Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Feestje jongens

Zoon werd onlangs 19 en houdt daarom een feestje binnenkort. Statafels worden geregeld, warmhoudschotels voor eten evt ook. We wonen in het centrum met een kleine tuin, veel gezinnen met kinderen dus hij zal daar rekening mee moeten houden. 
Wie heeft tips? Mag alles zijn. Welk eten, leuke spelletjes (bierpong duh), maar ook, hoe te voorkomen dat er iets uit de hand loopt. Ik ben hier helemaal blanco in 😆


behalve de buren informeren? Niks lijkt me. 

wat wil je zoon zelf? Welke ideeen heeft hij vwb eten en spelletjes? Ik zou hem met een plan laten komen en dan bespreken welke onderdelen realistisch zijn. De een vindt het leuk om gewoon te chillen, een ander wil uitgebreid eten of juist (drank)spellen doen...

Doemijdieglazenbol schreef op 17-05-2023 om 09:54:

behalve de buren informeren? Niks lijkt me.

Dat.

Bij mijn zoon was het chillen,  muziek, drank en een hoop herrie. Ze zoeken het zelf maar uit op die leeftijd.

Drie afspraken die hij aan de buren kan doorgeven (en waar ze hem dan ook over mogen apprn/bellen: 
1. Na middernacht (dus echt vanaf 00:01 uur) muziek op normaal praatniveau plus alle ramen en deuren dicht en iedereen binnen. 
2. Als mensen weggaan dan blijven ze niet buiten bij fietsen praten maar fietsen ze zachtjes weg. 
3. Roken na middernacht niet voor de deur maar ook niet voor de deur vd buren. Dus even stukje lopen en zachtjes praten.

Gr Angela 

vuurtje stoken in de tuin, marshmallows roosteren.

Een aantal jaar geleden hebben we een partytent gehuurd voor onze toen nog 18 jarige zoon, ook tafels en stoelen, verwarming (het was in de winter). Bbq zelfs aangehad, wel buiten uiteraard, verder hapjes als blokjes kaas en snacks die in de oven of airfryer kunnen. Maar wij hebben wel een redelijke tuin. Natuurlijk waren de buren van tevoren ingelicht. 

Midden in het centrum eerder naar binnen dan middernacht en ramen en deuren dicht. Buren informeren en er een gezellige avond van maken. Qua eten zou ik denken aan nasi, saté, gehaktballetjes en veel stokbrood. Je zoon kent zijn vrienden dus uit de hand lopen kan alleen omdat vrienden vreemden meenemen. Dat zijn geen vrienden die hij zelf heeft uitgenodigd en komen alleen voor gratis drank. 

Karaoke set
Buren uitnodigen 😀
En niet teveel drank
Vroeg beginnen en op tijd eindigen.

Mijn kind van die leeftijd regelt dit zelf. De regels zijn: de buren hebben geen last van jullie en de volgende dag is alles weer opgeruimd zoals het was. Wij zijn dan meestal zelf weg. Nooit problemen gehad. Zijn eerlijk gezegd qua aantal mensen wel berperkte feestjes, wel altijd logees. 

Is enige overlast niet te voorkomen. Van mijn buurmeisje kreeg ik een briefje door de deur met de aankondiging van het feest plus haar mobiele nummer. Helemaal top.

Veel plezier. 

Anienom

Anienom

17-05-2023 om 13:01 Topicstarter

Dank, er zitten leuke tips en bruikbare tips tussen 😃

Beril schreef op 17-05-2023 om 12:45:

Mijn kind van die leeftijd regelt dit zelf. De regels zijn: de buren hebben geen last van jullie en de volgende dag is alles weer opgeruimd zoals het was. Wij zijn dan meestal zelf weg. Nooit problemen gehad. Zijn eerlijk gezegd qua aantal mensen wel berperkte feestjes, wel altijd logees.

Is enige overlast niet te voorkomen. Van mijn buurmeisje kreeg ik een briefje door de deur met de aankondiging van het feest plus haar mobiele nummer. Helemaal top.

Veel plezier.

De dochter van onze buren (zelfde leeftijd ongeveer) regelt haar feestjes helaas ook altijd zelf, zonder vooraankondigingen of excuses achteraf. Zowel wij als andere buren hebben er wel eens om 1 uur s nachts bij de deur staan klagen omdat ze rond dat tijdstip karaoke hadden waar we zelf met gemak aan mee konden doen omdat goed te horen was welk nummer werd gespeeld... en dan bleken er wel 30 man binnen te zijn. Bij buren zelf (de ouders) is er weinig begrip dat de feestjes overlast geven, of ze zeggen wel 'goed dat je het aangeeft' maar verder niks. 

Karaoke is niet zo'n puik plan dus, al teveel gasten ook niet eigenlijk, tenminste niet veel gasten na 12 uur s' nachts, want veel mensen over de vloer maakt hoe dan ook lawaai, ook met de deuren dicht. Is het niet vanwege muziek, dan wel vanwege hard praten, het geschuif van meubilair, klikkende hakjes op het parket etc.

Vooraf de buren inlichten zou ik zéker doen, hen evt. ook uitnodigen als je echt veel mensen uitnodigt. En mocht het toch voor overlast zorgen, breng je buren een aardigheidje met excuses voor het ongemak. 

Eigenlijk wat al genoemd is: Geen overlast voor de buren na middernacht, buren krijgen 06 van kind om te kunnen appen (moet kind dus wel in de gaten houden!), na afloop alles weer schoon en opgeruimd.
Bij ons spant zoon een slinger met vlaggetjes om de kast zodat daar geen glazen in worden gezet. Wegwerptafelkleed over een tafeltje. Dat soort dingen.

Eten: Hier komen ze pas na etenstijd. Eerder had hij een snackmix, maar vorige keer vond hij dat teveel werk en had hij goedkope pizza's voor de hartige trek. Daarnaast gewoon verschillende zakken chips.

Wat doen ze: chillen en drinken. Zoon heeft een enorme voorraad drank, wat over is komt een volgende keer. Er worden cocktails gemaakt. En (naast beerpong) doen ze ook veel drankspelletjes. Roulette shots en zo.

Hoe voorkom je dat het uit de hand loopt: spreek duidelijk af met zoon hoeveel/wie de genodigden zijn en wat als er anderen (mee)komen.

Enige overlast voorkom je niet, maar als iedereen na middernacht binnen is (dus niet buiten gaan staan, niet gezellig met de rokers naar buiten) en het volume van de muziek beperkt is, dan lijkt het mij oké. Een keer een feestje moet kunnen. Qua tijdstip zou je ook 23.00 als grens kunnen nemen.

Overigens regelen de kinderen bij ons het helemaal zelf, wij geven de voorwaarden (mbt geen overlast, schoon/opgeruimd etc, hoeveel mensen) en overleg over de datum. Zij informeren dus ook zelf de buren en zo.

Of de buren zijn minder soepel en bellen de politie. Als het feest met barbecue, veel mensen, veel drank en karaoke is dan huur je liever een speciale locatie. 

Een normaal gezellig feestje met wat vrienden moet een keer kunnen, ook in het centrum. 

Ik zou je zoon dat zelf laten regelen met 19 jaar. 
Het enige wat je kunt doen is een maximum stellen aan het aantal gasten dat je in je huis wil en rekening houden met de buren (even informeren). 
Verder zorgen dat alles weer netjes wordt opgeruimd.

Hier een tiental aangrenzende tuintjes/plaatsjes waar al het geluid enorm weerkaatst en rook blijft hangen. Feestjes geven dus altijd overlast. Maar als ik vooraf een briefje met aankondiging, excuses voor overlast en 06-nummer krijg, ben ik onmiddellijk 10x verdraagzamer. Absoluut doen dus.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.