Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op
Pennestreek

Pennestreek

14-09-2018 om 23:32

Tijd voor de volgende OO meeting

In een ander draadje is spontaan het idee geboren om weer een meeting te organiseren. Dus hierbij open ik de inschrijving 😊

Wie wil de kar deze keer trekken? Vorige keer hebben Tihama en Kenfan het voortouw genomen.


Emmawee

Emmawee

14-09-2018 om 23:40

Goed van jou Pennestreek!

Ik blijf nog even op de achterbank zitten.

Fransien

Fransien

15-09-2018 om 10:32

Ik kom graag

Leuk, gezellig, maar ik verhuis in november en kan de organisatie niet op me nemen.

Thuisfront

Ik ben wel benieuwd wat jullie tegen het thuisfront zeggen en hoe ze reageren, als je naar een meeting gaat. Hier weet het thuisfront dat ik wel op OO lees, maar ze zijn niet gaan uitvissen onder welke Nick. Ik vind dat heel fijn. Zo blijft een familie/ vrienden vervangend platform intact. (Belangrijk voor hen, bij wie het aan een dergelijk klankbord ontbreekt.)

Toch zal het thuisfront het wel jammer vinden als ik naar een meeting zou gaan, omdat dat minder anoniem over komt terwijl ze zelf altijd zo voorzichtig zijn met wat ze op Facebook etc delen.
Ik kom zodoende niet. Niet vanwege het verliezen van de anonimiteit tov andere OO-leden, maar vanwege het verliezen van de acceptatie van het thuisfront.
Herkennen jullie dit?

Phryne Fisher

Phryne Fisher

15-09-2018 om 12:01

Jawel

Ik kom als ik kan, maar vind het lastig om tijd te vinden voor het organiseren. En over de anonimiteit, je kunt altijd van nick wisselen na een meeting. Volgens mij heb ik dat vorige keer ook gedaan. Ik ben overigens wel eens herkend op het schoolplein, maar schrijf de echte vertrouwelijke dingen ook altijd onder een eenmalige naam.
Ik ga gelijk maar eens nadenken over een nieuwe naam. Ik denk dat ik wel al een idee heb

Kaaskopje

Kaaskopje

15-09-2018 om 12:55

Flanagan

Nee, ik herken dat totaal niet. Hier zijn ze zo'n beetje opgegroeid met een op OO-schrijvende moeder en dat is soms ook gewoon een onderwerp van gesprek. Je mag bij een meeting kiezen voor je nick in plaats van je eigen naam, zo blijf je anoniem. Dus tenzij je een bn'er bent en je daardoor direct bij de voordeur door de mand valt, zal je aanwezigheid bij een meeting niets veranderen.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-09-2018 om 13:00

Kweenie

Altijd als ik zie dat er een meeting komt, sta ik weer in tweestrijd. Mijn probleem is dat mijn gehoor raar gaat doen in drukke ruimtes. Ik kan amper iets verstaan, terwijl ik normaal echt niet dusdanig doof ben dat ik hulp nodig heb.

Daarnaast zou ik het zo leuk vinden als het eens in mijn stad georganiseerd kon worden, maar dat ligt niet centraal genoeg voor de meesten, vrees ik. Ik weet hier sowieso twee locaties die geschikt zijn.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

15-09-2018 om 13:14

nee, dat herken ik niet

Mijn inmiddels uitgevlogen thuisfront wist/weet van dit forum en van de meetings die er soms zijn. Ik ben daar aanwezig met mijn nick op het naamkaartje, niet met mijn eigen naam. Mocht iemand mij van gezicht kennen - leuk!

Thuisfront vond het de eerste keer wel vreemd dat ik naar een meeting ging met mensen die ik nooit in het echt had gezien (want zo was dat de eerste keer) en zelfs meereed met een onbekende.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-09-2018 om 13:15

Wilgenkatje

Ja dat ze het wat gek vonden, herken ik wel . De eerste keer zijn man en ik zelfs samen gegaan.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

15-09-2018 om 13:19

gezellig!

Ik ben geen organisatietalent, maar het lijkt we weer gezellig, en ik hou de ontwikkelingen in de gaten! Het is afhankelijk van datum, lokatie en budget, maar ik hoop er dan weer bij te zijn.

Misschien kom ik dan ook weer achter de personen achter al die nickwissels, en wie nou ook weer wie is/was (ben daar altijd al slecht in geweest)

Doenja

Doenja

15-09-2018 om 18:31

Aanjager

Ik was degene die in een ander draadje riep dat het weer tijd was voor n meeting. Lijkt me heel leuk. Ik wil wel meedenken maar meer samen met een paar anderen?

bicyclette

bicyclette

15-09-2018 om 18:42

leuk

Ik vind het wel een leuk idee.
Thursday Next, gaan we weer samen?

Krisje

Krisje

16-09-2018 om 08:33

Jammer

Ik ben op een meeting geweest toen ik onder een vaste nick schreef. Ik denk 2009, 2010? Het was de tijd dat iedereen elkaar 'kende', dat we spelletjes speelden in de rubriek, eh hoe heette die ook alweer, er werden kinderen geboren in de draadjes 'uitgerekend in'. Volgens mij schreef ik in een van de laatste draadjes daarover, uitgerekend in oktober/november 2008. Het is hier nog steeds voor mij een vertrouwd plekje waar ik dagelijks even koffie kom drinken, maar nu wissel ik zo vaak van nick dat niemand mij meer kent en ik niet het gevoel heb dat ik er bij hoor.

Arrie

Arrie

16-09-2018 om 09:35

Dat herken ik

Ik wissel ook heel veel van nick omdat ik echt niet herkend wil worden - heb ik wel goede reden voor.
Ik heb zelf ooit iemand herkend van t schoolplein die best gevoelige dingen deelde. Het was voor mij niet moeilijk om de link tussen verschillende draadjes te leggen. Toen ik haar hierop attendeerde was ze heel verbaasd- ze dacht echt anoniem te zijn.

Door die hoeveelheid nicks heb ik ook t gevoel er niet zo bij te horen, terwijl ik hier dagelijks kom. Ik vind dat niet erg. Maar voel me op een meeting daardoor mssn wel ongemakkelijk.

Emmawee

Emmawee

16-09-2018 om 10:41

Ouders offline

Ach...de wie-is-wie-factor is maar één deel van de lol van zo'n meeting. Het is ook gewoon ouders offline. We delen met ons allen in elk geval één hobby en gebleken is dat dat toch steeds voor voldoende gespreksstof zorgt.

Klankbord

Het is niet zo zeer het verliezen van je anonimiteit binnen OO want men weet toch niet waar je woont en zullen je niet bellen. Dus niet zo zeer uit bezorgdheid om OO, maar eerder voor de reacties vanuit de familie daar ik niet altijd zo positief ben over twee van hen.
Ik verwacht geen begrip van hen voor mijn keuze OO als klankbord te gebruiken terwijl ik daar wel behoefte aan heb om gebeurtenissen te kunnen relativeren of puur als afleiding.
Een andere Nick zou de situatie niet veranderen. Het is meer het idee van het per ongeluk open laten staan van de pagina. Ik let altijd op dat ik eerst naar een privé-pagina ga en altijd die weer verlaat zodat er geen geschiedenis wordt bewaard. De iPad ligt namelijk voor algemeen gebruik naast de bank. Naar een meeting gaan, zou alleen maar vragen oproepen. Ik kan natuurlijk zeggen dat ik naar een avond voor de vrijwilligers ga, maar dat is liegen. En daar heb ik een hekel aan.

Ik wens jullie een gezellige avond.

Kaaskopje

Kaaskopje

16-09-2018 om 11:13

Jeetje Flanagan

Wat een zenuwachtig gedoe moet dat voor je zijn.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

16-09-2018 om 11:37

Jeetje

Dat vind ik wel erg. Het is toch geen pornoverslaving of erger...
Hier is de iPad ook voor algemeen gebruik maar de pagina staat gewoon open in Safari. Mijn nick zouden ze dan ook kunnen zien, maar ik schrijf onder vaste nick niets geheims.

Doenja

Doenja

16-09-2018 om 12:01

Flanagan en anonimiteit

Flanagan, zo was t eerst ook in mijn huwelijk. Totaal geen acceptatie dat ik wel eens las of schreef hier. Ik was zo huiverig geworden dat ik tijdens mijn huwelijk nooit schreef over mijn echte problemen. Dat durfde ik pas een half jaar tot n jaar na de scheiding. Ongeloofelijk bang dat ik beschuldigd zou worden door mijn echtgenoot en consorten dat ik ze door t slijk zou halen. Zelfs destijds bedreigd dat als ik er ooit over zou praten buitenshuis dat ik er wel van zou lusten. Dreigementen van smaad en laster rechtzaken, afnemen kinderen, etc. etc.
Dus ik snap heel goed hoe dat voelt. En kan wel zeggen dat je toch moet komen maar jij kiest ervoor om niet te liegen. Ik ben juist wel gegaan en heb erover gelogen. Toen ik erachter kwam dat ik alles wat ik deed of zei buitenshuis niet kon vertellen en dus over alles loog en verstopte, toen pas kwam ik erachter dat het niet normaal was. Mijn ‘normaal’ was al zoveel vervormd, daar was geen normaal meer aan te ontdekken. Door de verhalen hier en het delen van ervaringen ben ik gaan ontdekken waar ik ingezeten heb. En het persoonlijk ontmoeten van enkele OL-ers op een meeting heeft mij kracht gegeven. En steun. Want voor buitenstaanders is het totaal niet te begrijpen waar jij in zit. Niet te geloven. En zo’n meeting kan je juist helpen hierin. Je hoeft je niet bekend te maken. Mag wel. Ook alleen aan mij. Omdat ik weet waar je inzit en hoe gevoelig het is. Als je wel komt dan krijg je info van me hoe ik eruit zie (mijn uiterlijk is nogal herkenbaar) en hoef je je alleen bekend te maken aan mij. Ik weet niet of dit veilig genoeg aanvoelt voor je? Zo niet dan is t ook goed.

Doenja,

Gelukkig lees ik in de onderwerpen op OO genoeg wat mij kracht en rust geeft, en dat al zonder mensen persoonlijk te ontmoeten. Ik ervaar het als een groep digitale vrienden. Een vervanging voor de weggevallen contacten binnen de familie. Een gelegenheid om over onderwerpen te praten, zonder dat het consequenties heeft zoals dat in real life wel eens het geval is.

Ik zie het ook om mij heen, steeds vaker hoor je hoe moeilijk het is om mensen bij elkaar te krijgen wegens interne ruzies. Van de buitenkant lijkt het een warm nest, van binnen botsen diverse ijspegels tegen elkaar. Dan is het soms veiliger om je zorg of ‘beklag’ hier te delen.

Doenja, lief van je poging mij over te halen, maar ik stel het nog even uit. Niet open zijn over waar ik naar toe ga, geeft mij slapeloze nachten. Daar pas ik voor.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

16-09-2018 om 13:10

Doenja

Ik wil wel helpen!

Wendie

Wendie

16-09-2018 om 13:13

Flanagan

Wat klink je eenzaam!
Ik zou je echt gunnen dat je voor jezelf op gaat staan en je ruimte inneemt die je nodig hebt!
Natuurlijk moet je niet komen als je daar geen behoefte aan hebt. Maar heb je die wel die dat dan ajb! De behoefte aan afscherming en privacy herken ik, maar die kun je ook doortrekken binnen je eigen gezin. Je kunt prima uitdragen dat je iets gaat doen en die info erover geven die je kwijt wilt.
Als partner van je zou ik het wel waarderen als je eerlijk was, maar je kunt ook eerlijk vertellen dat je het voor jezelf afgeschermd wil houden.
Wat je partner daar verder mee doet is weer aan hem. Niet aan jou!

Wendie

Wendie

16-09-2018 om 13:16

En zelf

twijfel ik ook.
Ik heb een beetje het gevoel als vreemde tussen een groep bekenden te zullen komen.
Ik 'ken' velen van jullie wel, door hier. Jullie kennen mij niet, ook ik wissel van nick.
Dat voelt een beetje scheef en dubbel. Vreemd, ik wil jullie graag ontmoeten, maar jullie mij niet. Zoiets.
Verder woon ik ook nogal uit de buurt

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

16-09-2018 om 13:26

Wendie

Wij willen jou graag ontmoeten.
Zo ons kent ons is het hier niet (meer...).
Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Er is maar een manier om 'ons' te leren kennen.

Ik ook niet.

Ik heb juist een warm gezin en goede band met familie en lieve vrienden.

OO is voor mij niet meer dan een digitaal klankbord en wisselen van ervaringen. De afgelopen 13 jaar al meerdere oproepen tot meetings voorbij zien komen, maar heb nooit gereageerd en ben nooit geweest.

Dus OO is voor mij zeker heel waardevol, lees en schrijf hier bijna dagelijks, maar als ik toch niet weet "wie dan wie" is irl kan ik er weinig mee. Denk ik

Madelief

Madelief

16-09-2018 om 14:27

nicks

Ook ik ben al jaaaarenlang een meer dan dagelijkse bezoekster en post ook vaak onder wisselende nicks. En ik ken dus de vast klanten hier (maar ben slecht in nickwissels op een enkeling na), maar jullie kennen mij niet of nauwelijks.

Ik ben jaren geleden wel eens geweest (onder een van mijn nicks) en vond het erg leuk om met voor mij heel bekende mensen en ook minder bekende mensen kennis te maken. Voel nog steeds een band met mij. Weet niet of zij mij in bepaalde draadjes misschien herkennen. Heb wel aan een aantal mensen mijn op dat moment soms bekendere nick verteld.

Ik zit ook in zo'n situatie dat ik er thuis niet open over kan praten. Ze weten wel dat ik OO zit, maar vast niet wat ik af en toe over hen en familie schrijf. Heb gelukkig een eigen laptop die ik altijd vergrendel voor ik weg loop.

Ik zou er minder moeite mee hebben om te liegen als ik naar de meeting wil, heb ik vorige keer ook gedaan. Maar ben erg druk, dus wil het nog even overdenken. Ook even kijken wanneer, waar en wie er komen.

Doenja

Doenja

16-09-2018 om 16:52

Ginny

Ja heel leuk om dat samen met jou te doen. Wie haakt er nog mee aan in t organisatieteam?

Emmawee

Emmawee

16-09-2018 om 17:52

Als derde kan ik wel meedoen

Aan twee organisatoren heb je wel genoeg, maar als jullie nog een klusje voor mij hebben, wil ik best wel iets doen.

Doenja

Doenja

16-09-2018 om 18:15

Yeah

Emmawee, volgens mij ken ik je van mijn allereerste OL-meeting. Leuk dat je ons team komt versterken. Geef je even door aan forumbeheer dat je je emailadres wil delen?

Emmawee

Emmawee

16-09-2018 om 18:50

Gedaan!

Maar toen heette jij zeker nog geen Doenja, Doenja?
Ik heb niet zo'n groot nick-bewustzijn.
De enige die ik door alle wissels heen ben blijven herkennen is Triva. Denk ik tenminste.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

16-09-2018 om 20:02

Graag Emmawee

Vele handen maken licht werk.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.