weet niet wat het is waar je moeder bang of bezorgd om is, maar misschien jij wel. Zet voor jezelf het plan (hoe ga je, wat kost het, hoe ga je dat betalen, met wie ga je, wat doe je als je de trein mist, wat kan er fout gaan en wat doe je dan) op een rijtje. Misschien helpt dat je moeder?
Of misschien wil ze je dan nog wel een keer vertellen waarom ze het geen goed idee vindt, of wat ze wel goed vindt. Andere vrienden? Niet Utrecht, maar wel Zwolle (want dichterbij)? Kleinere vriendengroep? Je vaper van te voren inleveren?

Biebel schreef op 26-07-2022 om 18:02:

Toen ik nog een Biebeltje was, deden we dat soort reizen op die leeftijd met de tienertoer. Maar ik las dat die niet meer bestaat.

https://tienertoerkaart.nl/

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.