Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Vanaf wanneer laten jullie je kinderen bij hun vriend/vriendin slapen?

Hallo

mijn dochter wordt volgende week 17. Ze heeft sinds vorig jaar november een vriendje.
Ze vraagt me nu wanneer ze bij hem mag blijven slapen. Ik zie dat het kan vanaf 16 jaar. Wat vinden jullie? Vanaf welke leeftijd sliepen jullie minderjarige kinderen bij hun liefje?

Groetjes


Waar zie je dat het kan vanaf 16 jaar?

Mijn dochter was 17. Dat was haar eerste vriendje dus ik ben blij dat ik er eerder niet over na heb hoeven denken. Mijn oudste was een laatbloeier die pas haar eerste relatie had toen ze al op zichzelf woonde.

Onze dochters mochten bij hun vriendjes blijven slapen zodra hun relatie enigszins serieus was en wij de jongens hadden ontmoet. Onze jongste dochter had op haar 15e al een vriendje waarbij ze bleef slapen, oudste dochter was 17. Beiden bleven al na een paar maanden al wel bij hun vriendje logeren en vise versa. Vanwege de gezelligheid maar ook vanwege praktische overwegingen. Vriendjes woonden niet bij ons in de plaats en na het uitgaan of gezellig samenzijn met vrienden was het fijn dat ze niet s'nachts nog naar huis moesten. 

Hier waren ze wat ouder toen ze vriendjes kregen. 

Maar vanaf hun 16 of zo had ik het wel goed gevonden denk ik - mits ze natuurlijk al een tijdje samen zijn en het een leuke relatie is. 

Ik was zelf 16 toen het mocht. En het was ook mn eerste vriendje dus had meer daarmee te maken dan met het leeftijdsgetal. Ik denk dat ik bij mijn kind er geen leeftijd aan ga verbinden. 

eerder dan gedacht want het was coronatijd met avondklok, trein kwam stil te staan en toen hebben we besloten dat vriendin van zoon maar moest blijven slapen.

Zoon was 16, vriendin 17 en ze hadden een maand of 3 verkering. 
Maar ze waren toen wel vrijwel hele dagen bij elkaar vanwege online lessen.

Het lastige vond ik aan blijven slapen het opgeven van een stuk van mijn privacy, maar dat heb ik nu nig steeds.

Zodra het serieus is (niet elke week aan en uit) en al een paar maanden duurt.
Natuurlijk kunnen ze eerder stiekem dingen doen, maar dan wel liefst niet onder mijn dak.

En ze moeten allebei akkoord gaan. Dus niet dat de ene de andere onder druk zet.

In de ideale wereld komt die kerel eerst maar eens een paar keer "gewoon" langs zonder dat hij gelijk blijft slapen. Kan je tenminste een beetje onderzoeken welk vlees je in de kuip hebt.

Vanaf 15 jaar denk ik. Ze had toen bijna een jaar verkering dus dat vond ik voor dat moment ‘serieus’ genoeg. 

Met 17 hebben ze ook wel seks als ze niet bij elkaar mogen logeren.

Ik hou nu qua blijven slapen dezelfde regel aan als mijn moeder deed: Iemand mag hier pas blijven slapen als hi/zij/die hier minstens drie keer is blijven eten. Dat geldt voor liefdesrelaties, maar ook voor gewone vrienden/vriendinnen. 
Hiermee voorkom je dat er elke week een compleet vreemde aan je ontbijttafel zit.

Ik vind dat goed vanaf dat ze zo'n 6 maanden serieus samen zijn (ik heb al gehoord dat ik daarin ouderwets ben, haha). En nee, niet op hun 12e natuurlijk, maar als ze een jaar of 16 zijn, is dat prima.

Als je denkt dat je seks tegenhoudt door het niet toe te staan, maak jezelf geen illusies. Dat kan net zo goed overdag.

zelf was ik 15 toen ik bij mijn vriendje (nu mijn man) mocht blijven slapen. Wat mij betreft een prima leeftijd als je als ouders merkt dat het enigszins serieus is. 

als ze zelf vinden dat ze er aan toe zijn,  mag het van mij

Ik weet niet waarom maar gevoelsmatig lijkt het klooster mij wel wat voor mijn dochters.  Praktijk was toen ze zelf vroeg of het mocht, toen was ze 16 en had een jaar verkering.  

mijn eerste vriendje had ik toen ik 13 was en die woonde erg ver weg. Die bleef dus slapen, en ik ook bij hem. Er gebeurde niets, daar was ik nog niet oud genoeg voor. En als ik dat wel was geweest hadden we echt wel een manier gevonden, samen slapend of niet.

Wandelvrouwtje schreef op 01-10-2023 om 17:02:

mijn eerste vriendje had ik toen ik 13 was en die woonde erg ver weg. Die bleef dus slapen, en ik ook bij hem. Er gebeurde niets, daar was ik nog niet oud genoeg voor. En als ik dat wel was geweest hadden we echt wel een manier gevonden, samen slapend of niet.

Mijn oma zei altijd: samen slapen is geen risico, dat is alleen samen wakker zijn. 🤣

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.