Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Doenja

Doenja

30-04-2019 om 08:33

Nog steeds laster na zes jaar

Onlangs kwam er een klant in mijn zaak. Had haar al zeker vijf jaar niet gezien. Ik vond het leuk dat ze weer eens kwam! Ook al woont ze aan de andere kant van Nederland. Heel leuk gepraat, ze bleef lang en t was heel gezellig. Bij het afrekenen vertelde ze me dat ze wel wist wat er gebeurt was destijds. En dat t zo jammer was dat mijn schoonouders het woon-winkelpand moesten verkopen destijds want tja ze hadden het geld nodig wat er in zat (wat een onzin, t pand was van mij en mijn toenmalige man en mijn schoonouders zijn nooit eigenaar geweest of er geld ingestopt). Ze zei het alsof ze aangaf dat ik bij volleybal had gezeten. Gewoon vrolijk als een feit.
Mijn ex schoonmoeder bleek dat verteld te hebben aan haar. (Die is later bij mijn concurrent gaan werken en zag daar mijn klanten).
Ook kreeg ik te horen dat mijn ex schoonmoeder zo’n beetje de zaak runde bij mij. (Ze deed zich voor alsof ze alles deed maar t bedrijf was van mij en ik mocht haar niet wegsturen uit mijn zaak) Ze hielp klanten en zette koffie maar inkopen doen, administratie, webwinkel, social media, publicaties, ontwerpen, producten ontwikkelen, zelfs emails, deed ze nooit. Kon ze ook niet.
Deze verhalen zwerven al heel lang rond en worden door sommige concurrerende winkels rondgepompt. Heel veel oude klanten zie ik nooit meer. Nieuwe klanten komen van ver, vaak buitenland. Van buiten de kringen waarin ze deze laster horen.
Heeft iemand een tip hoe ik efficient deze onzin praatjes de kop in druk? Als ze dan eigenaar was, volgens haar eigen idee, dan mag ze ook de onroerendzaak belasting betalen over die periode en de hypotheek! Het speelt al zes jaar, de kletspraatjes worden steeds gekker. En als ik mijn ex erop aanspreek dan is t niet waar dat zijn moeder deze praatjes verkoopt. Als het me zakelijk niet zo zou beschadigen, dan greep het me vast niet zo aan....
Iemand een gouden tip?


Kaaskopje

Kaaskopje

30-04-2019 om 08:52

Wat vervelend voor je!

Ik neem aan dat je tegen deze klant gezegd hebt dat dit onzin is en dat ze dat vooral moet rondvertellen voor je?

Misschien bedenk ik onhandige oplossingen, maar wat mij nu te binnen schiet is of je niet een soort mediacampagne kunt beginnen waarin je niets ontkent of benadrukt, maar 'gewoon' laat zien dat jij de vrolijke eigenaar bent van een prachtig bedrijf? Word je nooit gebeld of je geïnterviewd wilt worden, of adverteren in een lokale krant of glossy brochure van de plaatselijke middenstand? Kortom: een tegenoffensief beginnen zonder iemand te beschuldigen?

Doenja

Doenja

30-04-2019 om 09:11

Doe ik al

Kaaskopje, dank voor je fijne reactie. Je tip volg ik al jaren op. Naar de buitenwereld laat ik goed zien wie de eigenaar en drijvende kracht achter mijn bedrijf is.
Tuurlijk heb ik die klant verteld dat het tegendeel waar is. Ze schrok zichtbaar. Veel mensen geloven de onzin, het wordt nl. zo geloofwaardig gebracht. Zelfs de directeur van mijn school geloofde dat ik uit de ouderlijke macht was gezet en weerde me per direct van school. Zonder enig bewijs dat dit ook echt waar was! Zo zie je maar hoe krachtig onzin kan zijn.
Artikeltjes in kranten en tijdschriften; allemaal gedaan. Overal strooi ik ‘bewijzen’ van wie ik ben en wat ik doe. Advertenties is een peperdure manier van geld weggooien. Dat kan ik me niet permiteren.

Koekje

Koekje

30-04-2019 om 09:16

Niet

Om maar met de deur in huis te vallen: hier doe je niks tegen. Ja, dat is onrechtvaardig en ja het is verschrik en idioot en ja het is frustrerend maar kletspraatjes zijn niet te beteugelen of te bestrijden. Als je ze actief probeert tegen te spreken wakker je ze juist tot leven en je hebt geen controle over wat men er vervolgens van maakt. Ik denk dat het beste wat je kunt doen is ze op zo’n moment heel rustig en nuchter pareren, zeggen dat er helaas onware verhalen zijn verspreid destijds, dat je daar last en verdriet van hebt gehad maar nu naar de toekomst kijkt en het juist daarom ook superleuk vindt dat deze oude klant weer terug is. Dan loopt deze klant weg met een goed gevoel en dat wil je tenslotte. Misschien heb je dat ook gedaan hoor, dat blijkt niet uit je verhaal. Maar ik zou het niet teveel bestrijden, alles wat je aandacht geeft groeit tenslotte.

En dat zoiets een enorme impact heeft op je bestaan dat weet ik. Het bedrijf wat ik samen met mijn man heb is door venijnige concollegea in een neerwaartste spiraal gekomen. Man is een specialist in zijn vakgebied en dacht heel lang dat zijn expertise genoeg zou zijn om praatjes te ontstijgen. Vooral ook omdat ze niet zozeer negatief waren over hemzelf maar mensen een verkeerd beeld gaven van zijn vak en daar had hij last van. Maar zo werkte het niet, helaas. Natuurlijk zijn er veel meer factoren dan deze, maar dit heeft veel impact gehad. Het is moeilijk om het goed doch anoniem te omschrijven. Maar wat ik bedoel te zeggen is dat je soms door hele frustrerende omstandigheden zakelijk niet kan bereiken wat je voor ogen had. En dat is niet altijd datgeen wat er in de boekjes staat met prijs, product, markt, doelgroep, etc. Maar ondernemen is ook een beetje een kansspel, je hebt niet alles in de hand en kan niet altijd puur op het goede doen en wilskracht een onderneming succesvol maken. Ze zijn er natuurlijk maar soms werkt het nou eenmaal anders.

Mijn devies dus: accepteren, rustig blijven en focus houden op een positief doel en doorgaan 😎

Doenja

Doenja

30-04-2019 om 09:21

koekje; goed advies

Koekje, ik heb inderdaad gedaan wat je zei en erg aangehaald hoe fijn ik het nu voor mekaar heb en dat de roddels me pijn hebben gedaan, maar dat ik meer ben dan dat.
Heb je uiteindelijk je bedrijf of dat je van je man moeten staken? Dat is mij niet duidelijk. Gewoon doorgaan is iets wat eigenlijk bijna niet meer gaat. Wat ik ook doe, t gaat niet goed genoeg de goede kant op. En dan kan wel eens de ondergang betekenen. Er moet nu echt iets goeds gebeuren. Heel goed, anders is het over en uit. Zes jaar gestreden dat ze mijn bedrijf niet ook nog eens afpakken......

Noor

Noor

30-04-2019 om 09:44

Laster?

Mmhh, mensen (klanten) zijn doorgaans niet bijster geïnteresseerd in allerlei details en onthouden vooral hoofdlijnen.
Als je schoonmoeder destijds zoveel vat op je had dat je haar daadwerkelijk niet durfde wegsturen dan *was* ze toch ook daadwerkelijk een soort van de baas?
Ze hielp klanten etc.
Sorry, maar mij als klant zal het echt worst zijn hoe jullie taken precies verdelen. Als je mij dit verhaal irl zou doen zou ik wellicht beleefd proberen meelevend te reageren.
Maar misschien mis ik een aantal belangrijke lijnen.

Doenja

Doenja

30-04-2019 om 11:34

Noor

Ik snap dat je het niet helemaal begrijpt. Dat neem ik je ook niet kwalijk hoor. Het is een langdradige geschiedenis waar veel meer ins en outs aan vastzitten. Die heb ik even achterwege gelaten.
En vanwege de herkendbaarheid kan ik ook niet alles uit de doeken doen. Snap ik dat je daar niks aan hebt. Misschien gaat je een belletje rinkelen dat toen ik eindelijk voor de zoveelste keer aangaf dat ik de enige eigenaar was van mijn bedrijf en dat mijn toenmalige schoonmoeder weer de lakens probeerde uit te delen en ik dat absoluut niet wilde, mijn toenmalige man daar zo van in paniek raakte dat hij me heeft proberen te wurgen?
Juridisch was niets van haar, en intellectueel en ontwerptechnisch ook niet. Haar naam stond nergens. Dan kun je wel gaan blaffen bij iemand, maar dat toont alleen je eigen onmacht.
Hmmm misschien nog niet duidelijk, maar ik moet het er even bij laten.

Larisse

Larisse

30-04-2019 om 11:58

Spijtig

Doenja, spijtig te horen dat je nog steeds zoveel last van je ex-schoonmoeder en haar verhalen hebt en dat je bedrijf er nog steeds onder lijdt. Helaas geen concrete tips voor je.

Ik denk wel dat je moet uitkijken hier. Je bent voor ons die jou niet irl, maar wel al langer, kennen al zeer herkenbaar. Dus voor je ex en je ex-schoonmoeder (en kinderen) mochten die hier rondneuzen zeer. Ik vrees dat jouw berichten hier juist je ex-schoonmoeder munitie kunnen geven om door te gaan.

Echt verdrietig en naar voor jou.
Ik wens je echt het allerbeste. Tegen dat soort lui (die anderen zeer overtuigend kunnen inpakken) is het zwaar strijden.

Mocht het echt mis gaan met je bedrijf, dan hoop ik dat je ergens een fijne baan kunt vinden waar je je ei en talenten kwijt kunt en waar je totaal geen last meer hebt van je ex-schoonmoeder. Misschien geeft dat je dan juist wel weer rust. Ik gun het je van harte.

Noor

Noor

30-04-2019 om 12:10

Nee niet duidelijk

Fijn dat je me dat niet kwalijk neemt LOL

Ik speel even voor klant, ook je klanten weten niet alles en willen dat wrs ook niet. (tjee, als ik alles over iedereen zou moeten weten...)
Maar wat maakt dat uit voor je product/dienst?

Ad Hombre

Ad Hombre

30-04-2019 om 12:11

Larisse

"Mocht het echt mis gaan met je bedrijf"

God verhoede dat, dan worden we helemaal platgespamd...

Doenja

Doenja

30-04-2019 om 12:16

Larisse

Ik denk dat je gelijk hebt. Maar ik ben radeloos! Morgen advies inwinnen bij een strafrecht advocaat. Als mijn schoonmoeder meeleest is het goed dat ze dat ook maar eens leest denk ik dan.
Twee jaar terug heb ik al eerder gedreigd met een juridische procedure en dat gemeld bij mn ex en aangegeven dat hij dat maar eens tegen zijn moeder moest zeggen. Toen is het een hele poos rustig geweest. Heeft blijkbaar toch geholpen.
Hoe gelijk je ook hebt Larisse, maar t is toch van de zotte dat ik dit over me moet laten zeggen en eigenlijk bang moet zijn voor de gevolgen? Bang ben ik niet meer, het ergste heb ik al gehad.

Noor

Noor

30-04-2019 om 12:19

Zal best

Je situatie zal vast lastig zijn momenteel, maar ik zal wel gek zijn, maar ik haal niks (recents) uit je teksten.
Zal best dat je dat niet wil vertellen, maar wat kunnen we hier dan??

Mijntje

Mijntje

30-04-2019 om 12:21

last

Je schrijft dat je niets meer te maken hebt met oude klanten, alleen maar met nieuwe. In hoeverre heb je er dan nu nog last van? Over wat voor gevolgen spreek je?
Of is het meer je idee, je eergevoel, dat je ex-schoonmoeder onterecht met de eer strijkt en dat mensen haar geloven.
In dat geval zou ik het echt laten rusten. Jij weet hoe het zit, je ziet haar niet meer, je hebt niks meer te maken met vroeger. Procedures etc raken alleen oud zeer op.

rutiel

rutiel

30-04-2019 om 12:26

Zoals Noor

Doenja, ik vrees dat het de harde realiteit is dat het klanten doorgaans niet interesseert hoe de vork precies in de steel zit. Jouw reactie op Noor geeft misschien een beetje aan hoezeer jij dit punt mist. Ze is helemaal niet geïnteresseerd in de details, ze geeft slechts aan hoe zij (als klant) in dit proces zou staan.

Kortom: hoe meer je probeert mensen te overtuigen van hoe het precies in elkaar zit, hoe meer je afdwaalt van je eigenlijke taak: een prettige zaak opbouwen met klanten die je aan je bindt. Niet vanwege je familieverhoudingen of omdat je ergens "gelijk" in hebt. Maar gewoon omdat je een prettige en goede zakenvrouw bent met een (neem ik aan) goed product.

Ik moet een beetje denken aan mijn kapster. Zij is (voor de tweede keer al) opnieuw moeten beginnen met haar zaak. Vanwege privé toestanden inderdaad en mensen die haar dwarszitten. Ja, ik weet de details omdat ik al 15 jaar bij haar kom. Ja, ik heb met haar te doen. En nee, ik "verhuis" niet al 15 jaar met haar mee omdat ik medelijden met haar heb. Maar simpelweg omdat het een goede kapster is. En een leuk mens Die privé-problemen van haar zaak kan scheiden. En die daar wel over vertelt, maar niet zeurt over hoe oneerlijk het allemaal wel niet is. Dat maakt dat de sfeer in haar kapsalon prettig blijft. En dat is volgens mij het belangrijkste van een goede zaak.

Ad Hombre

Ad Hombre

30-04-2019 om 12:32

Garage

Dat doet me denken aan die garage waar ik mijn Volvo destijds liet onderhouden. Na een reparatie moesten we even naar een geldautomaat om geld te halen. Hij reed me in zijn Mercedes en vertelde me hoe zijn vrouw hem had verlaten. Terwijl hij idioot veel gas gaf. Toen ben ik maar op een andere garage overgestapt

Doenja

Doenja

30-04-2019 om 13:03

Rutiel en meer

Ik snap wel wat je bedoelt, maar ik druk me onhandig uit en te snel waardoor t niet leesbaar en begrijpelijk is. Mijn ex schoonmoeder beschuldigt mij van strafbare zaken, en mijn klantenkring is 99,9% vrouw. En waar zij mij van beschuldigd is zo heftig dat de oude klanten daar niks mee te maken willen hebben. Kom jij graag bij een bedrijf wat 'criminele' activiteiten heeft? Het zijn meer feiten en zaken dan ik opnoem en bij anderen misschien wel bekend.
Misschien denk jij dat klanten t niet interesseert, maar ik kan je zeggen dat ik ondertussen een lijst met klanten heb die me aangegeven hebben welke criminele activiteiten ik van beschuldigd ben en dat ze best voor me willen getuigen. Het interesseert hun wel, sommige staan erbij te janken. Iedereen , of bijna iedereen is moeder, en als ze horen wat erover mij gezegd wordt, dan slaat ze schrik ze om het hart.
T is niet van ' oh pietje is stom en ik vind hem een eikel'. Het gaat veel verder dan dat.
Sommige oude klanten zijn wel gebleven, dus dat is fijn maar vele nieuwe wonen in t buitenland en komen door de afstand maar heel af en toe. Te weinig voor voldoende omzet. Die horen de kletspraatjes ook niet, verkeren in andere kringen. Buitenlandse zakenrelaties krijg ik hele goede waarderingen van (laatst nog een 11 ipv een 10 voor een georganiseerd evenement), maar die komen maar eens per jaar. Ook te weinig om op te teren.
In mijn directe omgeving is iedereen al 'op de hoogte gebracht' van mijn 'criminele activiteiten' volgens mijn schoonmoeder. Daar heeft ze alle tijd voor.
Gelukkig weten klanten me wel nog te vinden en krijg ik door enkele collega ondernemers wel veel bijval. Zij horen ook de verhalen en er is een winkel waar het voortaan verboden is om over mij te praten omdat de eigenaresse doodziek werd van wat er verteld werd. Dat soort collega's draag ik dan ook een warm hart toe.
Het niet erover zeuren Rutiel, dat heb ik jaren niet gedaan. Ik heb me alles maar laten wel gevallen met als resultaat deze giftige situatie. Want ergens heb ik het zelf veroorzaakt lees ik hier wel eens. Maar nu ik het grondig een halt toe wil roepen moet ik het maar allemaal laten gebeuren? Ik zie daar nog geen weg in. Tegenstrijdig vind ik dat.
Mijntje; de gevolgen zijn dat de omzet ongeveer gehalveerd is en zo laag dat ik bijna genoodzaakt ben te stoppen. En anders zal iemand me er wel toe dwingen. Zo ernstig dus. Ik zie haar nog wel, want mijn ex schoonmoeder zit eerst rij bij voorstellingen van mijn kinderen. En ze zorgt bijna de helft van de week voor ze. Ze verteld ook tegen mijn kinderen dat ik de schuldige ben in alles. En mijn kinderen geloven dat. Er is sprake van een ouderverstotings situatie, en niet alleen van uit mijn ex maar ook vanuit mijn ex schoonmoeder. En daar zijn de hulpverleningsinstanties niet op ingespeeld.
Als ik hier niet meer mag schrijven, dan zeggen jullie me dat maar. Maar dit is wat mij bezighoudt.

Kaaskopje

Kaaskopje

30-04-2019 om 13:39

#doeslief

Ad Hombre, ik gun je dat jij altijd succesvol zult blijven, zo niet, dan neem ik aan dat je in stilte gaat zitten lijden omdat anderen niet willen horen hoe vervelend dat voor je is. Gelukkig kan Doenja met haar bedrijf niet tegen een boom aan knallen, dus de vergelijking gaat mank.

Is, aan iedereen gericht, het moeilijk om vanuit de beleving van de vraagstelster of topicstarter (welke dan ook) mee te denken in plaats van zuchtend aan een reactie te beginnen? Ja, soms komt iemand vaker op iets terug en ja, dat is niet altijd begrijpelijk voor iedereen. Maar laat OO nu net een forum zijn dat van oudsher een plek is waar mensen in grote mate veilig hun verhaal kunnen (blijven) vertellen als daar behoefte aan is. Helemaal als je dat in je eigen omgeving niet kunt doen.

#doeslief dus.

Sahara

Sahara

30-04-2019 om 13:53

Met welk doel?

Die klant had je 5 jaar geleden niet meer gezien. Er staat nergens dat het om recente verhalen gaat. Jij bent ook vertrokken (ik weet dat niet vrijwillig was). Je ex schoonmoeder heeft alle kans gehad om er een prachtig verhaal van te maken en jij was er niet om het recht te zetten.

Wat wil je nu dan bereiken met een advocaat? Behalve dat het je weer heel veel geld gaat kosten.

En ik begrijp wel wat je bedoelt. Wij hebben ook zoiets meegemaakt. Man werkte bij een bedrijf dat in de financiële problemen kwam. Ernstige problemen. Hij zat toen al thuis omdat hij ruzie had gekregen met de eigenaar. Echter, bedrijf ging failliet. Pers er boven op en toen begon het modder gooien. Ze (lees bedrijf) probeerde het failissement in de schoenen te schuiven van mijn man. Zo leuk om thuis te komen en dan brieven te zien liggen van journalisten die een interview willen hebben. Uiteindelijk heeft hij een interview gegeven aan 1 krant (betreffende reporter deed een grondig onderzoek en was niet zo beschuldigend). Later nog twee daglange sessies bij het FIOD op kantoor. Lange sessies met curatoren. En alles met of via een advocaat. Het hele gebeuren heeft ons duizenden euro's aan advocaatkosten gekost.
Al ons spaargeld is eraan gegaan. Ik ben fulltime gaan werken. Man is een eigen onderneming begonnen maar liep natuurlijk tegen zijn besmeurde naam aan.

Problemen, problemen, problemen. zowel financieel als emotioneel. Het was geen fijne tijd.

Het is nu een paar jaar verder. Het is weer rustig. Bedrijf van man gaat steeds beter lopen en omdat hij heel erg goed is zijn werk is, werkt hij ook als interim ergens anders om op die manier genoeg te verdienen. Hij werkt daardoor wel vaak meer dan fulltime en is ook vaak in het buitenland.

Wij verwachten nog wel een rechtszaak tegen eigenaar door het FIOD en de curator en dat zal ons opnieuw veel geld gaan kosten. Je moet op je tellen blijven passen ook al ziet het FIOD en de curator hem nu vooral als getuige.

En weet je wat je hier nou aan kan doen? Helemaal niks. Wij konden niks toen oud collega's in de pers met modder gingen gooien. Helemaal niks. Terugdreigen had het alleen maar erger gemaakt. Zelf de pers opzoeken ook.

Rustig blijven en vooral gewoon doorwerken werkte bij ons het beste. Uiteindelijk zakte het weer en komen bedrijven weer bij mijn man aankloppen. Heeft wel jaren gekost. En hij moet nog steeds heel flexibel zijn. Zijn eigen onderneming levert nog niet genoeg op (gaat uiteindelijk wel komen) dus hij moet nu wel interimklussen doen om rond te kunnen komen. Het is niet anders.

is dat bij jou dan geen optie? Als je omzet met 50% gedaald is dan is het op dit moment ook waarschijnlijk geen fulltime baan meer. Kan je niet ergens interim gaan werken. Detacheringswerk of iets dergelijks. Misschien vind je dan wel iets anders wat je heel leuk vindt en doe je je eigen onderneming erbij. Bij mijn man is dat nu eigenlijk ook wel zo. Hij werkt nu 4-5 dagen in de week als interimmer en 1-2 dagen in de week voor zijn eigen onderneming. Soms kan het niet anders. Uiteindelijk gaat het er vooral om dat er genoeg geld verdiend wordt om rond te komen en lukt dat niet (meer) met je eigen bedrijf dan zal je toch iets anders moeten verzinnen. Zonder het zwartmaken was hij een stuk succesvoller geweest. Ook had hij dan anders kunnen opstarten maar dat is niet zo en dat kan hij toch niet meer veranderen. Het enige wat hij kan doen is aantonen dat hij goed in zijn werk is.

Noor

Noor

30-04-2019 om 13:53

Lief voor wie Kaaskopje?

Want wees eens eerlijk, verhaal van Doenja zal idd behoorlijk herkenbaar zijn voor directe omgeving.
Daarmee zijn haar verhalen 'niet lief' voor schoonmoeder, voor ex, en dus ook niet voor haar kinderen.

Roddels.

Ik heb er geen verstand van maar is er iets te doen aan roddels? Mondelinge in dit geval. Als BN'er kan je de roddelbladen soms aanklagen, dan staan er foute dingen op paper.

Maar hoe moet je een gerechtelijke zaak beginnen tegen mensen die roddels uit gemene monden laten rollen? Je ex kan er ook niets mee, behalve tegen zijn moeder zeggen:"Foei mams, stop er eens mee"?
Gaat ze niet doen, deze roddelkoningin en kwaadspreekster. Sommige mensen zijn zo, iedereen kent wel zo'n type. Ik vermoed dat er niet echt een oplossing is.
En ja, roddels kunnen je je zaak kosten als het de sfeer en je werkhouding beïnvloed.

rode krullenbol

rode krullenbol

30-04-2019 om 14:45

Hmm ...

Ik ben geen bedrijfseconoom en ik weet ook al niet of dit hier op dit forum al ter sprake is gekomen, maar zou wijziging van jouw aanbod van diensten/producten wellicht soelaas kunnen bieden?

Het maakt het conflict begrijpelijkerwijs extra pijnlijk dat het nu directe naasten betreft, maar het had ook zo maar een willekeurige concurrent kunnen zijn geweest.

Rode krullenbol

Kaaskopje

Kaaskopje

30-04-2019 om 16:08

Noor

Je blijft zo op die directe omgeving hangen, dat ik me begin af te vragen of jij daar bij hoort. Als dat zo is, neem dan via forumbeheer contact op met Doenja zodat ze weet dat men haar inderdaad herkend heeft. Is het gewoon een algemene waarschuwing, laat het dan bij Doenja. Het is haar keus om er op OO over te praten. Ze vraagt om advies over een situatie, dat is alles wat nu van ons gevraagd wordt.

Noor

Noor

30-04-2019 om 16:29

Kaaskopje

Ik blijf nergens op hangen.
Ik reageer slechts op jouw geboden over hoe hiermee om te gaan, sorry, dat wekt nogal mijn allergie.

Fransien

Fransien

30-04-2019 om 16:48

Damned if you do and damned if you don´t

Je kunt er tegenin gaan en dan gaat het over jou plus over alles wat je ex-schoonmoeder over je vertelt en over alles wat er al dan niet gebeurd is/zou zijn/etc.
Je kunt het laten gaan en dan sterft het meestal wel uit maar niet in het geval van een wraakzuchtige hex die niet ophoud. Zes jaar is lang!

Ze beschuldigt je van strafbare feiten, doet ze dat ook online?
Als ze het namelijk online doet dan kun je dat via een landelijk team van de politie aankaarten en met hen overleggen wat je hier tegen moet doen. Bovendien staat het dan zwart op wit en dat is altijd makkelijk.

Als ze je alleen maar mondeling beschuldigt kun je dat nog steeds overleggen met de politie, maak een afspraak, zet je verhaal op papier, vraag een paar getuigen om hun verhaal op papier te zetten en ga met hen kijken of dit aan te pakken valt.

Je hebt het lang genoeg geprobeerd te negeren, als dat niet werkt kun je gaan overleggen met de politie of dit strafbaar genoeg is om een strafzaak van te maken.
Mocht dat lukken dan kun je daarna civiel schadevergoeding eisen of vragen een dwangsom op te leggen mocht ze het nog een keer doen.

Kaaskopje

Kaaskopje

30-04-2019 om 19:03

Ah, oké

Nou, dan moeten we allebei maar een pilletje tegen allergie innemen .

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

30-04-2019 om 19:31

Strafrecht?

Volgens mij heb je een ander soort advocaat nodig.
Als ik het goed lees heb je schade en zou je een schadeclaim kunnen indienen.
Blijft de vraag of je dit voldoende kunt onderbouwen. En of het de verstandhouding met je kinderen ten goede komt. Hun oma is belangrijk voor ze en als hun moeders met rechtzaken gaat beginnen zullen daar mogelijk wel een mening over hebben.

Ik vermoed dat je zakelijk niet zomaar met iets anders kunt beginnen, maar kun je er niets naast doen? Creabea kinder- en personeelsfeestjes zijn mateloos populair.
Zeker als het gecombineerd wordt met lekker eten

Watervrouw

Watervrouw

01-05-2019 om 00:20

Wat ellendig

Om te lezen dat het nu zakelijk zo slecht gaat. Ik had uit vorige posts begrepen dat je de boel weer aardig op de rit had, al weet ik niet of ik dat goed heb.
En ook heel erg dat er nu nog steeds onwaarheden en roddels over je verspreid worden. Ik denk dat je er niets mee kan en dat het voor klanten minder van belang is dan dat jij denkt. Zorg er voor dat je verder gaat met waar je goed in bent en reageer kort als mensen je erop aanspreken. Als je blijft volharden dan wordt het toch wel duidelijk dat het jouw bedrijf of product is en dat de verhalen niet waar zijn. Ik zou nu al mijn energie en enthousiasme in mijn bedrijf steken. Je bent zo ver gekomen en dit laat je je niet afpakken. Ik wil je verhaal niet bagatelliseren maar denk zeker dat er absoluut geen energie meer richting schoonmoeder moet gaan. Wat Ginny schrijft over er iets naast doen is misschien een goed idee of een nieuwe doelgroep zoeken?

Kaaskopje

Kaaskopje

01-05-2019 om 01:30

Houding naar de 'roddeltantes'

Ik denk ook dat je richting iedereen die over vroeger begint of over wat ex-heks nu weer heeft uitgekraamd héél neutraal moet reageren. Neem de boodschap aan en reageer niet emotioneel. Straal uit dat ze jou er niet onder krijgen.

Ik weet niet of je nog méér moet doen dan wat je nu al doet binnen je bedrijf, maar kijk wel of wat je doet wel zo lucratief is. Als de inkoopprijs voor jou eigenlijk niet op te brengen is, doe dat dan niet. En als volwassenen niet genoeg opbrengen, verleg je paadje dan inderdaad naar kinderfeestjes. Of een soort Tupperware-concept, aan huis dus, maar dan met jouw producten.

Koekje

Koekje

01-05-2019 om 03:06

Idd de andere wending & ot kaaskopje

Wij hebben de boel een andere wending gegeven. Expertise van man op een andere manier inzetten, ik doe andere dingen in mijn vakgebied. Het is spijtig van ons oorspronkelijke plan en de investeringen in tijd en geld die we gedaan hebben maar ik heb lang geleden besloten dat ik mijn energie wil richten op bouwen liever dan op restaureren. Creëer een nieuwe versie, is een win-win tactiek en geeft onderweg positievere energie.

Ot; kaaskopje, ter info, ik begrijp en apprecieer je neiging om jouw spelregels hier op te dringen niet. Los van dat ik het onzin vind dat er iemand op deze manier gaat bepalen wat wel en niet zou mogen (forumregels door forumbeheer daargelaten) vind ik het ook nog eens onzin dat dit forum beter zou worden als iedereen liefjes en harmonieus doet.

Triva

Triva

01-05-2019 om 08:45

Tja

Als je kinderen zelfs deze praatjes geloven, hoe wil je het dan ooit uit de wereld helpen voor klanten? Je had nooit in dezelfde business verder moeten gaan en nu je na 6 jaar je nog niet genoeg kan verdienen moet je er mee ophouden en iets anders zoeken. Het voordeel is ook dat je er niet meer mee geconfronteerd wordt.

Je had er toen iets aan moeten doen, nu kan dat echt niet meer. Juist het oprakelen zou nog slechter zijn, het zit in het hoofd van die klanten, dat haal je er niet meer uit en zo breng je het juist weer naar boven.

Kaaskopje

Kaaskopje

01-05-2019 om 08:58

Koekje

Je hoeft wat ik zeg niet als 'spelregels' op te vatten, maar als mijn mening. Mijn mening is doe is lief tegen elkaar in plaats van op elkaar te hakken. Maar kennelijk is doe is lief teveel gevraagd?

Wat Doenja betreft, denk ik dat ze na moet gaan denken of haar werkwijze de juiste is, maar dat ze door de situatie iets ánders had moeten kiezen is natuurlijk onzin. Dan laat je je dus wegpesten uit een wereld waar je hele ziel en zaligheid in ligt. Het kan misschien een beetje 'klef' overkomen zoals ik Doenja bij sta, maar ik weet van haar dat ze ontzettend creatief is en een ontzettend mooie zaak heeft. Het is niet zomaar iets wat ze doet. Haar vaardigheden kun je niet even in een ander vakgebied stoppen. Dan is het gedaan met haar bedrijf. Laat je de vaardigheden weg, dan is er voor klanten geen goede reden meer om haar kant op te komen. Nu is die reden er absoluut wél, maar ze geven duidelijk niet genoeg uit om de zaak te laten floreren. Dat moet anders. En dat moet ook lukken óndanks de laster. Het is te gek voor woorden wat er gebeurt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.