Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Heks

Heks

14-06-2014 om 11:00

Welke ouder zet zijn kind zo op YouTube???

Als kinderrechter zul je het niet gauw goed doen en ik geloof best dat er fouten worden gemaakt. Maar hoe ziek moet je zijn als ouder om je kind in zijn moment van opperste wanhoop te filmen en op YouTube te zetten! Trouw heeft het fatsoen om het gezicht onherkenbaar te maken, maar dit kind gaat vol in beeld duizenden keren Facebook over. Mensen achterhalen binnen no time de achternaam en deze jongen zal de rest van zijn leven dit met zich meedragen. Ik ken de feiten niet in deze zaak, maar het is wel heel duidelijk dat deze moeder niet spoort en dat in deze scheiding geen middel wordt geschuwd.

...tuurlijk heks...

...das het allerallermakkelijkste he, zeggen dat de moeder niet spoort. Zou je zelf als een mak schaap je kind meegeven om het vervolgens in een instelling te zien verdwijnen en kwijt te raken aan het systeem? Natuurlijk doe je alles!

En aangezien in het hele systeem de gezinsvoogd enorm beschermd wordt en er amper aan getwijfeld wordt, zoeken mensen het in dit soort dingen om gehoord te worden en een kans te maken. Ik begrijp het wel. Als je trouwens de filmpjes ziet, zowel deze als het filmpje direct voorafgaand van het omgangshuis, waarin de gezinsvoogd werkelijk niets doet maar later wel dapper genoeg is om achter moeders rug een uithuisplaatsing aan te vragen zodat zij zich niet kan verweren, dan kun je er toch niet om heen dat het echt niet klopt wat er hier gebeurt......

Bovendien

...waarom zou je de misstanden niet mogen laten zien?

Hansje zal meer getekend zijn door wat jeugdzorg doet als door zo'n filmpje hoor.

Hombre

Hombre

14-06-2014 om 12:26

Sporen

Ik zou ook niet sporen als ze mijn kind zouden weghalen. Soms zijn dit soort dingen nodig om de discussie op gang te brengen. Een stuk indrukwekkender dan de nazi-vergelijkingen van Heertje.

Natuurlijk zijn er vreselijke fouten gemaakt met kinderen die op tijd uit huis hadden moeten worden geplaatst, maar het is des overheids om vervolgens naar de andere kant door te slaan.

Zijn er trouwens cijfers over uithuisplaatsingen. In welke mate neemt dat de laatste jaren toe?

En bedankt

Zat me hier gisteren extreem te beheersen om dit niet zelf hier neer te zetten. Onder verantwoordelijkheid van de politiek en de samenleving, ieders! verantwoordelijkheid dus, wordt hier door jeugdzorg drama en trauma bestreden met drama en trauma. Meer is het niet. Dysfunctioneel gedrag dat we maar blijven tolereren.
Terecht dat mensen dat filmen en het in de openbaarheid brengen. Er circuleren er nog een paar. Onmacht en geweld.
Totaal dysfunctionele organisatie met onoirbaar gedrag.

Hombre

Hombre

14-06-2014 om 12:44

Cijfers

Cijfers hier (niet bepaalde een objectieve bron, maar goed):

http://www.antibjz.nl/page/articles.html/_/financieel-en-cijfers/uithuisplaatsing-kind-uhp-in-10-jaar-meer-dan-r935

Dus 16.000 uithuisplaatsingen tegenover - schatting - 50 kinderen per jaar die slachtoffer worden van geweld/verwaarlozing. Is dat nog reeel?

Of er een rechtvaardiging is voor die enorme stijging lijkt me zeer twijfelachtig.

Cijfers

http://www.antibjz.nl/page/articles.html/_/financieel-en-cijfers/aantal-uithuisplaatsingen-met-ots-daalt-me-r3504
"Het aantal UHP met de voogdij maatregel was aan het einde van het vierde kwartaal van 2012: 7.346. Het laat een stijging van 2,5% zien in 2013, want eind tweede kwartaal 2013 was het aantal 7.550. Ook hier ligt een verband met de generieke stijging in het aantal van voogdijen voor de hand."
Het ligt genuanceerder. Op sommige plaatsen, zoals in Amsterdam daalt het aantal OTS-en. Of het aantal UHP ook daalt is mij niet bekend. Maar de dreiging met OTS, en daarmee met uithuisplaatsing is toegenomen, dat noemt men 'drang'.
In mijn omgeving ook een kind met autisme dat meer 'flipt' over de voortdurende gesprekken en bedreiging met OTS en UHP, dan dat er energie gestoken wordt in deskundige autismehulp en rust in het leven van een dreigende thuiszitter.

Correlatie

Er is geen verband met het toenemen van OTS en UHP en het dalen van cijfers kindermishandeling. Het aantal gezinsmoorden vind plaats in gezinnen waarin in de meeste gevallen er geen betrokkenheid van jeugdzorg is.
OTS en UHP om kindermishandeling te stoppen faalt. Maar bij gebrek aan beter en door de sterke kindermishandelingslobby blijft 'dwang' de preferente keuze van 'zorg'. Andries van Dantzig moet zich wel in zijn graf omdraaien als hij beseft wat hij aangericht heeft met zijn goede bedoelingen.

politiek beleid

In hetzelfde artikel een volgende reactie.
"Dit filmpje toont natuurlijk een momentopname in een lang durend proces.Maar het anti-sociaal PvdA/VVD destructiebedrijf dat zich overheid noemt maakt dit soort toestanden wel "gewoon"!Volgende keer maar eens een filmpje over een 90 jarige die huilend uit zijn bejaardenhuis wordt gezet."

Het is gewoon antisociaal beleid onder een regen van 'newspeak' als participatiesamenleving en 'in het belang van het kind'.

Ik heb zelf 'Jezus' ervaren als een beweging van 'humanisering' in een botte hardvochtige samenleving. Dus dan denk ik, we zouden er meer aan hebben als in de politiek en de religie er mensen zouden opstaan die ons duidelijk kunnen maken en overhalen om 'menselijk' beleid te voeren. Zo ga je gewoon niet met mensen om punt.

morgen

Zijn we dit bericht weer vergeten. Liever denken we er niet aan. Jeugdzorg is nou eenmaal een moeilijke taak. Wij weten ook niet wat er zich in dat gezin allemaal afspeelt. Dat is toch de onderlaag van de samenleving. Moeten die mensen maar niet zoveel problemen veroorzaken.
En iedereen wend zijn gezicht weer af. Nederland heeft onverwacht van Spanje gewonnen!

"Toen de nazi's de communisten arresteerden, heb ik gezwegen;
ik was immers geen communist.
Toen ze de sociaaldemocraten gevangenzetten, heb ik gezwegen;
ik was immers geen sociaaldemocraat.
Toen ze de vakbondsleden kwamen halen, heb ik niet geprotesteerd;
ik was immers geen vakbondslid.
Toen ze de Joden opsloten, heb ik niet geprotesteerd;
ik was immers geen Jood.
Toen ze mij kwamen halen
was er niemand meer, die nog protesteren kon."

verhaal van moeder - niemand doet iets

http://olympiczion.nl/index.php/de-demonen-van-bureau-jeugdzorg/
"Zelfs een psycholoog gespecialiseerd in Narcisme/psychopathie heeft een brief naar de rechter gestuurd dat ik en zoontje ernstig in gevaar zijn. Dit omdat wanneer deze man zijn zin niet krijgt tot alles in staat is. wij zijn ten einde raad, als er nu niets gebeurd moet ik mijn zoontje (eerst 3 keer omgangshuis) meegeven aan deze man anders word ik bedreigd (hij bedreigd me al 5 jaar dat hij mijn zoontje van me afpakt en heeft zelfs geprobeerd valse meldingen te doen bij AMK en heeft een privedetective ingechakeld samen met zijn ouders om mij te laten schaduwen) dat ik als ik niet meewerk (elke gek heeft recht op omgang blijkbaar ondanks dat mijn zoon in gevaar is en een jaar lang slachtofferhulp heeft gehad, omdat hij doodsbang is van zijn onberekenbare vader). Mijn zoontje heeft vreselijke nachtmerrie’s gehad een jaar lang. Hiervan heb ik bandopnames. Niemand doet iets!!"

...heel bekend....

...in hulpverleningsland is dat huiselijk geweldplegers nadat het slachtoffer de relatie heeft verbroken, nogal eens proberen haar tot ongeschikte moeder te laten verklaren of anderszins proberen haar de kinderen te ontnemen. Ik heb ooit een hulpverlener gesproken die het van de andere kant benaderde (dat omgang niet altijd in het belang van het kind is) en die noemde twee zaken die vrijwel alle geweldplegers na het einde van de relatie doen: de hardnekkige weigering alimentatie te betalen inc. alle pogingen hier onderuit te komen en het zich vastbijten in het beschuldigen van de moeder als zijnde slechte moeder met als doel haar de kinderen af te nemen. Zij vertelde dat veel moeders die zich wanhopig tot de hulpverlening richten om hulp en bescherming te krijgen, zelf het verwijt krijgen een slechte moeder te zijn.

En toch danst iedereen erin mee, sterker nog, fascilliteert men de haat. De vrouw is haar kind kwijt. Er schijnen angstaanjagend veel ex-huiselijk-geweldslachtoffers zijn die hun kinderen niet meer hebben omdat de vader de voogdij kreeg, ze meenam of de kinderen in pleeggezinnen werden geplaatst.

Wat is de jeugdzorg toch een prachtig middel voor iemand die een ouder wil treffen!

Emine
(been there, done that)

Katniss

Katniss

14-06-2014 om 19:29

Eensgezind

Voorspelbaar. In draadjes over jeugdzorg reageren alleen de eensgezinden. De rest haakt snel af.

En zo..

Blijft deze nationale schande gewoon bestaan.
Geen kruid tegen gewassen. Behalve waarschuwen.

Adinde

Adinde

14-06-2014 om 20:57

overdreven

Ik vind de ophef over dit filmpje overdreven. Nee, AnneJ en Emine, niet meteen mij lynchen, ik zal het uitleggen.
Ik denk dat ELK kind dat bij zijn moeder of vader wordt weggehaald, of uit de armen gerukt, zal gaan krijsen, schoppen en gillen. Dus dit lijkt me een hele normale reactie in deze situatie. Dus daarom snap ik de ophef niet. Ik neem aan dat alle kinderen zo reageren.
En #12: de verhaal van de moeder, dat zullen we maar met een korreltje zout nemen, want waarschijnlijk staat het verhaal van de vader er diametraal tegenover en er is nooit een waarheid, er zijn meerdere gezichtspunten.

Die ouders zijn de slechten in het verhaal. Ze zijn ooit verliefd geweest, hebben een kind gemaakt en kunnen nu niet als normale volwassenen met elkaar de scheiding afwikkelen. Ja, en dan moet iemand anders maar even voor dat kind zorgen, want zij zijn zelf meer met zichzelf of elkaar bezig. Elkaar het leven zuur maken, denk ik.

rustig verder slapen Adinde

Geen kruid tegen gewassen.

Adinde

Adinde

14-06-2014 om 21:34

lekker wakker blijven AnneJ

wind jij je maar weer op.

Nog 2 jaar

Dan zijn we zelf ook uit de gevarenzone en kan ik dit bedreigende soort dysfunctionele 'hulpverlenening' aan mijn gezin zelf ook eindelijk eens verwerken.

Natuurlijk Adinde....

...daarom is uithuisplaatsing per definitie ook zo'n slecht middel dat alleen maar kan en mag ingezet worden als het echt echt echt niet anders kan. Het wil er bij mij niet in dat 25000 keer per jaar het echt echt echt niet anders kan in een klein land als nederland.

Daarnaast vind ik het een zwaktebod om 'de ouders' de schuld te geven en het verhaal van de moeder als onwaar te bestempelen. Relaties met geweld beeindigen is een immens probleem als er kinderen zijn. Kinderen geven de pleger namelijk nog vele jaren toegang tot het leven van het slachtoffer. Er is nauwelijks aandacht voor de problemen van deze groep vrouwen, van wie er akelig veel hun kind kwijt raken omdat 'de ouders' er samen neit uitkomen. En zo kan een pleger het slachtoffer blijven treffen. Jeugdzorg lost in deze geen problemen op, maar houdt ze in stand/versterkt ze, eenvoudigweg door platform te bieden. Een vechtscheiding kun je alleen voeren en loont, als je erop uit bent de ander te treffen.

Maar ik ben blij voor je dat jij kunt denken zoals je denkt. DAt betekent dat het allemaal een ver van je bed show is en je je geen voorstelling kunt maken van hoe het gaat als je met jeugdzorg te maken hebt. Gelukkig maar.

Gevarenzone?

Hoezo ben jij over twee jaar uit de gevarenzone AnneJ? Die jeugdzorgellende is bij jou toch ook al lang achter de rug?

2 jaar emine

Als ik realistisch denk dan ben ik er inderdaad vanaf. Vanaf het moment van de laatste uitspraak in 2010.
Zolang mijn dochter geen 18 jaar is blijft elk noodzakelijk contact met hulpverlening een lastig moment vanwege de herinneringen en de mogelijkheid dat er weer dwang op kan treden. Ik ben inmiddels overgevoelig voor elk gebaar van dwang in deze.
Het gedoe vorig jaar met de ggd die ondanks weigering toch mijn dochter meenam en haar de lijst liet invullen kost mij nachtmerries.
Mijn kinderen zijn prachtig maar speciaal en die hulpverleningscontacten zijn onvermijdelijk.
2 Weken geleden droomde ik dat ik in een betonnen kuil bij Artis over verdoofde leeuwen en panters liep. Ergens buiten mijn blikveld moest nog ergens een slang liggen. Ze waren verdoofd maar waren ze echt niet wakker? Ik heb anderhalf jaar lang met de dagelijkse angst voor uithuisplaatsing geleefd, daar kom je pas vanaf als je uit de gevarenzone bent en niet meer in die bak met roofdieren hoeft rond te lopen.

Dank voor je toelichting!

!

Heks

Heks

15-06-2014 om 10:33

Lekker makkelijk

Natuurlijk zijn alle middelen geheiligd om je kind te beschermen en dat is precies waardoor vechtscheidingen ontstaan. Beide ouders claimen 100% gelijk te hebben en louter en alleen uit het belang van het kind te handelen en daarmee rechtvaardigen ze acties als deze. Vechten over het hoofd van je kind heen is kindermishandeling ook al meen jij als ouder de lelieblanke onschuld zelf te zijn.
Zoals Katniss zegt, dit soort draadjes zijn voor eensgezinden die elkaar gelijk geven. Net als bij vechtscheidingen is er geen ruimte voor nuance of een klein beetje grijs en worden andere meningen meteen als onnozel weggehoond. Zonder te zeggen dat het goed is kan ik mij een beslissing van een rechter om een kind weg te halen uit deze situatie best voorstellen. De enige onschuldigen in een dergelijke situatie zijn namelijk de kinderen zelf. Ik heb het in mijn directe omgeving mogen meemaken en mijn reactie was hetzelfde als die van de rechter; ik zou de kinderen zo onder mijn arm willen meenemen en als de ouders klaar zijn met vechten weer terug geven. Inderdaad Eminie, lekker makkelijk.

Stel dat het waar is wat moeder zegt

Op de eerste plaats: een hoogleraar citeren die iets zegt over een specifieke situatie zonder vader, moeder of kind te hebben gesproken, dat is niet sterk. Daar is menig deskundige op teruggefloten.
Als je het verhaal van moeder leest, dan zit ze tot aan haar nek in de problemen, door haar ex-man (volgens haar). En aan die problemen is nog geen einde gekomen. Ze wil het beste voor haar kind. Maar ik kan me voorstellen dat het voor het kind niet goed is om in deze situatie op te groeien, met alleen maar stress, conflicten, geldproblemen en bedreigingen (volgens moeder). Moeder is niet in staat het kind buiten de conflicten te houden, dat laten alle filmpjes wel zien. Ze betrekt haar kind uitdrukkelijk in haar conflicten (bijvoorbeeld het filmpje over huilen bij het omgangshuis, als bewijs dat het kind bang is van de vader). Het kind wordt zo een speelbal in alle ruzies.
De gestolen paarden, het gestolen geld etc., dat is allemaal niet het probleem van het kind.
Als het waar is wat moeder zegt is vader een zeer manipulatieve man. De vraag is vervolgens: wat doe je dan? De man veranderen, dat zal niet lukken. De hele wereld bewijzen dat hij manipulatief is? En dan? En dan is het nog de vraag in hoeverre het kind zal gaan lijden onder de manipulaties. Voor het kind zou hij ook zomaar een geweldige vader kunnen zijn.

Het is een serieuze vraag: is de situatie bij moeder een situatie waarin je een kind wil laten opgroeien?

Soms moet je je verlies nemen. De keuze voor deze partner heeft moeder in een afschuwelijke situatie gebracht, waarin ze heel hard moet werken om er weer bovenop te komen. Voor het kind is het wellicht beter als hij ondertussen ergens rustig kan opgroeien, buiten alle ellende om. Met regelmatig kontakt met zowel vader als moeder.

Tsjor

...situatie creeeren...

...je kunt ook een situatie creeeren waarbij het kind veilig bij de moeder (als haar verhaal waar is dan he) kan opgroeien Tsjor, maar het huidige systeem maakt het juist zo moeilijk....het breekt de mogelijkheden eerder af, onder meer door platform te bieden (een uithuisplaatsing veroorzaken is een ultieme wraak). Dit kind wordt nu weggerukt bij het laatste wat hij had. Moeder had ook geholpen kunnen worden, op allerlei manieren. Maar als je de filmpjes ziet, gebeurt dat juist niet. Ik denk dat beter in gezinnen geinvesteerd kan worden dan in pleeggezinnen/instellingen.

Ik denk bovendien dat waarheidsvinding de spil zou moeten worden waar het om draait in de jeugdzorg.

Hoe dan?

Hoe voorkom je dat moeder het kind zo erg betrekt in haar conflicten? Dat 'het laatste wat hij had' was geen rustig bestaan, maar een zeer conflictueuze omgeving, waarin hij intensief betrokken werd.

Wat zou een 'systeem' dan moeten doen?

Tsjor

Katniss

Katniss

15-06-2014 om 13:12

Meeveren

Een kennis van mij heeft ook te maken met een omgangsregeling onder toezicht. Natuurlijk stond zij ook niet te springen om haar kinderen te overreden naar hun vader te gaan, maar ze heeft het wel gedaan en ze heeft nooit lelijke woorden over hun vader gebruikt waar de kinderen bij waren. Uiteindelijk heeft meneer zijn eigen glazen ingegooid door zich agressief te gedragen bij de rechter, waardoor er nu alleen nog telefonisch contact is. Maar je kunt wel voorspellen dat als je je kont tegen de krib gooit en de privacy van je kind schendt door alles op Youtube te plempen, je uiteindelijk aan het kortste eind trekt.
Annej is ertegen, meeveren met Jeugdzorg en 'ja en amen zeggen' want dan haal je de duivel in huis. Maar in de voorbeelden die ik ken van nabij heeft een coöperatieve houding van de ouders een beter resultaat gehad dan afzetten tegen.

Slecht gedrag

....mijn punt is vooral, maar dan ga ik uit van wat er in mijn eigen situatie is gebeurd, een vader en zijn fam die maar een ding wilden en dat was dat ik de kinderen kwijt zou raken, dat bepaald slecht gedrag beloont wordt. Dat als de doelstelling van de een is dat de ander de kinderen kwijtraakt, deze dit kan bewerkstelligen door allerlei ongein uit te halen en de jeugdzorg hier dan op inspringt door de kinderen weg te (wilen) halen.

Katniss, het is absoluut een feit dat je eenmaal in het systeem moet zorgen dat er 'geen zorgen'zijn. Alleen wordt je dat door jeugdzorg soms verdomd moeilijk gemaakt. Zelf gehad: letterlijk doen wat ze zeggen en vervolgens op mijn kop kreeg.

Teveel projectie

Emine, als je je eigen situatie zo op het verhaal van Hansje legt, dan projecteer je veel te veel.

Tsjor

Even zo

Even zo

15-06-2014 om 17:05

tssssssssssssssja?

Ik lees je reactie, Tsjor, en ik moet je bekennen dat ik m'n kaak heb moeten opvangen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.